X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kis Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka, ja słyszałam, że przy 4 pęcherzykach IUI chyba nie wykonują ale to tylko moje słuchy, ja miałam 3 pęcherzyki i IUI i tak się nie udała..
    także słuchaj wszystko leży w rękach wiesz kogo (tego na górze ;) ), jak będziesz miała mieć bliźniaki to będziesz miała nawet przy 2 pęcherzykach :)
    może jeszcze zmień zdanie :) przemyśl to z mężem na spokojnie :)
    powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 21:50

józefka, lojkalojka lubią tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Tak , badanie robil na poczatku pazdziernika i byla widoczna bardzo duza poprawa. Ale lekarz i tak zalecil inseminacje -chyba z wygody- nie wiem ?!
    Może nie z wygody a z doświadczenia, bo poprawa też od razu nie oznacza ciąży. U mojego męża też była poprawa a ja w ciążę i tak nie zaszłam. Dlatego teraz zdecydowaliśmy się nie inseminację.

lojkalojka lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klejna wizyte mam dopiero 23 grudnia i postaram sie namowic go na inseminacje bez stymulacji lub IVF .
    A teraz siedze od dwoch dni i czytam na forach o doswiadczeniach innych dziewczyn. Nigdy by mi przez glowe nie przeszlo , ze bedac juz rodzicami bedziemy miec problem z kolejnym poczeciem :(

Boje sie tez tego ,ze moje pecherzyki juz tak urosly , ze teraz to tylko kisty sie moge nabawic.

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, wczoraj zrobiłam test ciążowy i są dwie kreski co prawda druga słabsza, ale jest, wczoraj byłam w 18 dniu po owulacji i beta około 70:(, czy to nie za mało? Mdli mnie od trzech dni, a muszę dodać, że to była moja pierwsza inseminacja i ponad 2,5 roku starań o ciążę.

ewa13, józefka, lojkalojka, mia6, malgos741 lubią tę wiadomość

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    hej dziewczyny, wczoraj zrobiłam test ciążowy i są dwie kreski co prawda druga słabsza, ale jest, wczoraj byłam w 18 dniu po owulacji i beta około 70:(, czy to nie za mało? Mdli mnie od trzech dni, a muszę dodać, że to była moja pierwsza inseminacja i ponad 2,5 roku starań o ciążę.
    Hej super ze się udało Tobie mi też pierwsze podejscie do IUI udalo się ale poronilam w 2 miesiacu miałam już druge podejscie wyniki super i nie udane płakałam przez tydzien teraz nam trzecie podejscie we wtorek modłę się żeby sie udało bo z miesiaca na miesiac trace nadzieje a moj lekarz twierdzi ze jak raz zaszlam po IUI to ze zajde .Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie starajace sie dziewczyny

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam stracha, zwłaszcza, że 3 lata temu byłam w ciąży pozamacicznej i musieli mi ją usunąć wraz z jajowodem. Teraz czekam tylko na właściwy przyrost, jutro dam znać jak beta przyrosła.
    Najważniejsze chyba, że wogóle się udało, bo też już traciłam nadzieję.

ewa13, józefka lubią tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Gratulacje!!! Dajesz nam nadzieję :) Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i ciąża rozwijała się książkowo. Daj znać koniecznie jak beta.

ewa13 lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Ja klejna wizyte mam dopiero 23 grudnia i postaram sie namowic go na inseminacje bez stymulacji lub IVF .
    A teraz siedze od dwoch dni i czytam na forach o doswiadczeniach innych dziewczyn. Nigdy by mi przez glowe nie przeszlo , ze bedac juz rodzicami bedziemy miec problem z kolejnym poczeciem :(

Boje sie tez tego ,ze moje pecherzyki juz tak urosly , ze teraz to tylko kisty sie moge nabawic.
    Może też troszkę za dużo stresu u Ciebie. Najpierw spróbujcie z inseminacją, a jak nie będzie się udawać to pomyślcie o kolejnym kroku. jednak mam nadzieję, że uda się niebawem i to bez pomocy lekarzy. Niestety problem niepłodności może dosięgnąć każdego. jakiś czas temu czytałam artykuł ile sławnych osób ma dzieci z in vitro, jak widać nie tylko my "niesławni" borykamy się z tym problemem.

ewa13, lojkalojka lubią tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Ja też mam stracha, zwłaszcza, że 3 lata temu byłam w ciąży pozamacicznej i musieli mi ją usunąć wraz z jajowodem. Teraz czekam tylko na właściwy przyrost, jutro dam znać jak beta przyrosła.
    Najważniejsze chyba, że wogóle się udało, bo też już traciłam nadzieję.
    Czekam na dobrą nowinę musi być dobrze.

• Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to jest możliwe, żeby z taką małą betą męczyły mnie już mdłości od trzech dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka 4 pęcherzyki - myślę, że dobrze zrobiłaś. prawdopodobnie dawka Gonalu była za duża albo brałaś za długo. Ja byłam stymulowana Gonalem i przy dawce 87,5 urosły 3 pęcherzyki. Lekarka kazała nam podjąć decyzję czy chcemy współżyć czy nie (przy więcej niż 2 pęcherzykach większość klinik nie robi IUI), ryzyko trojaczków było...z 4 pęcherzykami bym się nie zdecydowała. DOstałam ovitrelle (żeby zmniejszyć ryzyko hiperstumulacji, która i tak była i boooolało niestety i kolejny cykl to antyki i wyciszanie). Współżyliśmy a w ciążę i tak nie zaszłam.
    Nie ma co się łamać, koniecznie idź na monitoring w 3 dc żeby sprawdzić czy się te pęcherzyki powchłaniały i bez sprawdzenia nie bierz już nic na stymulację. W nastęnym cyklu pewnie dadzą Ci mniejszą dawkę gonalu i będzie dobrze.
    Mogę widzieć jaka była Twoja dawka dzienna?

lojkalojka lubi tę wiadomość

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Kasia79, trzymam kciuki za betę <3
    Może wreszcie ktoś odczaruje tą naszą czarną listę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 13:23

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 trzymam mega mocno kciuki za Ciebie:) ja dzis po wizycie kontrolnej.Wyhodowane dwa pecherzyki, jutro jeszcze ovitrele i w piatek moja pierwsza inseminacja:)

ewa13, mia6, malgos741 lubią tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    Kasia79 trzymam mega mocno kciuki za Ciebie:) ja dzis po wizycie kontrolnej.Wyhodowane dwa pecherzyki, jutro jeszcze ovitrele i w piatek moja pierwsza inseminacja:)

To również trzymam kciuki, żeby się udała inseminacja i żeby efekt był w postaci ciąży.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    Trzymam kciuki za pomyślną iui :) niech Mikołaj przyniesie i Tobie prezent pod choinkę w postaci fasolki :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    lojkalojka 4 pęcherzyki - myślę, że dobrze zrobiłaś. prawdopodobnie dawka Gonalu była za duża albo brałaś za długo. Ja byłam stymulowana Gonalem i przy dawce 87,5 urosły 3 pęcherzyki. Lekarka kazała nam podjąć decyzję czy chcemy współżyć czy nie (przy więcej niż 2 pęcherzykach większość klinik nie robi IUI), ryzyko trojaczków było...z 4 pęcherzykami bym się nie zdecydowała. DOstałam ovitrelle (żeby zmniejszyć ryzyko hiperstumulacji, która i tak była i boooolało niestety i kolejny cykl to antyki i wyciszanie). Współżyliśmy a w ciążę i tak nie zaszłam.
    Nie ma co się łamać, koniecznie idź na monitoring w 3 dc żeby sprawdzić czy się te pęcherzyki powchłaniały i bez sprawdzenia nie bierz już nic na stymulację. W nastęnym cyklu pewnie dadzą Ci mniejszą dawkę gonalu i będzie dobrze.
    Mogę widzieć jaka była Twoja dawka dzienna?

Gonal bralam od 3dc do9dc i na dziesiaty dzien USG .Bralam go 75,wiec malo. Tylko moj ginekolog nie przewidzial chyba tego , ze jesli ja nie ma problemu z owulacja i da mi taka niska dawka to,ze tak obrodze w pecherzyki .Teraz tylko mam stracha , ze jak bede sie z moim M przytulac to moze cos zaskoczyc i bedzie ciaza mnoga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:56

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:

Gratulacje!!! beta 70 to wcale nie za mało, bądź dobrej myśli, trzymam kciuki za przyrost :)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:

Nooooo w końcu!! :) Bardzo się cieszę i gratuluję! :) Super! Trzymam kciuki za piękny przyrost bety :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie u lekarza z moimi wynikami, lekarz właśnie stwierdził wczesną ciażę, zapisał luteinę dopochwowo, i zalecił zrobić kolejne badanie bety, żeby zobaczyć czy przyrasta, zwłaszcza, że 3 lata temu przeszłam ciążę pozamaciczną. Teraz tylko trzeba czekać na rozwój wypadków:). Od dwóch dni męczą mnie mdłości cały dzień i wyczulony mam węch, pomimo, że to wczesna ciąża. Doktor mówi, że to normalne.

józefka, ewa13, mia6 lubią tę wiadomość

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Byłam właśnie u lekarza z moimi wynikami, lekarz właśnie stwierdził wczesną ciażę, zapisał luteinę dopochwowo, i zalecił zrobić kolejne badanie bety, żeby zobaczyć czy przyrasta, zwłaszcza, że 3 lata temu przeszłam ciążę pozamaciczną. Teraz tylko trzeba czekać na rozwój wypadków:). Od dwóch dni męczą mnie mdłości cały dzień i wyczulony mam węch, pomimo, że to wczesna ciąża. Doktor mówi, że to normalne.
    No to super teraz tylko dbać o siebie i fasolkę żeby ładnie rosła :*

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ