INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Saaba wrote:Lunka, ja brałam clo przez 3 cykle - jedną tabletkę dwa razy dziennie przez 5 dni i zawsze wyhodowałam tylko jeden pęcherzyk.
A Ty jesteś po iui?
Z jakiego powodu?
Na jakim pęcherzyku miałaś robiony zabieg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:35
-
Jestem po pierwszej IUI, ale już właściwie wiem, że się nie udało, poczekam formalnie te kilka dni jeszcze i zrobię test, żeby nie było.
Na monitoringu wyszło, że co drugi cykl nie pęka mi pęcherzyk - jak zaczęłam brać clo i luteinę to sytuacja się unormowała.
Dodatkowo mąż mimo dość licznej armii 40-80mln/ml ma bardzo słabą i cały czas spadającą morfologie - obecnie 3%.
Mam plan z moim lekarzem na 6 podejść - 3 na naturalnym cyklu i następne 3 na stymulowanym, ale tym razem już nie clo.
IUI miałam robiona na niepikniętym pęcherzyku - 24mm - podobno był w trakcie pękania - wtedy się obkurcza i jego kształt na USG jest widoczny jako postrzępiony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:50
22.03.15 - 1 IUI - -
Ech...bo już mnie od wczoraj brzuch boli tak jak w każdym cyklu.
Średnio 8 dni po owulacji, już mam skurcze jak na okres - spada mi też temperatura mimo brania luteiny - w tym cyklu po owulacji miałam temp. 37.05-37.25 a dziś już 36.94.
Na duphastonie też tak mam, tylko jeszcze dodatkowo plamię.
Tak, tak więc standard.22.03.15 - 1 IUI - -
Idziemy za ciosem i od razu w następnym cyklu podchodzimy do następnej iui.
Jeśli nic niespodziewanego po drodze nie wyskoczy to będziemy próbowali w każdym kolejnym cyklu - do 6 razy sztuka.
Wczoraj psychicznie już przebolałam te moje bóle, tak więc pozytywnie się nastawiam już do kolejnej próby.
No, ale zobaczymy co ostatecznie pokaże test - będę testowała w sobotę.
Czy u Was też śnieg pada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:24
22.03.15 - 1 IUI - -
Ale nie masz pewności ze luteina przesunie...naczytałam się ze dziewczyny dostają okres kilkanaście dni po odstawieniu. A ja dostałam na następny dzień.
U mnie tez w tym cyklu co był na 99% pęcherzyk pekl już w sobote albo nd. Ale co zrobić, czasem tak chyba wypada. Jeśli klinika nie pracuje w nd nic nie zrobimy. Pół biedy jak pracuje w sobote a owu w nd-wtedy w sobote iui jak najbardziej. Chyba gorzej jak owu wypada jakos w pon-wtedy 2 dni. No ale plemniki zyją 72 godz spokojnie także tu nie ma chyba problemów. Czasem iui jest zrobione za pozno, jak najprawdopodobniej u mnie. Ale to taka dobra nauczka, uczy jak postąpić w nastęonym cyklu. -
Mi luteina przesuwa, dopóki biorę okresu nie dostane - dostaję zawsze dwa dni po odstawieniu.
Wszystko zależy ile godzin przed iui pęcherzyk pękł, ale chyba trudno to ocenić, jeśli nie odczuwa się wyraźnego bólu.
Wydaje mi sie, że pewniej jest robić na niepękniętym, ale wszystkie wiemy, że iui robione na pęlniętych pęcherzykach też kończyły się pozytywną betą.
Jeśli owu wypadnie mi w poniedziałek to o 7 rano jestem już w szpitalu na zabiegu.22.03.15 - 1 IUI - -
Marcowe IUI:
02.03 - margo001
02.03 - niezapominajka
04.03 - urocza
09.03 - Nadzieja87
11.03 - Aga90
11.03 - Nadira
13.03 - muszynka
13.03 - kaka470
16.03 - Lunk_a
17.03 - Asiula86
19.03 - Kamila8k