X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:47

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na usg okaże się jak mój pęcherzyk...dam znać po wszystkim:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    margo a jak u Ciebie? masz już wszystkie objawy? ;) ja to chyba jajko zniose do testowania...

No jak co miesiąc ;) Tylko coś marnie od paru dni się czuję po luteinie. Chyba progesteron muszę mieć wysoki, bo tak przez godzinę po zażyciu mdłości, spanie, ból głowy a później wszystko przechodzi. We wtorek beta i zobaczymy co będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 08:46

urocza lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja jestem juz po trzeciej próbie. Zazdroszczę wam. Tycch pomiarów,ze wiecie jakie duże są pęcherzyki,jakie jest endo... Ja nie wiem nic. Na własne ryzzyko pojechaliśmy dzien później niz zwykle i co się okazalo-ze pęcherzyk jeszcze byl. Tak ze nie wiem jaki byl sens robienia iui w 13 dniu. Dostalam wyjątkowo ovetrelle tak ze sie ciesze bo przynajmniej ta próba czymś się różni od pozostałych. Akurat tak sie złożyło ze poszłam wczoraj czyli dzien po iui do swojej pani dr bo od dawna miialam zabukowany termin i ona tez nie wie co tam z pęcherzykiem... Ja nie wiem do jakich lekarzy ja chodzę. Tylko tyle wiem ze faktycznie jestem w faazie okoloowulacjnej,ze śluzówka macicy jest piekna. Mam niedosyt. Ostatnia próba,jesli sie nie uda to okolo wakacji in vitro...

Vendetta twoje objawy są piękne :)

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    A mi dr powiedział, ze nie ma możliwości żeby w cyglu HSG zrobić IUI i wogle starac się o dziecko bo wszystko jest tam naświetlone i jest to bardzo groźne dla potencjalnego płodu...
    Wiec nie wiem czy nie warto się wstrzymać.
    Podobno po HSG przez 6 miesięcy wszystko tam jest bardziej drożne wiec może nie warto się az tak śpieszyć?

kochana ja też słyszałam , że zaraz po HSG nawet trzeba się starać ja miałam w lutym HSG a w marcu zaszłam

urocza lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja jestem juz po trzeciej próbie. Zazdroszczę wam. Tycch pomiarów,ze wiecie jakie duże są pęcherzyki,jakie jest endo... Ja nie wiem nic. Na własne ryzzyko pojechaliśmy dzien później niz zwykle i co się okazalo-ze pęcherzyk jeszcze byl. Tak ze nie wiem jaki byl sens robienia iui w 13 dniu. Dostalam wyjątkowo ovetrelle tak ze sie ciesze bo przynajmniej ta próba czymś się różni od pozostałych. Akurat tak sie złożyło ze poszłam wczoraj czyli dzien po iui do swojej pani dr bo od dawna miialam zabukowany termin i ona tez nie wie co tam z pęcherzykiem... Ja nie wiem do jakich lekarzy ja chodzę. Tylko tyle wiem ze faktycznie jestem w faazie okoloowulacjnej,ze śluzówka macicy jest piekna. Mam niedosyt. Ostatnia próba,jesli sie nie uda to okolo wakacji in vitro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:48

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Nadzieja, nie trać nadziei ;) ja mam IUI robione 13 dc bo wtedy przypada mi owulacja. Nie rozumiem tylko dlaczego pani dr nie wie co z pęcherzykiem, miałaś usg?
    No mialam o to chodzi... Widzialam dwa pęcherzyki, mierzyla je ale nie mówiła czy pękły czy co się z nimi dzieje... Nawet je mierzyla ale juz nie pamiętam bo mierzyla mi tez jajnik po laparo i mowila ze jak na częściowo usunięty to jest go calkiem sporo... Pozostaje mi dzielnie czekac.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, może się powtarzam, ale jest tu może ktoś ze ŚLĄSKA? Gliwice-Zabrze-Ruda Sl i okolice ? Szukam gina który przyjmuje obojetnie czy na NFZ czy prywatnie ale IUI robi na NFZ? Wiem ze wielu lekarzy tak robi jesli pracuja w szpitalu ale niewielu... :( a to juz 17 cs...

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    jeśli je zmierzyła i powiedziała jaką miały wielkość, to chyba jeszcze nie pękły, ja ostatnio trafiłam, że pękał przed inseminacją na usg i lekarz stwierdził, że nie ma sensu już mierzyć. A pęcherzyki miałaś na tym ciętym jajniku? bo mój niby miał już nie pracować po laparo, też był cięty, a tu niespodzianka i wyhodował pęcherzyk :) pierwszy raz od kilku lat :)
    O boże... Tylko nie to ze jeszcze byly niepekniete... Ja juz nie wiem co ona tam mierzyla... Jakies dwie kulki widziałam. Bylam u niej w czwartek,ovitrelle dostalam we wtorek-możliwe jest to w ogóle? Tym razem mialam z prawej strony czyli nieoperowanej a poprzednio z lewej i pracuje normalnie...

A i dzien po insemce mialam typowy śluz szyjkowy zabarwiony krwią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 14:43

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jak to możliwe ze lekarze nie wiedza czy pęcherzyk pekl? A leczysz się prywatnie?

Dziewczyny jestem po iui o 13. Pecherzyk jest 23mm, endo prawie 11mm.
    Mam protokół plemniki do zabiegu, czy Wam to cos mowi?
    Po preperatyce
    Koncentracja (w mln plemnikow na 1ml)-200
    Ruch
    A-30%
    B-40%
    Podano 35 mln plemnikow (zliczono plemniki o ruchu postępowym)

I jeszcze nowość dla mnie-dostałam encorton i acard. Mam brac zdaje się od jutra.

iv09i09katk65tr1.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    O boże... Tylko nie to ze jeszcze byly niepekniete... Ja juz nie wiem co ona tam mierzyla... Jakies dwie kulki widziałam. Bylam u niej w czwartek,ovitrelle dostalam we wtorek-możliwe jest to w ogóle? Tym razem mialam z prawej strony czyli nieoperowanej a poprzednio z lewej i pracuje normalnie...

Nadzieja nie przejmuj się tak, co ma być to będzie,
    ja dostaje Gonapeptyl daily na pęknięcie, nie mam pojęcia jak jest z Ovitrelle. Czekaj cierpliwie do testowania, nic innego nam nie pozostaje.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:

Od ovitrelle peka w ciągu 24-36 godz. Tak jest nasz organizm skonstruowany.

iv09i09katk65tr1.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Nadzieja jak to możliwe ze lekarze nie wiedza czy pęcherzyk pekl? A leczysz się prywatnie?.
    Akurat bylam na NFZ od paru miesięcy mialam ustalony termin no i wypadlo po inseminacji wiec mysle fajnie sie złożyło... A tak to sie denerwuje tylko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:12

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:

Nadzieja nie chcę Cię martwić ale z tego co piszesz to wygląda na to, że pęcherzyki nie jeszcze popękały. Z tego co ostatnio usłyszłam od lekarza, to te zastrzyki nie spowodują, że na 100% pęcherzyk pęknie. One mają spowodować, że pęcherzyk będzie dojrzały, mają poprawić jego jakość. Spróbuj jeszcze w przyszłym tygodniu podejść, będziesz wiedzieć na czym stoisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:17

urocza lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dziewczyny, może się powtarzam, ale jest tu może ktoś ze ŚLĄSKA? Gliwice-Zabrze-Ruda Sl i okolice ? Szukam gina który przyjmuje obojetnie czy na NFZ czy prywatnie ale IUI robi na NFZ? Wiem ze wielu lekarzy tak robi jesli pracuja w szpitalu ale niewielu... :( a to juz 17 cs...

Sylwia nie pomogę, bo ja to okolice Wrocławia i tam też się leczę.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:49

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Akurat bylam na NFZ od paru miesięcy mialam ustalony termin no i wypadlo po inseminacji wiec mysle fajnie sie złożyło... A tak to sie denerwuje tylko...

niczym się nie martw i popraw naturalnie ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do 48 godz-jasne ze sa wyjatki ze nie peknie w ogole.
    Wlasnie na niepeknietym jest ponoc lepiej robic.

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ