X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Katowic i Slaska :)
    http://www.nasz-bocian.pl/node/49122

macie za free mozliwosc zrobienia AMH :)

józefka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • józefka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta oficjalnie potwiedziła brak ciąży :(
    jutro dzwonie umówić się na kwalifikacje do IVF
    trzymam za Was dziewczyny kciuki!!!

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też na minusie, niestety. jak znam życie @ dostanę w wigilię, żeby akurat wprawić się w cudowny nastrój... ;-( Józefka, nie ryzykujesz kolejnej IUI? ja próbuję do trzech razy sztuka, a potem już tylko IVF.

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Dziewczyny, ja też na minusie, niestety. jak znam życie @ dostanę w wigilię, żeby akurat wprawić się w cudowny nastrój... ;-( Józefka, nie ryzykujesz kolejnej IUI? ja próbuję do trzech razy sztuka, a potem już tylko IVF.

ten cykl chcę odpocząć, jak narazie brak załamania ale wiem, że to jest jak bomba z opóźnionym zapłonem i w końcu wybuchnie (oby nie przy stole w święta).
    Pierwszą nie udaną próbą IUI mój M przyjął spokojnie, 2 już niestety nie. To również wpływa na niego, na nas jako rodzinę.
    Dziś zadzwoniłam pokrótce dowiedzieć się jak wygląda IVF i kwalifikacje. W moim mieście są 2 kliniki które się tym zajmują, a jednak procedura zupełnie różna. Po świętach mam wolne więc pojadę do obu i dowiem się o szczegóły i dopiero pogadam z M.
    Nie wykluczam 3 próby IUI ale potrzebuje odpoczynku od leków, od badań, od tego wszystkiego.
    Walkę rozpocznę w 2015 roku z przytupem i pozytywnym efektem!!!

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że podejścia do IUI i cała otoczka z tym związana męczy głównie psychikę i po kolejnej porażce ma się wszystkiego dość. Jednak zanim podejmiecie świadomą decyzję o przerwie zastanówcie się i może poradźcie swojego lekarza. Kiedyś gdzieś czytałam, że większa skuteczność IUI jest, kiedy podchodzi się cykl po cyklu niż z przerwami.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Dziewczyny wiem, że podejścia do IUI i cała otoczka z tym związana męczy głównie psychikę i po kolejnej porażce ma się wszystkiego dość. Jednak zanim podejmiecie świadomą decyzję o przerwie zastanówcie się i może poradźcie swojego lekarza. Kiedyś gdzieś czytałam, że większa skuteczność IUI jest, kiedy podchodzi się cykl po cyklu niż z przerwami.

też o tym słyszałam, ale już prze IUI podjeliśmy decyzje z M, że będą 2 próby i jeśli okaże się porażka to IVF. Wczoraj cały wieczór czytaliśmy o klasyfikacjach, i jeśli nowy doktorek poleci ponownie IUI to nie zamykamy się i spróbujemy. Narazie potrzebujemy odpocząć i zbliżyć się na nowo bo ostatnie miesiące wszystko kręciło się wokół jednego, a tu lipa :(

• Angelike Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Ja też nie mama niestety dobrych wieści. Dziś dostałam okres. Od jutra znowu leki i nasze ostatnie podejście. Pozdrawiam

TRZYMAM KCIUKI !

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiamar, Amvormittag - przykro mi. Trzymam kciuki za kolejne próby.
    Józefka - my najpierw wypełniliśmy zgłoszenie, powiedziała nam jakie badania musimy mieć na początek zrobione i na początku stycznia będziemy mieli wizytę kwalifikacyjną.
    W sumie te kryteria są określone w programie, ale i tak chyba każda klinika po swojemu to interpretuje.
    U nas przy pierwszej iui od razu lekarka mówiła, że góra dwie próby. W naszej sytuacji nie było sensu więcej.
    Teraz też odpoczywam od tego całego zamieszania. Czekam najpierw do stycznia żeby badania porobić, potem do lutego i zaczynamy procedurę IVF.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 12:32

• józefka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Asiamar, Amvormittag - przykro mi. Trzymam kciuki za kolejne próby.
    Józefka - my najpierw wypełniliśmy zgłoszenie, powiedziała nam jakie badania musimy mieć na początek zrobione i na początku stycznia będziemy mieli wizytę kwalifikacyjną.
    W sumie te kryteria są określone w programie, ale i tak chyba każda klinika po swojemu to interpretuje.
    U nas przy pierwszej iui od razu lekarka mówiła, że góra dwie próby. W naszej sytuacji nie było sensu więcej.
    Teraz też odpoczywam od tego całego zamieszania. Czekam najpierw do stycznia żeby badania porobić, potem do lutego i zaczynamy procedurę IVF.

Rozmawiałam z koordynatorką w jednej z klinik powiedziała, właśnie jakie mamy badania uaktualnić, z wynikami dopiero mamy przyjść i wypełniać te papiery. Badania będę robić albo między świętami a nowym rokiem lub na początku stycznia. Z kompletem idziemy na wizytę kwalifikującą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia Józefka, mocno trzymam kciuki :).

• józefka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    powodzenia Józefka, mocno trzymam kciuki :).

wzajemnie :)

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wizytę 15go i prawie komplet badań.Jestem pełna nadziei.
    Powodzenia w Nowym Roku :*

józefka lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    My mamy wizytę 15go i prawie komplet badań.Jestem pełna nadziei.
    Powodzenia w Nowym Roku :*

wzajemnie, nowy rok, nowe szanse!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez kilka osob z forum pisalo ze male szanse itd ale sa takie co po ktorejs IUI zaskakuja wiec ja uwazam ze warto sprobowac. Wiadomo kasa idzie, ale trudno. Lepiej tak niz jak kiedys czytalam bloga dziewczyny co poszla na NFZ na dwie inseminacje sie okazalo ze nie odsiewali tylko ladowali jak bylo...a poszla prywatnie i za 5 zaskoczyla czyli mozna powiedziec ze miala nawet 7 IUI(z czego dwie calkiem zwalone). Wiadomo ze to tylko do max 12% ale wg mnie trzeba probowac, na invitro tez przyjdzie pora a te kilka cykli juz nie robi takiej roznicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 18:26

mik82, mik82 lubią tę wiadomość

• listek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiam betę. Niestety <1, czyli 3 IUI nieudana.
    Dziś jest 10 dzień po owulacji, ale lekarz mówił, że test z krwi powinien już wyjść, a więc raczej jest wiarygodny.

Zrobiłam też prolaktynę (na czczo). Wyszła mi 36,4, czyli powyżej normy. Nie mam pojęcia co o tym sądzić, co to oznacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 11:03

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • listek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma to: 1,9-25 ng/ml

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • listek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine miałam brać przez 10 dni, czyli do piątku włącznie, no ale skoro beta wskazuje na brak ciąży, to chyba przestać? Co myślicie?

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek 10 dni po IUI to trochę wcześnie na bete, czasem już wychodzi, ale najpewniej jest robić 14 dni po. Ja bym nadal brała luteinę i powtórzyła bete po świętach.
    Dziewczynki wszystkim życzę zdrowych, spokojnych, radosnych świąt wypełnionych wzajemną miłością oraz spełnienia marzeń.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • listek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje. Tobie również spokojnych, pełnych uśmiechu świąt.

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

• linka220 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Luteine miałam brać przez 10 dni, czyli do piątku włącznie, no ale skoro beta wskazuje na brak ciąży, to chyba przestać? Co myślicie?

Mi lekarz kazał brać duphaston 14 dni i dopiero w 14 betę jeśli ujemna to odstawić :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ