X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :)

u mnie nastrój w porządku :) choć myśli cały czas krążą wokół jednego. Oj cały czas testuję swoją cierpliwość, z która zawsze miałam duży problem. Teraz chyba nauczkę dostaję ;)

migotka kiedy testujesz, betujesz?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Cześć laseczki :)

u mnie nastrój w porządku :) choć myśli cały czas krążą wokół jednego. Oj cały czas testuję swoją cierpliwość, z która zawsze miałam duży problem. Teraz chyba nauczkę dostaję ;)

migotka kiedy testujesz, betujesz?

Kochana, ja się zarzekłam, że nie będę testować!
    W poniedziałek mogłabym już zrobić betę, ale na dzień dzisiejszy robić nie będę;)
    To rozczarowanie jest straszne, więc z dwojga złego chyba wolę cierpliwie czekać...;/
    A Ty będziesz testować?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • india Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka ja TEN dzień zaplanowałam sobie na środę ;) no chyba, ze @ mnie wyprzedzi

ug378ribe4qdpu6z.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja @ będę wyglądać od środy do soboty,więc jeszcze trochę;)
    Jestem ciekawa również, jak mój organizm zareaguje na duphastom, ponieważ 1 raz w życiu go biorę...
    India, a masz jakieś objawy? Mnie wczoraj i przedwczoraj bolał strasznie brzuch, ale w poprzednim cyklu miałam to samo i to dokładnie w tych samych dniach. Dzisiaj żadnych bóli oprócz piersiowych;)

• india Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu pierwszy raz biorę Luteinę, bo wcześniej miałam dupka.
    "Objawy" myślę, ze takie jak co miesiąc więc trudno nazywać je ciążowymi ;)
    Cycki bolą, jajniki ćmią, wczoraj świdrowało coś z prawej strony (ale takie akcje już miewałam), rozchwianie emocjonalne, ale to też się zdarzało. Więc scenariusz jak co miesiąc ;) Trzeba czekać i nie wariować NonNon01.gif

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karinka przytulam consoling2.gif

bartusiowa, ale znasz swój organizm, brawo. Ja to wiele rzy obstawiałam, ze jestem po owu, a monitoring pokazywał, że jeszcze przed gruebelpl5.gif Teraz ogromne kciuki, aby IUI na pękniętych okazała się szczęśliwą ;)

gaja a Ty sama tyle jajeczek produkujesz?? Trzymam kciuki za ich ładne dojrzewanie <3
    Ja to nawet po clo miałam sztuk 1.

Dziewczyny ja piję zioła Sroki, to mój 3 cykl. W pierwszym cyklu jakie cuda mi się podziały, miałam torbiel, ale trudno powiedzieć czy to po ziołach, bo akurat torbiele mi się zdarzają. W drugim cyklu wypiłam chyba tylko 3 kilka dni, a teraz w 3 do owu.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, a jak Twój organizm reagował na dupka? Jakieś zmiany zaobserwowałaś?
    Miałaś plamienia? @ przyszła o czasie?

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka sytuacja na froncie beznadziejna, niebawem pojele sie krew. Głowa boli od wczoraj (i to nie jest efekt smakowania wiśniówki) zawsze przed @ zaczyna boleć głowa, później zapiernicza mnie brzuch i chulst po sprawie.

Mnie do testowania wogole nie ciągnie, bo akurat nigdy ciąży się nie spodziewam. A zatestowałabym dopiero ok 40dc jaby czerwona nie przylazła.

Karina przytulam.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. A ja zamierzam testować w niedziele za tydzień. Do soboty biorę utrogest i zawsze testuje pierwszego dnia po skończonym opakowaniu by wiedzieć czy mam nadal brać. No i nigdy jeszcze nie musiałam brać dalej ;(

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak głowa do góry;)

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Krysiak głowa do góry;)
    Migotko, moja głowa jak najbardziej w gorze. Aż czasem myśle ze za bardzo, gdzieś w obłokach

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze ze mam już nowy plan. Myśle ze jeśli się nie udało tym razem to nie podejdę od razu do kolejnej iui. W sierpniu mam wizytę w klinice, zobaczę co powiedzą a końcem sierpnia u takiej ginekolog która leczy homeopatyczne, tez bezpłodność. Nie porywalabym się z motyka na słońce gdyby nie fakt, ze znam dziewczynę której pomogła. W dodatku ta dziewczyna sama jest lekarzem, mimo to zdecydowała się na te terapie. Myśle ze zanim zacznę myślec o ivf muszę popróbować jeszcze innych rzeczy. Bo dla mnie ivf to już ostateczność.

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak, a jak taka terapia homeopatyczna wygląda??

• lipa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Krysiak, a jak taka terapia homeopatyczna wygląda??

Tez jestem bardzo ciekawa

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie testuje, ale jade dzis skontrolowac tsh i prolaktyne. Znowu pojawil mi sie mlekotok :-( poza tym zbadam sobie amh. Nigdy nie badalam. Troche sie denerwuje...

age.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpisy :-)

Powodzenia dziewczyny !

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • india Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie pojechalam zbadac progesteron. Zobacze na ile luteina podwyzsza wynik. Sprawdzalyscie po lutce?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Najważniejsze ze mam już nowy plan. Myśle ze jeśli się nie udało tym razem to nie podejdę od razu do kolejnej iui. W sierpniu mam wizytę w klinice, zobaczę co powiedzą a końcem sierpnia u takiej ginekolog która leczy homeopatyczne, tez bezpłodność. Nie porywalabym się z motyka na słońce gdyby nie fakt, ze znam dziewczynę której pomogła. W dodatku ta dziewczyna sama jest lekarzem, mimo to zdecydowała się na te terapie. Myśle ze zanim zacznę myślec o ivf muszę popróbować jeszcze innych rzeczy. Bo dla mnie ivf to już ostateczność.

Krysiak, w homeopatię trzeba bardzo mocno wierzyć, że pomaga, i czasami jak sobie na siłę wmówisz to może pomoże. Ja kiedyś leczyłam się homeopatycznie na trądzik i teraz jak sobie o tym pomyślę, to mi się śmiać chce, że byłam taka głupia. Kulki (tabletki) swoje kosztowały,a nie wyleczyły ani jednej krostki. Babka wymyślała choroby, których nigdy nie miałam, typu bardzo silne zapalenie pęcherza, no chyba musiałabym coś poczuć. Dla mnie to wyrzucone pieniądze i strata czasu. Tak samo te ziółka, jednym pomogą innym nie, a z tego co wiem, to ziółka nawet czasem i zaszkodzą, więc strach pić bez wiedzy lekarza.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze Lilou, w medycynę tradycyjna tez wierze i co mi z tego. W czerwcu zeszłego roku zaczęłam brać CLO, w pierwszym miesiącu całkiem wyluzowana nie wierząc ze w pierwszym cyklu się uda. Po roku stwierdzam ze nie pomogło, skutków nie widać. A co miesiąc ogromne nadzieje. Myśle ze muszę tego wypróbować, tak dla siebie. Tak na zdrowy rozum wydaje mi się, ze blokada psychiczna mnie nie dotyczy, bo przecież na początku gdy zaczynaliśmy starania to tej presji tak nie było. Ale sama nie wiem, czasami zastanawiam się nad tym, czy np podświadomie nie blokuje się. Ja odkąd pamietam miałam wokół siebie małe dzieci. Byłam nastolatka gdy moje siostry porodzily dzieci, ja je wiecznie nianczylam. Potem wyjechałam za granice jako opiekunka do dzieci. Po kilku latach wreszcie się od tego wszystkiego uwolnilam ale wydaje mi się, ze mam tak bardzo dość obcych dzieci ze aż może boje się mieć własne. Bo przez ostatnie lata odbierałam to jako luksus ze nie muszę żadnych dzieci niańczyć. Wiem ze to kupę kasy kosztuje, ale może pomoże. Iui tez kosztuje a tez nie masz gwarancji ze się powiedzie. Zreszta ja chce te homeopatie tylko tak przy okazji wypróbować. Nadal będę się leczyć metoda tradycyjna, tyle ze chce zmienić lekarza a raczej przejść z gabinetu ginekologicznego do kliniki.

• lilou Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są też takie przypadki, że po latach nieskutecznego leczenia para zachodzi w ciążę bez żadnych wspomagaczy. Czasem się coś odblokuje i już :) Ja nie mam cierpliwości, żeby odpuścić. Nawet nie mam cierpliwości, żeby stracić 1 cykl. Jeszcze 2 lata temu, w życiu nie pomyślałabym, że będę musiała do ivf podchodzić, a teraz jestem maleńki kroczek przed ivf. Z drugiej strony sobie myślę, że też mamy ogromne szczęście, że akurat w latach naszych starań mamy szansę się załapać na dofinansowanie do ivf. Program obowiązuje do czerwca 2016, więc aż szkoda nie skorzystać.

Peonia88
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ