INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Polskie normy sa troche na wyrost niestety2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
adrenalina wrote:Wiecie może co jaki czas trzeba badać TSH ?
Ja badałam ok pół roku temu ( oczywiście sama z siebie bo żaden lekarz tego nie zalecił )
W klinice na pierwszej wizycie wszystko Ci każą zrobić. Ja dostałam od razu cały zestaw do zrobienia: TSH, FSH, LH, Androstendion, AMH, Prolaktyne, progesteron, estradiol. Zakładam, że też Ci każą zrobić podobny zestaw na pierwszy ogień, żeby wiedzieli od czego startujecie z leczeniemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 17:17
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Piggy wrote:Bardzo wysokie to tsh. Przy stataniach najlepeij miec w granicach 1 . A tak normalnie to jest dobrze jak wynosi 2 - 2,5 max
Ja wiem, widze, ale ono nigdy, aż takie nie było. A teraz od gina w klinice dostałam Euthyrox właśnie, żeby spadło do tego progu dobrego dla staraczek. A ono zwariowało i mimo leku, który miał obniżyć to wzrosło! Dobrze, że cos mnie tchnęło i to zrobiłam, bo w przyszłym tygodniu miało być IUI i tylko nadzieje niepotrzebne i kasa w bloto wyrzucona to by była... -
Anatolka wrote:W klinice na pierwszej wizycie wszystko Ci każą zrobić. Ja dostałam od razu cały zestaw do zrobienia: TSH, FSH, LH, Androstendion, AMH, Prolaktyne, progesteron, estradiol. Zakładam, że też Ci każą zrobić podobny zestaw na pierwszy ogień, żeby wiedzieli od czego startujecie z leczeniem
I te badania tylko dla mnie ? Czy dla męża tez? -
Dla Ciebie. Mój mąż miał świeży spermiogram, więc wzieliśmy na pierwszą wizytę pokazać, że wszystko pięknie i dostał jedno badanie - fragmentacje DNA plemników (300zł) a i na pierwszej wizycie mi pobrali próbkę do badania na mycoplasma, ureoplasma i chlamydia (300zł). To jest takie wspólne jakby, bo jak jedno nie ma, to drugie też nie i odwrotnie.
-
nick nieaktualnyJa sie nie zgodze ze dla staraczek norma to 2.5 ja sie lecze ponad 14 lat na tarczyce i wiekszej glupoty nie slyszalam. PO to sa normy zeby nie zbijac niepotrzebnie, jod i leki to nie sa cukierki zeby sobie brac bo jakis lekarz powiedzial. Tak samo jak prolaktyna itd itd jak jest w normie po co brac i meczyc organizm, nadmiar lekow tylko szkodzi a nie pomaga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 17:52
-
I tez wszystko w 2 dc ? Czy w zależności od badania w rożnych dniach i porach? Bo niektóre napewno trzeba na czczo?
No chyba ze zleci mi to zrobić ale nie koniecznie jutro w klinice, może będę mogła juz u siebie w mieście zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:21
-
adrenalina wrote:I tez wszystko w 2 dc ? Czy w zależności od badania w rożnych dniach i porach? Bo niektóre napewno trzeba na czczo?
No chyba ze zleci mi to zrobić ale nie koniecznie jutro w klinice, może będę mogła juz u siebie w mieście zrobić.
Część obojętnie, a część w 2-3 dc, ale nie pamiętam, które są które, więc wszystkie prócz progesteronu robiłam na początku cyklu. Progesteron robiłam 7 dpo, żeby sprawdzić owulację, Niech Ci rozpisze co, w który dzień porządnie. Albo sama sobie wypisz na kartce te badania i pozniej sobie tylko dc dopiszesz który ma być Mi pozwolił zrobić gdzie mi wygodnie, bez różnicy mu to było...
Jutro idziesz? w święto?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:27
-
Aha to spoko.
Tak w świeto tak jak pisałam poskarżyłam sie na te baby z recepcji ze mnie nigdzie nie wcisnely i sie dr zaczął dopytywać ktory dzien cyklu mam itd ja sie zapytałam czy pierwsza wizyta moze byc 6 albo 7 dnia bo nie ma juz wolnych mniejsc dla mnie na wizyte i mowie ze codziennie pracuje do godziny 14, ze 2godz dojazd i te sprawy i nie maja jak mnie wcisnac na wizyte, i doktor powiedział ze wszystko sie da i kazał byc jutro w klinice o 12 powiedział tylko zebym juz nie dzwonila wiecej na recepcje, że on napewno jutro bedzie o 12:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:38
Miu95, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Jestem po pierwszej IUI:) wg lekarza wczoraj nie byli owulacji tylko dzisiaj jakieś mac 4h przed podaniem nasienia. Pęcherzyk był już poszarpany i mniejszy. Także IUI było w trakcie owulacji 10 dni luteina i czekamy aż @ nie przyjdzie.
Anatolka lubi tę wiadomość
-
karola_aa wrote:Jestem po pierwszej IUI:) wg lekarza wczoraj nie byli owulacji tylko dzisiaj jakieś mac 4h przed podaniem nasienia. Pęcherzyk był już poszarpany i mniejszy. Także IUI było w trakcie owulacji 10 dni luteina i czekamy aż @ nie przyjdzie.
Lubimy dobrze, że sprawdził co i jak -
Adrenalina nie trzeba na czczo i zrobią ci od razu na miejscu. Dwie godz później będzie druga wizyta z omówieniem wyników i jakimiś planami na leczenie. Męża masz przebadanego? Szykuj się na wydatek na pierwszej wizycie. Później ustali monit i na bieżąco będzie robił kolejne badania.
-
mandragora wrote:Adrenalina nie trzeba na czczo i zrobią ci od razu na miejscu. Dwie godz później będzie druga wizyta z omówieniem wyników i jakimiś planami na leczenie. Męża masz przebadanego? Szykuj się na wydatek na pierwszej wizycie. Później ustali monit i na bieżąco będzie robił kolejne badania.
U mnie nie było w klinice tego samego dnia badań, ale ja mam inną, więc moze w tej Bocianowej tak praktykują. Nawet fajnie