X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 iui, wiek 37l, niestety amh 0.5 chyba salbo? Tez nie musiałam robić testu bo @ przyszła 5 dni wcześniej

• kmb Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja pierwsza IUI nieudana. Ale nie ma co trzeba szykować się do drugiej. Wszystkim nam życzę wymarzonej kropki w Nowym Roku

alicja123 lubi tę wiadomość

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja teraz cykl przerwy, a potem ostatnia iui. Powoli zbieram papiery do ivf, licząc że 2015 mile mnie zaskoczy ;-) mam cichą nadzieję, że z pomocą lekarzy w końcu doswiadcze tego cudu. Czego i wam życzę!

kasptak lubi tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka trzymam kciuki <3

józefka lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, moja 3 IUI nieudana, robię sobie miesiąc przerwy od tego wszystkiego (tabletki, zastrzyki, temperatura, wizyty u gin) i spróbujemy ostatni raz... eh :( gratulacje dla dziewczyn którym się udało, naprawdę dajecie nadzieję :) trzymam za wszystkich mocno kciuki :*

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • eliza Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny może wy mi coś podpowiecie? jestem 12 dzien po drugiej inseminacji i mam bardzo obolałe piersi nawet nie mogę się dotknąć ( ale sutki nie bolą ) zawsze bolał mnie brzuch jak na okres ale teraz mnie nie boli mam tylko wzdęcia od kilku dni i od wczoraj mocno kłuje mnie w lewym boku nie wiem czy to od jajnika czy od czegoś innego... boli przy siadaniu boli nawet jak dotykam. Boję się że może to jest ciąża pozamaciczna... Żadnych innych objawów nie mam testu tez nie robiłam.

nadzieja
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Eliza, niestety takie objawy mogą wskazywać na wszystko, ciąża, okres, niewchłonięty pęcherzyk itd. dlatego moim zdaniem nie ma co wróżyć z fusów, tylko robić test. 12 dni po już coś powinno być widać, ew. idź jutro z rana na betę, to wszystko się wyjaśni. życzę Ci, aby to była upragniona ciąża :-) powodzenia!

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasia_1977. Może i twoje AMH nie jest jakieś super, ale myślę że nie jest najgorsze jak na twój wiek, czasem młodsze dziewczyny mają niższe. Poza tym AMH nie jest takie ważne i jest niezbyt wiarygodne. Ważne jest FSH, które świadczy o jakości komórek i inne hormony oraz czy masz naturalne owulacje. Nie poddawaj się, życzę powodzenia w dalszych staraniach.

Kasia_1977 lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • listek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis gratuluję, super!

Józefka, a Ty jak tam?

kis lubi tę wiadomość

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • eliza Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jak nigdy mam obawy przed zrobieniem testu. Jutro będzie 14 dzień od IUI ale myślę że lepiej będzie jak zrobię ten test po sylwestrze ( o ile nie przyjdzie @) nie chce przeżywać tego rozczarowania jeśli się nie udało. Sama się sobie dziwię bo jak do tej pory to ciężko mi było wytrzymać dwa tyg i zawsze wcześniej robiłam sobie ze dwa testy a tym razem nic. A co u Was dziewczyny??? Czy któraś niedługo testuje?

nadzieja
  • józefka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Wam Wszystkim, mocno tulam te którym w tym cyklu się nie udało. Mam chwilową przerwę po nowym roku idę na AMH i mężulo ponawia badania nasienia i z komplecikiem idziemy wypełniać papiery kwalifikacyjne do IVF.
    Święta jakoś przeżyte, troszkę smutku i rozgoryczenia ale na szczęście załamanie przeszłam przed świętami.
    Nie poddaje się i rok 2015 będzie należał do Nas dziewczyny!!! i Każdej życzę w nadchodzącym roku upragnionej fasolki :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1977 wrote:
    2 iui, wiek 37l, niestety amh 0.5 chyba salbo? Tez nie musiałam robić testu bo @ przyszła 5 dni wcześniej
    na AMH to bierz DHEA suplement.

Ja ide do lekarza chociaz hsg mi chyba przejdzie kolo nosa niestety, ale sie okaze, to niech przynajmniej powie jak i co.

Jozefka :) walcz, probuj invitro.

• Kasia_1977 Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Witaj Kasia_1977. Może i twoje AMH nie jest jakieś super, ale myślę że nie jest najgorsze jak na twój wiek, czasem młodsze dziewczyny mają niższe. Poza tym AMH nie jest takie ważne i jest niezbyt wiarygodne. Ważne jest FSH, które świadczy o jakości komórek i inne hormony oraz czy masz naturalne owulacje. Nie poddawaj się, życzę powodzenia w dalszych staraniach.
    Ovu naturalne, ale śluz nie pozwala przebić się plemnikom dlatego iui. Coraz gorzej przechodzę rozczarowania. A Wy dlaczego iui?

• listek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1977 wrote:
    Ovu naturalne, ale śluz nie pozwala przebić się plemnikom dlatego iui. Coraz gorzej przechodzę rozczarowania. A Wy dlaczego iui?

No własnie, może mi któraś podpowie...
    słyszałam coś o wrogim śluzie, bakteriach zabijających plemniki itp.
    Jakie badania powinnam wykonać aby sprawdzić czy jest wszystko ok?
    Najlepiej badanie krwi.

dzięki

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z krwi to jedynie przeciwciała przeciw plemnikom.

Najbardziej wiarygodny jest chyba test postkoitalny
    ale to niestety nie z krwi

http://portal.abczdrowie.pl/test-po-stosunku-postkoitalny

listek lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • eliza Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś i do mnie przyszła @ niestety druga IUI zakończona niepowodzeniem:(:(:(

nadzieja
  • józefka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliza wrote:
    Dziś i do mnie przyszła @ niestety druga IUI zakończona niepowodzeniem:(:(:(

tulam mocno :(

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1977 wrote:
    mi od razu w sumie po dwoch m-cach lekarz proponował, z powodu moich dlugich cykli i braku sluzu i braku owulacji, aktualnie sie umawiam na badanie hsg i zaczynam ale cos sie odwleka...

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1977 wrote:
    My podchodzimy do IUI z powodu problemów mojego męża. U mnie chyba wszystko gra (podstawowe wyniki badań na to wskazują) no może oprócz wieku...

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    My podchodzimy do IUI z powodu problemów mojego męża. U mnie chyba wszystko gra (podstawowe wyniki badań na to wskazują) no może oprócz wieku...
    ale nasienie sie nadaje do inseminacji?

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ