INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
anula23 wrote:Laura mam gonal 900. Jedna dawka 112,5 przez 6 dni. Ca125 mam 41,4 a prolaktyna 9,9. Ostatnio mialam gonal 500. Dawka 100 przez 5 dni. Czy to cos da jak mam teraz wieksza dawke gonalu?
-
nick nieaktualny
-
anula23 wrote:Laura. Wychodowalam 2 duze jajeczka i 3 mniejsze.
Myślę że teraz mamy podobne dawki i wychodujemy więcej . Dla mnie to dobrze, ponieważ ostatnio przy dawce 450 miałam tylko jedno -
czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo, ale jak juz kiedys wspominalam mialam najlepszy czas w czasie cyklu czyli od inseinacji do testowania, czas w ktorym masz nadzieje ze tym razem sie udalo. niestety ten czas minął i trzeba sie zmierzyc z rzeczywistoscia i wynikiem bety - negatywana
byla ostatnio jakas pozytywna? -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewcyny chwile mnie nie bylo bo wiecie co chyba to jesy ten czas rezygnacji. Troche sie juz zmeczylam. Sama pamietam jak namawialam XYZ ze ma walczyc i wiecie co wszystko juz mi jedno planuje cieszyc sie zyciem takim jakie jest )))
Laura lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ja w tym cyklu rzuciłam termometr.....
A od dzisiaj startuje z gonalem
Proszę Was trzymajcie kciuki za moje jajeczka, żeby było ich więcej jak w poprzednim cyklu i żeby zaowulowały po stronie lewej tam gdzie mam jajowód.
Mixa, Sysiaaaaa, dojrzała lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDolaczam sie do Laury. Koniec mierzenia tempki. Za mnie tez trzymajcie lapki, dzis drugi dzien gonalu. Czuje ze cos tam sie dzieje juz. Oby w tych pecherzykach bylo choc jedno jajeczko. Narazie podchodze do tego bez wiekszego entuzjazmu.
Laura, dojrzała lubią tę wiadomość
-
anula23 wrote:Dolaczam sie do Laury. Koniec mierzenia tempki. Za mnie tez trzymajcie lapki, dzis drugi dzien gonalu. Czuje ze cos tam sie dzieje juz. Oby w tych pecherzykach bylo choc jedno jajeczko. Narazie podchodze do tego bez wiekszego entuzjazmu.
Wysłałam ci zaproszenie -
nick nieaktualny
-
Mixa to ja mam tak pierwszy ram. Prawie dwa lata walczylam i teraz czekam co los przyniesie
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:Mixa to ja mam tak pierwszy ram. Prawie dwa lata walczylam i teraz czekam co los przyniesie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanula23 wrote:Mixa pogodzilabys sie z tym ze juz nigdy nie urodzilabys dzidzi? Ja nie wiem jak bym zareagowala.
-
Dziewczyny ja miałam dwie inseminacje, jedną na cyklu naturalnym a drugą stymulowanym. Podchodzę jeszcze w tym cyklu i jeśli się nie uda to w następnym ze stymulacją gonalem. I jeśli się nie uda to odpuszczam i odpoczywamy z mężem starając się naturalnie. Trudno co ma być to będzie.....
Wczoraj zauważyłam że był tu wcześniej wątek o inseminacji, poczytajcie tam są dziewczyny którym się się udało
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/inseminacja-sposob-na-zajscie-w-ciaze,912.html -
Czesc dziewczyny jestem tu nowa z mezem staramy sie o dzidzie prawie 5 lat dopiero teraz od grudnia zaczelismy leczenie. Pierwsza moja w zyciu inseminacje na cyklu naturalnym mialam 09.05.2014 o 13:45. Moj pecherzyk dzien przed mial 20mm i dostalam o 15 pregnyl ale w dniu IUI juz nie mialam monitoringu. Testuje 21.05 choc powinnam 23.04 bo minely by rowne dwa tygodnie ale @ mam miec (oby nie przyszla) za 2 dni. Wiec trzymajcie kciuki
Mam jeszcze pytanie wiem ze nie powinnam tego robic ale wczoraj zbadalam szyjke macicy byla nisko taka dluga mi sie wydawala, zamknieta i nie wiem czy bardziej miekka czy rozpulchniona i pewnie sie nie udalo co nie? Co o tym sadzicie i powiem jeszcze ze bety nie bede mogla zrobic bo lecze sie i mieszkam w Holandii a tutaj takiego badania z krwi nie robia. Moja tempka od owulacji rosnie oby nie spadla. PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 11:48
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna termin 06.12.2022