INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
w pierwszym cyklu z clo, pregnylem i dupkiem, było inaczej u mnie zresztą sama IUI była inna. W tym cyklu clo dało mi mega popalić wieczne nudności, bekania itd, pregnyl jakoś konkretnego nic się nie stało no może lekkie napady duszności, natomiast działań dupka nie odczuwam, rano mam temp 36,6 wieczorem 37,4 i tak od pierwszej pigułki dupka (porównywalnie w poprzednim cyklu)
co do zabiegu na pękniętym czy nie. Osobiscie wolałabym zabieg na pękniętym (spokój ducha, że napewno pękł i miała sens IUI) ale faktycznie co lekarz to inna szkoła czy to plemniki mają czekać, czy jajeczko, kurcze w naturalnych cyklach to poprostu się dzieje. I jak to mi mój doktorek powiedział, wystarczy jeden sprawny skurwysynek (plemniczek) mały wariat a nie cała armia. Więc cholera dziewczyny mamy szansę
kmb - zdziwiona byłam jak mi napisałaś o zastrzyku z pregnulu po zabiegu, bo z taką praktyką się nie spotkałam (a może powinnam tym bardziej, ze zabieg miałam na nie pękniętym jaju - więc może poprawka z pregnyla by się przydała)
kaczorek - co do wróżb do moja wróżka 2 razy wywróżyła mi córkęza każdym razem tydzień później dowiadywałam się, że będę ciocią i co za tym idzie chrzestną mam takie gwiazdy Milę i Natkę, oby Twoja wróżka dokładniej odczytywała znaki niż moja!!!
shadowgirl lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Ania1602 wrote:Pierwszy raz słyszę, żeby plemniki przygotowane do IUI żyły tylko 10 godzin...
Jaka jest prawda? Trzeba by było podpytać innych specjalistów choć jak znam życie każdy będzie miał inną wersję
-
mik82 wrote:No a myślisz że ile żyją? Ja zanim mi gin powiedział o takim krótkim czasie to czytałam w necie że przygotowane do inseminacji żyją 12-24 godziny maximum i gin szybko mnie ostudził i powiedział że 12 godzin to max. Że to nasienie jest wypłukane z wartości odżywczych i że plemniki dłużej będą żyć na prześcieradle niż po wypłukaniu do iui
Jaka jest prawda? Trzeba by było podpytać innych specjalistów choć jak znam życie każdy będzie miał inną wersję
Mika82 mi też tak lekarz powiedziałnajlepiej gdyby dotarły do jajeczka w ciągu 10 godzin
Może to tylko chodziło o nas bo mąż ma pogorszone wyniki nasienia, nie wiem.... Ale oby żyły dłużejjjjjjjjjjjjjj. Czytam i pocieszam się, bo piszą że niby mogą żyć dłyżej, e tam.... myślę, że oni sami nie wiedzą heh Trzymam moooocno kciuki za wszystkie insemki
mik82 lubi tę wiadomość
-
Cóż, pewnie nie bez powodu lekarz kazał "poprawić" w domu po zabiegu. Generalnie to martwi mnie słaba skuteczność inseminacji... jak dodać te wszystkie informacje, to rzeczywiście trzeba mieć szczęście ;-(3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
mik82 wrote:No a myślisz że ile żyją? Ja zanim mi gin powiedział o takim krótkim czasie to czytałam w necie że przygotowane do inseminacji żyją 12-24 godziny maximum i gin szybko mnie ostudził i powiedział że 12 godzin to max. Że to nasienie jest wypłukane z wartości odżywczych i że plemniki dłużej będą żyć na prześcieradle niż po wypłukaniu do iui
józefka, linka220 lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualny
-
chcedzidzi87 naprawdę dajesz nadzieję
Dziękuję
Gratulacje wielkiieeee :*
Ps. dziewczyny, czy miałyście może plamienie dzień po iui??
Mi się zdarzyło pierwszy raz... dosyć sporo po współżyciu wyleciała krew żywa rozrzedzona śluzem/nasieniem. Na szczęście dziś rano już resztki brązowe, ale się wystraszyłam
-
linka220 wrote:chcedzidzi87 naprawdę dajesz nadzieję
Dziękuję
Mi się zdarzyło pierwszy raz... dosyć sporo po współżyciu wyleciała krew żywa rozrzedzona śluzem/nasieniem. Na szczęście dziś rano już resztki brązowe, ale się wystraszyłam
jak najbardziej w dzień IUI i po niej miałam lekkie plamienie. Ustało.https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
linka220 wrote:chcedzidzi87 naprawdę dajesz nadzieję
Dziękuję
Mi się zdarzyło pierwszy raz... dosyć sporo po współżyciu wyleciała krew żywa rozrzedzona śluzem/nasieniem. Na szczęście dziś rano już resztki brązowe, ale się wystraszyłam* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
józefka wrote:jak najbardziej w dzień IUI i po niej miałam lekkie plamienie. Ustało.
dziękuję dziewczynyuspokoiłam się
Ja dwie IUI bez plamień a tu nagle krew... więc szok... zaczęłam czytać ale lepiej tego nie robić hehe cuda dziwy opisują
Trzymam mocno kciuki, józefka niedługo testowanie ;* Ania1602 a Ty na jakim jesteś etapie?
józefka lubi tę wiadomość
-
No Dziś miałam robioną trzecią inseminacją. Może tym razem się uda
Teraz tylko to czekanko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 13:39
józefka, AmVormittag lubią tę wiadomość
5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalnaostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
-
linka220 wrote:dziękuję dziewczyny
uspokoiłam się
Ja dwie IUI bez plamień a tu nagle krew... więc szok... zaczęłam czytać ale lepiej tego nie robić hehe cuda dziwy opisują
Trzymam mocno kciuki, józefka niedługo testowanie ;* Ania1602 a Ty na jakim jesteś etapie?
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
chcedzidzi87 wrote:Ja miałam robioną na niepękniętym pęcherzyku i lekarz mówił, że pęknie za dwa dni i myślałam, że to zbyt długo, a jednak się udało
Ja mam inny problem.
Jest dzisiaj 11 dzień po inseminacji a brzuch boli mnie jak na @ i pojawiło się brązowe plamienie.Dziwne bo zażywam luteinę i duphaston.
Dotąd dopóki nie odstawiłam nie dostawałam @ .
Czy to możliwe by dostać @ mimo leków?3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
linka220 obawiam się, że święta nam przeszkodzą w podejściu do IUI. 11 i 12 dc wypadnie mi 24 i 25. Prawdopodobnie w któryś z tych dni pęcherzyk będzie dojrzały. Chociaż raz miałam IUI w 10 dc, ale taki myk chyba się nie powtórzy. W każdym razie jutro telefon do dr i zapytam jak ona to widzi.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Kaczorek wrote:Co tylko potwierdza fakt że jak jest dobre nasienie to nie ma przeszkód, a jak słabe to sa same przeszkody...
Ja mam inny problem.
Jest dzisiaj 11 dzień po inseminacji a brzuch boli mnie jak na @ i pojawiło się brązowe plamienie.Dziwne bo zażywam luteinę i duphaston.
Dotąd dopóki nie odstawiłam nie dostawałam @ .
Czy to możliwe by dostać @ mimo leków?
a może to plamieie implatacyjne???https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Kaczorek można dostać @ biorąc progesteron.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.