INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Doris wrote:moja pierwsza IUI, ale okazało się że po oczyszczeniu było poniżej 1 mil plemiczków i nie powinno się wykonywać IUI bo zajście w ciążę graniczy z cudem. Mamy się już szykować do invitro. Oczywiście prywatnie bo bez sensu jest mnie stymulować przez dwa lata, żeby nas zakwalifikowali do rządowego programu. Podliczając koszty leczenia, wizyt lekarskich, IUI to prawie to samo wyjdzie:/
Doris lubi tę wiadomość
-
vendetta83 wrote:Jak @ nie przyjdzie wcześniej, to zrobię test w niedzielę rano. Też czytałam, że we wczesnej ciąży występuje ból przypominający ten przed @, ale czym się różni nie mam pojęcia. Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości przed terminem @, a po drugiej (nieudanej) IUI czułam się tak jak teraz, a zatem nie powinnam się nakręcać... Jedyna dziwna sprawa, to temperatura, która skoczyła mi dziś o 3 kreski do góry. W poniedziałek miałam 37,0, we wtorek i środę 36,6, a dziś 36,9.
Lunka, a Ty już wiesz czy ten cykl będzie stracony czy nie? -
wlasnie, pottzebny jeden! aż z ciekawości zerkne na badania mojego K.
Co do mnie-lh rosnie i wynosi 7,5.
Estradiol 280! Także widocznie zastrzyk pomogl i organizm dopiero szykuje się na owulacje.
Emdo miałam wczoraj niecale 7mm, dziś już daruję sobie USG,dr nie kazał dziś robić, mam nadzieje ze podrośnie jeszcze kilka mm.
Dr zdecydował-zabieg jutro o 13. Wlasnie zrobiłam sobie zastrzyk, sama, bo nie miałam czasu nigdzie jeździć. Mam nadzieje ze dobrze zrobiłam!
Odnośnie tego co pisałam, żeby zrobić dwie iui dzień po dniu, dr ma jutro zdecydować o tym podczas zabiegu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:55
-
Moje wyniki:
LH
Wynik w surowicy 7,36 mIU/ml
faza folikularna: 1,9 - 12,5 mIU/mL
srodek cyklu: 8,7 - 76,3 mIU/mL
faza lutealna: 0,5 - 16,9 mIU/mL
cie¿arne: <0,1 - 1,5 mIU/mL
po menopauzie: 15,9 - 54,0 mIU/mL
stosujace doustna antykoncepcje: 0,7 - 5,6 mIU/mL
Estradiol
Wynik w surowicy 279,69 pg/ml
Faza folikularna:19,5-144,2
Owulacja: 63,9-356,7
Faza lutealna: 55,8-214,5
Nieleczone po menopauzie:0-32,2
Z tego wynika ze aby doszło do owulacji lh musi przekroczyć ok 10? Na moim teście owulacyjnym, z moczu, jest napisane ze wykrywa lh przy stężeniu 40. To sa testy domowe laboratorium. I od tego momentu 24-36 godzin do owulacji. -
vendetta83 wrote:Jedyna dziwna sprawa, to temperatura, która skoczyła mi dziś o 3 kreski do góry. W poniedziałek miałam 37,0, we wtorek i środę 36,6, a dziś 36,9.
To dobry znak
trzymam mocno kciuki!!!!starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
kmb wrote:Junioer a jakieś odczucia twoje? Mieliśmy IUI tego samego dnia więc pytam
Nie czuje się jakos wyjatkowo, ale jest jeszcze za wczesnie. Po tylu IUI nieskutecznych będę szczerze zdziwiona, jesli się tym razem udatak naprawde to zrobilismy tę 5 inseminację, bo nie mialam zrobionych aktualnych badan wymaganych do HSG. Chcialam robic HSG zamiast inseminacji, ale @ za szybko przyszla I nie zdarzylam z badaniami.
A Ty masz jakies przeczucia? -
słuchajcie mam pytanie. bo wntym cyklu mierze temperature. dziś wzięłam ovitrelle. czy on może zaburzac pomiar?
czy może podnosić temperature?
nie wiem czego mogę się jutro spodziewać jeśli chodzi o tempke.
i jeszcze pytanie-przy jakim lh występuje owulacja? mam na myśli cykle naturalne.
ile po tym skoku wzroście lh ona wystąpi?
skoro dziś o 8 rano miałam lh 7, 5 czyli niskie to kiedy mogę się spodziewać owulacji?
i trzecie pytanie o ból owulacyjny. on występuje przed czy po owulacji? takie bóle jajnika. tyle ze nie przez chwile. a jeśli boli ciągle to ile dni tak może być?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:53
-
Lunka, mi ból owulacyjny zaczął się w przeddzień owulacji (w dzień IUI) i cały czas do dziś mam to ciągnięcie w podbrzuszu i kłucie jajników.
Kupiłam test...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:31
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
25 dc (12 dp IUI) - @ nie ma... Temperatura 36,8, wrażliwe sutki, nabrzmiałe piersi z widocznymi żyłami, sciemniałe wargi sromowe, uczucie rozpulchnienia... Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie ten ból okresowy
Nie nakręcam się i czekam z sikańcem, bo wiem, że to mogą być objawy somatyczne...
Niezapominajka, a jak u Ciebie sytuacja?
Lunka, trzymam dziś kciukiurocza lubi tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
vendetta83 wrote:25 dc (12 dp IUI) - @ nie ma... Temperatura 36,8, wrażliwe sutki, nabrzmiałe piersi z widocznymi żyłami, sciemniałe wargi sromowe, uczucie rozpulchnienia... Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie ten ból okresowy
Nie nakręcam się i czekam z sikańcem, bo wiem, że to mogą być objawy somatyczne...
Niezapominajka, a jak u Ciebie sytuacja?
Lunka, trzymam dziś kciuki
Myślę, że test w nidziele to dobry pomysł, dzisiaj mogłoby być trochę za wcześnie. No chyba, że skoczysz na betęBól brzucha to jak najbardziej przy początku ciąży.