INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
ja napisze jaki ja mialam pakiecik badan
przed HSg mialam sie zglosic z Morfologia i CRP
przed IUI
TSH, - ja
Glukoza, ja
gr krwi, ja i maz
WR, ja i maz
ACA IgG ACA IgM , ja
CMV IGG i IgM, ja
Toxo IgG i IgM , ja
p/c anty HCV, ja i maz
p/c anty HBS, ja i maz
HbsAg,ja i maz
HIV ja i mazlipa, klara_bella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To niby sa badania przed HSG
Badania poprzedzające:
Badania z ostatniego roku:
morfologia krwi z oznaczeniem płytek krwi
układ krzepnięcia (tzw. mały układ krzepnięcia) APTT i PT
jonogram
poziom glukozy na czczo
wymaz z kanału szyjki macicy na obecność antygenu chlamydii
cytologia
Badania infekcyjne z ostatnich sześciu miesięcy:
HIV, antygen Hbs, antyHCV
Badania bakteriologiczne z ostatniego miesiąca:
posiew z kanału szyjki macicy -
nick nieaktualny
-
Hello, jestem trochę zła, może Wy rozjasnicie moje wątpliwości bo ja oczywiście spisałam wszystko na straty.
Dzis lh jest 6 ale estradiol spadl do 140! Czemu on spadł? Może dlatego ze rosnie już tylko jeden, a ten 13 mm zanika?
Endo dalej ok 7, urosło kilka mm.
Dr powiedział ze estradiol jest w normie, ale przy niskim nie uwalnia się dojrzała komorka jajowa. Powiedział tez ze do in vitro u nich w klinice trzeba mieć 150. (chyba do punkcji)
pęcherzyk 21mm.
I co? Dr zrobił mi od razu 2 zastrzyki FOSTIMON. Powiedział ze od nich estradiol powinien wzrosnąć.
IUI umowilismy na piątek na 11, wstępnie, bo jutro mam znowu zrobić lh i estradiol...jak się okazą do bani to wiadomo...
I teraz się zastanawiam czy ten Fostimon pomoze do jutra? Jak on działa?
Znalazłam taka wypowiedz:
Po punkcji przy IVF lekarze wiedzą ile jest dojrzałych oocytów.
Jest też możliwość żeby zbadać estradiol, najlepiej dzień przed albo w dniu owulacji. Na jeden dojrzały pęcherzyk powinien wynosić min. 200 j.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:44
-
Lunk moze faktycznie dlatego ze tamten przestal wydzielac i sie wchlania a teraz ten 21mm szykuje sie do owulki ..
-
No nie wiem. Już mam czarne myśli. A czy podwyzszona prolaktyna może zaburzać dojrzalosc komórki jajowej? Ze uwalnia sie ale niewartościowa?
Czy tylko sam proces owulacji?
Jak badałam hormony miałam prl podwyzszona o kilka ponad norme, ale miałam silny stres, wazny egzamin, dużo sportu i dr powiedział ze nie ma się co martwic. -
i jeszcze to
Szanowna Pani
To dobry wynik,200 na dojrzały pęcherzyk
Jacek Szamatowicz
z forum ktoś pytał o estradiol.
Wiec albo będzie u mnie dupa w tym cyklu, albo najzwyczajniej w swiecie mam 10dc, owulacja będzie za 2-3 dni, jak pęcherzyk osiągnie te 25mm a endo spokojnie podrośnie.
Mysle czemu ten estradiol spadł? Ale lh wzrosło...
Jutro powtatzam te badania, zobaczymy czy w ogole będzie sens iui! -
Lunka też mi się wydaje, że ten estradiol spadł bo został tylko jeden pęcherzyk. U mnie w tym cyklu przy trzech pęcherzykach estradiol wynosił ponad 600. A jesli chodzi o prolaktynę to miałam dokładnie tak samo, robiłam po niezbyt przespanej nocy i w dodatku się z lekka zdenerwowałam przy pobieraniu bo pani żyła pękła i wyszła trochę podwyższona. Dwa tygodnie później powtarzałam i była idealna.
-
Jeszcze co znalazłam:
1.W przypadku gdy pęcherzyk(i) nie produkuje(ą) dostatecznej ilości E2 pomimo tego, że osiągnęły już odpowiednią wielkość (zazwyczaj przyjmuje się, że są to pęcherzyki o średnicy przynajmniej 17, 18 mm) można opóźnić podanie leków wywołujących jego (ich) pęknięcie.
2.Bezpośrednio przed owulacją poziom estradiolu spada.
CO U MNIE SIE WYKLUCZA BO LH ZA NISKIE.
3.W cyklach stymulowanych gonadotropinami (najczęściej do zabiegów IVF) stężenie E2 > 2000 pg/ml sygnalizuje zagrożenie zespołem hiperstymulacji jajników.
4.Estradiol jest wytwarzany przez wszystkie pęcherzyki jajnikowe (również te mniejsze) i o ile samo jego stężenie daje pewną informację o cyklu, to bez badania USG nie można na jego podstawie ustalić czy owulacja nastąpiła lub nastąpi.
TO MOZE I TEN 13 mm WYTWARZAŁ A TERAZ JAK ZANIKA TO NIE WYTWARZA?
-
urocza wrote:hej
ja miałam pierwsze IUI w cyklu z HSG, 8dc badanie, 11dc wizyta w klinice i zastrzyk a 13dc IUI. niestety nie udało się, ale próbujemy dalej
A mi dr powiedział, ze nie ma możliwości żeby w cyglu HSG zrobić IUI i wogle starac się o dziecko bo wszystko jest tam naświetlone i jest to bardzo groźne dla potencjalnego płodu...
Wiec nie wiem czy nie warto się wstrzymać.
Podobno po HSG przez 6 miesięcy wszystko tam jest bardziej drożne wiec może nie warto się az tak śpieszyć?I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Czesc Girls
Mam do Was pytanie... okresowe
Iles miesiecy temu zwrocilam uwage, ze moje tampony nie sa symetrycznie zabrudzone, tzn tak jakby lecialo bardziej z jednej strony. Nie umiem okreslic, czy to z przodu, z tylu, czy ktoregos boku.
Czy Wy tez tak macie?
P.S. Tak sie wyluzowalam myslowo, ze zapomnialam do Invicty we wtorek pojechac kariotyp zrobic08.09 - transfer
-
ja mam podobnie z tamponami to chyba normalne:-)
nie wiem czemu ale przez te dzisiejsze wyniki chyba pogodzilam się z myślą że w tym cyklu nie może być dobrze. jutro powtórzę ale ze spokojem bez nadziei.
jeśli ten estradiol to wina clo spróbuję w następnym cyklu inaczej się stymulować.
poza tym coś kłócimu się z moim K i mam go ostatnio dość. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 19:10
Idgie lubi tę wiadomość
-
Możecie mnie dopisać. Druga iui 18/19 kwietnia.
Od dzis stymulacja puregonemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 07:50
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*]