INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszla @ wiec szykuje sie do podejscia numer 2. Dzwonilam do kliniki i oczywiscie moj lekarz nie ma wolnego terminu cholera. Ale pojde do innego po leki na stymulacje a potem bede kombinowac zeby dorwac tego mojego.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
adrenalina wrote:Tsh- 2,0
Lh- 6,68
Fsh-8,97
PRL-14,46
Ladne tsh i prl ja wracam chyba z leczeniem do podstaw, bo widze, ze szukali u mnie gleboko a podstawy zaniedbali. W pn ide do endo. IUI odwolalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 19:23
-
Witajcie.
Jestem po trzech IUI, jednej na cyklu naturalnym i dwóch na cyklu stymulowanym. Trzecia się powiodła, ale niestety na krótko, poroniłam w pierwszym dniu 9-tego tygodnia. Obecnie jestem w trakcie oczekiwania na kolejny cykl, aby w nim umówić wizytę i zaplanować kolejną IUI. Obawiam się tej wizyty, ponieważ ostatnio zrobiłam AMH i już wiem, że czas bardzo mnie goni. Zdecydowałam też, że powtórzę badania hormonów, bo robiłam je w styczniu i boję się, czy wyniki nie będą gorsze niż ostatnio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 18:09
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Anatolka wrote:Przykro mi ale witamy a w czym upatrywali lekarze przyczyny poronienia? Gdzie robilas IUI?* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
Ania1602 wrote:Nie upatrywali, moja gin powiedziała, że nie wiadomo dlaczego tak się stało, przyczyn mogło być wiele. IUI robiłam w Poznaniu.
Ale jak to? W ogole nie szukali? To jest normalne, w sensie standardowe? U nas na tapecie jest ostatnio dosc mocno wplyw wysokiego tsh na ciaze i na jej brak... Na jakim poziomie Ci sie utrzymuje tsh? -
Anatolka wrote:Ale jak to? W ogole nie szukali? To jest normalne, w sensie standardowe? U nas na tapecie jest ostatnio dosc mocno wplyw wysokiego tsh na ciaze i na jej brak... Na jakim poziomie Ci sie utrzymuje tsh?* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
Anatolka wrote:Hmm moze rzeczywiscie... W kazdym razie bardzo przykra sprawa fajnie, ze masz sily na kolejne starania tsh mialas ladne
Witaj Blanka85, nie jestem z Poznania, jeżdżę tam tylko do lekarza (104 km)
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
Czesc Aniu , nie martw sie wynikiem amh, zaszlas w ciaze i to jest najwazniejsze, tzn ze nie masz z tym wiekszego problemu:) amh ostatnio cos slaba predykcja sie okazuje bo wiele kobiet z niskim zachodzi zycze duzo sily i cierpliwosci przy kolejnym podejsciu ja z niskim amh przy 3 iui zaskoczylam a wiec da sie
-
Ania1602 wrote:Z tymi siłami, to wcale nie jest tak kolorowo... Poroniłam w czerwcu, więc trochę czasu już upłynęło... Jak już się jakoś pozbierałam po stracie to chciałam jak najszybciej wznowić działania, ale niestety gin każe odczekać 3 cykle. Miałam nadzieję, że pozwoli mi już w tym cyklu działać, ale niestety nie... Jak już się pogodziłam, że muszę jeszcze miesiąc czekać, to przeżyłam szok i załamanie po odebraniu wyniku AMH: 0,42 i już mi się odechciało działać. Jednak trochę poczytałam na ten temat i chęci pomału wracają. Mam tylko nadzieję, że wyniki hormonów będą w miarę dobre, szczególnie obawiam się FSH...
Witaj Blanka85, nie jestem z Poznania, jeżdżę tam tylko do lekarza (104 km)
A jak dlugo sie juz staracie w ogole?
Nie martw sie. Miesiac szybko minie. Szczerze, to pocieszam tez sama siebie. Mialam miec IUI w tym tygodniu, ale ja odwolalam przypadkiem pogadalam z naszymi forumowymi Zielarkami o swoich wynikach i uswiadomily mi, ze lekarze bardzo zaniedbali u mnie podstawy. Nie chce mi sie opisywac wszystkiego. Jak masz ochote zobaczyc jak mnie urzadzili to wejdz i poczytaj kilka ostatnich stron na "wszystkie zielary z ovf". Przeplakalam pol czwartku, caly piatek a wczoraj mi maz kupil krople walerianowe, bo bylam naprawde paskudna nie wiem jak ze mna wytrzymuje ostatnio ten zloty chlop jutro ide do endokrynologa. Mam nadzieje, ze to bedzie kumata babka...
-
Aniu właśnie często lekarze tak robią że po pierwszym poronieniu nie szukają przyczyny a dopiero po nawykowych. Przykre to jest po przecież trzeba zapobiec żeby następnych nie było
Życzę powodzenia :*
Anatolka co się dzieję u Ciebie? ? Muszę poczytać bo nie było mnie tutaj parę dni i nie jestem w temacie -
Anatolka wrote:W zwiazku z operacja? Powinnas bez problemu dostac L4. Tylko kwestia tego czy chcesz pokazac w pracy L4 z taka a nie inna pieczatka.
Narazie to będzie zabieg, mam nadzieje ze operacja nie będzie potrzebna i będę mogła podejść do iui.
Wiec myśle ze na dzień zabiegu i chociaż jeden dzień po dostanę zwolnienie.
Ale co do pieczątki to mam właśnie wątpliwości bo racZej bym nie chciała żeby wszyscy o tym w pracy wiedzieli.
Tym bardziej ze bedą w szoku bo jeszcze nigdy nie byłam na L4
Ale urlopu mi trochę sZkoda, zobaczę jak wyjdzie. Dziękuje za odpowiedz