X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • listek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    ja wstalam z bolem brzucha,niby okres mam dostac w poniedzialek lub wtorek , ale juz zaczyna bolec..zalamka...

A może to dobry znak? :)
    Kiedy testujesz?

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testuje w nastepy piatek..nie łudzę sie, ze sie udalo, powoli trace wiare w te inseminacje..ja niby dopiero po pierwzej jestem, ale dziewczyny z zformum sa i po tzrciej i czwarej i dalej nic..moeze zamiast kilku IUI lepiej kase zbierac na in vitro

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co bedzie najgorsze dla mnie jesli sie nie udalo? ja to jakos przeboleje, ale nie wiem jak to powiem mezowi, rodzicom i tesciom..oni licza ze sie udalo i nie ma innej opcji..

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    a wiecie co bedzie najgorsze dla mnie jesli sie nie udalo? ja to jakos przeboleje, ale nie wiem jak to powiem mezowi, rodzicom i tesciom..oni licza ze sie udalo i nie ma innej opcji..

u mnie było akurat na odwrót, cała rodzina bała się jak ja zaareguje jak się nie uda. w pracy oficjalnie też miało mnie nie być, tak na wszelki wypadek. a tu psikus, zero, nic. Dostałam @ pare łez poleciało w sobotę dla pewności poniedziałek beta no i lipa. spokojnie zadzwoniłam do doktorka i zawyrokował powtórkę z rozrywki CLO, USG (to już w ten wtorek) pregnyl, IUI (piątek-sobota), dupek i oczekiwanie...

najgorsze jest to oczekiwanie i podświadome doszukiwanie się choćby najmniejszego oznaku, że się udało. Mam nadzieje, ze ten cykl przeżyje racjonalnie :)

nie poddawaj się!!! a może właśnie w tobie rośnie teraz nowe życie!!! Trzymam kciuki!

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    ja wstalam z bolem brzucha,niby okres mam dostac w poniedzialek lub wtorek , ale juz zaczyna bolec..zalamka...

Mnie brzuch zaczął boleć na miesiączkę 11 listopada (byłam pewna, że zaraz dostanę okres), a 16 w niedzielę miałam dostać okres i nie dostałam, we wtorek zrobiłam test, wyszła bladziutka druga kreska:), a teraz mnie ciągle pobolewa jak na miesiączkę, a już widziałam pęcherzyk w macicy, więc takie bóle jak masz nie muszą oznaczać miesiączki:), trzymam kciuki

Shabeel lubi tę wiadomość

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    u mnie było akurat na odwrót, cała rodzina bała się jak ja zaareguje jak się nie uda. w pracy oficjalnie też miało mnie nie być, tak na wszelki wypadek. a tu psikus, zero, nic. Dostałam @ pare łez poleciało w sobotę dla pewności poniedziałek beta no i lipa. spokojnie zadzwoniłam do doktorka i zawyrokował powtórkę z rozrywki CLO, USG (to już w ten wtorek) pregnyl, IUI (piątek-sobota), dupek i oczekiwanie...

najgorsze jest to oczekiwanie i podświadome doszukiwanie się choćby najmniejszego oznaku, że się udało. Mam nadzieje, ze ten cykl przeżyje racjonalnie :)

nie poddawaj się!!! a może właśnie w tobie rośnie teraz nowe życie!!! Trzymam kciuki!
    józefka kochana trzymam kciuki za Ciebie zeby tym razem sie udalo:) to ostatnie zdanie mnie rozwalilo i znowu sie poryczalam:)dziekuje:)

józefka lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Mnie brzuch zaczął boleć na miesiączkę 11 listopada (byłam pewna, że zaraz dostanę okres), a 16 w niedzielę miałam dostać okres i nie dostałam, we wtorek zrobiłam test, wyszła bladziutka druga kreska:), a teraz mnie ciągle pobolewa jak na miesiączkę, a już widziałam pęcherzyk w macicy, więc takie bóle jak masz nie muszą oznaczać miesiączki:), trzymam kciuki
    Kasia dziekuje :) dalas mi nadzieje:) a jak Ty sie czujesz?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam sobie kolejny tydzień zwolnienia lekarskiego, narazie takiego nieciążowego dopóki nie zobaczę serduszka, a tak wogóle to nie mam ochoty na jedzenie wogóle, jestem słaba, jem trochę na siłę, ciągnie mnie w dole brzucha jak na miesiączkę:(, nastrój mam naprawdę słaby.

• józefka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Ja wzięłam sobie kolejny tydzień zwolnienia lekarskiego, narazie takiego nieciążowego dopóki nie zobaczę serduszka, a tak wogóle to nie mam ochoty na jedzenie wogóle, jestem słaba, jem trochę na siłę, ciągnie mnie w dole brzucha jak na miesiączkę:(, nastrój mam naprawdę słaby.

Kasik Ty się nam nie stresuj!!! uśmiech na twarz!!! dobry filmik to zalukania i odpoczywanko :)

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Niestety, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Drugie inseminacja zakończona niepowodzeniem. Oby teraz jak najszybciej przyszła @.
    W grudniu 3 podejście. Do trzech razy sztuka.
    Bardzo mi przykro :-(

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    kasia dokladnie tak jak napisala Jozefka, nie stresuj sie i odpoczywaj:) i dbaj o siebie:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia jeśli chodzi o czas od wizyty do iui to zależy właśnie od badań, które trzeba będzie zrobić. Bo sam cykl z iui to wizyty, monitoring to ok. tygodnia.
    Ewa - ja też miałam po dwie tabletki CLO od 2 do 7 dc,a potem w kolejnych dniach po dwie dawki fostimonu i menopuru.
    A jak biorę CLO to mam mocniejsze bóle jajników i bardziej bolesny pierwszy dzień okresu.
    Listek - przykro mi. Oby następnym razem się udało.
    Agnestia, poczekaj spokojnie do terminu - może właśnie ten ból to dobry objaw. Ja tez tak sobie to tłumaczę, mam termin testowania dzień po Tobie.
    Kasiu - GRATULACJE!!! uważaj na siebie :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Niunia jeśli chodzi o czas od wizyty do iui to zależy właśnie od badań, które trzeba będzie zrobić. Bo sam cykl z iui to wizyty, monitoring to ok. tygodnia.
    Ewa - ja też miałam po dwie tabletki CLO od 2 do 7 dc,a potem w kolejnych dniach po dwie dawki fostimonu i menopuru.
    A jak biorę CLO to mam mocniejsze bóle jajników i bardziej bolesny pierwszy dzień okresu.
    Listek - przykro mi. Oby następnym razem się udało.
    Agnestia, poczekaj spokojnie do terminu - może właśnie ten ból to dobry objaw. Ja tez tak sobie to tłumaczę, mam termin testowania dzień po Tobie.
    Kasiu - GRATULACJE!!! uważaj na siebie :)
    Shabel to czekamy razem:) a Ty masz jakies objawy?

Shabeel lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesita - mnie też zaczął wczoraj boleć brzuch - tak jak mnie przed miesiączką boli. Wolałabym, żeby to był dobry znak...
    A innych objawów nie zauważyłam. Zresztą nie bardzo chce się ich doszukiwać - żeby się nie nakręcić.

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Agnesita - mnie też zaczął wczoraj boleć brzuch - tak jak mnie przed miesiączką boli. Wolałabym, żeby to był dobry znak...
    A innych objawów nie zauważyłam. Zresztą nie bardzo chce się ich doszukiwać - żeby się nie nakręcić.
    no to tak jak u mnie,ja tez sie nic innego nie doszukuje, ale to czekanie jest straszne, dobrze ze Wy jestescie:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • Angelike Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wasze kciuki.

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelike wrote:
    Dzięki dziewczyny za wasze kciuki.[/
    testujesz chyba podobnie jak ja i Shabeel 5 lub 6 grudnia:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam test, niestety jak zwykle 1 kreska :( 1 AID nieudane :( okres 30ego :(

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    Dziś zrobiłam test, niestety jak zwykle 1 kreska :( 1 AID nieudane :( okres 30ego :(

przykro mi :(

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    :(
    Nie chcialam like wcisnąć tylko cytat :/
    Nie załamuj mnie ze sie nie udalo... A to nie jest za wcześnie,mowilas niedzieli?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ