X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w Novum nie bylam u Gin :) caly czas chodzilismy do dr Wolskiego .. i wlasnie teraz sie zastanwiam do ktorego Gina by tam sie apisac :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • BelieveHope Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boo - trzymamy za Was kciuki, musi być dobrze ! :*

Margoo - oby sikaniec sie mylił :)

Asiula - powodzenia na iui !

Betty Boop, Asiula86 lubią tę wiadomość

1 IUI stymulowana- nieudana :(
    2 IUI (podwójna) stymulowana - nieudana :(
    3 IUI 26.03. stymulowana (z antagonistą) - nieudana :(
    co dalej.... ????
  • Doris Znajoma

Wysłany: 17 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam mały dylemat:/ W sobotę jadę na monitoring (10 dzień cyklu), jeśli okaże się, że inseminacja ma być w poniedziałek to kiedy podadzą mi zastrzyk?

• BelieveHope Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris wrote:
    Cześć dziewczyny, mam mały dylemat:/ W sobotę jadę na monitoring (10 dzień cyklu), jeśli okaże się, że inseminacja ma być w poniedziałek to kiedy podadzą mi zastrzyk?
    hej Doris, ja robiłam sobie zawsze sama w domu (zastrzyk ovitrelle) :)

co dalej.... ????
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris wrote:
    Zastrzyk każą robić sobie na 34-36 godzin przed Inseminacją,więc jak się zapiszesz na IUI będziesz wiedziała kiedy zrobić zastrzyk.
    Ja też robię sobie sama, od 8 miesięcy zastrzyki.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Ile godzin po zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka macie inseminację?
    Ja zrobię zastrzyk dziś w północy, po 34 godzinach mam IUI. W poprzednim cyklu miałam po 36 godzinach IUI. A Ty jak masz Asiulka?

Asiula86 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris wrote:
    Ja miałam identyczną sytuację, podałam sama sobie zastrzyk z ovitrellu w niedzielę między 8 a 9 rano. A inseminacja w poniedziałek o 17:00

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Ja miałam identyczną sytuację, podałam sama sobie zastrzyk z ovitrellu w niedzielę między 8 a 9 rano. A inseminacja w poniedziałek o 17:00
    Hej kolezanko! W koncu widze cie udzielajaca sie! Czy mam rozumiec ze jestescie po pierwszej probie?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Hej kolezanko! W koncu widze cie udzielajaca sie! Czy mam rozumiec ze jestescie po pierwszej probie?
    Jestem Kochana, ale przemyślę czy drugi raz podejdę do iui. Dla mnie to był koszmar, ból niesamowity. Po stymulacji też się fatalnie czuje. Miało być fajnie miło i przyjemnie a okazało się zupełnie inaczej.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina-priv
    Ania, moze faktycznie lepiej trzymac sie novum? Moze uda sie dogadac z monitoringami u siebie a na inseminacje dojechac do nich? Popatrz jaka ja droge pokonuje do lekarza.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i beta 2,2 czekam na okres i drugie podejście do IUI.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ja w Novum nie bylam u Gin :) caly czas chodzilismy do dr Wolskiego .. i wlasnie teraz sie zastanwiam do ktorego Gina by tam sie apisac :)
    ja bym Ci radziła do Zamory, moje kolezanki szczesliwie u niego zaciazyły.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po nieudanej próbie wybiorę się do dr. Zamory. Teraz jestem pacjentką dr. Czerkwińskiego, ale nie do końca jestem zadowolona.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    przykro mi :( :( może ta kreska na teście to zafałszowany wynik po zastrzyku?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • BelieveHope Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Margoo a robiłaś już kiedys wcześniej bete ? bo ja zawsze mam poniżej 1,20... może jest jakas nadzieja?

co dalej.... ????
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jak zakfalifikować na do IUI na fundusz? 1 IUI troszkę kosztuje a przy moim szczęściu potrzebny będzie szereg... :) podpowiecie? W ogóle jakie nasienie mają wasi partnerzy, że zdecydowaliśccie się na IUI? Jeśli jest to pytanie nie na miejscu to bardzo przepraszam...

• Mallina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dziewczyny, jak zakfalifikować na do IUI na fundusz? 1 IUI troszkę kosztuje a przy moim szczęściu potrzebny będzie szereg... :) podpowiecie? W ogóle jakie nasienie mają wasi partnerzy, że zdecydowaliśccie się na IUI? Jeśli jest to pytanie nie na miejscu to bardzo przepraszam...
    U mnie wyglądało tak, że dostałam skierowanie do szpitala w którym wykonują iui, umówiłam się na wizytę i na nią poszłam. Nie robili żadnych problemów, jedynie co miałam ze sobą mieć, to badanie drożności jajowodów i ważną cytologię, lekarz nawet chciał zrobić iui już następnego dnia bo były odpowiednie parametry do tego. Każdy szpital ma inne zasady. Ja próbowałam w szpitalu w warszawie na ul. Starynkiewicza.
    Ale w końcu nie skorzystałam z iui na nfz z różnych względów, zdecydowałam się na to komercyjne.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina, bardzo dziękuję za odpowiedź :) Ciekawa jestem jakości wykonania takiego zabiegu NFZ vs prywatnie... Mallina dlaczego zdecydowaliście się na IUI? Za długo się staracie, czy lekarz podjął taką decyzję? Ja zaczynam myśleć o tym, z każdym nieudanym cyklem, a ten jest już 15 ...

• margo001 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    przykro mi :( :( może ta kreska na teście to zafałszowany wynik po zastrzyku?

kreska była właśnie jedna, beta tylko to potwierdziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 16:40

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BelieveHope wrote:
    Margoo a robiłaś już kiedys wcześniej bete ? bo ja zawsze mam poniżej 1,20... może jest jakas nadzieja?

Nie, nie wydaje mi się. Pozostaje czekać na okres i walczyć dalej.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ