INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Zawsze stosowalam lactovaginal albo iladian ale nie wiem czy to wolno przy ewentualnej ciazy2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
adrenalina wrote:Tak się zdołowałam, ze nawet nie zadzwoniłam do lekarza miałam iść do bociana w tym cyklu i nie wiem tak naprawdę co robić.
Poryczeć trzeba, wiadomoja bym poszła i tak do kliniki. Jeśli chodzisz prywatnie do lekarza, to finansowo to nie będzie duża różnica, a oni będą patrzeli bardziej komplekswo i pewnie chlopa Ci bardziej w obroty wezmą. Mój np. mimo swietnego spermiogramu, na pierwszej wizycie dostał przykaz zrobić fragmentacje DNA plemników (tez ostatecznie wyszła dobrze, ale ktoś się Nim zainteresował też). Kliniki mają też do dyspozycji leki, których zwykły gin nie moze przepisywać a oni jako jednostki wyspecjalizowane mogą. Mnie po takim leku ruszył lewy jajnik, który półtora roku nie pracował i nie bylo z niego ani jednego pecherzyka.
IUI miałaś na cyklu naturalnym czy stymulowanym? -
Adrenalina tak mi strasznie przykro
wspieram Cie bardzo :*
Dziewczyny ja też mam dzisiaj dzień załamania
W poniedzialek na usg lekarz stwierdził, że pęcherzyki male i w czwartek w nocy ovitrelle a w sb rano IUI. nie zlecił więcej usg. Poszłam dzisiaj sama na własną rękę na usg i mój pęcherzyk rano był 22,4mm !!!!!! A gdzie tam do soboty??? Drugi nie ruszył 15mm. Dzwonię do lekarza on telefon cały czas wyłączony i co teraz? Na siłe go znalazłam w innej klinice bo w tej mojej już skończył dyżur i gnałam drugi raz do Krakowa. Od razu kazał wziac zastrzyk i IUI jutro o 15 oddajemy nasienie. Aleeeeee ja dzisiaj od około 17 umieram z bóluten prawy jajni, tak boli, że jakaś masakra:/ jajko zapewne pękło jeszcze zanim wzięłam zastrzyk
a iui dopiero za 24h
już wiem, że nici z tego:(
-
Anatolka wrote:a test to Ty już robiłaś? Bo się zagubiłam...2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Adrenalinka bardzo mi smutno z Twojego powodu, bedzie dobrze, wiem ze to glupie pieprzenie, ja pewnie w sobote dołącze do Ciebie... bo już mam przeczucie ze nic z tego, zaczely wychodzic mi syfki wiec poziom progesteronu spada... ahh masakra.
Mialam taka sama sytuacje jak karola_aa, wyszlam od lekarza z pecherzykiem 22 mm, wracajac do domu juz czułam ból jajnika i wiedzialam ze ta inseminacja nie ma sensu. Prosilam aby zrobił mi usg zeby spradzic czy jest sens ale zapewnil ze wszystko jest napewno ok. Jasne...Halinka84 -
Karola, moze Ci sprawdzi jeszcze przed IUI jak sprawa wyglada. Bedziesz madrzejsza o to, co dzis dziewczyny napisaly i moze odmowisz w takim przypadku IUI jesli faktycznie jajko peklo dzis o 17 to jutro to poznawo... Pare stow na IUI tez piechota nie chodzi a po sytuacji dziewczyn widac, ze taka opcja nie zdaje rezultatu...
-
Czesc dziewczyny ,ja jestem tu nowa.Wlasnie jestem po czwarej iui i tez nie mam nadzieji.Po rozmowie z Gin .wiem ,ze nie powinnam robic sowie zadnej nadzieji.U nas wszystkie wyniki sa Super.po tej ostatniej odpuszczam . Mysle,ze trzeba troche odpoczac psychicznie.trzymamza was wszystkie kciuki i zycze powodzenia.
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Ja też z miesiąc odpoczne. Nie mam siły na kolejna próbę walki. M pobierze trochę tabletek i 3 iui zrobimy za jakiś czas. Przede wszystkim muszę zrobić drożność jajowodów ( nikt wcześniej nie powiedział mi o tym żaden lekarz sama musiałam wyczytać ).
I tym razem zaczynam leczenie w klinice nie u ginekologów bo jak sie okazuje 2 iui były niepotrzebne.
Może nie w temacie ale mam nadzieje Ze pomożecie :
Czym sie różni hsg od histeroskopi ? Szukać kogoś kto zrobi mi to badanie w mojej okolicy czy od razu jechać do kliniki i zobaczyć czy zleci to badanie? -
Hsg mi robil moj gin w szpitalu po 6 nieudanych cyklach z CLO. Hsg droznosc. Histero dokladniejsze ogldanie. Dziwie sie, ze dopuscici Cie do IUI bez hsg. U mnie w klinice to byla jedna z pierwszych rzeczy, o ktora pytali. Hsg do iui wystarczy. Histero juz przed ivf musi byc najczesciej zrobione, albo jak cos tam podejrzewaja wiecej. Mysle, ze jak powiesz w klinice, ze nie mialas tego to na 100% zleca.
-
Dziewczyny podczas przerwy i tak bedziecie myslaly
my juz nie potrafimy sie wylaczyc
moze wyznaczcie sobie jakis cel ze teraz np witaminki przez 3mieciace i wy i maz a pozniej dopiero inseminacja. I wtedy myslcie tylko o tej inseminacji za 3 miesiace
tak zebyscie przez ten czas mialy glowe wolna...
A ja dzis zaczelam 3 miesiac! Ale ten czas leci...Tygrys lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
IuI to jest wstep i przygotowanie do IVF i szanse sa tez nie wielkie.Ja mieszkam w niemczech i tu sie lecze.jestem po ciazy pozamacicznej 2013 i po laparoskopi z usunieciem tej ciazy no i jeszcze po poronieniu marzec 2014 .wszystko mam drozne.teraz czekam na wynik tej ostatniej IUI i potem odpoczywamy.tutaj lekarze mowia,ze na powodzenia mozna liczyc tylko do 5 IUIpotem szanse sa znikome.jezeli u was jest wszystko ok. To najlepiej nie myslec tylko robic jak najdzie ochota.mysle,ze najwazniejsza jest psychika ?Jammer nadzieji,ze jak znowu odpuszcze to sie uda.
-
nick nieaktualnyDziewczyny podczytuję Was i mi się włos na głowie jeży...IUI bez drożności to naciąganie na kasę, bo kontrast nie tylko udrażnia, ale również przeczyszcza z małych skrzepów blokujących często swobodny przepływ przez jajowody. Druga sprawa, że przy IUI monitoring max co dwa dni jeśli nie codziennie szczególnie na cyklach stymulowanych, bo wzrost pęcherzyka o 2mm w ciągu doby można sobie wsadzić między bajki. Może być zwyczajnie za późno przez wyznaczanie terminu inseminacji "na oko". Nie pozwólcie się tak traktować i udajcie się do specjalistycznych ośrodków, bo takie inseminacje to wywalanie kasy w błoto. Trzymam za Was kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 13:18