INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczyny, jestem po USG. Bylam u innego dr. I co powiedział? pęcherzyk mam 20mm. Spory. Endo niecałe 7 mm. Dr od razu zalecil badania lh estradiol w klinice. Mam pisać smsa dziś do niego ok 21 kiedy iui. Dr mowi ze wyznacza się często na podstawie piku lh bo zawsze po 24-48 godz pęcherzyk peka.
Poprzedni dr nie zalecił tych badań wiec sama nie wiem...
I martwi mnie edno...nie za cienkie? Ile musi mieć do zagniezdzenia?
w poprzednim cyklu w 9dc tez miało ok 7mm, a w 11 dc już 11,5mm. Tyle ze iui była w 13 dc... -
Lunk_a wrote:Czesc Dziewczyny, jestem po USG. Bylam u innego dr. I co powiedział? pęcherzyk mam 20mm. Spory. Endo niecałe 7 mm. Dr od razu zalecil badania lh estradiol w klinice. Mam pisać smsa dziś do niego ok 21 kiedy iui. Dr mowi ze wyznacza się często na podstawie piku lh bo zawsze po 24-48 godz pęcherzyk peka.
w poprzednim cyklu w 9dc tez miało ok 7mm, a w 11 dc już 11,5mm. Tyle ze iui była w 13 dc...
Grubość >8 mm w 11. dniu cyklu jest jak najbardziej prawidłowa. 11. dzień cyklu zalicza się do fazy proliferacyjnej, czyli wzrostowej. W tej fazie dochodzi do odbudowy błony śluzowej macicy (endometrium), złuszczonej podczas miesiączki, od ok. 1-12 mm. W okresie okołoowulacyjnym grubość endometrium powinna wynosić ok. 10 mm, aby doszło do implantacji. Możliwe jest zagnieżdżenie zarodka przy 8 mm, a nawet 6 mm, chociaż im grubsze endometrium, tym większa szansa na zagnieżdżenie.
-
Lunk_a wrote:Kamila dzięki za odp. Może mi jeszcze podrośnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:59
-
Może i to moje nie jest kiepskie, może i jest calkiem normalne. W poprzednik cyklu było podobnie, a w 11 dc przed owulacja miało 11 mm. Zobaczymy co badania lh pokaza, może po prostu owulacja będzie za kilka dni, a nie np. jutro i organizm się jeszcze przygotuje. Jakby nie było mam nadzieje ze nawet jakby do jutra to urośnie do tych 8mm.
-
Kamila widzę że Ty też przygotowujesz się do 3 IUI. Ostatnia? A dalej jakie plany przy ewentualnej porażce?
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
Lunk_a wrote:Może i to moje nie jest kiepskie, może i jest calkiem normalne. W poprzednik cyklu było podobnie, a w 11 dc przed owulacja miało 11 mm. Zobaczymy co badania lh pokaza, może po prostu owulacja będzie za kilka dni, a nie np. jutro i organizm się jeszcze przygotuje. Jakby nie było mam nadzieje ze nawet jakby do jutra to urośnie do tych 8mm.
Lunka ładny pęcherzyk, IUI pewnie będzie lada dzieńendometrium powinno trochę jeszcze podrosnąć, wino czerwone pij:) ja miałam ok 12mm jak robili IUI. Dobrze, że zrobią ci te hormony bo łatwiej wtedy określić kiedy owulacja. A sama sobie testów owulacyjnych nie robisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 17:11
-
margo nie robie testow owu choć przyznam ze dziś kupiłam w Rossmanie
a czemu nie robie? bo piję caly czas i sikam co 5 min
W poprzednim cyklu endo urosło mi 3,5 mm w ciągu 40 godzin. Liczę że jeśli iui będzie nawet jutro to endo ładnie wzrośnie. A jak pojutrze to już powinno na pewno!
Myslisz ze dobrze ze zrobili mi te hormony?
-
Jasne, że tak po lh i estradiolu powinni łatwiej przewidzieć kiedy będzie owulacja. Jeden i drugi powinien być dość wysoki, u mnie robili jeszcze progesteron, z tym że ja miałam przy każdej wizycie te badania, więc na bieżąco monitorowali jak przyrastają.
-
margo dzięki
To ciesze się ze ten lekarz tak do tego podszedł. Pewnie jest jakas okreslona wartosc lh przy której można już przewidzieć owu?
Dzis wszystko się okaze. Pytałam o sens podwójnej iui, w naszym przypadku dr mowi ze można zrobić. Wtedy miałabym jutro i pojutrze albo pojutrze i popojutrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 17:22
-
Lunk_a wrote:Czesc Dziewczyny, jestem po USG. Bylam u innego dr. I co powiedział? pęcherzyk mam 20mm. Spory. Endo niecałe 7 mm. Dr od razu zalecil badania lh estradiol w klinice. Mam pisać smsa dziś do niego ok 21 kiedy iui. Dr mowi ze wyznacza się często na podstawie piku lh bo zawsze po 24-48 godz pęcherzyk peka.
w poprzednim cyklu w 9dc tez miało ok 7mm, a w 11 dc już 11,5mm. Tyle ze iui była w 13 dc...
ja miałam 10mm, ale jak miałam stymulacje clo, to endo zawsze cienkie, 6-7mm
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Lunk no tołądnie wychodowalas jajeczko
hehe
enod spokojnie jeszcze podrosnia
a ja wykombinoalam jak taniej zrobic badania
normalnie za mnie 677 zl za meza 200
ale wezme jeden bon z diegnostyki w jednym labie .. dla kobied starajacych sie za 99 zl a w drugim na kobiet w ciazy tez 99 zl i mam wszytskie badania za 200 zloprwocz WR i Gr krwi wiec zamaist 677 zaplace 250
plus mezus 200 tego juz nie dam rady ominac ;/
moje HSG odwleczone do next cyklu wiec mysle ze IUI bedzie w maju po HSG