X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ciekawe co z muszynka... nam dopiero w lutym stuknie 7 lat... :) ale inaczej byc nie moze skoro mamy po 22 lata :D
    To kiedy był slub? jak 7 lat?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Plan będzie uzależniony od jutrzejszej wizyty. Jeśli wszystko się dobrze oczyściło po poronieniu i jeśli pojawi się pęcherzyk i będzie dobre endo to dr planuje IUI bez stymulacji. Podobno taki pęcherzyk w cyklu po poronieniu może być "cenny", to słowa dr. Zobaczymy...
    Tak wlasnie jest ze ponoć po poronieniu udaje się od razu albo jest cykl bezowulacyjny. Powodzenia!

Ania1602 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Karina90 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ! :)jest w 3dc,na początku lipca mam mieć inseminacje:)jest podekscytowana:)

Karina
  • kmb Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    A czy ja mówię, że nie prosiłam? Owszem. Napisałam tylko, że u mnie żadne minki i serduszka nie są widoczne. Nie wiem dlaczego.

Kochana bo ustalone było, że piszemy w tym cyklu którym się udało. Lista była by nieczytelna gdyby przy każdej było napisane np. Jak u mnie KMB - 6 IUI, ostatnia udana w tym 5 IUI ciąża biochemiczna. Byłaś kochanie na liście z buzkami wpisana kiedy IUI była udana.

• kmb Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    To kiedy był slub? jak 7 lat?

Dziewczyny piszą ile lat są razem ja też edycję zrobiłam bo 16 lat razem ale 11 po ślubie

yourself lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina90 wrote:
    Witajcie ! :)jest w 3dc,na początku lipca mam mieć inseminacje:)jest podekscytowana:)

Witaj. I powodzenia życzę :-D

• kmb Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Witam Was dziewczyny, chyba zostanę u Was na dłużej...pozdrawiam wszystkie, którym się udało i te, które wciąż czekają tak jak ja...

Witaj. Głowa do góry może uda się szybciutko :-D

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Dziewczyny piszą ile lat są razem ja też edycję zrobiłam bo 16 lat razem ale 11 po ślubie
    Myslalam ze Sylwia slub w wieku 15 lat :D

kmb lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniku dalej nie ma :/ ide spac bo dzisiaj miałam ciezki dzien. Mam nadzieje na dobre wieści z samego rana :))

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina90 wrote:
    a jestes czyms stymulowana?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Wyniku dalej nie ma :/ ide spac bo dzisiaj miałam ciezki dzien. Mam nadzieje na dobre wieści z samego rana :))
    to z rana dawaj dobrą wiadomosc :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka czekamy!

Dziewczyny jestem trochę rozbawiona. watek dobry lekarz-wiadomość jakiejś dziewczyny-dr X jest zły bo mało mowi...ja to mysle ze dziewczyny chodza do gina trochę jak do psychiatry :D i mi się wydaje ze lekarz mowi rzeczy konstruktywne, to co trzeba do leczenia. Nie każdy ma charakter pocieszacza, niestety. Wtedy zmienia się lekarza, a nie pisze "zły". Mój profesor, zresztą taki pełną gęba PROFESOR, mówi naprawdę mało. Jest starawy wiec często cos zapomina. Leczeniem zajmuje się fachowo, ale osttanio np. mowi:
    Niech się pani nie martwi, to poronienie to mogla być tez sprawa wieku, pani taka młoda :D (a ja nie taka już młoda, ale fakt wyglądam troszkę jak dziecko)
    To mowie-ale Panie Profesorze, ja mam 26 lat.
    A Profesor-o to faktycznie, faktycznie, najwyższy czas...to inna przyczyna, szukajmy wiec :D

I potem dał skierowania na te badania.

Albo mowi do mnie- a pani taka ladna, z taka werwą :D

Heh, a tak się mało odzywa. Albo mowi-bo zna mojego dziadka-całą wizyte jaki to dobry człowiek :D A swoje w tym czasie robi-bada, pisze badania, zalecenia.
    Ja bym nie oceniała lekarza po tym co i ile mowi, ale jak leczy i jak prowadzi.

Taka mała dygresja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 22:33

iv09i09katk65tr1.png
  • Karina90 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a jestes czyms stymulowana?

Narazie mam 2x1 od 3 dc do 5dc clostilbegyt,mam 11dc się zjawić na Usg.Dzisiaj miałam Usg by sprawdzić czy nie mam żadnych torbieli :)

Karina
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina90 wrote:
    Narazie mam 2x1 od 3 dc do 5dc clostilbegyt,mam 11dc się zjawić na Usg.Dzisiaj miałam Usg by sprawdzić czy nie mam żadnych torbieli :)
    Ja tez miałam clo, jak chyba wiekszosc nas tutaj. Będzie dobrze!

iv09i09katk65tr1.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Kochana bo ustalone było, że piszemy w tym cyklu którym się udało. Lista była by nieczytelna gdyby przy każdej było napisane np. Jak u mnie KMB - 6 IUI, ostatnia udana w tym 5 IUI ciąża biochemiczna. Byłaś kochanie na liście z buzkami wpisana kiedy IUI była udana.
    Nie rozumiemy się, nie o to mi chodziło. Nie proponowałam, żeby umieszczać takie informacje przy każdej osobie. Proponowałam, żeby wpisywać przy miesiącu ogólną liczbę IUI i liczbę udanych IUI. Jednak jeśli poprzednie miesiące mają być kasowane to nie ma to sensu. Skończmy ten temat, niech zostanie tak jak jest.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Tak wlasnie jest ze ponoć po poronieniu udaje się od razu albo jest cykl bezowulacyjny. Powodzenia!
    Dziękuję. Tobie również życzę powodzenia, oby @ przyszła w odpowiednim czasie:)

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Karina90 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ja tez miałam clo, jak chyba wiekszosc nas tutaj. Będzie dobrze!

Będzie dobrze! to pewne! trzymam kciuki za Was :)

Karina
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Dziękuję. Tobie również życzę powodzenia, oby @ przyszła w odpowiednim czasie:)
    Na razie jej nie ma :D Ale co zrobie, niech ta teraz przyjdzie kiedy ma przyjść, ja sobie na nią cierpliwie poczekam :)
    Ja troszkę jestem zdania, i jestem w tym monotematyczna:), ze organizm wie co dla nas dobre. Jak będzie gotowy, będzie miesiaczka. Czasem naturze trzeba pomóc, często nawet, ale nie tutaj, nie teraz, niech ta pierwsza miesiaczka po poronieniu przyjdzie bez pomocy ludzkiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 22:38

iv09i09katk65tr1.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, w awatarze masz swoje aktualne zdjęcie?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. 5 rano spac juz nie moge... znoeu strach i nerwy..... temperatura spada :( test sikany leeeedwo widoczny :( :( ryczec mi sie chce :( :( :(

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ