INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
pęcherzyk 24 mm. Plemniki zrzucone ;)czekamy na pęknięcie pęcherzyka we wtorek kontrolne usg. Brzuch boli jak nigdy wcześniej- prawy jajnik z pęcherzykiem od wczoraj nie daje spokoju. Za 10 dni beta oby pozytywna. 2 iui uważam za odbytą 9 mln plemniorów z czego 85% hyperaktywnych właśnie buszuje w poszukiwaniu jajeczka
martuskacz, lena7, Mixa, Lenuś, Reni, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMixa to z mezulkiem sie poprzytulaj. Ja z moim popijam kawe. Niedzielne popoludnie we dwoje. Ale szybko zleci, zrobi sie wieczor i ladnie do lozeczka. M we srode przyjezdza z wrocka i jedziemy we czwartek do poznania. Ciekawe co powie. Narazie same przyjemnosci z gonalem. Jak ja uwielbiam te zastrzyki
Mixa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczęta, brałam ovitrelle na pękanie (1 zastrzyk) i najprawdopodobniej to za mało dla mnie. Byłam na kontroli u innego lekarza, bo mój akurat nie miał dyżuru. W środę idę już do swojego. Dziewczyny, ja mam cały czas wrażenie, że robią mi te inseminacje za wcześnie... za wcześnie podają mi ovitrelle, za wcześnie robią zabieg. W tym cyklu na przykład brałam ovitrelle w 8 dc, a inseminację miałam w 9 dc na 20 mm pęcherzykach. W naturalnych cyklach zawsze miałam owulację, nigdy nie miałam problemu z pękaniem pęcherzyków i zawsze ta owulacja była w 12 lub w 13 dc przy 25 mm pęcherzyku. Już sama nie wiem co mam robić i jak z lekarzem rozmawiać.
-
paszczakin wrote:I mam znowu kosmiczne dawki progesteronu- 3x200mg/dzien, dopochwowo, wiec jak znam zycie za niedlugo zaczne odgryzac ludziom glowy. Na razie optymistycznie..
Paszczakin, mnie też frapuje ten progesteron, bo u mnie jest bardzo niski, a przepisane mam zaledwie 2 tabletki duphastonu dziennie. -
mandragora wrote:lenuś ja też mam duphaston dwie tabletki. A jaki miałaś progesteron? A badają ci jakies hormony przed iui?
mandragora, nie badają i to też mnie wkurza. Pewnie gdyby zachciało im się zbadać estradiol i lh, to znaleźliby odpowiedni moment na przeprowadzenie iui i może coś by z tego było, wiedziałabym chociaż, czy jestem zdolna zajść w ciążę w ten sposób.
Mój progesteron w 7dpo jest na poziomie ok. 8ng/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:46
-
Dziewczyny a czy ja mogę sama poprosić lekarza o duphaston?
Teraz przygotowuje się do trzeciej inseminacji z gonalem.
Dwie poprzednie nie udane i nie miałam ani duphastonu ani luteiny.
Dwa miesiące temu miałam robiony progesteron i wynosił 18. -
nick nieaktualny
-
anula23 wrote:Dziewczyny nie straszcie mnie. Laura mi lekarz od razu po iui zapisal duphaston. Kurcze ale mam cykora. Brzusio boli, a raczej kluje, troche nabrzmialy jest. Tylko zeby w tych pecherzykach pojawily sie komorki jajowe...nie umiem o tym nie myslec.
Ja piąty i trzeci dzień z gonalem ale narazie nic oprócz pieczenia i w lewym boku. Czy któraś z Was tak miała??
W zeszłym cyklu tez tak mnie piekło juz sama nie wiem czy to nie po gonalu..... -
nick nieaktualny