X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • listek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    ja wstalam z bolem brzucha,niby okres mam dostac w poniedzialek lub wtorek , ale juz zaczyna bolec..zalamka...

A może to dobry znak? :)
    Kiedy testujesz?

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testuje w nastepy piatek..nie łudzę sie, ze sie udalo, powoli trace wiare w te inseminacje..ja niby dopiero po pierwzej jestem, ale dziewczyny z zformum sa i po tzrciej i czwarej i dalej nic..moeze zamiast kilku IUI lepiej kase zbierac na in vitro

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co bedzie najgorsze dla mnie jesli sie nie udalo? ja to jakos przeboleje, ale nie wiem jak to powiem mezowi, rodzicom i tesciom..oni licza ze sie udalo i nie ma innej opcji..

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    a wiecie co bedzie najgorsze dla mnie jesli sie nie udalo? ja to jakos przeboleje, ale nie wiem jak to powiem mezowi, rodzicom i tesciom..oni licza ze sie udalo i nie ma innej opcji..

u mnie było akurat na odwrót, cała rodzina bała się jak ja zaareguje jak się nie uda. w pracy oficjalnie też miało mnie nie być, tak na wszelki wypadek. a tu psikus, zero, nic. Dostałam @ pare łez poleciało w sobotę dla pewności poniedziałek beta no i lipa. spokojnie zadzwoniłam do doktorka i zawyrokował powtórkę z rozrywki CLO, USG (to już w ten wtorek) pregnyl, IUI (piątek-sobota), dupek i oczekiwanie...

najgorsze jest to oczekiwanie i podświadome doszukiwanie się choćby najmniejszego oznaku, że się udało. Mam nadzieje, ze ten cykl przeżyje racjonalnie :)

nie poddawaj się!!! a może właśnie w tobie rośnie teraz nowe życie!!! Trzymam kciuki!

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    ja wstalam z bolem brzucha,niby okres mam dostac w poniedzialek lub wtorek , ale juz zaczyna bolec..zalamka...

Mnie brzuch zaczął boleć na miesiączkę 11 listopada (byłam pewna, że zaraz dostanę okres), a 16 w niedzielę miałam dostać okres i nie dostałam, we wtorek zrobiłam test, wyszła bladziutka druga kreska:), a teraz mnie ciągle pobolewa jak na miesiączkę, a już widziałam pęcherzyk w macicy, więc takie bóle jak masz nie muszą oznaczać miesiączki:), trzymam kciuki

Shabeel lubi tę wiadomość

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    u mnie było akurat na odwrót, cała rodzina bała się jak ja zaareguje jak się nie uda. w pracy oficjalnie też miało mnie nie być, tak na wszelki wypadek. a tu psikus, zero, nic. Dostałam @ pare łez poleciało w sobotę dla pewności poniedziałek beta no i lipa. spokojnie zadzwoniłam do doktorka i zawyrokował powtórkę z rozrywki CLO, USG (to już w ten wtorek) pregnyl, IUI (piątek-sobota), dupek i oczekiwanie...

najgorsze jest to oczekiwanie i podświadome doszukiwanie się choćby najmniejszego oznaku, że się udało. Mam nadzieje, ze ten cykl przeżyje racjonalnie :)

nie poddawaj się!!! a może właśnie w tobie rośnie teraz nowe życie!!! Trzymam kciuki!
    józefka kochana trzymam kciuki za Ciebie zeby tym razem sie udalo:) to ostatnie zdanie mnie rozwalilo i znowu sie poryczalam:)dziekuje:)

józefka lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Mnie brzuch zaczął boleć na miesiączkę 11 listopada (byłam pewna, że zaraz dostanę okres), a 16 w niedzielę miałam dostać okres i nie dostałam, we wtorek zrobiłam test, wyszła bladziutka druga kreska:), a teraz mnie ciągle pobolewa jak na miesiączkę, a już widziałam pęcherzyk w macicy, więc takie bóle jak masz nie muszą oznaczać miesiączki:), trzymam kciuki
    Kasia dziekuje :) dalas mi nadzieje:) a jak Ty sie czujesz?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam sobie kolejny tydzień zwolnienia lekarskiego, narazie takiego nieciążowego dopóki nie zobaczę serduszka, a tak wogóle to nie mam ochoty na jedzenie wogóle, jestem słaba, jem trochę na siłę, ciągnie mnie w dole brzucha jak na miesiączkę:(, nastrój mam naprawdę słaby.

• józefka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Ja wzięłam sobie kolejny tydzień zwolnienia lekarskiego, narazie takiego nieciążowego dopóki nie zobaczę serduszka, a tak wogóle to nie mam ochoty na jedzenie wogóle, jestem słaba, jem trochę na siłę, ciągnie mnie w dole brzucha jak na miesiączkę:(, nastrój mam naprawdę słaby.

Kasik Ty się nam nie stresuj!!! uśmiech na twarz!!! dobry filmik to zalukania i odpoczywanko :)

• ewa13 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Niestety, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Drugie inseminacja zakończona niepowodzeniem. Oby teraz jak najszybciej przyszła @.
    W grudniu 3 podejście. Do trzech razy sztuka.
    Bardzo mi przykro :-(

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    kasia dokladnie tak jak napisala Jozefka, nie stresuj sie i odpoczywaj:) i dbaj o siebie:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia jeśli chodzi o czas od wizyty do iui to zależy właśnie od badań, które trzeba będzie zrobić. Bo sam cykl z iui to wizyty, monitoring to ok. tygodnia.
    Ewa - ja też miałam po dwie tabletki CLO od 2 do 7 dc,a potem w kolejnych dniach po dwie dawki fostimonu i menopuru.
    A jak biorę CLO to mam mocniejsze bóle jajników i bardziej bolesny pierwszy dzień okresu.
    Listek - przykro mi. Oby następnym razem się udało.
    Agnestia, poczekaj spokojnie do terminu - może właśnie ten ból to dobry objaw. Ja tez tak sobie to tłumaczę, mam termin testowania dzień po Tobie.
    Kasiu - GRATULACJE!!! uważaj na siebie :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Niunia jeśli chodzi o czas od wizyty do iui to zależy właśnie od badań, które trzeba będzie zrobić. Bo sam cykl z iui to wizyty, monitoring to ok. tygodnia.
    Ewa - ja też miałam po dwie tabletki CLO od 2 do 7 dc,a potem w kolejnych dniach po dwie dawki fostimonu i menopuru.
    A jak biorę CLO to mam mocniejsze bóle jajników i bardziej bolesny pierwszy dzień okresu.
    Listek - przykro mi. Oby następnym razem się udało.
    Agnestia, poczekaj spokojnie do terminu - może właśnie ten ból to dobry objaw. Ja tez tak sobie to tłumaczę, mam termin testowania dzień po Tobie.
    Kasiu - GRATULACJE!!! uważaj na siebie :)
    Shabel to czekamy razem:) a Ty masz jakies objawy?

Shabeel lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesita - mnie też zaczął wczoraj boleć brzuch - tak jak mnie przed miesiączką boli. Wolałabym, żeby to był dobry znak...
    A innych objawów nie zauważyłam. Zresztą nie bardzo chce się ich doszukiwać - żeby się nie nakręcić.

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Agnesita - mnie też zaczął wczoraj boleć brzuch - tak jak mnie przed miesiączką boli. Wolałabym, żeby to był dobry znak...
    A innych objawów nie zauważyłam. Zresztą nie bardzo chce się ich doszukiwać - żeby się nie nakręcić.
    no to tak jak u mnie,ja tez sie nic innego nie doszukuje, ale to czekanie jest straszne, dobrze ze Wy jestescie:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • Angelike Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wasze kciuki.

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelike wrote:
    Dzięki dziewczyny za wasze kciuki.[/
    testujesz chyba podobnie jak ja i Shabeel 5 lub 6 grudnia:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam test, niestety jak zwykle 1 kreska :( 1 AID nieudane :( okres 30ego :(

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    Dziś zrobiłam test, niestety jak zwykle 1 kreska :( 1 AID nieudane :( okres 30ego :(

przykro mi :(

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcedzidzi87 wrote:
    :(
    Nie chcialam like wcisnąć tylko cytat :/
    Nie załamuj mnie ze sie nie udalo... A to nie jest za wcześnie,mowilas niedzieli?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ