INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
bąbel wrote:Nazja, mia przykro mi, tulę mocno.
Angelike trzymam kciuki
Agnesita poczekaj spokojnie do BHCG, wiem łatwo mówić.
józefka, a Ty kiedy podchodzisz do IUI?
Ja wczoraj byłam na monitoringu i niestety IUI musimy przełożyć na następny cykl, ponieważ nie wchłonęło się ciałko żółte. Od wczoraj biorę tabletki antykoncepcyjne na wyciszenie. 3 dc mam się zgłosić na monitoring i zaczniemy na nowo stymulację.
Trzymajcie się ciepło Kochane
we wtorek 2 grudnia idę na usg, obstawiam termin IUI na 5-6 grudnia, tak więc w przyszłym tygodniu
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualnyNazja, Mia - przykro mi
Agnesita - poczekaj spokojnie do terminu @. Nie ma co się nakręcać wcześniej. Brak objawów to może być dobry znak. Powodzenia.
Jóżefka oby drugie podejścia było udane
Angelika, Bąbel - powodzenia. Trzymam kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 13:00
józefka lubi tę wiadomość
-
Hej moje podejscie 3 do IuI zostsło przeniesione na nastepny cykl pecherze po lewej nie droznej stronie juz drugi miesiac .A w grudniu też odpuszczam bo 13 lub 14 dzuen cyklu wypadnie wy święta Wiec muszę być cierpliwa i czekac do stycznie ale słabo w tym cyklu zareagowałam na CLO tylko jeden pecherzyk był wiec lekarz kaze mi go brac o jeden dzien dłuzej żeby było więcej pecherzy czekać do stycznia dla mnie to wiecznosc :'(
-
Hej Dziewczynki, dziekuje za wsparcie. W sumie to dopiero ide z chlopakiem 9 grudnia na wizyte do ginekologa a potem on nam chyba jakies badania porobi i powie kiedy ta inseminacja. A inseminacje robi sie wtedy, kiedy mezczyzna ma slabe plemniki czy jak z kobieta jest cos nie tak ?? Bo on juz 2 dzieci wiec z nim raczej wszystko ok. Dodam ze od czerwca sie staram, w lipcu (po miesiacu) zaszlam i poronilam w 1 tyg. ciazy. teraz staram sie juz 5 cykl.
-
nick nieaktualnyEwa - żeby był lepszy efekt to mi moja przepisała większa dawkę CLO i dodatkowo zastrzyki po CLO.
Niunia iui proponują z powodu problemów i po stronie męskiej ale i po kobiecej też - w zależności od problemu. Zobaczysz co lekarz Ci powie, czy znajdą przyczyny. -
ewa13 wrote:Hej moje podejscie 3 do IuI zostsło przeniesione na nastepny cykl pecherze po lewej nie droznej stronie juz drugi miesiac .A w grudniu też odpuszczam bo 13 lub 14 dzuen cyklu wypadnie wy święta Wiec muszę być cierpliwa i czekac do stycznie ale słabo w tym cyklu zareagowałam na CLO tylko jeden pecherzyk był wiec lekarz kaze mi go brac o jeden dzien dłuzej żeby było więcej pecherzy czekać do stycznia dla mnie to wiecznosc :'(
a myślałaś może o zabiegu udrażniającym jajowody?ewa13 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
ewa13 wrote:Miałam już nie da się już nic zrobic niby po HSG wyszło ze drozne a po poł roku jak nie zaszłam w ciążę to miałam laparoskopie i wyszło ze lewy niedrożny
oj cholercia, myślałam że jak na HSG wychodzą drożne to jest OK a tu lipahttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Shabeel wrote:Ewa - żeby był lepszy efekt to mi moja przepisała większa dawkę CLO i dodatkowo zastrzyki po CLO.
Niunia iui proponują z powodu problemów i po stronie męskiej ale i po kobiecej też - w zależności od problemu. Zobaczysz co lekarz Ci powie, czy znajdą przyczyny. -
józefka wrote:oj cholercia, myślałam że jak na HSG wychodzą drożne to jest OK a tu lipa
-
A mam właśnie do Was pytanie odnośnie CLO, jak na nie reagujecie. Bo ja jestem 2 cykl z CLO i przechodzę męki straszne. wiecznie mi nie dobrze, wiecznie mi się odbija. Naszczęcie mam je brać tylko 5 dni po 2 tabletki a dziś już 3 dzień i wyczekuje odstawienia CLO. A Wy jak znosicie hormony?https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
józefka wrote:A mam właśnie do Was pytanie odnośnie CLO, jak na nie reagujecie. Bo ja jestem 2 cykl z CLO i przechodzę męki straszne. wiecznie mi nie dobrze, wiecznie mi się odbija. Naszczęcie mam je brać tylko 5 dni po 2 tabletki a dziś już 3 dzień i wyczekuje odstawienia CLO. A Wy jak znosicie hormony?
-
józefka wrote:A mam właśnie do Was pytanie odnośnie CLO, jak na nie reagujecie. Bo ja jestem 2 cykl z CLO i przechodzę męki straszne. wiecznie mi nie dobrze, wiecznie mi się odbija. Naszczęcie mam je brać tylko 5 dni po 2 tabletki a dziś już 3 dzień i wyczekuje odstawienia CLO. A Wy jak znosicie hormony?
-
Niestety, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Drugie inseminacja zakończona niepowodzeniem. Oby teraz jak najszybciej przyszła @.
W grudniu 3 podejście. Do trzech razy sztuka.5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
listek wrote:Niestety, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Drugie inseminacja zakończona niepowodzeniem. Oby teraz jak najszybciej przyszła @.
W grudniu 3 podejście. Do trzech razy sztuka.INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
ja wstalam z bolem brzucha,niby okres mam dostac w poniedzialek lub wtorek , ale juz zaczyna bolec..zalamka...INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:)