INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ja wiem??
Czytałam że implantacyjne jest czerwone...
No nic jutro zrobię test w takim razie i jak nic nie wyjdzie to odstawie te leki.
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Kaczorek test może nic nie wykazać, może być za wcześnie. Jeśli chcesz mieć pewność to idź na bete. Chociaż i to trochę wcześnie. Większość lekarzy zaleca bete 14 dni po IUI.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
W ogóle to potrzebuję zrobić pomiędzy 1-3 dc reszte badań do In vitro
Martwie się bo nie wiem czy takie plamienie można brać za pierwszy dzień cyklu czy należy czekać na prawdziwy okres.
Zwariuję z tym moim organizmem3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Ania1602 wrote:linka220 obawiam się, że święta nam przeszkodzą w podejściu do IUI. 11 i 12 dc wypadnie mi 24 i 25. Prawdopodobnie w któryś z tych dni pęcherzyk będzie dojrzały. Chociaż raz miałam IUI w 10 dc, ale taki myk chyba się nie powtórzy. W każdym razie jutro telefon do dr i zapytam jak ona to widzi.
-
nick nieaktualnyJózefka jak narazie czuję się lepiej niż przed ciążą
zawsze czekałam na objawy, a tu nic oprocz pobolewania w dole brzucha
jestem po pierwszej wizycie i kropek jest, jestem teraz w końcówce 6 tygodnia, czekam aż dzidzia urośnie, żebym mogła w to wszystko uwierzyć. Ja po inseminacji od razu miałam bóle brzucha przez tydzień, natomiast drugi tydzień przed "okresem" bóle ustapiły, nawet piersi, ktore bolaly zawsze. Teraz zrobily sie wieksze ale nie bolą. Wszystkim życzę powodzenia, ja upierałam się do konca, ze sie nie udało, bylam zła, plakalam i sie klocilam
okazalo sie, że jednak jest, a tylko dlatego, ze chcialam zabrac sie za zmniejszenie prolaktyny, ktora uwazalam za powod, ze inseminacja sie nie udala. Po badaniu wyszlo 99 zalamalam sie, ze nie zajdę tak szybko w ciaze,moj narzeczony sie ucieszyl i mowi, a moze to dobry znak? Zrobilam test, zeby mu pokazac, ze nie...
i sie zdziwilam bardzo. Teraz znow mam stres, bo martwie sie, żeby maluszek zdrowo rósl i zeby nic zlego sie nie stało.
linka220, Shabeel lubią tę wiadomość
-
chcedzidzi87 Ty to nam się lepiej nie stresuj i wypoczywaj i rozśiewaj nadzieje dalej, bo jesteś takim naszym promyczkiem nadzieii że i nam się w końcu uda. Pozdrawiam z całego serducha!!!
chcedzidzi87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Kaczorek wrote:Czy ja wiem??
Czytałam że implantacyjne jest czerwone...
No nic jutro zrobię test w takim razie i jak nic nie wyjdzie to odstawie te leki.INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
chcedzidzi87 wrote:Józefka jak narazie czuję się lepiej niż przed ciążą
zawsze czekałam na objawy, a tu nic oprocz pobolewania w dole brzucha
jestem po pierwszej wizycie i kropek jest, jestem teraz w końcówce 6 tygodnia, czekam aż dzidzia urośnie, żebym mogła w to wszystko uwierzyć. Ja po inseminacji od razu miałam bóle brzucha przez tydzień, natomiast drugi tydzień przed "okresem" bóle ustapiły, nawet piersi, ktore bolaly zawsze. Teraz zrobily sie wieksze ale nie bolą. Wszystkim życzę powodzenia, ja upierałam się do konca, ze sie nie udało, bylam zła, plakalam i sie klocilam
okazalo sie, że jednak jest, a tylko dlatego, ze chcialam zabrac sie za zmniejszenie prolaktyny, ktora uwazalam za powod, ze inseminacja sie nie udala. Po badaniu wyszlo 99 zalamalam sie, ze nie zajdę tak szybko w ciaze,moj narzeczony sie ucieszyl i mowi, a moze to dobry znak? Zrobilam test, zeby mu pokazac, ze nie...
i sie zdziwilam bardzo. Teraz znow mam stres, bo martwie sie, żeby maluszek zdrowo rósl i zeby nic zlego sie nie stało.
chcedzidzi87 lubi tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
Jozefka z za Ciebie baaardzo mocno tzrymam kciuki:) musi sie udac:) ja w tym miesiacu tak jak sobie zalozylam , nawet nie mysle o moich problemach z zajsciem:)wszystko zacznie sie na nowo w styczniu..
józefka lubi tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
agnesita85 wrote:Jozefka z za Ciebie baaardzo mocno tzrymam kciuki:) musi sie udac:) ja w tym miesiacu tak jak sobie zalozylam , nawet nie mysle o moich problemach z zajsciem:)wszystko zacznie sie na nowo w styczniu..
U mnie tak samo, w grudniu odpuściłam. W styczniu 3 IUI... grrrr
Tym razem jednak nadziei wielkich nie mam, zakładam raczej że to podsumowanie ostatniego "rozdziału" przed rozpoczęciem całej tej procedury IVF -
Angelike wrote:U mnie tak samo, w grudniu odpuściłam. W styczniu 3 IUI... grrrr
Tym razem jednak nadziei wielkich nie mam, zakładam raczej że to podsumowanie ostatniego "rozdziału" przed rozpoczęciem całej tej procedury IVFINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
A ja przed świętami nie odpuszczam
Od dzisiaj biorę clo, i jak się wszystko ładnie uda to iui będzie 24-25 grudnia (rano, bo później juz nie mam jak). Chyba, że owulka się opóźni, to wtedy trudno działamy naturalnie
. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.
Aga_502, chcedzidzi87 lubią tę wiadomość
-
Caribbean wrote:A ja przed świętami nie odpuszczam
Od dzisiaj biorę clo, i jak się wszystko ładnie uda to iui będzie 24-25 grudnia (rano, bo później juz nie mam jak). Chyba, że owulka się opóźni, to wtedy trudno działamy naturalnie
idziesz za ciosem - bajkatrzymam kciki!!!
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Dziewczyny po IUI jak się sytuacja rozwija? może by która w końcu zaciążyła:
Ja teoretycznie testuję koło weekendu - zakładając, że małpa nie przyjdzie. Niestety jednak czuję, że d... będzie!3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Caribbean wrote:A ja przed świętami nie odpuszczam
Caribbean, jestem na tym samym etapie też od dzisiaj clo.
Ten cykl miałam sobie odpuścić bo owulka w okolicach świąt, ale po dzisiejszej wizycie zdecydowaliśmy się na 4 IUI. Moja pani doktor pracuje w Wigilię i pełni dyżur w pierwszy dzień świąt, więc nie odpuszczamyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:03
Caribbean, józefka lubią tę wiadomość
-
Aga_502 wrote:Caribbean, jestem na tym samym etapie też od dzisiaj clo.
Ten cykl miałam sobie odpuścić bo owulka w okolicach świąt, ale po dzisiejszej wizycie zdecydowaliśmy się na 4 IUI. Moja pani doktor pracuje w Wigilię i pełni dyżur w pierwszy dzień świąt, więc nie odpuszczamyAga_502 lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
AmVormittag wrote:Dziewczyny po IUI jak się sytuacja rozwija? może by która w końcu zaciążyła:
Ja teoretycznie testuję koło weekendu - zakładając, że małpa nie przyjdzie. Niestety jednak czuję, że d... będzie!
no mogłabym testować niby koło piątku, ale chce się wstrzymać do poniedziałku...
https://www.maluchy.pl/li-72827.png