X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja moja mama tez mnie pozno urodziła i ok. :)

Co do luteiny to ja po 10 dniach robie test i odstawiam. Test tylko jako formalnosc. Nie mam problemow z progesteronem, takze jak ma sie ciaza utrzymac to i tak utrzyma. W watku invitro duzo dziewczyn brało mega dawki luteiny i poroniło, wiec to nie jest tak ze tylko progesteron utrzymuje ciaze, sa tez inne przyczyny np immunologiczne, budowy szyjki itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dziewczyny, zazdroszczę Wam, że wy chociaż na IUI się łapiecie... :)
    a u Ciebie jakie rokowania?

• filipinka2 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta mam mały młyn w pracy przez to mało czasu by wchodzić na forum. Dziś byłam na monitoringu i mam 2 ładne jajeczka i 1 małe . Wieczorem zastrzyk i w sobotę IUI to już trzecia :/ mam nadzieje ze szczęśliwa :)

gaja13 lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
    3 IUI
    09.2015 IVF 1
    11.2015 ICSI 2
    02.2016 ICSI 3
    04.2016 crio
    02.2017 ICSI 4
    04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
    05.2017 crio blastusi +AH
    f2w33e3k1khu8fww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka2 wrote:
    Witajcie dziewczęta mam mały młyn w pracy przez to mało czasu by wchodzić na forum. Dziś byłam na monitoringu i mam 2 ładne jajeczka i 1 małe . Wieczorem zastrzyk i w sobotę IUI to już trzecia :/ mam nadzieje ze szczęśliwa :)
    powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka2 wrote:
    Powodzenia, aby do trzech razy sztuka ;)

• Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odstawilam luteine w środę i wszystkie znaki wskazują że @przyjdzie dziś albo i jutro, jeżeli do rana nie przyjdę to zrobię betę bo na popołudnie mam lekarza.

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy może mi któraś z koleżanek nakreślić jakie są warunki aby zrobić inseminacje na NFZ?

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Hej dziewczyny. Czy może mi któraś z koleżanek nakreślić jakie są warunki aby zrobić inseminacje na NFZ?
    skierowanie do przychodni ktora sie tym zajmuje lub szpitala. I tam juz dalej czekasz na wizyte i wg terminow.

• margo001 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja Ty to młoda d... jesteś ;) a jak się dzidzuś urodzi to takiego kopa dostaniesz energetycznego, że niejedna dwudziestka będzie zazdrościć :D

gaja13 lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    gaja13 ja pewnie jutro @ dostane, bo od wczoraj mam plamienia jak zawsze po odstawieniu dupka,
    Co to jest clomid??
    Clomid jest najczęstszą nazwą handlową cytrynianu clomifenu czyli leku na produkcje pięknych pęcherzyków :-)
    kasiula my dopuki niema @ kciukamy!!!

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka wyniki sie znowu pogorszyly... Ogolem 16 mln plemnikow 14% ruch postepowy i morfologia 7% czyli nawet iui nie da rady... :( jestem taka rozżalona... :( na Ivf tez sie nie zalapie a prywanie nie stac mnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Clomid jest najczęstszą nazwą handlową cytrynianu clomifenu czyli leku na produkcje pięknych pęcherzyków :-)
    kasiula my dopuki niema @ kciukamy!!!
    Oj bardzo bym chciaLa, ale robilam juz bete takze i w tym miesiacu nic z tego
    Ja stosuje cloclibest czy jak sie tam to pisze tez na pechole

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Aszka wyniki sie znowu pogorszyly... Ogolem 16 mln plemnikow 14% ruch postepowy i morfologia 7% czyli nawet iui nie da rady... :( jestem taka rozżalona... :( na Ivf tez sie nie zalapie a prywanie nie stac mnie...
    Czsmu na rzadowe sie nie lapiecie jesli mozna wiedziec ??

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Czemu sie nie łapiecie na iui a tym bardziej ivf ? U nas morfologia 4% i miałam juz 4 iui. Jutro jedziemy znow zbadać nasienie bo ostatnie było robione około dwa lata temu.

• Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 iui nieudana :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    Przykro mi ;-( Tule mocno

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    Przykro mi :-( 3-maj się!

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa ściskam! trzymaj się mocno!!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    roxa a Ty próbowałaś iui?? bo widzę, ze jesteś po konizacji, tak jak i ja
    a no jestem po konizacji... jeszcze iui nie próbowałam, lekarz chciał najpierw 3 cykle stymulowane (wcześniej nie miałam wogóle owulki) i sprawdzić co i jak i wtedy w razie niepowodzenia iui, ale odrazu zaznaczył, że jeśli jestem po konizacji to mogło mi się zrobić zwężenie na szyjce przez które może nie docierać nasienie... Wzeszłym cyklu miało być iui no ale jeszcze chcieliśmy HSG zrobić, no i lekarz mówił, że w tym już chce iść o krok dalej i zrobić iui bo wyniki z krwi po zastrzykach mam idealne na każdy dzień cyklu w jakim mi pobierają (oddaję z 3 razy w ciągu cyklu, czasem 4) jajowody okazały się drożne, więc chyba już nie ma na co czekać... Tak więc biorę znów zastrzyki, we wtorek monitoring i wtedy dowiem się konkretnie co dalej i czy na pewno i kiedy iui... Także jestem przed pierwszym podejściem...

A dawno miałaś konizacje? Miałaś już iui?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo z tego co wiem (NIE BOJCIE: tylko z teorii) to po przygotowaniu tego nasienia musi być przynejmniej 800 tys zdrowych i gotowych do zapłodnienia plemników. My w ostatnim badaniu mieliśmy 16 tys ogółem 14 % ruchu postępowego i morfologię 4 %... a na rządowe ivf się nie łapiemy bo ani nie mamy udokumentowanego stażu leczenia ( leczylam się u różnych lekarzy) jajowody będę miała dopiero w tym cyklu sprawdzane, a czynnik męski paradoksalnie do ivf tez z tego co wiem jest "za dobry" :(

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ