X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój organizm szaleje mam 11 dc i jajeczko o wielkości 25mm, endometrium ok 8 mm w czwartek IUI

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jozefka moj organizm tez szaleje.Zawsze mialam objawy komunikujace ze zaraz bedzie okresa tym razem nic..zrobilm sobie nadzieje ze moze sie udalo.Okres jest, brzuch strasznie boli.Zycze Ci aby Twoja druga IUI byla udana:) ja nad kolejna tak jak pisalam pomysle w styczniu ale bardziej sie przychylam juz na in vitro

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • józefka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martwi mnie tylko wielkość jajeczka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    mój organizm szaleje mam 11 dc i jajeczko o wielkości 25mm, endometrium ok 8 mm w czwartek IUI
    trzymam kciuki.

józefka lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w każdym razie jutro pregnyl na pęknięcie a w czwartek IUI, pierwsza IUI była na 2 jajeczkach mniejszych, moze okaże się że potrzebowałam jednego ale dużego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie od odstawienia luteiny 100mg powinnam dostać okres? Jestem dwa dni po i nadal czekam, może, któraś z Was coś o tym powiedzieć?

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam 3go dnia po odstawieniu

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    w każdym razie jutro pregnyl na pęknięcie a w czwartek IUI, pierwsza IUI była na 2 jajeczkach mniejszych, moze okaże się że potrzebowałam jednego ale dużego.
    jozefka trzymam przemocno kciuki zeby sie udalo:)

józefka lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie cos dziwnego sie dzieje,Dzis znow nie krwawie.wczoraj bol brzucha kilka kropel krwi pomieszanych z brazowym sluzem a dzis znowu nic..ja juz glupieje

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    dziewczyny u mnie cos dziwnego sie dzieje,Dzis znow nie krwawie.wczoraj bol brzucha kilka kropel krwi pomieszanych z brazowym sluzem a dzis znowu nic..ja juz glupieje

kurcze testuj bo może to jest to plamienie implatacyjne :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jak pisalam test wczoraj zrobilam i dupa.Poczekam do piatku tak jak mi kazano i powtorze.Implantacyjne to nie ejst napewno bo rzy nim podobno bol nie wsytepuje.Jak dzwonilam do lekarki to mi powiedziala ze wczoraj test mogl nie wykazac ciazy przez to plamienie, wiec czekam do piatku

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Listek - trzymam kciuki mocno.
    ja jeszcze 1,5 tygodnia do testowania.
    shabeel jak u Ciebie?:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Trzymam kciuki za Ciebie Józefka :-)

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po konsultacji z lekarzem.Mam w piatek bete zrobic, bo to u mnie to plamienie a nie okres.Nadzieja na nowo wrocila, jednak czuje ze nic tam sie nie zaleglo

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam wyniki prolaktyny i wynik to 99 !!! Szok, czy jestem w stanie ten wynik w ogóle zbić? Wcześniej miałam 56, brałam bromergon ale mi się skończył i od jakiegoś czasu już nie biorę, a tu aż taki wzrost. Dodam, że na okres po odstawieniu luteiny nadal czekam.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami
    Potrzebuję kilku rad o kogoś kto jest bardziej w temacie, a widzę że wiele z Was miało już próby iui więc będę wdzięczna za kilka słów :-)
    Moja histioria jest dość smutna ale jednocześnie jestem szczęśliwą mamą 6-latka który począł się naturalnie i po którym nigdy nie przypuszczałam że spotkają nas problemy z płodnością. Niestety życie potoczyło się inaczej i w tym cyklu pierwszy raz podchodzę do iui.
    Mam zalecone CLO od 4 do 8 dnia cyklu po 2 tabletki na noc a potem od 9 do 11 dc menopur czyli istna bomba hormonalna która mnie przeraża. Mój gin praktykuje iui 40 godzin po podaniu pregnylu bo uważa że pęcherzyki po wypłukaniu nie mają czasu czekać na pęknięcie :-/ ja mam mieszane odczucia ale chcę mu zaufać.
    Czy któraś z Was miała taki mix hormonalny przed iui? Nie wiem czy to jest standardowa procedura czy po prostu praktyka mojego gina
    Będę wdzięczna za każdy odzew z Waszej strony...

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Witam się z Wami
    Potrzebuję kilku rad o kogoś kto jest bardziej w temacie, a widzę że wiele z Was miało już próby iui więc będę wdzięczna za kilka słów :-)
    Moja histioria jest dość smutna ale jednocześnie jestem szczęśliwą mamą 6-latka który począł się naturalnie i po którym nigdy nie przypuszczałam że spotkają nas problemy z płodnością. Niestety życie potoczyło się inaczej i w tym cyklu pierwszy raz podchodzę do iui.
    Mam zalecone CLO od 4 do 8 dnia cyklu po 2 tabletki na noc a potem od 9 do 11 dc menopur czyli istna bomba hormonalna która mnie przeraża. Mój gin praktykuje iui 40 godzin po podaniu pregnylu bo uważa że pęcherzyki po wypłukaniu nie mają czasu czekać na pęknięcie :-/ ja mam mieszane odczucia ale chcę mu zaufać.
    Czy któraś z Was miała taki mix hormonalny przed iui? Nie wiem czy to jest standardowa procedura czy po prostu praktyka mojego gina
    Będę wdzięczna za każdy odzew z Waszej strony...
    nie mialam ale uwazam ze najpierw powinno byc samo clo, niech lekarz sprawdzi czy nie jestes przestymulowana bo clo + menopur ja bym nie brała, chyba ze lekarz stwierdzil ze clo nie dziala, za mala dawka itd

mik82 lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie mialam ale uwazam ze najpierw powinno byc samo clo, niech lekarz sprawdzi czy nie jestes przestymulowana bo clo + menopur ja bym nie brała, chyba ze lekarz stwierdzil ze clo nie dziala, za mala dawka itd
    oczywiście po clo mam monitoring i wtedy zobaczy co się dzieje, ale założenie jest że biorę clo potem menopur...może faktycznie nie ma się co nakręcać tylko poczekać do wizyty po clo...swoją drogą cena menopuru też mnie powala :-/

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    oczywiście po clo mam monitoring i wtedy zobaczy co się dzieje, ale założenie jest że biorę clo potem menopur...może faktycznie nie ma się co nakręcać tylko poczekać do wizyty po clo...swoją drogą cena menopuru też mnie powala :-/
    ja bralam clo kilka cykli i bylo dobrze, tzn ja dobrze reagowałam wiadomo ze u CIebie moze byc inaczej ale jezeli bedzie pecherzyk odpowiedniej wielkosci po clo w ciagu pare dni to nie bierz tego menopuru.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja bralam clo kilka cykli i bylo dobrze, tzn ja dobrze reagowałam wiadomo ze u CIebie moze byc inaczej ale jezeli bedzie pecherzyk odpowiedniej wielkosci po clo w ciagu pare dni to nie bierz tego menopuru.
    ja już też kiedyś brałam clo i dobrze reagowałam, pęcherzyk zawsze pięknie rósł po 1 tabletce clo więc też mam nadzieję że ten menopur nie będzie potrzebny
    dzięki :-)

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ