X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jezcze jedno-na forum o clo dziewzcyna napisala:

A kiedy spodziewać się owulacji po tym leku??
    W ulotce piszę, że między 11 a 15 dc (?)

Nie mam już ulotki. ale nie wydaje mi się żeby było tak napisane! Dziewczyny czy clo przyspieszył Wam owulacje? W którym dniu cyklu u Was wystepuje?

Lece do pracy, miłego dnia :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

Nie mam już ulotki. ale nie wydaje mi się żeby było tak napisane! Dziewczyny czy clo przyspieszył Wam owulacje? W którym dniu cyklu u Was wystepuje?

U mnie przyśpieszył, miałam cykle 40-60 dniowe z owulacją po 25 dc, raz po 40 dc. Teraz owulacje z CLO mam między 13-15 dc.

Ja dziś zaczęłam nowy cykl, dostałam @- znowu bezboleśnie.
    WIęc 13-14 kwietnia szykuje się na ostatnią IUI

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jestem pewna, bez obrazy, ze zle zrozumialas lekarza. Duphaston bierzesz na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Możesz go odstawić tylko gdy w 100% ciąży nie ma. Test wykonuje się najwcześniej 12 dni po iui-ten z krwi choć i tak powiuedzialabym 14 dni, nie ma ciąży, odstawiasz luteinę=dostajesz okres-nowy cykl.

no właśnie oboje tak zrozumieliśmy, pytałam dwukrotnie.. stąd moje zdziwienie..
    nic to, moze i faktycznie nie ogarnęłam, za dużo emocji :)

Z testowaniem to wytrzymam :) tyle co ja się testów narobiłam, tyle co się rozczarowałam, to wolę poczekać :)
    Dziś dopiero 25dc więc poczekam jeszcze trochę, do 14-15 doby po iui
    chciałam wiedzieć, czy któraś też tak miała.
    Dzięki za informacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:16

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, brzuch mnie zaczyna ćmić, jak na @.
    Ale chyba nie dostane, skoro luteine biore.
    Poza tym termin @ wypada na sobote.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    no właśnie oboje tak zrozumieliśmy, pytałam dwukrotnie.. stąd moje zdziwienie..
    nic to, moze i faktycznie nie ogarnęłam, za dużo emocji :)

Z testowaniem to wytrzymam :) tyle co ja się testów narobiłam, tyle co się rozczarowałam, to wolę poczekać :)
    Dziś dopiero 25dc więc poczekam jeszcze trochę, do 14-15 doby po iui
    chciałam wiedzieć, czy któraś też tak miała.
    Dzięki za informacje :)
    Natasza ja tez brałam duphaston przez 12 dni po IUI i miałam odstawić a miedzy 12-14 dniem od IUI miałam testować. Wynik był negatywny duphaston nie zaklocil go w żaden sposób wiec mysle ze spokojnie możesz robic bete.

Mój dr powiedział, ze okres zawsze przychodzi około 14 dnia od owulacji i faktycznie mi się to sprawdza, jak w zegarku 14 dzień przychodzi i jest @.

Nanatasza lubi tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:

Cierpliwości Idgie, może Wielka Sobota okaże się Twoim wielkim dniem :)

Nanatasza, Idgie lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:44

Nanatasza, Idgie, BelieveHope, muszynka lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Ja już jestem po, tym razem trafiliśmy na pękający pęcherzyk :) Przynajmniej nie muszę lecieć jutro na kontrolę.
    Od soboty dupek, a za 2 tygodnie testowanko.

POWODZENIA <3

urocza lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Kochane odnieście się do mojego posta z poprzedniej strony, czy antybiotyk brany równolegle z clo mogl mieć wpływ na działanie clo? A to nie tylko był antybiotyk bo i ibuprom kilka dni (miałam okropną gorączkę) i apsiryna 2 razy zdaje się. syropki co tego. Jak to przy zapaleniu oskrzeli.
    nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

ja mialam i 20 to zalezy jakie ogolne masz cykle i kiedy bierzesz, na pewno owulacja jest do 10 dni po ostatniej tabletce clo, czyli moze i byc zaraz po ostatniej tabletce a moze byc i pozniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    dlatego pytałam kilka postów wyżej, kiedy testujecie
    do 13 dnia włącznie (czyli do dzis) po iui biorę duphaston i lekarz kazał mi testować dopiero 10 dni po odstawieniu leku (czyli aż 23 dni po iui)

Czy duphaston może dać wynik fałszywie pozytywny/negatywny?
    nie 10 dni po odstawieniu tylko zatestowac w 10 dniu brania leku.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Natasza ja tez brałam duphaston przez 12 dni po IUI i miałam odstawić a miedzy 12-14 dniem od IUI miałam testować. Wynik był negatywny duphaston nie zaklocil go w żaden sposób wiec mysle ze spokojnie możesz robic bete.

Mój dr powiedział, ze okres zawsze przychodzi około 14 dnia od owulacji i faktycznie mi się to sprawdza, jak w zegarku 14 dzień przychodzi i jest @.
    A u mnie różnie, czasami nawet nie dam rady łykać 10 dni luteiny i @ przychodzi.
    Idgie wrote:

Ja jestem takim przypadkiem, który pomimo brania Luteiny dostaje okres. Już któryś raz z rzędu.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień dziś sobie wkręcam, że mam wczesny PMS, ponieważ jestem 2/3 dpo i czuję delikatne ciągnięcie w podbrzuszu promieniujące w w uda... Zwariuję chyba!

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vandetta, Urocza, Idge i Nastasza powodzenia dla Was :)

Idgie, Nanatasza lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) ja teraz już się stresuje ze jak mam monitoring 9dc to jeszcze będę po owu! Raz się martwię ze nie będzie pęcherzyka a raz ze będzie już za pozno! Baby...
    Dobrze ze potem mam 10dc-a wszystko dlatego ze mojego lekarza nie ma i pierwsze USG zrobi mi inny specjalista z kliniki.

W ogole zmartwiłam się wczoraj, bo mój dr ma mieć niby wolne jakies tam dni a mi wtedy wypadnie iui. poprzednim razem przyjechał do mnie, bo tak robią. Ale ci lekarze pracują w szpitalu i czasem maja dyżur. I tu problem...zadzwoniłam zapytałam-pani powiedziała ze zabieg iui, jeśli lekarz prowadzący naprawdę nie może być, może wykonać inny lekarz. I teraz już jestem spokojna, bo w tej klinice chyba nie ma zlego specjalisty, a jest ich zdaje się 5.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiedzcie jak tu podejść na luzie do tematu jak człowiek się stresuje a to brakiem lekarza, a to monitoringiem, a to innymi sprawami. Zgłupieć idzie.

Dzis mój K poszedł do kliniki oddać nasienie. W tamtym cyklu mrozilismy, w tym chcemy na swiezo, choć roznica wg lekarza i laboranta żadna, pytałam chyba 3 razy i zgodnie twierdza ze jakość nasienia jest taka sama, identyczna i niczym się nie rozni.
    (chyba ze może Wy macie na ten temat inne info???)
    Choc być może uda się tym razem oddac na swiezo, ta próbka zamrożona jest w razie jakby cos wypadlo, ze nie uda nam się razem być na zabiegu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 17:24

iv09i09katk65tr1.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

Ja po clo owu mialam tak jak w cyklu bez stymulacji - w 17dc

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka dzięki! Ja powiem szczerze ze owu miewam roznie. Kiedys jak mierzyłam tempke kilka cykli, ale nie starając się o dziecko, a po prostu, raz owu miałam 13 dc, raz 14 dc, raz 15 dc...najpóźniej 17 dc.
    Z tym ze faza lutealna zawsze u mnie trwałą 13 dni. Może raz 14.

iv09i09katk65tr1.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czesc Dziewczyny :) ja teraz już się stresuje ze jak mam monitoring 9dc to jeszcze będę po owu! Raz się martwię ze nie będzie pęcherzyka a raz ze będzie już za pozno! Baby...
    Dobrze ze potem mam 10dc-a wszystko dlatego ze mojego lekarza nie ma i pierwsze USG zrobi mi inny specjalista z kliniki.

W ogole zmartwiłam się wczoraj, bo mój dr ma mieć niby wolne jakies tam dni a mi wtedy wypadnie iui. poprzednim razem przyjechał do mnie, bo tak robią. Ale ci lekarze pracują w szpitalu i czasem maja dyżur. I tu problem...zadzwoniłam zapytałam-pani powiedziała ze zabieg iui, jeśli lekarz prowadzący naprawdę nie może być, może wykonać inny lekarz. I teraz już jestem spokojna, bo w tej klinice chyba nie ma zlego specjalisty, a jest ich zdaje się 5.

Lunka spokojnie, musisz wyluzować, bo dzieciaczki nie lubią zestresowanych mam ;) Nie wiem jak w innych klinikach ale u mnie robią zawsze przy monitoringu badania hormonów, czyli lh, progesteron i estradiol i porównują to z tym co widzą na usg łatwiej im wtedy określić kiedy owulacja.
    Tak czy ineczej musisz zaufać swojemu lekarzowi, to dopiero będzie druga IUI.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    No i dziś znowu niezła temperatura, jeszcze innej firmy sikaniec negatywny. Cóż, idę na betę - będę miała pewność. Trzymajcie kciuki!
    Jak tam Twoja beta?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ