X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie ile płacicie za jedną inseminację? z lekami i wszystkim? Mi lekarz mówił że ok. 2500. Jak to u Was wychodzi?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie ile płacicie za jedną inseminację? z lekami i wszystkim? Mi lekarz mówił że ok. 2500. Jak to u Was wychodzi?
    zalezy jakie masz leki. Letro, clo-10-100 zł, inseminacja 700 zł, wizyty 480.Jezeli masz zastrzyki to zaplacisz 1000 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj u lekarza, który jest bardzo polecany. Chciałam zasięgnąć porady kogoś bezstronnego, kto mnie nie zna i chłodnym obiektywnym okiem spojrzy na wyniki badań i powie co by mi zalecił.
    No i on zwrócił mi uwagę na kilka kwestii. Dał mi leki na 2 cykle, bo powiedział, że skoro przez 2 lata starań nie wzięłam ani 1 tabletki na poprawę cyklu, nie byłam stymulowana to on by nie szedł od razu na ostro i HSG i IUI. Że to ostateczność wg niego.
    Więc IUI oddalam na 2 cykle :) ale HSG robię tak czy siak, bo już mam wszystko poustalane i ważne badania.

• margo001 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:

to dużo, pewnie cena zależy od leków. u mnie to są zwykle dwa monitoringi +hormony ok 400 sama IUI 650+ leki ok 100

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_bella poważnie ani jednego cyklu stymulowanego? To faktycznie zrób hsg i może IUI wcale nie będzie potrzebna :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    A ja byłam wczoraj u lekarza, który jest bardzo polecany. Chciałam zasięgnąć porady kogoś bezstronnego, kto mnie nie zna i chłodnym obiektywnym okiem spojrzy na wyniki badań i powie co by mi zalecił.
    No i on zwrócił mi uwagę na kilka kwestii. Dał mi leki na 2 cykle, bo powiedział, że skoro przez 2 lata starań nie wzięłam ani 1 tabletki na poprawę cyklu, nie byłam stymulowana to on by nie szedł od razu na ostro i HSG i IUI. Że to ostateczność wg niego.
    Więc IUI oddalam na 2 cykle :) ale HSG robię tak czy siak, bo już mam wszystko poustalane i ważne badania.
    hsg warto zrobic bo jak cos nie tak, to i stymulka nie pomoze. Ale faktycznie najpierw hsg i stymulka :)

urocza, klara_bella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:

No to faktycznie zobacz jak przejdziesz tymulacje i hsg a na iui jeszcze przyjdzie czas... ja nim lekarz podjal decyzje o iui przeszlam 4 cykle stymulowane u hsg w tym czwartym...

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:

Z HSG nie rezygnuj, ze stymulacją spróbuj, szczególnie ze wspomaganiem pękania.
    Nie daj sobie wcisnąć leków na stymulację bez zastrzyku na pękanie.
    Powodzenia!!!

klara_bella lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara bella, ale miałaś swoje, naturalne owulki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie dostałam bromergon bo moja prolaktyna wyszła po teście z obciążeniem 50 razy większa (norma jest do 10). Więc pierwsze co- zbicie prolaktyny i zobaczymy czy jest owulacja. Jak nie podziała to spróbujemy stymulacji. Jak wtedy nie wyjdzie to pewnie wrócę do tematu IUI :)
    Racja urocza- bez pregnylu nawet się nie godzę na jakiekolwiek stymulacje, u mnie pęcherzyk rośnie pięknie a nie pęka, więc pregnyl to podstawa :)
    Jedyne czego żałuję, że tyle to trwalo zanim trafiłam do dobrych lekarzy :(

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Narazie dostałam bromergon bo moja prolaktyna wyszła po teście z obciążeniem 50 razy większa (norma jest do 10). Więc pierwsze co- zbicie prolaktyny i zobaczymy czy jest owulacja. Jak nie podziała to spróbujemy stymulacji. Jak wtedy nie wyjdzie to pewnie wrócę do tematu IUI :)
    Racja urocza- bez pregnylu nawet się nie godzę na jakiekolwiek stymulacje, u mnie pęcherzyk rośnie pięknie a nie pęka, więc pregnyl to podstawa :)
    Jedyne czego żałuję, że tyle to trwalo zanim trafiłam do dobrych lekarzy :(

A pochwalisz się do kogo trafiłaś? :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta- odkąd zaczęłam starania mam 1 udokumentowaną usg owulację... Wiecznie przerośnięty pęcherzyk nawet na 45mm! Fakt nie robiłam usg co miesiąc ale co zrobiłam to dooopa...
    Lekarz z wczoraj twierdzi, że mogę mieć namnożonych dużo komórek jakiś tam odprolaktynowych :D i one hamują owulację, ja karmiłam piersią 10miesięcy i później miałam jeszcze wycieki z piersi ponad półtorej roku. Więc lekarz się skupił na prolaktynie najpierw.
    Ok to tenat o IUI więc już wam nie marudzę, tylko nadmieniam, że póki co próbuję leków :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawsze swoje owulacje, wzorowo. Mimo to dostałam leki do stymulacji. Lekarz powiedział ze takie sa rekomendacje, lepsze wyniki, lepiej zabieg wceluje się w owulacje.

klara_bella lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum.chociaż czytam Was od dawna. Jutro moja 1iui możecie mnie dopisać. :-)

aszka, beti80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zrobiłam badania, wyniki po 17.00 jak beda dobre to moze w kooncu jutro bedzie ok na wizycie!!! i dolacze moze do grona insemkowiczek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum.chociaż czytam Was od dawna. Jutro moja 1iui możecie mnie dopisać. :-)
    czesc:) powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    sylwiaśta- odkąd zaczęłam starania mam 1 udokumentowaną usg owulację... Wiecznie przerośnięty pęcherzyk nawet na 45mm! Fakt nie robiłam usg co miesiąc ale co zrobiłam to dooopa...
    Lekarz z wczoraj twierdzi, że mogę mieć namnożonych dużo komórek jakiś tam odprolaktynowych :D i one hamują owulację, ja karmiłam piersią 10miesięcy i później miałam jeszcze wycieki z piersi ponad półtorej roku. Więc lekarz się skupił na prolaktynie najpierw.
    Ok to tenat o IUI więc już wam nie marudzę, tylko nadmieniam, że póki co próbuję leków :)
    45 to juz torbiel/cysta, a co lekarz na to? Powinien do max 29 mm dac Ci cos na pekanie.

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa i Aszka - powodzenia!

aszka lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa witamy i powodzenia na IUI.

Aszka mocne kciuki za dobre wyniki.

aszka lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka- nigdy nic nie dostawałam na pęknięcie. Odkąd wyszła mi torbiel czekoladowa żaden lekarz nie okazał się kompetentny, trafiałam na olewaczy. Jakoś tak czas mijał aż stukną za miesiąc 2 lata starań. Teraz wkońcu trafiłam na kogoś z planem na mnie. Lepiej późno niż wcale.
    Ale inseminację/in vitro dopuszczam jeśli nie zareaguję na leki :)
    Powodzenia malwa i aszka :)

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ