INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
lojkalojka, ja słyszałam, że przy 4 pęcherzykach IUI chyba nie wykonują ale to tylko moje słuchy, ja miałam 3 pęcherzyki i IUI i tak się nie udała..
także słuchaj wszystko leży w rękach wiesz kogo (tego na górze ), jak będziesz miała mieć bliźniaki to będziesz miała nawet przy 2 pęcherzykach
może jeszcze zmień zdanie przemyśl to z mężem na spokojnie
powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 21:50
józefka, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
lojkalojka wrote:Tak , badanie robil na poczatku pazdziernika i byla widoczna bardzo duza poprawa. Ale lekarz i tak zalecil inseminacje -chyba z wygody- nie wiem ?!
lojkalojka lubi tę wiadomość
-
Ja klejna wizyte mam dopiero 23 grudnia i postaram sie namowic go na inseminacje bez stymulacji lub IVF .
A teraz siedze od dwoch dni i czytam na forach o doswiadczeniach innych dziewczyn. Nigdy by mi przez glowe nie przeszlo , ze bedac juz rodzicami bedziemy miec problem z kolejnym poczeciem
Boje sie tez tego ,ze moje pecherzyki juz tak urosly , ze teraz to tylko kisty sie moge nabawic.
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
hej dziewczyny, wczoraj zrobiłam test ciążowy i są dwie kreski co prawda druga słabsza, ale jest, wczoraj byłam w 18 dniu po owulacji i beta około 70:(, czy to nie za mało? Mdli mnie od trzech dni, a muszę dodać, że to była moja pierwsza inseminacja i ponad 2,5 roku starań o ciążę.
ewa13, józefka, lojkalojka, mia6, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Kasia79 wrote:hej dziewczyny, wczoraj zrobiłam test ciążowy i są dwie kreski co prawda druga słabsza, ale jest, wczoraj byłam w 18 dniu po owulacji i beta około 70:(, czy to nie za mało? Mdli mnie od trzech dni, a muszę dodać, że to była moja pierwsza inseminacja i ponad 2,5 roku starań o ciążę.
-
Ja też mam stracha, zwłaszcza, że 3 lata temu byłam w ciąży pozamacicznej i musieli mi ją usunąć wraz z jajowodem. Teraz czekam tylko na właściwy przyrost, jutro dam znać jak beta przyrosła.
Najważniejsze chyba, że wogóle się udało, bo też już traciłam nadzieję.ewa13, józefka lubią tę wiadomość
-
Kasia79 wrote:hej dziewczyny, wczoraj zrobiłam test ciążowy i są dwie kreski co prawda druga słabsza, ale jest, wczoraj byłam w 18 dniu po owulacji i beta około 70:(, czy to nie za mało? Mdli mnie od trzech dni, a muszę dodać, że to była moja pierwsza inseminacja i ponad 2,5 roku starań o ciążę.
ewa13 lubi tę wiadomość
-
lojkalojka wrote:Ja klejna wizyte mam dopiero 23 grudnia i postaram sie namowic go na inseminacje bez stymulacji lub IVF .
A teraz siedze od dwoch dni i czytam na forach o doswiadczeniach innych dziewczyn. Nigdy by mi przez glowe nie przeszlo , ze bedac juz rodzicami bedziemy miec problem z kolejnym poczeciem
Boje sie tez tego ,ze moje pecherzyki juz tak urosly , ze teraz to tylko kisty sie moge nabawic.ewa13, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Kasia79 wrote:Ja też mam stracha, zwłaszcza, że 3 lata temu byłam w ciąży pozamacicznej i musieli mi ją usunąć wraz z jajowodem. Teraz czekam tylko na właściwy przyrost, jutro dam znać jak beta przyrosła.
Najważniejsze chyba, że wogóle się udało, bo też już traciłam nadzieję. -
nick nieaktualnylojkalojka 4 pęcherzyki - myślę, że dobrze zrobiłaś. prawdopodobnie dawka Gonalu była za duża albo brałaś za długo. Ja byłam stymulowana Gonalem i przy dawce 87,5 urosły 3 pęcherzyki. Lekarka kazała nam podjąć decyzję czy chcemy współżyć czy nie (przy więcej niż 2 pęcherzykach większość klinik nie robi IUI), ryzyko trojaczków było...z 4 pęcherzykami bym się nie zdecydowała. DOstałam ovitrelle (żeby zmniejszyć ryzyko hiperstumulacji, która i tak była i boooolało niestety i kolejny cykl to antyki i wyciszanie). Współżyliśmy a w ciążę i tak nie zaszłam.
Nie ma co się łamać, koniecznie idź na monitoring w 3 dc żeby sprawdzić czy się te pęcherzyki powchłaniały i bez sprawdzenia nie bierz już nic na stymulację. W nastęnym cyklu pewnie dadzą Ci mniejszą dawkę gonalu i będzie dobrze.
Mogę widzieć jaka była Twoja dawka dzienna?lojkalojka lubi tę wiadomość
-
Może wreszcie ktoś odczaruje tą naszą czarną listę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 13:23
-
Kasia79 trzymam mega mocno kciuki za Ciebie:) ja dzis po wizycie kontrolnej.Wyhodowane dwa pecherzyki, jutro jeszcze ovitrele i w piatek moja pierwsza inseminacja:)
ewa13, mia6, malgos741 lubią tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
agnesita85 wrote:Kasia79 trzymam mega mocno kciuki za Ciebie:) ja dzis po wizycie kontrolnej.Wyhodowane dwa pecherzyki, jutro jeszcze ovitrele i w piatek moja pierwsza inseminacja:)
To również trzymam kciuki, żeby się udała inseminacja i żeby efekt był w postaci ciąży. -
agnesita85 wrote:Kasia79 trzymam mega mocno kciuki za Ciebie:) ja dzis po wizycie kontrolnej.Wyhodowane dwa pecherzyki, jutro jeszcze ovitrele i w piatek moja pierwsza inseminacja:)
-
liloe wrote:lojkalojka 4 pęcherzyki - myślę, że dobrze zrobiłaś. prawdopodobnie dawka Gonalu była za duża albo brałaś za długo. Ja byłam stymulowana Gonalem i przy dawce 87,5 urosły 3 pęcherzyki. Lekarka kazała nam podjąć decyzję czy chcemy współżyć czy nie (przy więcej niż 2 pęcherzykach większość klinik nie robi IUI), ryzyko trojaczków było...z 4 pęcherzykami bym się nie zdecydowała. DOstałam ovitrelle (żeby zmniejszyć ryzyko hiperstumulacji, która i tak była i boooolało niestety i kolejny cykl to antyki i wyciszanie). Współżyliśmy a w ciążę i tak nie zaszłam.
Nie ma co się łamać, koniecznie idź na monitoring w 3 dc żeby sprawdzić czy się te pęcherzyki powchłaniały i bez sprawdzenia nie bierz już nic na stymulację. W nastęnym cyklu pewnie dadzą Ci mniejszą dawkę gonalu i będzie dobrze.
Mogę widzieć jaka była Twoja dawka dzienna?
Gonal bralam od 3dc do9dc i na dziesiaty dzien USG .Bralam go 75,wiec malo. Tylko moj ginekolog nie przewidzial chyba tego , ze jesli ja nie ma problemu z owulacja i da mi taka niska dawka to,ze tak obrodze w pecherzyki .Teraz tylko mam stracha , ze jak bede sie z moim M przytulac to moze cos zaskoczyc i bedzie ciaza mnoga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:56
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Gratulacje!!! beta 70 to wcale nie za mało, bądź dobrej myśli, trzymam kciuki za przyrost
-
Nooooo w końcu!! Bardzo się cieszę i gratuluję! Super! Trzymam kciuki za piękny przyrost bety -
Byłam właśnie u lekarza z moimi wynikami, lekarz właśnie stwierdził wczesną ciażę, zapisał luteinę dopochwowo, i zalecił zrobić kolejne badanie bety, żeby zobaczyć czy przyrasta, zwłaszcza, że 3 lata temu przeszłam ciążę pozamaciczną. Teraz tylko trzeba czekać na rozwój wypadków:). Od dwóch dni męczą mnie mdłości cały dzień i wyczulony mam węch, pomimo, że to wczesna ciąża. Doktor mówi, że to normalne.
józefka, ewa13, mia6 lubią tę wiadomość
-
Kasia79 wrote:Byłam właśnie u lekarza z moimi wynikami, lekarz właśnie stwierdził wczesną ciażę, zapisał luteinę dopochwowo, i zalecił zrobić kolejne badanie bety, żeby zobaczyć czy przyrasta, zwłaszcza, że 3 lata temu przeszłam ciążę pozamaciczną. Teraz tylko trzeba czekać na rozwój wypadków:). Od dwóch dni męczą mnie mdłości cały dzień i wyczulony mam węch, pomimo, że to wczesna ciąża. Doktor mówi, że to normalne.