INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykis ja miałam, przed IUI trzeba było je wytępić. Niestety wytępiły się również te dobre, dlatego potem musiałam tą pozytywną mikroflorę odbudować. U mnie po 3 tyg antybiotyków posiew wyszedł czysty
Nawet jeśli nie jest wymagane to badanie do IUI to polecam się przeleczyć, bo ciąża i bakterie w szyjce mogą prowadzić do poronienia, a w ciąży (szczególnie w I trymestrze) nie powinno zażywać się większości antybiotyków,,,Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 20:28
Tosia 1981, kis lubią tę wiadomość
-
liloe wrote:kis ja miałam, przed IUI trzeba było je wytępić. Niestety wytępiły się również te dobre, dlatego potem musiałam tą pozytywną mikroflorę odbudować. U mnie po 3 tyg antybiotyków posiew wyszedł czysty
Nawet jeśli nie jest wymagane to badanie do IUI to polecam się przeleczyć, bo ciąża i bakterie w szyjce mogą prowadzić do poronienia, a w ciąży (szczególnie w I trymestrze) nie powinno zażywać się większości antybiotyków,,,
a powiedz mi jeśli jest wykryta bakteria, a babka w recepcji mowila mi jesli beda dobre wyniki posiewow to porobic badania wirusów , no ale na moj rozum mam bakterie wiec nie robilam tych badan . A jak to u Ciebie było ?
kasia79, ja w parensie . ale w sumie wole wiedziec na czym stoje moze to jest powod moich niepowodzen -
hej Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć, wczoraj miałam pierwszą inseminację, szczerze to bardzo się zdziwiłam, że zabieg nie był bezbolesny jak czytałam. Po inseminacji do końca dnia i w nocy bolał mnie jajnik w którym miała wystąpić owu, teraz pozostało czekanie...długie 14 dni
-
nick nieaktualny
-
Cześć.
Dziś mój 8dc jutro USG. Przygotowanie do pierwszej inseminacji w INVIMED w Warszawie. Od 2dc do 6dc clostilbegyt. Badania ja + mąż anty HBs, anty HCV, HIV. HSG miałam rok - temu wszystko ok. TSH 1,26 FT3 3,27 FT4 1,23. Prolaktyna dwa miesiące temu 557,6 dostałam bromergon pół tabletki na noc, prolaktyna teraz 328,5 czyli w normie. Także ze mną wszystko ok. problem leży chyba po stronie męża bo ma aglutynacje drugiego stopnia i plemniki progresywne 2% po niżej normy. Czy z takimi wynikami męża jest sens inseminacji? Leci nam 4 rok starań. -
Angi moim zdaniem warto spróbować, jak wiadomo in vitro to ostatnia deska ratunku, i myślę że najpierw powinniście spróbowac inseminacji. My postanowiliśmy że próbujemy 4 razy po czym przystąpimy do in vitro.
A co o inseminacji w Waszym przypadku mówią specjaliści w INVIMED? -
Kobietki pomóżcie...
Ile po podaniu pregnylu miałyście inseminację? Mój gin nakreślił mi wczoraj plan działania i stwierdził ze zabieg zrobimy 36 godzin po podaniu pregnylu... cały czas się zastanawiam czy to nie za późno -
binka ja się nie leczę w INVIMEDZIE, tylko tam skieruje mnie mój gin w odpowiednim czasie, a ja tam jeszcze nawet nie byłam.
Lila84 po jednej tabletce 50mg przez 5 dni. Z tego co się orientuję to zastrzyk robi się przeważnie na 1,5 dnia przed IUI czyli to jakieś 36 godzinLila84 lubi tę wiadomość
-
Lila84 wrote:Kobietki pomóżcie...
Ile po podaniu pregnylu miałyście inseminację? Mój gin nakreślił mi wczoraj plan działania i stwierdził ze zabieg zrobimy 36 godzin po podaniu pregnylu... cały czas się zastanawiam czy to nie za późno
Ja po pregnylu miałam iui zawsze po mniej więcej 40 godzinach.
Lila84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie dziwna sprawa.. wczoraj mialam te skurcze na @ i przez cala noc rano wstalam robić test to dużo przezroczystego sluzu z domieszka brazowego mowie i znowu sie nie udalo;/.. ale zrobilam i tak test odrazu pokazala sie blada kreseczka i jak wysechl tez tam byla ciut mocniejsza.. jak ciota sie nie rozkreci zrobie drugi.. i nie wiem o co chodzi bo jak robilam 5 dni przed @ byla jedna krecha nawet zadnego przebarwienia nie bylo a tu jest kreseczka ale jak zawsze los tylko pewnie splatal mi figla.. test o czulosci 25 z allegro wiec chyba nie ma co sie cieszyc.. a bety zrobic nie moge bo mieszkam w Holandii i tu niestety nie robia.
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna termin 06.12.2022 -
kis wrote:Biała, trzymam kciuki mnie czeka IUI ale mam bakterie w posiewie wiec pierwsze pewnie bedzie leczenie tego .
Miała któraś z Was bakterie w posiewie ??
Kis, posiew i biocenoza pochwy to to samo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:47
-
eh teraz juz sluz z nitkami krwi sie zaczyna wiec pewnie malpa sie rozkreci;/ i test sie mylil;/ ale zbadalam szyjke jest wysoko srednia i chyba zamknieta nie wyczulam zadnego otworku wiec nie wiem skad to wyplywa..
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna termin 06.12.2022 -
Pysiaaa21 sama nie wiem co Ci doradzić u mnie też dziwnie to wszystko było jak się okazało, że jestem w ciąży ... też widząc 2 kreski nie potrafiłam się cieszyć bo się dopatrywałam różnych rzeczy... wiem że to czekanie jest najgorsze... ale ja wtedy zrobiłam 2 testy - 2 wyszły pozytywne , a i tak sobie wmawiałam , że są przeterminowane tylko tu dziwna jest ta krew, ale ona jednak ma prawo się pojawiać... a skurcze jak na @ to mam do dziś... i gdzyby nie usg to nadal bym czekała na okres Miałam już tak silne skurcze jak na @ dlatego nie mogłam uwierzyć w te dwie kreski...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Anatolka wrote:Kis, posiew i biocenoza pochwy to to samo?
Dzwonilam do lab. Juz wiem, ze to co innego. Biocenoza ogolnie sprawdza czy sa w pochwie jakies bakterie lub grzyby, ale nie wynika z niej dokladnie jakie one sa. A posiewy sa 2: na bakterie i grzyby. Po posiewie dokladnie wiadomo jaka bakteria lub jaki grzyb.