X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że wytrzymasz! My silne babki jesteśmy;) a ile się już staracie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Kasiula a ile masz lat, jesli można wiedzieć? :)
    Dzieki za kciuki :) grzecznie biorę dupka do soboty i potem test
    34 niedlugo a Ty?

• vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny i życzę powodzenia! Przyznam, że nie śledzę teraz regularnie wątku, bo zupełnie inne sprawy zaprzątają mi głowę. "Stare" dziewczyny pewnie kojarzą - nieoczekiwany zwrot akcji w stronę in vitro. Dziś dostałam info z Novum, mamy wizytę w przyszłą środę. 500 km. przed nami i w sumie 3 dniowy wypad, ale czego się nie robi dla upragnionego celu... Jeszcze nie chcę się nastawiać.

OctAngel, przeczytałam Twój pamiętnik. Jakie to wszystko podobne...

aszka, margo001, Ania_84, Kamila8k lubią tę wiadomość

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    NFZ wycenił iui na jakies 80kilka pln. Nie ma sie co dziwić ze za taki zwrot nikt sie tego nie podejmie...
    :-O jakby tyle kosztowało to by nikt nie molestował NFZ o zapłatę za nie... masakra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    Witam wszystkie nowe dziewczyny i życzę powodzenia! Przyznam, że nie śledzę teraz regularnie wątku, bo zupełnie inne sprawy zaprzątają mi głowę. "Stare" dziewczyny pewnie kojarzą - nieoczekiwany zwrot akcji w stronę in vitro. Dziś dostałam info z Novum, mamy wizytę w przyszłą środę. 500 km. przed nami i w sumie 3 dniowy wypad, ale czego się nie robi dla upragnionego celu... Jeszcze nie chcę się nastawiać.

trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    karmela dzięki może i się uda tylko czy ja wytrzymam to psychicznie?
    dasz radę! wkońcu to dla maluszka! wiem, że ciężko... mi już też coraz ciężej i czasem myslę żeby to rzucić w cholerę... no ale maluszka mi to nie przyniesie, więc po dołku nie pozostaje mi nic innego jak spiąć pośladki i walczyć dalej, choć łatwo nie jest...

gaja13 lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    34 niedlugo a Ty?
    w czerwcu 34 :) i wcale jakoś sie stara nie czuję :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:

vendetta potraktujcie to jako krótki urlop :) zwiedzanie, szopinG (czyli to, gdzie kobieta ma punkt G) :)
    mi takie podejście pomaga :)

trzymam kciuki!!!

vendetta83 lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    :-O jakby tyle kosztowało to by nikt nie molestował NFZ o zapłatę za nie... masakra...

http://www.nasz-bocian.pl/node/51517

tu więcej na ten temat
    Nasz Bocian prowadzi teraz "akcję" nt. inseminacja na fundusz

starania od 2007
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja to wczoraj nawet zasnąć nie umiałam i doszłam do wniosku że najtrudniejsze w tym wszystkim jest to że nie wiemy kiedy ta nasza huśtawka emocjonalna się skończy.Mi jakby ktoś powiedział za 5 lat zostaniesz mamą to wziełabym głęboki oddech i grzecznie poczekała te5 lat na swoją kolej a tak to mamy co miesięczną burze od wielkiej nadzieji poprzez niepewność po rozczarowanie i tak w kółko kto normalny to wytrzymie my to chyba jesteśmy SUPERWOMEN!!!

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Cześć dziewczyny ja to wczoraj nawet zasnąć nie umiałam i doszłam do wniosku że najtrudniejsze w tym wszystkim jest to że nie wiemy kiedy ta nasza huśtawka emocjonalna się skończy.Mi jakby ktoś powiedział za 5 lat zostaniesz mamą to wziełabym głęboki oddech i grzecznie poczekała te5 lat na swoją kolej a tak to mamy co miesięczną burze od wielkiej nadzieji poprzez niepewność po rozczarowanie i tak w kółko kto normalny to wytrzymie my to chyba jesteśmy SUPERWOMEN!!!
    ja mam 36 lat, ale nie załuje ze nie zostałam wczesniej matka, nie byłabym gotowa. Zreszta w dzisiejszych czasach 36 lat to nie jakas tragedia, to ze akurat mam problemy to inna sprawa. Mam kolezanki ktore zaciazyły i w wieku 40 lat. Dobrze jest miec dziecko, ale oprocz dziecka czlowiek tez ma własne sprawy, ja sie ciesze z tego co osiagnełam.

Nanatasza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    A ja dziś rano zrobiłam sikańca bo tak myślałam może jednak udało się tak na sam koniec po hsg naturalnie no ale niestety negatyw ale jestem naiwna! Czasami to ja naprawdę nie nawidze swojego ciała :-(
    u mnie lekarz powiedział ze tylko beta z krwi, sikance-oszukance.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:

powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Tendencja zwyżkująca ;) Zgodnie z nią - w maju co najmniej 4 zajdą :)
    oby, ja nie licze :) wole sie nastawiac na minus niz pozniej przezywac :)

• margo001 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

No pewnie, że jesteśmy a jak przyjdzie nasz czas to będziemy najlepszymi mamami.
    Aszka dobrze pisze, testy często wychodzą pozytywne dopiero przy bardzo wysokiej becie, lepiej pomaszerować do labu.
    Ja w sumie za mąż wyszłam szybko, byłam jeszcze wtedy na studiach i pod koniec sierpnia stuknie nam 8 lat (aż się sama wystraszyłam jak napisałam że tak dużo) A o byciu mamą zaczęłam myśleć dopiero chwilę przed 30, wcześniej na pewno nie byłam gotowa.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:

No to nowa przygoda przed Wami życzę bardzo żeby z pozytywnym zakończeniem, powodzenia :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:

powodzenia .. Mycha tez dzis jedzie na I wizyte :)

trzymam kciukaski :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • kis Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:

powodzenia ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tempka niska, raczej nici, ale i sie nie nastawiałam :) chociaz jeszcze 5 dni niby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, malwa, karmela a jak u Was?

‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ