INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
liloe wrote:Dziewczyny podczytuję Was i mi się włos na głowie jeży...IUI bez drożności to naciąganie na kasę, bo kontrast nie tylko udrażnia, ale również przeczyszcza z małych skrzepów blokujących często swobodny przepływ przez jajowody. Druga sprawa, że przy IUI monitoring max co dwa dni jeśli nie codziennie szczególnie na cyklach stymulowanych, bo wzrost pęcherzyka o 2mm w ciągu doby można sobie wsadzić między bajki. Może być zwyczajnie za późno przez wyznaczanie terminu inseminacji "na oko". Nie pozwólcie się tak traktować i udajcie się do specjalistycznych ośrodków, bo takie inseminacje to wywalanie kasy w błoto. Trzymam za Was kciuki!
No wlasnie, to wczoraj mialam na mysli, ale podalam delikatniej... -
Wiecie co zrobiłam
Znalazłam nr do dr Mrugacza i zadzwoniłam sie poskarżyłam ze w recepcji mnie nigdzie nie wcisneli i kazał mi być jutro o 12 na wizycie
Wiec jutro będę wiedzieć czy zrobią mi hsg, bo podobno w bocianie robią tylko ta histeroskopie a samego hsg nie. Ale to juz jutro sie dowiem.Tygrys lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Wiecie co zrobiłam
Znalazłam nr do dr Mrugacza i zadzwoniłam sie poskarżyłam ze w recepcji mnie nigdzie nie wcisneli i kazał mi być jutro o 12 na wizycie
Wiec jutro będę wiedzieć czy zrobią mi hsg, bo podobno w bocianie robią tylko ta histeroskopie a samego hsg nie. Ale to juz jutro sie dowiem.
Szybko sie uczysz tak to sie robi -
Adrenalina w bocianie to zdaje się że robią laparoskopie. I wtedy masz przy okazji sprawdzana droznosc jajowodow i cala resztę. A co do umawianie to fakt najlepiej przyjść osobiście i pojeczec a i umawiają się do dr M. Nawet rejestratorki u niego na dole milsze będzie dobrze. Powodzenia
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdrenalina i bardzo dobrze . Trzeba dbać o swoje. Powodzenia i daj znać po wizycie . Hsg też się robi w pierwszej połowie cyklu, więc jakby Ci zrobili jeszcze w tym to też już byś miała.
W sumie w tracie leczenia - najlepiej w specjalistycznej klinice, oni są nastawieni na leczenie i różnego typu zabiegi. Szybciej tez zlecą badania a w razie czego to tez wiedzą gdzie skierować. Ta moja to nawet w niedziele jest gotowa robić iui w razie potrzeby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:29
-
nick nieaktualny
-
Mam ogromne nadzieje związane z ta klinika obym sie nie zawiodła.
Dam znać jak będę po wizycie, jak było.
Trochę mnie przeraża to ze muszę iść do lekarza w okres
Ale jak trzeba to trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:58
-
Ja TSH mam 0,9 niby w normie ale jakoś tak na dolnej granicy. Jutro jak pojadę to wezmę ze sobą wszystkie badania to zobaczę co mi powie na ten temat, maż ma tsh 2,2.
Nie pomogę w tym temacie.
Teraz zaczynam zauważać ze ja nic nie wiem na temat badań.
-
Ja pół roku temu zaczełam sie leczyc na niedoczynnosc, moje tsh wynosiło wtedy 6. endo powiedział ze najlepszy jest około 1. Dopiero teraz po kilku miesiącach spadło mi do 1.15. Oazało sie ze przez te wszyskie lata starania mialam powyżej czterech i nik mi o tym nie powiedział , ze to i tak za wysokie na zajescie:/Halinka84
-
Halinka, z nieba mi spadłaś. Spójrz i ogarnij:
Zawsze miałam TSH w normie. Popatrzyłam teraz do karty, która mam skserowana i miałam TSH tak:
* X 2012 - 3,19
* IX 2013 - 2,97
* VII 2014 - 3,81
* VIII 2014 - 6,57 (dzisiejszy wynik po 3 tygodniach brania Euthyroxu 25)
A PRL miałam tak:
* XI 2012 - 40,4
* I 2013 - 63,55
* IV 2013 - 6,34
* X 2013 - 31,9
* VII 2014 - 34,21
* VIII 2014 (dzisiejsze też po 3 tygodniach) - 41,51
Także takie TSH to dla mnie nowość... i nie ogarniam -
nick nieaktualny
-
Bardzo wysokie to tsh. Przy stataniach najlepeij miec w granicach 1 . A tak normalnie to jest dobrze jak wynosi 2 - 2,5 max2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB