INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
kmb wrote:Józefka pregnyl 5000 był wczoraj i we wtorek kolejna dawka 5000. Szczerze czemu nie wiem słucham lekarza. A ty kiedy testujesz?
hmmmmmmmmmmmmmmm teoretycznie mogłabym po 18 grudnia ale będę chciała się wstrzymać do 22 grudnia, nie wiem. Łykam po 2 dupki dziennie. żadnych objawów nie mam. Jutro będzie tydzień od IUI, ale się kompletnie nie nastawiam, zabieg miałam robiony na wielkim jaju nie pęknietymzobaczymy pożyjemy...
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Cześć mam do was pytanko : Miałyście robioną inseminację na pękniętym czy niepękniętym pęcherzyku ?? Ja miałam do tej pory 3 insemninację i chyba będę się do 4 przygotowywała ale wszystkie były na niepękniętym . Niby mój lekarz twierdzi, że to bez różnicy, że nie ma statystyk pokazujących jak jest lepiej....
-
Ja raz miałam na pękniętym raz na niepękniętym a i tak się nie udało.
Trzeci raz miałam na niepękniętym znowu i czuje że też nic z tego...3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
mój lekarz mówił, że lepiej wykonywać zbieg na niepękniętym pęcherzyku w myśl zasady, że to plemniczki mają czekać na jajeczko a nie odwrotnie
józefka lubi tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Moj dr mówił ,że lepiej ,aby jajeczko czekało jeśli plemniki są kiepskiej jakości ( jak u nas). Raz się nie udało zobaczymy za kilka dni czy dr miał racje
Pozdrawiam
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
asiamar wrote:Moj dr mówił ,że lepiej ,aby jajeczko czekało jeśli plemniki są kiepskiej jakości ( jak u nas). Raz się nie udało zobaczymy za kilka dni czy dr miał racje
Pozdrawiam
kiedy testujesz?asiamar lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Hej dziewczyny
Podejrzewam że ilu lekarzy tyle wersji
Ja w poniedziałek mam pierwszą iui i mój lekarz zawsze robi ją na pękniętym pęcherzyku więc ja na pewno będę miała na pękniętym. Gdy zapytałam dlaczego to dostałam wiele argumentów:
1) ekonomiczny, bo jeśli mamy pewność że pęcherzyk pękł to wiemy że iui w ogóle ma sens, bo jeżeli nie pęknie to kasa wyrzucona w błoto
2) do iui nasienie jest wypłukiwane w specjalnym płynie i po tym wypłukaniu w/g mojego gina plemniki żyją maxymalnie do 10 godzin
3) plemniki są podczas iui wprowadzane bęzpośrednio do macicy więc nawet jak są po pęknięciu pęcherzyka tam wprowadzane to i tak to one czekają na komórkę jajową zanim ta "przewędruje" do macicy
Argumenty racjonalne ale w praktyce widać że bywa bardzo różnie i dziewczyny zachodzą w ciążę i na pekniętym pęcherzyku i na nie pękniętym wiec jakkolwiek jest u Was to trzymam za każdą kciuki żeby się udało.
Józefka a Ty kiedy testujesz? -
cześć dziewczyny, przede mną dwa długie tygodnie czekania. jestem po 3 IUI na niepękniętym pęcherzyku 22mm (ostatnio miał 27mm) więc nie nastawiam się za bardzo bo skoro plemniki żyją tylko ok 10 godzin to nie zdąży pęknąć, bo 22 to chyba za mały, eh mam czasem wrażenie że tam liczy się kasa....a nie udana IUI, mało tego, im więcej razy się nie uda tym dla nich lepiej prawda...
Ale mąż miał ponad 5 mln żołnierzyków, a ostatnio 3 mln więc armia wzrosła :] Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki, ale by było super zobaczyć w święta II kreseczki co?
Pozdrawiam cieplutko
mik82 lubi tę wiadomość
-
Józefka teoretycznie mogłabym 20 grudnia ,ale będę czekać do Wigilii
a Ty kiedy ?? Linka220 22mm to bardzo dobry rozmiar. Nie przejmuj się będzie dobrze. Trzymam za wszystkie kciuki
może los nam da prezent na święta
linka220 lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
Józefka to tak jak ja.
Wszyscy piszą o tym jakie mają dolegliwośći po dupku a ja nic totalnie nie czuję.
Dzisiaj znajoma wywróżyła mi że zajdę w ciążę naturalnie, czyżby jednak IV nie było mi pisane?
Wszystkie jej wcześniejsze wróżby się spełniły.
Szkoda że nie powiedziała kiedy to będzie3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Po pierwszej inseminacji źle się czułam miałam zgagę i bóle brzucha ( może po luteinie) a teraz zero objawów jakichkolwiek a też biorę luteinę. Pozostało mi czekanieNadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
Pierwszy raz słyszę, żeby plemniki przygotowane do IUI żyły tylko 10 godzin...* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka