X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Witam się z Wami
    Potrzebuję kilku rad o kogoś kto jest bardziej w temacie, a widzę że wiele z Was miało już próby iui więc będę wdzięczna za kilka słów :-)
    Moja histioria jest dość smutna ale jednocześnie jestem szczęśliwą mamą 6-latka który począł się naturalnie i po którym nigdy nie przypuszczałam że spotkają nas problemy z płodnością. Niestety życie potoczyło się inaczej i w tym cyklu pierwszy raz podchodzę do iui.
    Mam zalecone CLO od 4 do 8 dnia cyklu po 2 tabletki na noc a potem od 9 do 11 dc menopur czyli istna bomba hormonalna która mnie przeraża. Mój gin praktykuje iui 40 godzin po podaniu pregnylu bo uważa że pęcherzyki po wypłukaniu nie mają czasu czekać na pęknięcie :-/ ja mam mieszane odczucia ale chcę mu zaufać.
    Czy któraś z Was miała taki mix hormonalny przed iui? Nie wiem czy to jest standardowa procedura czy po prostu praktyka mojego gina
    Będę wdzięczna za każdy odzew z Waszej strony...

ja stymulowana jestem clo, pregnylem, dupkiem - istny koktail mołotowa dla mojego organizmu. Walka trwa :) dziś był zastrzyk pregnylu jutro drugie podejście do IUI

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem tydzień po drugiej IUI. Mieszankę pigułek dostałam taką jak Józefka.
    Trochę dziwi mnie to zestawienie u mik 82. Mój lekarz zapisał mi po 1 clo przez 5 dni. Powiedział, że jeśli dobrze na to zareagowałam za pierwszym razem- 2 piękne pęcherzyki, to nie ma co przesadzać. Dodam jeszcze, że jeśli będzie powyżej 3 pęcherzyków to lekarze odmawiają IUI ze względu na ryzyko mnogiej ciąży.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam właśnie wieczorny test i się okazało, że są dwie kreseczki, oby to nie był żaden błąd, oto mój test1417630739-CAM00377-1.jpg co o tym myślicie? Może to przez to taka wysoka prolaktyna? Kurde tak bym chciała, żeby to była prawda, a nie żaden błąd

józefka, mik82, adrenalina, Nadzieja87, kotkapc lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczaki gratulacje ale zrób dla spokoju bete jutro :)

• józefka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Hej, ja jestem tydzień po drugiej IUI. Mieszankę pigułek dostałam taką jak Józefka.
    Trochę dziwi mnie to zestawienie u mik 82. Mój lekarz zapisał mi po 1 clo przez 5 dni. Powiedział, że jeśli dobrze na to zareagowałam za pierwszym razem- 2 piękne pęcherzyki, to nie ma co przesadzać. Dodam jeszcze, że jeśli będzie powyżej 3 pęcherzyków to lekarze odmawiają IUI ze względu na ryzyko mnogiej ciąży.

trzymam kciuki za powodzenie :)

• bąbel Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Witam się z Wami
    Potrzebuję kilku rad o kogoś kto jest bardziej w temacie, a widzę że wiele z Was miało już próby iui więc będę wdzięczna za kilka słów :-)
    Moja histioria jest dość smutna ale jednocześnie jestem szczęśliwą mamą 6-latka który począł się naturalnie i po którym nigdy nie przypuszczałam że spotkają nas problemy z płodnością. Niestety życie potoczyło się inaczej i w tym cyklu pierwszy raz podchodzę do iui.
    Mam zalecone CLO od 4 do 8 dnia cyklu po 2 tabletki na noc a potem od 9 do 11 dc menopur czyli istna bomba hormonalna która mnie przeraża. Mój gin praktykuje iui 40 godzin po podaniu pregnylu bo uważa że pęcherzyki po wypłukaniu nie mają czasu czekać na pęknięcie :-/ ja mam mieszane odczucia ale chcę mu zaufać.
    Czy któraś z Was miała taki mix hormonalny przed iui? Nie wiem czy to jest standardowa procedura czy po prostu praktyka mojego gina
    Będę wdzięczna za każdy odzew z Waszej strony...

mik82 ja miałam następującą stymulację:
    od 3 dc do 7 dc clo 3tabletki na noc,
    od 9 dc do 13 dc menopur 1/2 dawki 75
    metformax 2*1 tabl
    bromergon 2*1/2 tabletki
    pregnyl przed iui

Wyhodowałam 1 pęcherzyk, IUI niestety nie udała się.

józefka trzymam kciuki, postaraj się zrelaksować i nie denerwować, choć wiem, że to trudne.
    chcedzidzi gratuluję :)

20101016580117.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    Zrobiłam właśnie wieczorny test i się okazało, że są dwie kreseczki, oby to nie był żaden błąd, oto mój test1417630739-CAM00377-1.jpg co o tym myślicie? Może to przez to taka wysoka prolaktyna? Kurde tak bym chciała, żeby to była prawda, a nie żaden błąd
    to napewno nie jest blad:) wielkie gratulacje:)

mik82 lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do pierwszej IUI przygotowywałam się pieczełowicie, leki, unikanie stresu, w dzień zabiegu fryzjer, kosmetyczka (jakby to co miało mi pomóc) teraz totalne przeciwieństwo wszystko robie na wariata, dziś latałam i szukałam zabiegowego co by mi zastrzyk z pregylu zrobił bo zgubiłam zlecenie zastrzyku, wczoraj dostałam paraliżu szczęki nałykałam się tabletek jak głupia a i tak wylądowałam na szczękówce na usunięciu zęba. Jutro normalnie idę do pracy, mój mąż też będziemy się łapać gdzieś na mieście w celu uzyskania żołnierzyków dla mnie do zabiegu :) totalny chaos, kurcze a jeszcze do tego połamałam dziś paznokcie . JAK NIC W KOŃCU SIĘ UDA :)

mik82, llallka, kotkapc lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    ja stymulowana jestem clo, pregnylem, dupkiem - istny koktail mołotowa dla mojego organizmu. Walka trwa :) dziś był zastrzyk pregnylu jutro drugie podejście do IUI
    u mnie pregnyl i luteina to obowiązkowe są nawet bez iui :-)
    trzymam bardzo mocno kciuki żeby drugie gwiazdkowe podejście było dla Ciebie szczęśliwe...powodzenia :-)

józefka lubi tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    do pierwszej IUI przygotowywałam się pieczełowicie, leki, unikanie stresu, w dzień zabiegu fryzjer, kosmetyczka (jakby to co miało mi pomóc) teraz totalne przeciwieństwo wszystko robie na wariata, dziś latałam i szukałam zabiegowego co by mi zastrzyk z pregylu zrobił bo zgubiłam zlecenie zastrzyku, wczoraj dostałam paraliżu szczęki nałykałam się tabletek jak głupia a i tak wylądowałam na szczękówce na usunięciu zęba. Jutro normalnie idę do pracy, mój mąż też będziemy się łapać gdzieś na mieście w celu uzyskania żołnierzyków dla mnie do zabiegu :) totalny chaos, kurcze a jeszcze do tego połamałam dziś paznokcie . JAK NIC W KOŃCU SIĘ UDA :)
    no to kciukam żeby połamane paznokcie nie poszły na marne ;-)
    dobrze może że się nie spinasz bo takie "ułożone" wszystko przynosi odwrotny skutek

józefka lubi tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    to nie może być żaden błąd a prolaktyna podwyższona jest w ciąży również :-D

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    mik82 ja miałam następującą stymulację:
    od 3 dc do 7 dc clo 3tabletki na noc,
    od 9 dc do 13 dc menopur 1/2 dawki 75
    metformax 2*1 tabl
    bromergon 2*1/2 tabletki
    pregnyl przed iui

Wyhodowałam 1 pęcherzyk, IUI niestety nie udała się.

józefka trzymam kciuki, postaraj się zrelaksować i nie denerwować, choć wiem, że to trudne.
    chcedzidzi gratuluję :)
    jeden pęcherzyk przy takiej dawce? :O
    to rzeczywiście ciężko Twoje jajniki reagują....to u mnie chyba nie jest aż tak dużo? we wtorek mam kolejną wizytę więc wszystko się okaże :-)

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Angelike Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga IUI nie wypaliła :((((((((((( znowu :(((((
    Jeszcze @ nie ma ale już rwie w macicy tak okropnie że nie ma mowy o pomyłce :((((

• bąbel Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelike wrote:
    Moja druga IUI nie wypaliła :((((((((((( znowu :(((((
    Jeszcze @ nie ma ale już rwie w macicy tak okropnie że nie ma mowy o pomyłce :((((
    Tulę mocno, trzymaj się Kochana.

20101016580117.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika tak mi przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal jakoś nie wierzę, to pewnie pomyłka. Jutro rano zrobię ponowny test. W ogóle tydziń po inseminacji mialam wszystkie objawy ciąży,trzy dni przed okresem wszystko ustąpiło nawet piersi się jakby skurczyły :) czasami mam skręcanie w dole brzucha jakby macicy. Cały czas mówiłam, ze nie jestem w ciazy i bylam zla gdy inni mowili ze moze sie udalo, ze trzeba miec nadzieje. Oby ten cud sie nie konczyl, tyle czasu na to czekam, chyba nie zasne do porannego testu. Ta prolaktyna dzis mnie zdolowala, a teraz juz nie wiem co mam myslec.

• józefka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    Ja nadal jakoś nie wierzę, to pewnie pomyłka. Jutro rano zrobię ponowny test. W ogóle tydziń po inseminacji mialam wszystkie objawy ciąży,trzy dni przed okresem wszystko ustąpiło nawet piersi się jakby skurczyły :) czasami mam skręcanie w dole brzucha jakby macicy. Cały czas mówiłam, ze nie jestem w ciazy i bylam zla gdy inni mowili ze moze sie udalo, ze trzeba miec nadzieje. Oby ten cud sie nie konczyl, tyle czasu na to czekam, chyba nie zasne do porannego testu. Ta prolaktyna dzis mnie zdolowala, a teraz juz nie wiem co mam myslec.

zrób bete będziesz mieć 100% pewności, że rośnie w tobie nowe życie. :) trzymam kciuki i nie stresuj się teraz!!!

• Angelike Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:

Gratuluję !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    Gratuluje, Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    shabeel jak u Ciebie?:)

U mnie - coraz więcej objawów niestety jak na @. Więc raczej druga iui też będzie nie udana, choć póki nie ma okresu jeszcze jakaś nadzieja się tli, że może jednak. Czekam do soboty.
    Agnesita - mam nadzieje, że u Ciebie to będzie krwawienie implantacyjne.

Angelike - przykro mi.

Józefko - mocno kciuki trzymam za dzisiejsze iui, oby się udała :)

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ