WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Angelike Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    to będziemy testować w podobnym terminie. mam nadzieję, że podniesiemy statystyki ;-)

i tego wam dziewczyny życzę :)

AmVormittag, józefka lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja wczoraj miałam pierwszą iui i tak jak pisałam wcześniej była na pękniętych pęcherzykach. Mąż miał niezłe nasienie bo 70% żywych i 45% z ruchem postępowym, ilościowo gorzej bo poniżej normy bo 33 mln w całym nasieniu a norma jest od 39 mln.
    Nadziei nie mam żadnej ale czekam cierpliwie na rozwój wydarzeń. Trzymam za Was mocno kciuki, szczególnie za te testujące w najbliższym czasie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:06

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 nadzieja jest :) wystarczy jeden ruchliwy "kozaczek" i masz przepis na CUD!!! i tego Ci życzę z całego serducha

mik82 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mik82 - powodzenia i cierpliwości.
    Jak tam dziewczyny testujące?
    Józefka jak samopoczucie?
    Ja w styczniu zaczynam przygodę z IVF, jutro idę do lekarza, dowiedzieć się dokładnie co i jak, po leki.
    W grudniu odpuszczam.

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Ja w styczniu zaczynam przygodę z IVF, jutro idę do lekarza, dowiedzieć się dokładnie co i jak, po leki.
    W grudniu odpuszczam.
    Shabeel ja tez w grudniu odpuscilam.Chce spokojnie bez nerwow spedzic swieta, narazie udaje mi sie o tym wszystkim nie myslec.:)Daj znac jak jutro po wizycie:) ja w styczniu jeszcze raz IUI sprobuje a jak dalej cud nie nadejdzie to rowniez IVF, tylko ja sie raczej nie zalapie na rzadowe IVF..

Shabeel lubi tę wiadomość

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też się nie łapiemy na rządowe, jedyne co to leki mogę mieć refundowane.
    Oby dalej tak spokojnie przetrwać grudzień, a może się uda :)

• agnesita85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze ostanio mysle czy nie sprobowac nprotechnologii.Kolezanka, ktora cztery lata starala sie o dzidzie ( jeden niedrozny jajowod, endometrioza + slabe nasienie)zaszla natruralnie w ciaze w trzecim cyklu, a dwie inseminacje miala nieudane i ogonie lekarze szans im nie dawali.Teraz jest w czwartym miesiacu:)Co sadzicie o naprotechnologi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 13:37

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    my też się nie łapiemy na rządowe, jedyne co to leki mogę mieć refundowane.
    Oby dalej tak spokojnie przetrwać grudzień, a może się uda :)
    u nas tez leki refundowane:) zawsze to cos:)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    W grudniu odpuszczam.

samopoczucie raczej nie nastawiam się, bo ta IUI była totalnie anormalna, mój organizm ciężko przyjął mieszankę hormonalną jaką mu zafundowałam. Codziennie rano mam tempo 36,6 wieczorem skacze do 37,4. Wieczorami cycki mam tak gorące, że aż parzą ale to raczej po Dupku :(
    daj znać jakie badania Wam zlecił i takie inne. Bo to ostatnio gorący temat.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    jeszcze ostanio mysle czy nie sprobowac nprotechnologii.Kolezanka, ktora cztery lata starala sie o dzidzie ( jeden niedrozny jajowod, endometrioza + slabe nasienie)zaszla natruralnie w ciaze w trzecim cyklu, a dwie inseminacje miala nieudane i ogonie lekarze szans im nie dawali.Teraz jest w czwartym miesiacu:)Co sadzicie o naprotechnologi?
    Ja jeżeli w 3 cyklach iui się nie uda to na pewno spróbuję napro żeby wiedzieć że zrobiłam wszystko. In vitro odpada, bo mam 6-letniego syna i w styczniu zaszłam w kolejną ciążę więc wiem, że może nam się udać. Jeśli nie przez iui to może właśnie dzięki napro...na ivf nie jesteśmy gotowi.

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka - trzymam kciuki, może akurat się uda. Dam znać na pewno. My w sumie dużo badań mamy zrobionych, mam nadzieje, że będą jeszcze aktualne i nie trzeba będzie powtarzać.

Naprotechnologia - jeśli komuś ma pomóc, to jak najbardziej. My niestety nie mamy na tyle czasu.

mik82, józefka lubią tę wiadomość

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wielka du..
    Byłam dzisiaj na konsultacji w Klinice Leczenia Niepłodności nie mamy szans na powodzenie naturalne ani przez inseminacje. Przy takich parametrach jakie mamy robienie inseminacji to naciąganie tylko na koszty.
    Mamy mętlik w głowie co robić?

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiałam się nad wizytą u lekarza ginekologa, który również ma specjalizację z napro. na pełny cykl leczenia i obserwacji raczej się nie zdecyduję, również obawiam się, że nie mam tyle czasu -> amh :-(
    no i nie do końca odpowiada mi, że spotkania są w parach. o śluzie już się nasłuchałam z ówczesnym narzeczonym na naukach przedmałżeńskich;-) nie podoba mi się do końca również kwestia tej "otoczki" wokół napro, jak gdyby była to wiedza tajemna. autorzy metody stosowanej w napro zastrzegli ją, co trochę stoi w sprzeczności z dostępem do wiedzy medycznej. na plus zaliczam na pewno bardziej szczegółową diagnostykę, analizowanie wszystkich objawów, podczas gdy kliniki niepłodności zwykle idą utartym torem stymulacja, inseminacja, in vitro.

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Dziewczyny u mnie wielka du..
    Byłam dzisiaj na konsultacji w Klinice Leczenia Niepłodności nie mamy szans na powodzenie naturalne ani przez inseminacje. Przy takich parametrach jakie mamy robienie inseminacji to naciąganie tylko na koszty.
    Mamy mętlik w głowie co robić?

hmmmmmmmm a co IVF? i czemu odradzają Ci IUI jeśli można spytać?

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 przeprasza jeśli coś pomieszałam - ale Ty chyba jesteś już po kilku iui?
    czemu lekarz zmienił zdanie? zdecydowaliście się na rozszerzoną diagnostykę?

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, AmVormittag przepraszam, że odpowiadam w jednym poście ;)

Odradzają inseminację ze względu na moją historie leczenia (ciąża pozamaciczna, biochemiczna, 2 razy HSG, 2 razy laparoskopia), niskie AMH i słabe wyniki męża. Leczymy się przeszło dwa lata bez rezultatu, każdy z lekarzy mówił, że w końcu się uda. Po trzeciej IUI zdecydowaliśmy się na konsultację w innej klinice. Po zrobieniu badań idziemy na kwalifikację do IVF.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to faktycznie, powodzenia na kwalifikacji do IVF.

a swoją drogą czemu ci lekarze narażają Nas na załamanie, nerwówkę, łudzenie że jednak to właśnie nam się uda, w imię czego? kasy!!! chore!!! My przed IUI chcieliśmy iść na kwalifikacje do IVF ale pani na recepcji nas poinformowała że mamy komplet badań do powtóki (choć większość nie była strsza niż 30 dni) i dlatego podjeliśmy decyzje o IUI, ale jak policze te wszystki konsultacje, usg, leki i zabiegi to w sumie na na jedno by wyszło co powtórzenie badańdo IVF hmmmmmmmmm.

sorki za wylanie żalu, ale jakoś dziś mam mega pesymistyczny humor :(

mik82 lubi tę wiadomość

• Angelike Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    u nas tez leki refundowane:) zawsze to cos:)

Shabeel, agnesita85 - dziewczyny jak to jest z tym rzadowym IVF i dofinansowaniem do leków? Kiedy para się załapuje a kiedy nie?
    Po nieudanej styczniowej trzeciej IUI będe musiała się zmierzyć z tym tematem ale póki co kompletnie nic na ten temat jeszcze nie wiem.
    Kiedy kto się załapuje i na co?
    Z góry dzięki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelike tu masz link do str o tym rządowym programie
    http://www.invitro.gov.pl/ktomoze-kobieta

Jeśli chodzi o leki refundowane to dokładnie nie wiem jakie są warunki, czy wystarczy tylko, że jesteś ubezpieczona i coś mi świta, że trzeba mieć mniej niż 40lat. Ale dokładnie nie wiem. Nam powiedziała, że my się łapiemy tylko na refundowane leki. Dzisiaj po wizycie może będę wiedziała cos więcej.

Aga powodzenia.
    Z tymi lekarzami niestety tak jest i traf tu na dobrego. Choć ja na swoją narzekać nie mogę, nie naciąga na badania, konkretna. Nie przeciąga leczenia w nieskończoność.
    Ale byliśmy w innej klinice na konsultacji, to tam od razu lista badań, z których się okazało, że większość niepotrzebna, lub do powtórzenia potem by musiała być.

Angelike lubi tę wiadomość

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelike na stronie MZ masz warunki jakie trzeba spełnić żeby się dostać do programu

http://www.invitro.gov.pl/

A leki są od lipca refundowane więc nawet podchodząc do płatnego IV na leki jest zniżka

U mnie nareszcie @.
    Mogę zrobić resztę badań i pędzę na rozmowę kwalifikacyjną
    Pokładam w tym IV wielkie nadzieje.Obym się nie przeliczyła

Angelike lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ