INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
I jezcze jedno-na forum o clo dziewzcyna napisala:
A kiedy spodziewać się owulacji po tym leku??
W ulotce piszę, że między 11 a 15 dc (?)
Nie mam już ulotki. ale nie wydaje mi się żeby było tak napisane! Dziewczyny czy clo przyspieszył Wam owulacje? W którym dniu cyklu u Was wystepuje?
Lece do pracy, miłego dnia -
Lunk_a wrote:I jezcze jedno-na forum o clo dziewzcyna napisala:
Nie mam już ulotki. ale nie wydaje mi się żeby było tak napisane! Dziewczyny czy clo przyspieszył Wam owulacje? W którym dniu cyklu u Was wystepuje?
Lece do pracy, miłego dnia
U mnie przyśpieszył, miałam cykle 40-60 dniowe z owulacją po 25 dc, raz po 40 dc. Teraz owulacje z CLO mam między 13-15 dc.
Ja dziś zaczęłam nowy cykl, dostałam @- znowu bezboleśnie.
WIęc 13-14 kwietnia szykuje się na ostatnią IUI
-
Lunk_a wrote:Jestem pewna, bez obrazy, ze zle zrozumialas lekarza. Duphaston bierzesz na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Możesz go odstawić tylko gdy w 100% ciąży nie ma. Test wykonuje się najwcześniej 12 dni po iui-ten z krwi choć i tak powiuedzialabym 14 dni, nie ma ciąży, odstawiasz luteinę=dostajesz okres-nowy cykl.
no właśnie oboje tak zrozumieliśmy, pytałam dwukrotnie.. stąd moje zdziwienie..
nic to, moze i faktycznie nie ogarnęłam, za dużo emocji
Z testowaniem to wytrzymamtyle co ja się testów narobiłam, tyle co się rozczarowałam, to wolę poczekać
Dziś dopiero 25dc więc poczekam jeszcze trochę, do 14-15 doby po iui
chciałam wiedzieć, czy któraś też tak miała.
Dzięki za informacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:16
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Nanatasza wrote:no właśnie oboje tak zrozumieliśmy, pytałam dwukrotnie.. stąd moje zdziwienie..
nic to, moze i faktycznie nie ogarnęłam, za dużo emocji
Z testowaniem to wytrzymamtyle co ja się testów narobiłam, tyle co się rozczarowałam, to wolę poczekać
Dziś dopiero 25dc więc poczekam jeszcze trochę, do 14-15 doby po iui
chciałam wiedzieć, czy któraś też tak miała.
Dzięki za informacje
Mój dr powiedział, ze okres zawsze przychodzi około 14 dnia od owulacji i faktycznie mi się to sprawdza, jak w zegarku 14 dzień przychodzi i jest @.Nanatasza lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
urocza wrote:Ja już jestem po, tym razem trafiliśmy na pękający pęcherzyk
Przynajmniej nie muszę lecieć jutro na kontrolę.
Od soboty dupek, a za 2 tygodnie testowanko.
POWODZENIAurocza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Kochane odnieście się do mojego posta z poprzedniej strony, czy antybiotyk brany równolegle z clo mogl mieć wpływ na działanie clo? A to nie tylko był antybiotyk bo i ibuprom kilka dni (miałam okropną gorączkę) i apsiryna 2 razy zdaje się. syropki co tego. Jak to przy zapaleniu oskrzeli.
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:I jezcze jedno-na forum o clo dziewzcyna napisala:
nick nieaktualnyNanatasza wrote:dlatego pytałam kilka postów wyżej, kiedy testujecie
do 13 dnia włącznie (czyli do dzis) po iui biorę duphaston i lekarz kazał mi testować dopiero 10 dni po odstawieniu leku (czyli aż 23 dni po iui)
Czy duphaston może dać wynik fałszywie pozytywny/negatywny? -
muszynka wrote:Natasza ja tez brałam duphaston przez 12 dni po IUI i miałam odstawić a miedzy 12-14 dniem od IUI miałam testować. Wynik był negatywny duphaston nie zaklocil go w żaden sposób wiec mysle ze spokojnie możesz robic bete.
Mój dr powiedział, ze okres zawsze przychodzi około 14 dnia od owulacji i faktycznie mi się to sprawdza, jak w zegarku 14 dzień przychodzi i jest @.
Idgie wrote:Kurde, brzuch mnie zaczyna ćmić, jak na @.
Ale chyba nie dostane, skoro luteine biore.
Poza tym termin @ wypada na sobote.
Ja jestem takim przypadkiem, który pomimo brania Luteiny dostaje okres. Już któryś raz z rzędu.
-
Cały dzień dziś sobie wkręcam, że mam wczesny PMS, ponieważ jestem 2/3 dpo i czuję delikatne ciągnięcie w podbrzuszu promieniujące w w uda... Zwariuję chyba!06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Czesc Dziewczyny
ja teraz już się stresuje ze jak mam monitoring 9dc to jeszcze będę po owu! Raz się martwię ze nie będzie pęcherzyka a raz ze będzie już za pozno! Baby...
Dobrze ze potem mam 10dc-a wszystko dlatego ze mojego lekarza nie ma i pierwsze USG zrobi mi inny specjalista z kliniki.
W ogole zmartwiłam się wczoraj, bo mój dr ma mieć niby wolne jakies tam dni a mi wtedy wypadnie iui. poprzednim razem przyjechał do mnie, bo tak robią. Ale ci lekarze pracują w szpitalu i czasem maja dyżur. I tu problem...zadzwoniłam zapytałam-pani powiedziała ze zabieg iui, jeśli lekarz prowadzący naprawdę nie może być, może wykonać inny lekarz. I teraz już jestem spokojna, bo w tej klinice chyba nie ma zlego specjalisty, a jest ich zdaje się 5. -
I powiedzcie jak tu podejść na luzie do tematu jak człowiek się stresuje a to brakiem lekarza, a to monitoringiem, a to innymi sprawami. Zgłupieć idzie.
Dzis mój K poszedł do kliniki oddać nasienie. W tamtym cyklu mrozilismy, w tym chcemy na swiezo, choć roznica wg lekarza i laboranta żadna, pytałam chyba 3 razy i zgodnie twierdza ze jakość nasienia jest taka sama, identyczna i niczym się nie rozni.
(chyba ze może Wy macie na ten temat inne info???)
Choc być może uda się tym razem oddac na swiezo, ta próbka zamrożona jest w razie jakby cos wypadlo, ze nie uda nam się razem być na zabiegu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 17:24
-
Lunk_a wrote:I jezcze jedno-na forum o clo dziewzcyna napisala:
niezapominajka dzięki! Ja powiem szczerze ze owu miewam roznie. Kiedys jak mierzyłam tempke kilka cykli, ale nie starając się o dziecko, a po prostu, raz owu miałam 13 dc, raz 14 dc, raz 15 dc...najpóźniej 17 dc.
Z tym ze faza lutealna zawsze u mnie trwałą 13 dni. Może raz 14. -
Lunk_a wrote:Czesc Dziewczyny
ja teraz już się stresuje ze jak mam monitoring 9dc to jeszcze będę po owu! Raz się martwię ze nie będzie pęcherzyka a raz ze będzie już za pozno! Baby...
Dobrze ze potem mam 10dc-a wszystko dlatego ze mojego lekarza nie ma i pierwsze USG zrobi mi inny specjalista z kliniki.
W ogole zmartwiłam się wczoraj, bo mój dr ma mieć niby wolne jakies tam dni a mi wtedy wypadnie iui. poprzednim razem przyjechał do mnie, bo tak robią. Ale ci lekarze pracują w szpitalu i czasem maja dyżur. I tu problem...zadzwoniłam zapytałam-pani powiedziała ze zabieg iui, jeśli lekarz prowadzący naprawdę nie może być, może wykonać inny lekarz. I teraz już jestem spokojna, bo w tej klinice chyba nie ma zlego specjalisty, a jest ich zdaje się 5.
Lunka spokojnie, musisz wyluzować, bo dzieciaczki nie lubią zestresowanych mamNie wiem jak w innych klinikach ale u mnie robią zawsze przy monitoringu badania hormonów, czyli lh, progesteron i estradiol i porównują to z tym co widzą na usg łatwiej im wtedy określić kiedy owulacja.
Tak czy ineczej musisz zaufać swojemu lekarzowi, to dopiero będzie druga IUI.