X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam ze sie wczoraj podlamalam przez to endo :(
    Od wtorku stosuje sie do zalecen dietetyka, w 4 dni zgubilam prawie 2 kg... ale ciezko jest nie jesc nic mącznego i nabiału. ...

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endo może w pewnym momencie bardzo szybko podroosnąć :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa, trzymam kciuki aby podroslo i bylo dobrze i abys mogla podejsc do iui. Wierze, ze bedzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta, juz czekam z niecierpliwoscia na Twoja bete! &&&

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    A moim M to raczej staramy się tak nawet trochę z tego wszystkiego żartować. Gdy po iui do niego zadzwoniłam i powiedziałam, ze widziałam jego żołnierzyki pod mikroskopem to zapytał czy były agresywne i szczękały zębami. Bo on wie, ze jego są agresywne :) no a dzisiaj wybieram się kupić sobie ananas, bo podobno na zagnieżdżenie pomaga. Stosowała któraś?

Ja jadłam ananasa, kupiłam zaraz po wizycie potwierdzającej, że pęcherzyki pękły. I wcinałam przez cały tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak no właśnie boję się i nie wiem , czy się odważę ... :/ ale muszę, bo potem mam małą imprezę rodzinną, to będę wiedziała, czy mogę sobie coś chlapnąć :PP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 14:53

• lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa, przyzwyczaisz się do diety, grunt to się nie poddawać.

sylwaśta, mnie też przeraża myśl, że mogło się nie udać, dlatego mi się z betą za bardzo nie spieszy.

Widzę, że ja jestem następna do testowania...

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w następnym cyklu też spróbuję z tym ananasem, mimo iż nie lubię. Czego się nie robi dla fasolki.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, przestań mierzyć temperetaurę, będziesz spokojniesza i szczęśliwsza. Co ma być to będzie :)

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ! to i jak sie do Was przytule :) wprawdzie moje iui wypadnie na wrzesien najprawdopodobniej dopiero ale juz bardzo chetnie tu z Wami przycupne :) powiedzcie mi jakie wymagali od Was badania przed iui?

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze od urlopu czyli od tygodnia nie ruszylam termometru?? :)
    Ananas super sprawa :) uwielbiam :) i sprobuje tym bardziej ze to mi wolno jesc :)
    Lilou - no to czekamy i na Twoją betę :)

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane ! to i jak sie do Was przytule :) wprawdzie moje iui wypadnie na wrzesien najprawdopodobniej dopiero ale juz bardzo chetnie tu z Wami przycupne :) powiedzcie mi jakie wymagali od Was badania przed iui?
    Standardowo 3dc lh fsh estradiol prolaktyna. 7 dpo progesteron (i prolaktyna, estradol) oprocz tego amh, droznosc jajowodow (hsg). Hiv, hcv... chlamydia.. kurde wiecej nie pamietam ale jak to gin okreslil "te wszystkie swinstwa":)

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartussiowa dziewczyny dobrze prawią, endo może z dnia na dzień podrosnac nagle.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania koleżanka tu pare stron wcześniej o to pytała i opisywałyśmy ;) to jednak zmieniłaś plany ? ;) myślę, że dobrze, bo skoro wszystko jest ok z nasieniem u Ciebie też to po co od razu IVF :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 15:39

Ania1986 lubi tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam hiv, hcv, chlamydia. Ja miałam tylko wszystkie hormony, amh, przeciwciała p/plemnikowe, hsg. Kilka razy pytałam lekarza, czy to starczy, czy mam jeszcze coś zbadać, ale nic mi nie zalecił. A z tym badaniem, czy plemniki widzą komórkę jajową dr kazał się wstrzymać i zbadać dopiero jak beta teraz wyjdzie negatywna.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zapytaj swojego lekarza, bo jak widzisz co lekarz to inne wymagania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy plemniki widzą komórkę jajową o.O? a cóż to za badanie??

lilou a kiedy beta? w którym dc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 15:49

• lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betę będę badać 13 dni po iui, 14 dni po zastrzyku, to będzie mój 26dc.
    Test HBA - czy plemniki funkcjonują poprawnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 15:55

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z was się orientuje jak długo czeka na się na wynik bety w gyncentrum? Robiąc ostatnio betę u siebie, wynik miałam dopiero następnego dnia po 15 :(

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa to o ten test wiązania chodzi... podziwiam ię, że wytrzymasz o 13 dpo... ja pewnie jak się sparzę 2-3razy to też mi się odechce robić bety w 10-11 dpo... w sumie to bedzie moja pierwsza

ja w gyn nie robiłam, ale np robiąc w diagnostyce zawsze do 15:00 tego dnia mam wyniki wszystkich badań:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 16:01

‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ