X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pęcherzyk 24 mm. Plemniki zrzucone ;)czekamy na pęknięcie pęcherzyka we wtorek kontrolne usg. Brzuch boli jak nigdy wcześniej- prawy jajnik z pęcherzykiem od wczoraj nie daje spokoju. Za 10 dni beta ;) oby pozytywna. 2 iui uważam za odbytą ;) 9 mln plemniorów z czego 85% hyperaktywnych właśnie buszuje w poszukiwaniu jajeczka ;)

martuskacz, lena7, Mixa, Lenuś, Reni, malgos741 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz kciuki zaciśnięte i modlitwa wskazane :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie to jeszcze nogi do góry i trzymam ;) juto poprawki a później na kolana i za różaniec ;)

Mixa, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam laski zazdroszcze optymizmu
    u mnie dołek emocjonlany, ani siłownia ani ulubione capucino nie poprawiły mi humoru, bbuuuuu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa to z mezulkiem sie poprzytulaj. Ja z moim popijam kawe. Niedzielne popoludnie we dwoje. Ale szybko zleci, zrobi sie wieczor i ladnie do lozeczka. M we srode przyjezdza z wrocka i jedziemy we czwartek do poznania. Ciekawe co powie. Narazie same przyjemnosci z gonalem. Jak ja uwielbiam te zastrzyki :-I

Mixa lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg... Żaden z czterech pęcherzyków nie pękł, równie dobrze mogłam nic nie robić w tym cyklu, bo i tak do macierzyństwa nie tędy droga :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze lenuś, niefajnie.. a co mówił gin, czemu tak sie stało? zastrzyki nie pomogły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś, to kolejny krok do celu, a drogi są pokrętne

• mandragora Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No paszcza idziemy prawie równo ;) iui miałam wczoraj na niepękniętym pęcherzyku. Jesteś wiec jakieś dwa dni do przodu. Paszcza a dlaczego aż tyle progesteronu? Informuj kochana na bieżąco ;)

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, brałam ovitrelle na pękanie (1 zastrzyk) i najprawdopodobniej to za mało dla mnie. Byłam na kontroli u innego lekarza, bo mój akurat nie miał dyżuru. W środę idę już do swojego. Dziewczyny, ja mam cały czas wrażenie, że robią mi te inseminacje za wcześnie... za wcześnie podają mi ovitrelle, za wcześnie robią zabieg. W tym cyklu na przykład brałam ovitrelle w 8 dc, a inseminację miałam w 9 dc na 20 mm pęcherzykach. W naturalnych cyklach zawsze miałam owulację, nigdy nie miałam problemu z pękaniem pęcherzyków i zawsze ta owulacja była w 12 lub w 13 dc przy 25 mm pęcherzyku. Już sama nie wiem co mam robić i jak z lekarzem rozmawiać.

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I mam znowu kosmiczne dawki progesteronu- 3x200mg/dzien, dopochwowo, wiec jak znam zycie za niedlugo zaczne odgryzac ludziom glowy. Na razie optymistycznie..

Paszczakin, mnie też frapuje ten progesteron, bo u mnie jest bardzo niski, a przepisane mam zaledwie 2 tabletki duphastonu dziennie.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenuś ja też mam duphaston dwie tabletki. A jaki miałaś progesteron? A badają ci jakies hormony przed iui?

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    lenuś ja też mam duphaston dwie tabletki. A jaki miałaś progesteron? A badają ci jakies hormony przed iui?

mandragora, nie badają i to też mnie wkurza. Pewnie gdyby zachciało im się zbadać estradiol i lh, to znaleźliby odpowiedni moment na przeprowadzenie iui i może coś by z tego było, wiedziałabym chociaż, czy jestem zdolna zajść w ciążę w ten sposób.

Mój progesteron w 7dpo jest na poziomie ok. 8ng/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:46

• mandragora Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie nisko. Ja ostatnio miałam 25 i mam dupka na druga fazę

• Laura Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ja mogę sama poprosić lekarza o duphaston?
    Teraz przygotowuje się do trzeciej inseminacji z gonalem.
    Dwie poprzednie nie udane i nie miałam ani duphastonu ani luteiny.
    Dwa miesiące temu miałam robiony progesteron i wynosił 18.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie mnie. Laura mi lekarz od razu po iui zapisal duphaston. Kurcze ale mam cykora. Brzusio boli, a raczej kluje, troche nabrzmialy jest. Tylko zeby w tych pecherzykach pojawily sie komorki jajowe...nie umiem o tym nie myslec.

• Laura Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    Dziewczyny nie straszcie mnie. Laura mi lekarz od razu po iui zapisal duphaston. Kurcze ale mam cykora. Brzusio boli, a raczej kluje, troche nabrzmialy jest. Tylko zeby w tych pecherzykach pojawily sie komorki jajowe...nie umiem o tym nie myslec.
    Anula a który masz dzień cyklu dzisiaj?
    Ja piąty i trzeci dzień z gonalem ale narazie nic oprócz pieczenia i w lewym boku. Czy któraś z Was tak miała??
    W zeszłym cyklu tez tak mnie piekło juz sama nie wiem czy to nie po gonalu.....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    laura, 18 to bardzo dobry wynik, chyba nie potrzebujesz suplementacji..
    ale chciałabym, może duphaston wlasnie pomoże, skoro dwa cykle stracone :(

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mandragora Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura możesz z nim pogadać. Zapytaj się przynajmniej będziesz spokojniejsza. Anula to ze kluje brzuch to chyba norma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura to moj 5 dc. A z gonalem 4 dzien. Tak bym chciala zeby sie udalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 11:45

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ