INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
A sluz zaznaczam ale z opóźnieniem. Mam wrazenie ze u mnie wygląda to tak ze jest okres, potem opcja wilgotno czy tam mokro, potem 2-3 dni lekko rozciagliwo, potem jakby sucho albo od razu kremowo, kremowo i sucho
opcji lepko nie ma albo przynajmniej ja nie obserwuje u siebie aż tyle lepkiego śluzu żeby to wybierać.
Nie mam po okresie długiego okresu suchości, pokusiłabym się o zazczaczenie wilgotno od razu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 10:42
-
Lunk_a wrote:Spada Ci na 6 dni przed owulacja?
14 36,21
15 36,23
16 36,46
17 36,34
18dc 36,44
19dc, 36,7..
i pozniej juz tempki w granicach 36,7-37,2 ( szczegolnie miedzy 8a12dpo mam 37 )
pozniej 12-13dpo drastycznie spada no i 14 dpo @
-
u mnei 18dc
przy tempce 36,44
pozniej jest skok i tak sie utrzymuje
co do sluzu.. ja mam po @ brak.. przez jakies 2 dni pozniej sie juz zaczyna wilgotno .. nieraz mam sluz wodnist od 12dc do 19 pozniej znowu taki niby wilgotny ale juz klejacy sie nie rozciagliwy .. i ten uznaje za lepki ..mimo i czuje wilgoc to jest on taki jakkleik.. pozniej robi sie bialy kleik kremowy
az do jakis 2 dni prze@ wtedy ponownie pojawia sie troche rozciagliwy , wodnisty
-
Wyliczanka na dziś
MARCOWE IUI:
22.03 - Saaba
26.03 - BeliveHope
29.03 - niezapominajka
29.03 - vendetta83
31.03 - margo001
KWIETNIOWE IUI:
01.04 - urocza
03.04 - Junioer
03.04 - kmb
08.04 - Nadzieja87
13/14.04 Kamila8k
18.04/19.04-honey028Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 21:52
-
Dzuewczyny mam ważne pytanie, przypomniało mi się przed jutrzejszym USG. I dylemat. Bo tak-jutro USG mam u innego lekarza, nie mojego. U mojego USG w srode. Ale-czy jeśli np. pęcherzyk bylby jutro taki dość duzy to czy można zrobić zastrzyk z ovitrelle np. w srode i tego samego dnia zabieg? Żeby wypadł przed owulacja? Czy tak się nie robi? Czy zastrzyk może jakos zaszkodzić zabiegowi?
Rozumiecie, może dziwnie się wyrazam, ale obrazowo-czy mogę w srode zrobić sobie zastrzyk np. ok 12 a ok 14 mieć zabieg?
Teoretyzuję oczywiście, bo nie wiem co mnie spotka na USG, ale wole wiedzieć. -
Święta, święta i po świętach... Całe spędziłam w pracy, z dziećmi. Dopiero dziś skończyłam wcześniej (o 14.00) i mogliśmy jechać do moich rodziców wreszcie trochę poświętować. Była moja siostra z mężem i 1,5 rocznym synkiem, wszyscy się oczywiście nad nim rozczulali. W miarę ok. to zniosłam, z pewnością lepiej niż Wigilię, kiedy to siedziałam przy stole i łzy płynęły mi ciurkiem (pierwsze święta po śmierci córki, nieudana inseminacja)...
Już Wam pisałam, że zaraz po owulacji zaczęłam mieć takie ciągnięcie w podbrzuszu delikatne, dziś już ból był konkretny, do tego kłucie prawego jajnika, pełne piersi - zespół napięcia przedmiesiączkowego!!! Normalnie nie mam żadnych dolegliwości, ale przy poprzedniej, nieudanej IUI było podobnie i @ nadeszła z 2 dniowym opóźnieniem, poprzedzona plamieniem. Może to Pregnyl powoduje, że bardziej odczuwam PMS, sama nie wiem... W każdym razie jestem przekonana, że pod koniec tygodnia będzie @. Smutno mi
OctAngel, Nanatasza - przykro mi bardzo
Saaba, jak u Ciebie sytuacja?06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Lunk_a wrote:Dzuewczyny mam ważne pytanie, przypomniało mi się przed jutrzejszym USG. I dylemat. Bo tak-jutro USG mam u innego lekarza, nie mojego. U mojego USG w srode. Ale-czy jeśli np. pęcherzyk bylby jutro taki dość duzy to czy można zrobić zastrzyk z ovitrelle np. w srode i tego samego dnia zabieg? Żeby wypadł przed owulacja? Czy tak się nie robi? Czy zastrzyk może jakos zaszkodzić zabiegowi?
Rozumiecie, może dziwnie się wyrazam, ale obrazowo-czy mogę w srode zrobić sobie zastrzyk np. ok 12 a ok 14 mieć zabieg?
Teoretyzuję oczywiście, bo nie wiem co mnie spotka na USG, ale wole wiedzieć.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
MARCOWE IUI:
22.03 - Saaba
26.03 - BeliveHope
29.03 - niezapominajka
29.03 - vendetta83
31.03 - margo001
KWIETNIOWE IUI:
01.04 - urocza
03.04 - Junioer
03.04 - kmb
08.04 - Nadzieja87
13/14.04 Kamila8k
18.04/19.04-honey028
vendetta bardzo przykre jest to co piszesz. Ale to już minelo, a teraz może być już tylko lepiej. Wiem, ze jest Ci ciężko! Ale po to jesteś chociażby tu na forum żeby walczyc, mieć sile i wspierać tez inne dziewczyny! Uwierz ze będzie dobrze, wiem to.
A kiedy testujesz? Ja akurat uważam ze nie kazda musi mieć objawy a wiele wiele z nas ich nie ma. Są takie co czują naprawdę wszystko a i takie z nas którym wszelkie objawy sa obce. Nie zamartwiaj się na zapas, bo brak objawow w tym momencie cyklu co jesteś jest dość dobrym objawem samym w sobie:)
takasobieja - ja nie rozumiem czemu to bez sensu. Skoro wspolzyc najlepiej przed owulacją to i tak powinno być z zastrzykiem. Chyba nie dane mi ogarnąć ten temat w 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 06:45
-
A u mnie dziś temperatura znowu ladna, a już się balam ze owulacja była przez te bole jajnikow! Ciekawe co zastane na USG, nie mogę się doczekać, to jak jedna wielka niewiadoma.
A wcześniej od rana praca.
Napiszę wieczorem co tam.
Ktoś dziś testuje? -
niezapominajka wrote:a u mnie chyba jednak znowu nici
a robiłaś test?
spadek temperatury przecież nie musi nic oznaczać.. trzymam kciuki!!starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Saaba wrote:Tak jak przewidywałam, pierwsza iui nieudana.
15 dni po inseminacji test negatywny, luteina już odstawiona i czekam na okres.ja testuje w czwartek lub piatek...choc nie wytrzymalam i zrobilam juz test w niedziele i nic...nie mam objawow...takze chyba znowu okres i placz. To moja ostatnia iui.
1 IUI stymulowana- nieudana
2 IUI (podwójna) stymulowana - nieudana
3 IUI 26.03. stymulowana (z antagonistą) - nieudana
co dalej.... ????