INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
urocza wrote:może masz szyjkę skierowaną bardziej na lewo lub prawo, często się to zdarza, że szyjka nie jest na wprost,
jak używałam tamponów to tez tak miałam, teraz po stwierdzonej endometriozie unikam jak ognia.
Spytam gina, jak nie zapomne, czy szyjka jest na miejscu
Ja ostatnio tez zaczelam ograniczac, ale pierwsze dwa dni uzywam, zeby sie nie stresowac, czy wszystko jest ok. Kiedys potrafilam uzywac przez cala @ i jeszcze w nich spac kazda noc.08.09 - transfer
-
Ja niestety jestem z tych co nie widziały podpaski od chyba 10 lat. Śpię, pracuje, leżę
... Wszystko w tamponach. Świat dla mnie bez nich może nie istnieć. Czystość pochwy wzorcowyżadnych polipow, miesniakow... A okres mam równe 7dni
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Ja niestety jestem z tych co nie widziały podpaski od chyba 10 lat. Śpię, pracuje, leżę
... Wszystko w tamponach. Świat dla mnie bez nich może nie istnieć. Czystość pochwy wzorcowyżadnych polipow, miesniakow... A okres mam równe 7dni
też tak miałam, ale położna mi powiedziała, że przy wkładaniu tamponów mogą powstać mikrourazy. A jak uraz, to środowisko w pochwie bardziej się zakwasza, a jak się zakwasza, hamuje plemniki. Momentalnie przerzuciłam się na podpaski i tyko awaryjnie tampon.starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Czesc Dziewczyny, może będziemy wklejać tylko te które szykują się na IUI? Albo te z danego miesiaca?
Zeby ta wyliczanka miała rece i nogi,np w taki sposób:
Jade za godzinke na badania krwi znowu...
KWIETNIOWE IUI:
01.04 - urocza
03.04 - Junioer
03.04 - kmb
08.04 - Nadzieja87
13/14.04 Kamila8k
18.04/19.04-honey028
18.04/19.04-Nanatasza
-
takasobieja wrote:Ja niestety jestem z tych co nie widziały podpaski od chyba 10 lat. Śpię, pracuje, leżę
Ja podobnie, tamponowa dziewczynacytologia grupa I, w porywach II. Zadnych atrakcji w macicy typu polipy, mięśniaki. Ale na to nie ma reguły. Mam koleżanki co uzywaja podpasek i maja jak ja i na odwrót.
-
Dziewczyny mam pytanie, 24.03.2015 miałam IUI, termin okresu wypadał na wczoraj. Test robiony dzisiaj rano - jedna kreska:/ Myślicie, że to jest za wcześnie na stwierdzenie czy jestem w ciaży, czy iść robić bete?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:18
-
OctAngel wrote:Dziewczyny, ja szykuję się na kolejną iui 17/18.04. Jak się teraz nie uda to odpuszczamy do lata, po wakacjach wrócimy z nowymi siłami.
Co do starań po hsg, to ja miałam sono-hsg bez rentgena tylko przez usg i po takim można się starać od razu. Jak się ma z rentgenem to lepiej się wstrzymać bo promienie mogą być szkodliwe, ale co lekarz to opinia.
Szkoda, że się nie udało
dopisuję Cię na kwiecień i trzymam kciuki! -
Doris wrote:Dziewczyny mam pytanie, 24.03.2015 miałam IUI, termin okresu wypadał na wczoraj. Test robiony dzisiaj rano - jedna kreska:/ Myślicie, że to jest za wcześnie na stwierdzenie czy jestem w ciaży, czy iść robić bete?
Doris biegnij na Betę, jesteś królową cierpliwości, testy nie zawsze wychodzą od razu.
Powodzenia, daj nam znać, mam nadzieję, że poprawisz statystyki -
Popatrzyłam na naszą listę - statystykę mamy kiepską!
Trzymam kciuki, żeby BeliveHope, Doris, niezapominajka, vendetta83, margo001 i grupa kwietniowa poprawiła nam wynik!
Ja jestem umówiona do lekarza na przyszłą środę (12 dni po IUI). Na wszelki wypadek zrobiłam świeżą cytologię i wymaz z pochwy, żeby mieć gotowe badania do HSG.
Mój M. jest przekonany, że tym razem się uda - mam nadzieję, że będzie mógł powiedzieć "A nie mówiłem!"
urocza lubi tę wiadomość
-
Ja niestety nie poprawię statystyki
Dziś 24 dc, a ja mega wyraźnie czuję zbliżającą się @ ... Powinna być jutro, pojutrze, najdalej popojutrze. Wczoraj wieczorem powiedziałam mężowi, że znowu nam nie wyszło
Junioer wrote:Popatrzyłam na naszą listę - statystykę mamy kiepską!
Trzymam kciuki, żeby BeliveHope, Doris, niezapominajka, vendetta83, margo001 i grupa kwietniowa poprawiła nam wynik!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:11
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
vendetta zrob test. Jestes po IUI ile dni? 11 z tego co widze, czyli pewnie 12 dni po zastrzyku. Możesz spróbować z sikańcem.
Bo te bole jak na @ mogą tez chyba być na ciaze. Nie wiem w ciąży nie byłam ale po tym co czytam tak wnioskuje. Czy ten bol czymś się rózni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:34
-
urocza wrote:a która to była IUI?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:09
-
Jak @ nie przyjdzie wcześniej, to zrobię test w niedzielę rano. Też czytałam, że we wczesnej ciąży występuje ból przypominający ten przed @, ale czym się różni nie mam pojęcia. Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości przed terminem @, a po drugiej (nieudanej) IUI czułam się tak jak teraz, a zatem nie powinnam się nakręcać... Jedyna dziwna sprawa, to temperatura, która skoczyła mi dziś o 3 kreski do góry. W poniedziałek miałam 37,0, we wtorek i środę 36,6, a dziś 36,9.
Lunka, a Ty już wiesz czy ten cykl będzie stracony czy nie?Idgie lubi tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...