X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jezcze jedno-na forum o clo dziewzcyna napisala:

A kiedy spodziewać się owulacji po tym leku??
    W ulotce piszę, że między 11 a 15 dc (?)

Nie mam już ulotki. ale nie wydaje mi się żeby było tak napisane! Dziewczyny czy clo przyspieszył Wam owulacje? W którym dniu cyklu u Was wystepuje?

Lece do pracy, miłego dnia :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

Nie mam już ulotki. ale nie wydaje mi się żeby było tak napisane! Dziewczyny czy clo przyspieszył Wam owulacje? W którym dniu cyklu u Was wystepuje?

U mnie przyśpieszył, miałam cykle 40-60 dniowe z owulacją po 25 dc, raz po 40 dc. Teraz owulacje z CLO mam między 13-15 dc.

Ja dziś zaczęłam nowy cykl, dostałam @- znowu bezboleśnie.
    WIęc 13-14 kwietnia szykuje się na ostatnią IUI

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jestem pewna, bez obrazy, ze zle zrozumialas lekarza. Duphaston bierzesz na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Możesz go odstawić tylko gdy w 100% ciąży nie ma. Test wykonuje się najwcześniej 12 dni po iui-ten z krwi choć i tak powiuedzialabym 14 dni, nie ma ciąży, odstawiasz luteinę=dostajesz okres-nowy cykl.

no właśnie oboje tak zrozumieliśmy, pytałam dwukrotnie.. stąd moje zdziwienie..
    nic to, moze i faktycznie nie ogarnęłam, za dużo emocji :)

Z testowaniem to wytrzymam :) tyle co ja się testów narobiłam, tyle co się rozczarowałam, to wolę poczekać :)
    Dziś dopiero 25dc więc poczekam jeszcze trochę, do 14-15 doby po iui
    chciałam wiedzieć, czy któraś też tak miała.
    Dzięki za informacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:16

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, brzuch mnie zaczyna ćmić, jak na @.
    Ale chyba nie dostane, skoro luteine biore.
    Poza tym termin @ wypada na sobote.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    no właśnie oboje tak zrozumieliśmy, pytałam dwukrotnie.. stąd moje zdziwienie..
    nic to, moze i faktycznie nie ogarnęłam, za dużo emocji :)

Z testowaniem to wytrzymam :) tyle co ja się testów narobiłam, tyle co się rozczarowałam, to wolę poczekać :)
    Dziś dopiero 25dc więc poczekam jeszcze trochę, do 14-15 doby po iui
    chciałam wiedzieć, czy któraś też tak miała.
    Dzięki za informacje :)
    Natasza ja tez brałam duphaston przez 12 dni po IUI i miałam odstawić a miedzy 12-14 dniem od IUI miałam testować. Wynik był negatywny duphaston nie zaklocil go w żaden sposób wiec mysle ze spokojnie możesz robic bete.

Mój dr powiedział, ze okres zawsze przychodzi około 14 dnia od owulacji i faktycznie mi się to sprawdza, jak w zegarku 14 dzień przychodzi i jest @.

Nanatasza lubi tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:

Cierpliwości Idgie, może Wielka Sobota okaże się Twoim wielkim dniem :)

Nanatasza, Idgie lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:44

Nanatasza, Idgie, BelieveHope, muszynka lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Ja już jestem po, tym razem trafiliśmy na pękający pęcherzyk :) Przynajmniej nie muszę lecieć jutro na kontrolę.
    Od soboty dupek, a za 2 tygodnie testowanko.

POWODZENIA <3

urocza lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Kochane odnieście się do mojego posta z poprzedniej strony, czy antybiotyk brany równolegle z clo mogl mieć wpływ na działanie clo? A to nie tylko był antybiotyk bo i ibuprom kilka dni (miałam okropną gorączkę) i apsiryna 2 razy zdaje się. syropki co tego. Jak to przy zapaleniu oskrzeli.
    nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

ja mialam i 20 to zalezy jakie ogolne masz cykle i kiedy bierzesz, na pewno owulacja jest do 10 dni po ostatniej tabletce clo, czyli moze i byc zaraz po ostatniej tabletce a moze byc i pozniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dlatego pytałam kilka postów wyżej, kiedy testujecie
    do 13 dnia włącznie (czyli do dzis) po iui biorę duphaston i lekarz kazał mi testować dopiero 10 dni po odstawieniu leku (czyli aż 23 dni po iui)

Czy duphaston może dać wynik fałszywie pozytywny/negatywny?
    nie 10 dni po odstawieniu tylko zatestowac w 10 dniu brania leku.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Natasza ja tez brałam duphaston przez 12 dni po IUI i miałam odstawić a miedzy 12-14 dniem od IUI miałam testować. Wynik był negatywny duphaston nie zaklocil go w żaden sposób wiec mysle ze spokojnie możesz robic bete.

Mój dr powiedział, ze okres zawsze przychodzi około 14 dnia od owulacji i faktycznie mi się to sprawdza, jak w zegarku 14 dzień przychodzi i jest @.
    A u mnie różnie, czasami nawet nie dam rady łykać 10 dni luteiny i @ przychodzi.
    Idgie wrote:

Ja jestem takim przypadkiem, który pomimo brania Luteiny dostaje okres. Już któryś raz z rzędu.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień dziś sobie wkręcam, że mam wczesny PMS, ponieważ jestem 2/3 dpo i czuję delikatne ciągnięcie w podbrzuszu promieniujące w w uda... Zwariuję chyba!

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vandetta, Urocza, Idge i Nastasza powodzenia dla Was :)

Idgie, Nanatasza lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) ja teraz już się stresuje ze jak mam monitoring 9dc to jeszcze będę po owu! Raz się martwię ze nie będzie pęcherzyka a raz ze będzie już za pozno! Baby...
    Dobrze ze potem mam 10dc-a wszystko dlatego ze mojego lekarza nie ma i pierwsze USG zrobi mi inny specjalista z kliniki.

W ogole zmartwiłam się wczoraj, bo mój dr ma mieć niby wolne jakies tam dni a mi wtedy wypadnie iui. poprzednim razem przyjechał do mnie, bo tak robią. Ale ci lekarze pracują w szpitalu i czasem maja dyżur. I tu problem...zadzwoniłam zapytałam-pani powiedziała ze zabieg iui, jeśli lekarz prowadzący naprawdę nie może być, może wykonać inny lekarz. I teraz już jestem spokojna, bo w tej klinice chyba nie ma zlego specjalisty, a jest ich zdaje się 5.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiedzcie jak tu podejść na luzie do tematu jak człowiek się stresuje a to brakiem lekarza, a to monitoringiem, a to innymi sprawami. Zgłupieć idzie.

Dzis mój K poszedł do kliniki oddać nasienie. W tamtym cyklu mrozilismy, w tym chcemy na swiezo, choć roznica wg lekarza i laboranta żadna, pytałam chyba 3 razy i zgodnie twierdza ze jakość nasienia jest taka sama, identyczna i niczym się nie rozni.
    (chyba ze może Wy macie na ten temat inne info???)
    Choc być może uda się tym razem oddac na swiezo, ta próbka zamrożona jest w razie jakby cos wypadlo, ze nie uda nam się razem być na zabiegu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 17:24

iv09i09katk65tr1.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

Ja po clo owu mialam tak jak w cyklu bez stymulacji - w 17dc

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka dzięki! Ja powiem szczerze ze owu miewam roznie. Kiedys jak mierzyłam tempke kilka cykli, ale nie starając się o dziecko, a po prostu, raz owu miałam 13 dc, raz 14 dc, raz 15 dc...najpóźniej 17 dc.
    Z tym ze faza lutealna zawsze u mnie trwałą 13 dni. Może raz 14.

iv09i09katk65tr1.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czesc Dziewczyny :) ja teraz już się stresuje ze jak mam monitoring 9dc to jeszcze będę po owu! Raz się martwię ze nie będzie pęcherzyka a raz ze będzie już za pozno! Baby...
    Dobrze ze potem mam 10dc-a wszystko dlatego ze mojego lekarza nie ma i pierwsze USG zrobi mi inny specjalista z kliniki.

W ogole zmartwiłam się wczoraj, bo mój dr ma mieć niby wolne jakies tam dni a mi wtedy wypadnie iui. poprzednim razem przyjechał do mnie, bo tak robią. Ale ci lekarze pracują w szpitalu i czasem maja dyżur. I tu problem...zadzwoniłam zapytałam-pani powiedziała ze zabieg iui, jeśli lekarz prowadzący naprawdę nie może być, może wykonać inny lekarz. I teraz już jestem spokojna, bo w tej klinice chyba nie ma zlego specjalisty, a jest ich zdaje się 5.

Lunka spokojnie, musisz wyluzować, bo dzieciaczki nie lubią zestresowanych mam ;) Nie wiem jak w innych klinikach ale u mnie robią zawsze przy monitoringu badania hormonów, czyli lh, progesteron i estradiol i porównują to z tym co widzą na usg łatwiej im wtedy określić kiedy owulacja.
    Tak czy ineczej musisz zaufać swojemu lekarzowi, to dopiero będzie druga IUI.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    No i dziś znowu niezła temperatura, jeszcze innej firmy sikaniec negatywny. Cóż, idę na betę - będę miała pewność. Trzymajcie kciuki!
    Jak tam Twoja beta?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ