INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
agnesita85 wrote:ja rowniez jestem rozbita emocjonalnie.Niby normalnie pracuje i funkcjonuje wsrod ludzi, ale w domu rozpadam sie na milion czesci..wszytskie moje plany i marzenia sprowadzaja sie do posiadania dziecka..Mam cudownego meza i kiedy patrze jak on spoglada na innych ojcow z dziecmi, to mam do siebie pretensje ze ja mu tego dac nie moge..
Ja też właśnie mam do siebie pretensje. Najgorsze jest to co sobie uświadomiłam ostatnio - narzekam płaczę marudzę, wciąż gadam o jednym, czyli o naszych niepowodzeniach w staraniach. A zapominam o tym że mój facet ma bardzo słabe wyniki nasienia i przez moje rozżalone nastawienie może kiedyś uznać że to jego wina i zacznie siebie obwiniać za nasze nieszczęście. A nie chcę tego. Na pewno nie obwiniam jego, raczej siebie. Zawsze wydaje mi się że to mój organizm się buntuje i nie dopuszcza do ciąży.
Jakby nie było, tak źle i tak niedobrze. -
nick nieaktualnyAngelike, Agnesita, Aga - przykro mi bardzo.
Ja w grudniu daję sobie spokój z liczeniem, sprawdzeniem dni płodnych, monitoringiem itd. W styczniu pójdziemy i zaczniemy z ivf.
A opisałyście dokładnie to co czuję teraz. J też bardzo się boję ivf, a najbardziej porażki.
Ale musimy być silne i resztki nadziei mieć. Chyba w końcu musi się udać... może tym "oknem" ;P
Monika nam w klinice powiedzieli tylko jak wygląda proces przy ivf i jak się zdecydujemy to mamy przyjść po recepty na leki i ustalenie terminów. Wyniki jeszcze mamy ważne, więc to nam chociaż odejdzie.józefka lubi tę wiadomość
-
monika9966 wrote:Dziewczyny jeszcze jedno pytanie- czy zawsze po IUI macie wykonane USG? Józefka, jak jest u Ciebie? Idziesz na usg?
Moj lekarz zawsze robi USG kontrolne jeśli inseminacja była na niepękniętym pęcherzyku.Jeśli pęknie wtedy dopiero zaleca duphaston lub luteinę3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
A mój lekarz nigdy od tak sobie nie daje luteiny czy duphastonu. 7 dpo wykonuję badanie progesteronu - jeżeli jest za niski to dopiero wtedy, jeżeli ok, to nic nie daje. Wychodzi z założenia, że jeżeli 7dpo progesteron jest w normie i dojdzie do implantacji, to progesteron sukcesywnie zacznie rosnąć, a jeżeli do implantacji nie dojdzie to zacznie spadać i sztuczne podtrzymywanie luteiną nic nie pomoże (tylko może zaburzyć naturalną pracę hormonów), co innego gdy poziom progesteronu faktycznie ktoś ma za niski. Rozpisałam się trochę, bo nie wiem, czy dobrze robi - ja np. wczoraj badałam i mam prawie 22ng, i nic nie dostałam.
-
nick nieaktualnyJózefka - my niestety musimy prywatnie, na rządowy póki co się nie łapiemy.
Ja tez nie miała usg po iui robionej, ale we wcześniejszych cyklach było sprawdzone, że same pękają i nie było potrzeby robić kolejnego usg.
I żadnych leków nie dostałam potem oprócz kwasu foliowego. Lekarka mówiła, że tyle leków dostałam przed, że to wystarczy. -
nick nieaktualnyDziewczyny ja już sama nie wiem- co lakarz to inaczej...
Józefka ja IUI miałam na nie peknietym ale dr cos widział że zaczynał pękać. Ostatni też coś widział... Zalecenia do USG nie było. Ale mam brać Acard i od dziś luteinę. Może to dlatego ze wczesniej były poronienia
Teraz czytam forum dotyczące in vitro i tam tez widzę że co klinika to inaczej. Na sukces tej IUI wogóle sie nie nastawim i nie mam zamiaru iść na betę, będę spokojnie czekać na @... i 14 dp zrobię test z moczu i wtedy odstawie luteine. -
LillyMy wrote:U mnie dziewczyny podobnie, usg tylko w dniu IUI, po dwóch dniach od zabiegu zaczełam brać duphaston i teraz tylko informacja do lekarza o becie. P
odejrzewam że jak sie nie uda to czekam na @ a pozniej znowu CLO
hmmmmmmmmm znam to. a miałaś IUI na pękniętym pęcherzyku?https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
hey dziewczyny ja już po drugiej inseminacji na pękniętym pęcherzyku. Mam nadzieję , że się uda. 3mam za wszystkie starające się kciuki.
józefka lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
Hej Ja podchodzę do 3 IUI Uff Na obu jajnikach 3 pęcherzyki na prawym 3 po 9mm na lewym 3 z czego jeden 18 mm Ale endo od CLO jest kiepskie więc od dziś estrofem Jutro o 22 Ovitrelle i w piątek IUI Eh ostatni raz bo mam naprawdę już dość Lekarz mega olewka !!!!
-
Bardzo bym chciala zobaczyć te dwie kreseczki,ale im bliżej tym bardziej w to watpie. Czytalam ze ty za pierwszym razem tez dwa i pęknięte wiec nie robie sobie dużej nadzei.
Trochę jestem podlamana,bo mój M ma wyjechac na dlugo i jak nam sie teraz nie powiedzie to nie wiem kiedy będzie następny raz