X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo zdublowałysmy się;)

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Angelike Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, poczytam sobie :)

• Angelike Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera. W sumie to wychodzi na to że jeszcze się nie kwalifikujemy. Staramy się od sierpnia 2013 i dopiero po roku nieudanych prób zgłosiłam się do lekarza. Czyli narazie mamy ledwo pół roku leczenia a wymagany jest udokumentowany rok.
    Kurcze..
    Chociaż z drugiej strony to tylko pół roku, w styczniu będzie trzecia IUI, w grudniu kończę 32 lata, miesiące zlecą tak jak zleciały poprzednie.
    No ale to już temat na inny wątek o ivf ;)

• eliza Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Ja w grudniu miałam podejście do drugiej IUI. Na pierwsze USG pojechałam w 12 dniu cyklu pęcherzyk miał 12mm lekarz zalecił mi przyjmowanie zastrzyków jeszcze przez 6 dni i na USG pojechałam w 18dc pęcherzyk miał wtedy 17mm i znowu zostałam odesłana do domu miałam zrobić sobie jeszcze dwa zastrzyki tylko większą dawkę niż przyjmowałam wcześniej i przyjechać w 22dc, zrobił mi USG i widziałam jego niezadowoloną minę nawet zapytał mnie się jakie brałam leki i w jakiej dawce... Nie wiem ile miał ten pęcherzyk bo nawet mi nie powiedział myślę ze 18mm może 19mm nie więcej:( zrobił mi tą IUI ale ja mam przeczucia że nic z tego nie będzie...:( IUI miałam na niepękniętym pęcherzyku dzień wcześniej zrobiłam sobie zastrzyk Ovitrelle. Trzymam za Was kciuki!!!

nadzieja
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliza wrote:
    hej dziewczyny

Ja w grudniu miałam podejście do drugiej IUI. Na pierwsze USG pojechałam w 12 dniu cyklu pęcherzyk miał 12mm lekarz zalecił mi przyjmowanie zastrzyków jeszcze przez 6 dni i na USG pojechałam w 18dc pęcherzyk miał wtedy 17mm i znowu zostałam odesłana do domu miałam zrobić sobie jeszcze dwa zastrzyki tylko większą dawkę niż przyjmowałam wcześniej i przyjechać w 22dc, zrobił mi USG i widziałam jego niezadowoloną minę nawet zapytał mnie się jakie brałam leki i w jakiej dawce... Nie wiem ile miał ten pęcherzyk bo nawet mi nie powiedział myślę ze 18mm może 19mm nie więcej:( zrobił mi tą IUI ale ja mam przeczucia że nic z tego nie będzie...:( IUI miałam na niepękniętym pęcherzyku dzień wcześniej zrobiłam sobie zastrzyk Ovitrelle. Trzymam za Was kciuki!!!

trzymam kciuki :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam powiedzieli od razu że się kwalifikujemy. Mam powtórzyć badania i zgłosić się na wizytę "startowa".

józefka lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    A nam powiedzieli od razu że się kwalifikujemy. Mam powtórzyć badania i zgłosić się na wizytę "startowa".

Aga jakie badania do powtórzenia jak można spytać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka mi na początek kazała zrobić: LH, TSH, FSH, PRL i AMH - te trzeba mieć na pierwszej wizycie kwalifikacyjnej. Z tego co ją zrozumiałam to z ostatnich trzech miesięcy musza być. A ja te badania miałam robione w kwietniu , więc już nie ważne. Nawet AMH, które robiłam na początku października.
    I bardzo pozytywna wiadomość, to że łapiemy się jednak na rządowe IVF. Dlatego na wizytę kwalifikacyjna mamy przyjść w styczniu - na początku cyklu z badaniami. Te badania hormonów trzeba robić w 1-3dnia cyklu. Wczoraj papiery wypełniliśmy i zgłoszą nas. Chyba, że nie przejdziemy kwalifikacji w ministerstwie.
    Angelike pogadaj z lekarzem, bo my też od sierpnia 2013r. się staramy, w klinice byliśmy pierwszy raz w marcu tego roku. Ale lekarka powiedziała nam, że w naszej sytuacji liczy się czas starania o dziecko (to z tego punktu o niepłodności idiopatycznej chyba i mój wiek - ponad 35 lat)
    Eliza - trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 07:37

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj zrobiłam ostatnie badania za jedyne 450 zł ;)
    No ale czego się nie robi dla maluszka.

Jeszcze tylko badanie nasienia męża i możemy walczyć

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Angelike Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:

A tak, bo wy z mężem macie już długą historię leczenia. Oby ta "historia" wkrótce zakończyła się happy endem ;)

• Angelike Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Józefka mi na początek kazała zrobić: LH, TSH, FSH, PRL i AMH - te trzeba mieć na pierwszej wizycie kwalifikacyjnej. Z tego co ją zrozumiałam to z ostatnich trzech miesięcy musza być. A ja te badania miałam robione w kwietniu , więc już nie ważne. Nawet AMH, które robiłam na początku października.
    I bardzo pozytywna wiadomość, to że łapiemy się jednak na rządowe IVF. Dlatego na wizytę kwalifikacyjna mamy przyjść w styczniu - na początku cyklu z badaniami. Te badania hormonów trzeba robić w 1-3dnia cyklu. Wczoraj papiery wypełniliśmy i zgłoszą nas. Chyba, że nie przejdziemy kwalifikacji w ministerstwie.
    Angelike pogadaj z lekarzem, bo my też od sierpnia 2013r. się staramy, w klinice byliśmy pierwszy raz w marcu tego roku. Ale lekarka powiedziała nam, że w naszej sytuacji liczy się czas starania o dziecko (to z tego punktu o niepłodności idiopatycznej chyba i mój wiek - ponad 35 lat)
    Eliza - trzymam kciuki :)

Shabeel a Ty chodzisz do gina prywatnie czy na kasę chorych? Ja chodzę prywatnie i póki co wszystkie leki, badania itd robię z własnej kieszeni. W moim mieście ogólnie jest problem z ginekologami którzy podpisali umowę z NFZ - jest ich cholernie mało i nie ma wśród nich takiego który zajmuje się diagnostyką niepłodności. Dlatego chodzę prywatnie i płacę. Zastanawiam się czy ten mój gin może wydać mi skierowanie na badania na kase chorych, chyba nie skoro sam nie ma podpisanej umowy.
    :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie chodzę. Wszystkie badania, leki, wizyty - wszystko płatne do tej pory miałam. Ale teraz jak byśmy się załapali na rządowy, to lekarka powiedziała, że przy wizycie kwalifikacyjnej da skierowania na inne badania i wtedy powie, które płatne, a które na nfz.
    Z tego co się orientuję, to jak nie ma umowy z nfz to nie może wypisać skierowania na nfz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:54

Angelike lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zawsze można poprosic lekarza pierwszego kontaktu o takie skierowanie. Ja jak robiłam badania to dostałam od mojego doktorka pierwszego kontaktu skierowania, nie na wszystko ale jakąś tam część udało się.

Angelike lubi tę wiadomość

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Aga jakie badania do powtórzenia jak można spytać?

Z badań mam powtórzyć PRL, wszystkie badania infekcyjne (HIV, HCV itp.), cała morfologia - licze na skierowanie od rodzinnego, przeciwciała toksoplazmozy, chlamydia i posiewy.
    Razem z M mamy zrobić badanie cytogenetyczne - to jest najdroższe, nie doczytałam jeszcze czy można to na fundusz?

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że każda klinika ma swoje zasady. mój gin powiedział, że np. amh jest ważne pół roku (pod kątem kwalifikacji).

Józefka - ryzykujesz jutro teścik? czy trwasz do poniedziałku? ja się trochę łamię... chociaż obstawiam pudło, niestety

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Wygląda na to, że każda klinika ma swoje zasady. mój gin powiedział, że np. amh jest ważne pół roku (pod kątem kwalifikacji).

Józefka - ryzykujesz jutro teścik? czy trwasz do poniedziałku? ja się trochę łamię... chociaż obstawiam pudło, niestety

wstrzymuuje się do poniedziałku tym bardziej, że zabieg na nie pękniętym jaju (trzeba było dosztukowywać :) ).

Chcesz iść na bete czy teścik domowy?

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak samo, też "poprawiliśmy" w domu :-P

zacznę od sikańca. jak mi coś zamajaczy, to pójdę na betę.

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    u mnie tak samo, też "poprawiliśmy" w domu :-P

zacznę od sikańca. jak mi coś zamajaczy, to pójdę na betę.

hihihihihihi i co jutro sikaniec czy wstrzymujesz się do poniedziałku?

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie dzielnie powstrzymalam się przed kupieniem testu wiec nie było na co siknac ;-)
    A na serio to u mnie dzis dopiero 22 dc, co prawda iui miałam juz w 9 dc, ale wolę jeszcze chwilę zaczekac

f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Na razie dzielnie powstrzymalam się przed kupieniem testu wiec nie było na co siknac ;-)
    A na serio to u mnie dzis dopiero 22 dc, co prawda iui miałam juz w 9 dc, ale wolę jeszcze chwilę zaczekac

u mnie dziś 28 dc i 15 dzień po zabiegu o ile dobrze liczę. Próbuje wstrzymać się do poniedziałku ze względu, że mam dłuższe cykle ok 32 dniowe. Im bliżej testowania tym bardziej w krada się nadzieja, że się udało... gorycz porażki będzie tym silniejsza, że akurat na święta... cóż robić... narazie czekam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 08:54

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ