Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie ile płacicie za jedną inseminację? z lekami i wszystkim? Mi lekarz mówił że ok. 2500. Jak to u Was wychodzi?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie ile płacicie za jedną inseminację? z lekami i wszystkim? Mi lekarz mówił że ok. 2500. Jak to u Was wychodzi?
    zalezy jakie masz leki. Letro, clo-10-100 zł, inseminacja 700 zł, wizyty 480.Jezeli masz zastrzyki to zaplacisz 1000 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj u lekarza, który jest bardzo polecany. Chciałam zasięgnąć porady kogoś bezstronnego, kto mnie nie zna i chłodnym obiektywnym okiem spojrzy na wyniki badań i powie co by mi zalecił.
    No i on zwrócił mi uwagę na kilka kwestii. Dał mi leki na 2 cykle, bo powiedział, że skoro przez 2 lata starań nie wzięłam ani 1 tabletki na poprawę cyklu, nie byłam stymulowana to on by nie szedł od razu na ostro i HSG i IUI. Że to ostateczność wg niego.
    Więc IUI oddalam na 2 cykle :) ale HSG robię tak czy siak, bo już mam wszystko poustalane i ważne badania.

• margo001 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:

to dużo, pewnie cena zależy od leków. u mnie to są zwykle dwa monitoringi +hormony ok 400 sama IUI 650+ leki ok 100

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_bella poważnie ani jednego cyklu stymulowanego? To faktycznie zrób hsg i może IUI wcale nie będzie potrzebna :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    A ja byłam wczoraj u lekarza, który jest bardzo polecany. Chciałam zasięgnąć porady kogoś bezstronnego, kto mnie nie zna i chłodnym obiektywnym okiem spojrzy na wyniki badań i powie co by mi zalecił.
    No i on zwrócił mi uwagę na kilka kwestii. Dał mi leki na 2 cykle, bo powiedział, że skoro przez 2 lata starań nie wzięłam ani 1 tabletki na poprawę cyklu, nie byłam stymulowana to on by nie szedł od razu na ostro i HSG i IUI. Że to ostateczność wg niego.
    Więc IUI oddalam na 2 cykle :) ale HSG robię tak czy siak, bo już mam wszystko poustalane i ważne badania.
    hsg warto zrobic bo jak cos nie tak, to i stymulka nie pomoze. Ale faktycznie najpierw hsg i stymulka :)

urocza, klara_bella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:

No to faktycznie zobacz jak przejdziesz tymulacje i hsg a na iui jeszcze przyjdzie czas... ja nim lekarz podjal decyzje o iui przeszlam 4 cykle stymulowane u hsg w tym czwartym...

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:

Z HSG nie rezygnuj, ze stymulacją spróbuj, szczególnie ze wspomaganiem pękania.
    Nie daj sobie wcisnąć leków na stymulację bez zastrzyku na pękanie.
    Powodzenia!!!

klara_bella lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara bella, ale miałaś swoje, naturalne owulki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie dostałam bromergon bo moja prolaktyna wyszła po teście z obciążeniem 50 razy większa (norma jest do 10). Więc pierwsze co- zbicie prolaktyny i zobaczymy czy jest owulacja. Jak nie podziała to spróbujemy stymulacji. Jak wtedy nie wyjdzie to pewnie wrócę do tematu IUI :)
    Racja urocza- bez pregnylu nawet się nie godzę na jakiekolwiek stymulacje, u mnie pęcherzyk rośnie pięknie a nie pęka, więc pregnyl to podstawa :)
    Jedyne czego żałuję, że tyle to trwalo zanim trafiłam do dobrych lekarzy :(

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Narazie dostałam bromergon bo moja prolaktyna wyszła po teście z obciążeniem 50 razy większa (norma jest do 10). Więc pierwsze co- zbicie prolaktyny i zobaczymy czy jest owulacja. Jak nie podziała to spróbujemy stymulacji. Jak wtedy nie wyjdzie to pewnie wrócę do tematu IUI :)
    Racja urocza- bez pregnylu nawet się nie godzę na jakiekolwiek stymulacje, u mnie pęcherzyk rośnie pięknie a nie pęka, więc pregnyl to podstawa :)
    Jedyne czego żałuję, że tyle to trwalo zanim trafiłam do dobrych lekarzy :(

A pochwalisz się do kogo trafiłaś? :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta- odkąd zaczęłam starania mam 1 udokumentowaną usg owulację... Wiecznie przerośnięty pęcherzyk nawet na 45mm! Fakt nie robiłam usg co miesiąc ale co zrobiłam to dooopa...
    Lekarz z wczoraj twierdzi, że mogę mieć namnożonych dużo komórek jakiś tam odprolaktynowych :D i one hamują owulację, ja karmiłam piersią 10miesięcy i później miałam jeszcze wycieki z piersi ponad półtorej roku. Więc lekarz się skupił na prolaktynie najpierw.
    Ok to tenat o IUI więc już wam nie marudzę, tylko nadmieniam, że póki co próbuję leków :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze swoje owulacje, wzorowo. Mimo to dostałam leki do stymulacji. Lekarz powiedział ze takie sa rekomendacje, lepsze wyniki, lepiej zabieg wceluje się w owulacje.

klara_bella lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum.chociaż czytam Was od dawna. Jutro moja 1iui możecie mnie dopisać. :-)

aszka, beti80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zrobiłam badania, wyniki po 17.00 jak beda dobre to moze w kooncu jutro bedzie ok na wizycie!!! i dolacze moze do grona insemkowiczek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum.chociaż czytam Was od dawna. Jutro moja 1iui możecie mnie dopisać. :-)
    czesc:) powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    sylwiaśta- odkąd zaczęłam starania mam 1 udokumentowaną usg owulację... Wiecznie przerośnięty pęcherzyk nawet na 45mm! Fakt nie robiłam usg co miesiąc ale co zrobiłam to dooopa...
    Lekarz z wczoraj twierdzi, że mogę mieć namnożonych dużo komórek jakiś tam odprolaktynowych :D i one hamują owulację, ja karmiłam piersią 10miesięcy i później miałam jeszcze wycieki z piersi ponad półtorej roku. Więc lekarz się skupił na prolaktynie najpierw.
    Ok to tenat o IUI więc już wam nie marudzę, tylko nadmieniam, że póki co próbuję leków :)
    45 to juz torbiel/cysta, a co lekarz na to? Powinien do max 29 mm dac Ci cos na pekanie.

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa i Aszka - powodzenia!

aszka lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa witamy i powodzenia na IUI.

Aszka mocne kciuki za dobre wyniki.

aszka lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka- nigdy nic nie dostawałam na pęknięcie. Odkąd wyszła mi torbiel czekoladowa żaden lekarz nie okazał się kompetentny, trafiałam na olewaczy. Jakoś tak czas mijał aż stukną za miesiąc 2 lata starań. Teraz wkońcu trafiłam na kogoś z planem na mnie. Lepiej późno niż wcale.
    Ale inseminację/in vitro dopuszczam jeśli nie zareaguję na leki :)
    Powodzenia malwa i aszka :)

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ