X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bez stymulacji :)
    dzieki dziewczyny i prosze o przepisanie mnie na jutro i mocne kciuki :)) zobaczymy jeszcze jak jutro nasienie ale jak bedzir zle to skorzystamy z mrozonego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to moj pierwszy raz :) pani dr pochwalila piekne amh wrazie stymulacji choc mowi ze nie widzi potrzeby. Skoro dzis o 12 mialam zastrYk to kiedy moge robic test by nie byl falszywy?
    Ogolnie owu mialabym pewnie dopiero w pon w 14-15 dc no ale... :) skoro przy 17 tez mialscie to spoko :)

• lilou Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwasta, po ovitrelle pecherzyk peka od 24-36 godz. mi zaczal teraz pekac po 24, a jak mialam nmiejszy pecherzyk, to po 24 jeszcze byl caly mimo boli, ktore mialam i bylam pewna ze juz peknal, a jednak bol nie zawsze o tym swiadczy.

Peonia88
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Tak bez stymulacji :)
    dzieki dziewczyny i prosze o przepisanie mnie na jutro i mocne kciuki :)) zobaczymy jeszcze jak jutro nasienie ale jak bedzir zle to skorzystamy z mrozonego :)

U mnie też szybko robił zastrzyk był o 20 a IUI o 10.45 i się udało. Trzymam kciuki

• lilou Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 12 dni po pregnylu juz nie bylo sladu. po ovitrelle nie wiem, bo nie robilam nawet testu, ale przypuszczam ze podobnie. pewnie w poniedzialek bedziesz musiala jechac na usg sprawdzic czy pecherzyk pekl i tez dostaniesz jakis hormon na podtrzymanie ewentualnej ciazy. ja dostalam lutinus, pani w aptece mowila ze jest jest lepszy od luteiny, ale jak chce moze mi sprzedac luteine.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Tak to moj pierwszy raz :) pani dr pochwalila piekne amh wrazie stymulacji choc mowi ze nie widzi potrzeby. Skoro dzis o 12 mialam zastrYk to kiedy moge robic test by nie byl falszywy?
    Ogolnie owu mialabym pewnie dopiero w pon w 14-15 dc no ale... :) skoro przy 17 tez mialscie to spoko :)
    Ochhhh alez emocje. Sylwiasta, jestem myslami z Toba! Powodzenia jeszcze raz!

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    U mnie beta piękna, serduszko bije. Tylko ten sluz dwa dni lekko różowy chwilami był. Może poprostu chce chuchac na zimne. A lekarz jest super. Poplakal się jak byłam na wizycie i mówił, że tak się cieszy jak by to jego było. Nawet żartował, że trochę tak jego. I jak już będę prowadzona przez innego po wakacjach to po każdej wizycie prosi by dać znać co u nas. Stwierdziłam, że zamówię mu na allegro Oscara statuetkę. Za ten mały cud.

ale masz extra lekarza!!! myslalam, ze tacy nie istnieja, ze ich juz naeet nie rusza czy pacjantka zajdzie w ciaze, czy nie. ciesze sie, ze ciaza sie fajnie rozwija i zycze samych cudownych dni!!

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to boję się, że jak pęknie po 36 to nasze plemniory już padnięte będą... ale, obiecałam sobie, że nie bęędę wchodzić na inne wątki, fora i czytać i się negatywnie nakręcać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb, nie byłaś może w na dobre i na złe? w leśnej górze :D?

klara_bella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    to boję się, że jak pęknie po 36 to nasze plemniory już padnięte będą... ale, obiecałam sobie, że nie bęędę wchodzić na inne wątki, fora i czytać i się negatywnie nakręcać...
    Spokojnie, wszystkiego i tak nie przewidzisz. niestety trzeba uzbroic sie w wiare ze wszystko pojdzie jak nalezy.

• lilou Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie beda padniete! tak szybko tez nie umieraja, warunki maja tam dobre :) 36 h od zastrzyku, a iui masz 24h po, wiec bedzie tak w sam raz, zobaczysz! powodzenia jutro i daj znac jak wrazenia!
    moj maz wczoraj zartowal, ze tak strasznie pani dr Cz. nie lubie, a jeszcze jej bede dziekowac, bo moze jej sie udalo nam dzidziusia zrobic. teraz najgorsze to czekanie.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou, mnie też jutro Cz robi iui ... :P :P

wiem, że się nie przewidzi, ale na coś trzeba ponarzekać nie:D?

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    kmb, nie byłaś może w na dobre i na złe? w leśnej górze :D?[/QUOTE

Haha. Dobre. Nie no tylko w Sint-Augustinus. :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb obaliłaś też teorię, że max 3-5 iui ... Ty próbowałaś dalej i za 6 razem- proszę!!!

mam nadzieję, że w razie co dostanę lutkę nie lutinus ...;/ w razie co mam w omu jeszcze luteinę :) chociaż dr P mówiła że w 6dpo prg 12,5 jest ok...(wiem, w 7 sie robi, ale mi sie popierdzielilo i w 6 zrobiłam :) )

to jak ja mam fl 12 dni max to w 11 jak zrobie to jeszcze zastrzyk moze byc ...? lipa :P człowiek się nakręci a tu zonk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:57

kmb lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    kmb obaliłaś też teorię, że max 3-5 iui ... Ty próbowałaś dalej i za 6 razem- proszę!!!

mam nadzieję, że w razie co dostanę lutkę nie lutinus ...;/ w razie co mam w omu jeszcze luteinę :) chociaż dr P mówiła że w 6dpo prg 12,5 jest ok...(wiem, w 7 sie robi, ale mi sie popierdzielilo i w 6 zrobiłam :) )

to jak ja mam fl 12 dni max to w 11 jak zrobie to jeszcze zastrzyk moze byc ...? lipa :P człowiek się nakręci a tu zonk :)

A czemu wolisz luteinę???

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo tańsza dużo :))

kmb lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka_ wrote:
    A nie myślałaś o in vitro z kd?

M nei chce in vitro. nei wiem dlaczego, nie podał powodu, nie jest wierzący, wogóle niewiele o tym wie. Wkurza mnie.
    Przede mną jeszcze 2 IUI.
    A potem się pewnie rozwiedziemy, jak tak dalej pójdzie.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa a on wie, że ivf to też z jego nasieniem? Wiem, głupie pytanie, ale np zauważyłam, że o dziwo duży procent społeczeństwa myśli że jak in vitro to dziecko nie jest nasze... mój zmienił nastawienie o ivf jak mu powiedziałam co nieco o tej metodzie... ale też nie był przeciwny, mało po prostu wiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:36

• lipa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby wie, ale rozmawianie z moim mężem o MOJEJ niepłodności to temat tabu. Nie wiem czy tak go to boli, ale nawet pogadać się z nim o tym nie da.
    mniejsza o to...

age.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny, ale jedno Wam powiem... odkad wiem, że od tego cyklu staramy się za pomoca IUI, nie naturalnie i seks nie jest dla robienia dzieci... to moje libido skoczylo o 500%!!!! Caly czas pożądam mojego P... tak wiem, seks powinien byc dla przyjemnosci, ale nikt mi nie powie ze w glowie nie siedzi mysl, a moze teraz sie uda...

Jedno jest pewne, takiego libido nie mialam od wielu wielu miesiecy!!!
    Ja czy z iui czy bez i tak w głowie siedzi cały czas, a może teraz się uda. Beznadziejna i denerwująca jest ta świadomość.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ