X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam ze sie wczoraj podlamalam przez to endo :(
    Od wtorku stosuje sie do zalecen dietetyka, w 4 dni zgubilam prawie 2 kg... ale ciezko jest nie jesc nic mącznego i nabiału. ...

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endo może w pewnym momencie bardzo szybko podroosnąć :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa, trzymam kciuki aby podroslo i bylo dobrze i abys mogla podejsc do iui. Wierze, ze bedzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta, juz czekam z niecierpliwoscia na Twoja bete! &&&

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    A moim M to raczej staramy się tak nawet trochę z tego wszystkiego żartować. Gdy po iui do niego zadzwoniłam i powiedziałam, ze widziałam jego żołnierzyki pod mikroskopem to zapytał czy były agresywne i szczękały zębami. Bo on wie, ze jego są agresywne :) no a dzisiaj wybieram się kupić sobie ananas, bo podobno na zagnieżdżenie pomaga. Stosowała któraś?

Ja jadłam ananasa, kupiłam zaraz po wizycie potwierdzającej, że pęcherzyki pękły. I wcinałam przez cały tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak no właśnie boję się i nie wiem , czy się odważę ... :/ ale muszę, bo potem mam małą imprezę rodzinną, to będę wiedziała, czy mogę sobie coś chlapnąć :PP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 14:53

• lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa, przyzwyczaisz się do diety, grunt to się nie poddawać.

sylwaśta, mnie też przeraża myśl, że mogło się nie udać, dlatego mi się z betą za bardzo nie spieszy.

Widzę, że ja jestem następna do testowania...

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w następnym cyklu też spróbuję z tym ananasem, mimo iż nie lubię. Czego się nie robi dla fasolki.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, przestań mierzyć temperetaurę, będziesz spokojniesza i szczęśliwsza. Co ma być to będzie :)

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ! to i jak sie do Was przytule :) wprawdzie moje iui wypadnie na wrzesien najprawdopodobniej dopiero ale juz bardzo chetnie tu z Wami przycupne :) powiedzcie mi jakie wymagali od Was badania przed iui?

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze od urlopu czyli od tygodnia nie ruszylam termometru?? :)
    Ananas super sprawa :) uwielbiam :) i sprobuje tym bardziej ze to mi wolno jesc :)
    Lilou - no to czekamy i na Twoją betę :)

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane ! to i jak sie do Was przytule :) wprawdzie moje iui wypadnie na wrzesien najprawdopodobniej dopiero ale juz bardzo chetnie tu z Wami przycupne :) powiedzcie mi jakie wymagali od Was badania przed iui?
    Standardowo 3dc lh fsh estradiol prolaktyna. 7 dpo progesteron (i prolaktyna, estradol) oprocz tego amh, droznosc jajowodow (hsg). Hiv, hcv... chlamydia.. kurde wiecej nie pamietam ale jak to gin okreslil "te wszystkie swinstwa":)

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartussiowa dziewczyny dobrze prawią, endo może z dnia na dzień podrosnac nagle.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania koleżanka tu pare stron wcześniej o to pytała i opisywałyśmy ;) to jednak zmieniłaś plany ? ;) myślę, że dobrze, bo skoro wszystko jest ok z nasieniem u Ciebie też to po co od razu IVF :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 15:39

Ania1986 lubi tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam hiv, hcv, chlamydia. Ja miałam tylko wszystkie hormony, amh, przeciwciała p/plemnikowe, hsg. Kilka razy pytałam lekarza, czy to starczy, czy mam jeszcze coś zbadać, ale nic mi nie zalecił. A z tym badaniem, czy plemniki widzą komórkę jajową dr kazał się wstrzymać i zbadać dopiero jak beta teraz wyjdzie negatywna.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zapytaj swojego lekarza, bo jak widzisz co lekarz to inne wymagania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy plemniki widzą komórkę jajową o.O? a cóż to za badanie??

lilou a kiedy beta? w którym dc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 15:49

• lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betę będę badać 13 dni po iui, 14 dni po zastrzyku, to będzie mój 26dc.
    Test HBA - czy plemniki funkcjonują poprawnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 15:55

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z was się orientuje jak długo czeka na się na wynik bety w gyncentrum? Robiąc ostatnio betę u siebie, wynik miałam dopiero następnego dnia po 15 :(

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa to o ten test wiązania chodzi... podziwiam ię, że wytrzymasz o 13 dpo... ja pewnie jak się sparzę 2-3razy to też mi się odechce robić bety w 10-11 dpo... w sumie to bedzie moja pierwsza

ja w gyn nie robiłam, ale np robiąc w diagnostyce zawsze do 15:00 tego dnia mam wyniki wszystkich badań:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 16:01

‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ