X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • julusiek Nowa

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyjścia @ to też tak właśnie myślę, że przyjdzie dopiero po odstawieniu, ale ta wysoka temp mnie zastanawia, no nic zobaczymy we wtorek to będzie 10dpo więc już coś powinno wyjść

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julusiek wrote:
    Przyjmuję 100 dwa razy dziennie dopochwowo
    Ja bralam 2 tabletki 100mg 2 razy dziennie

Ania1986 lubi tę wiadomość

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś podejrzeć moje jajeczka mam 2 dominujące 18mm a reszta została mała na szczęście endometrium 6,9 mm w wtorek IUI i teraz moje pytanie ile godzin przed zrobić zastrzyk z ovitrelle pierwszy raz było 38h 2 raz 28 i teraz się zastanawiam kiedy wziąść go

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    A ja byłam dziś podejrzeć moje jajeczka mam 2 dominujące 18mm a reszta została mała na szczęście endometrium 6,9 mm w wtorek IUI i teraz moje pytanie ile godzin przed zrobić zastrzyk z ovitrelle pierwszy raz było 38h 2 raz 28 i teraz się zastanawiam kiedy wziąść go
    ja bym wziela w niedziele o 24.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julusiek wrote:
    Witam dziewczyny, jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo orientuję się w tym świecie, ale mam do Was pytanie i mam nadzieje, że mnie nie zignorujecie ani, że jakoś za bardzo nie zakłócę waszego porządku. Mianowicie, w poprzednią sobotę miałam robioną inseminacje, od poniedziałku wieczora zaczęłam przyjmować utrogestan(progesteron) i teraz moje pytanie, czy on podwyższa temperaturę? We wtorek mam zrobić bHCG czy jeżeli miałaby przyjść @ to temp mimo branie progesteronu powinna spaść? Czy dopiero jak go odstawie?
    Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz i wszystkim życzę powodzenia
    sugerowanie sie temperatura w 100% jest błedem, mozesz miec mega wysoka temperature i ciazy moze nie byc. Takze to bez znaczenia czy podwyzsza czy nie, bo i tak badanie beta prawde powie. Ja juz tu widzialam i wykresy z mega wysokimi tempkami i nie bylo kropka, a sama po luteinie mialam mega nisko i zaszłam. Jak odstawiasz to powinna spasc tempka, natomiast w trakcie brania tez mozna dostac @ zalezy od organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 13:04

• julusiek Nowa

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka ja broń Boże nie twierdze, że moje wysokie temp na pewno oznaczają ciąże, zwyczajna babska ciekawość, bo pierwszy raz przyjmuje progesteron. Wiem, że jedyne potwierdzenia ciąży to badanie bHCG i wizyta u lekarza dlatego też tak zrobię. Byłam po prostu ciekawa jak wygląda sprawa u osób przyjmujących prog, bo ja jestem świeżynką w tym temacie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julusiek wrote:
    aszka ja broń Boże nie twierdze, że moje wysokie temp na pewno oznaczają ciąże, zwyczajna babska ciekawość, bo pierwszy raz przyjmuje progesteron. Wiem, że jedyne potwierdzenia ciąży to badanie bHCG i wizyta u lekarza dlatego też tak zrobię. Byłam po prostu ciekawa jak wygląda sprawa u osób przyjmujących prog, bo ja jestem świeżynką w tym temacie
    jak wyzej napisalam to wszystko zalezy od organizmu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha, przykro mi. Wredna @. Ale widzę ze silna z Ciebie dziewczyna. Wiec trzymam kciuki za owocne staranka nad morzem ;)

• kmb Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem tak zawsze temperatury miałam wysokie i nic nie wychodziło a jak okazało się że groszek to dziwnie niskie były :-P jak na mnie. Ja biorę 200 mg. Razy dwa już i tempki mam bardzo wysokie fakt nie mierze codziennie..

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha ja też jak się nie uda robię se przerwe na 2 miesiące więc jedziemy na jednym wózku

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wiecie co mnie w tym wszystkim najbardziej boli? Wywalona w błoto kasa (a raczej w kibel), bo tego tyśka co poszedł na iui mogłam lepiej spożytkować i mieć z tego radochę, a tak ani dzieciaka ani kasy. Pochlastać się można, ale wychlałam trochę pigwówki do obiadu i jakoś przeboleję strate kasy. :) trudno się mówi i próbuje się dalej.

Edit. Gaja ty kobieto lepiej nie jedź ze mną na jednym wózku, bo ja na tym wózku już ponad 3 lata śmigam ;) trzymam kciuki, żeby wtorkowa iui się powiodła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 16:26

Neo84 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa a co u Ciebie? Widzę jakieś lyzeczkowanie, cp, ale to chyba nie teraz???!!!

Wiem o czym mowa z kasa. Jednak nie żałuj. Trudno kasy nie szkoda, to się przeboleje. Przecież jeśli walczyć będziemy nadal z pomocą medyczna kasa będzie szła w ruch.

Ja Wma pisałam że jak teraz nam nie wyjdzie to odouszczamy na trochę. Bede miała egzamin przeprowadzka poza tym zajme się sobą ćwiczeniami i inwestycja we własne ciało jakby to powiedzieć:-)
    Oczywiście jak będzie trzeba wrócimy do iui ale ciężko mi powiedzieć kiedy, czy w tym roku jeszcze.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Ja bralam 2 tabletki 100mg 2 razy dziennie
    czyli 200 mg na dobe? to w cyklu z ciaza taka dawke bralas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka niestety teraz... to byla moja pierwsza ciaza... jutro zabieg :-( Początkowo z racji pustego pecherza i coraz powolniejszego przyrostu hcg lekarz myslal ze to ciaza bezzarodkowa odstawilam utrogest i mialo nastapic poronienie ale po tygodniu mialam przyjsc na kontrole hcg bylam w poniedziałek i okazalo sie ze uroslo o przeszlo 3000 i kazali mi w srode przyjechac na usg... mimo ze przyroslo nie jak w zdrowej ciazy to jednak caly czas prztrasta bo w srode (od poniedzialku) przyrosla kolejne przeszlo 2000... lekarz powiedział ze sa dwie opcje albo zarodek na samum poczatku wylecial z pecherza i jest gdzieś w macicy albo to cp bo przy ciazy bezzarodkowej hcg by tak nie roslo... dostalam skierowanie do kliniki ginekologii operacyjnej i w czwartek bylam na badaniach przedzabiegowych i lekarka ktora miala przefaxowane wyniki z kliniki ln powiedziala niestety to samo i odrazu powiedziala ze to skomplikowany przypadek... jutro czeka mnie lyzeczkowanie i jesli zarodek wypadl i jest w macicy to hcg spadnie (kontrola tydzien po zabiegu) a jesli bedzie roslo to cp (po usg nie mogli tego jednoznacznie stwierdzic) i czeka mnie laparoskopia... mialam nadzieje ze fakt ze koniec ciazy byl najgorsza wiescia poronie sama oczyszcze sie i wroce do staran... niestety okazalo sie ze czeka mnie jeszcze dluga droga w strachu i niepewnosci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    czyli 200 mg na dobe? to w cyklu z ciaza taka dawke bralas?
    Nie 400mg na dobe... 2 razy dziennie po 2 tabletki kazda po 100mg... bralam taka sawke przez wszystkie cykle odkad zaczelam stymulacje i w tym z ciaza tez caly czas taka sama...

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 Lunk_a dobrze mówi, nie ma co żałować. Jeśli się zdecydowałyśmy na starania o dziecko z pomocą medycyny w tym także IUI to niestety kasy idzie sporo. Nie chciałabyś wiedzieć ile ja kasy już wydałam. Jednak nie żałuję. Może będę żałować jak będę musiała zakończyć starania i niestety efektu w postaci ciąży nie będzie (tzn. efektu w postaci dziecka, bo w ciąży już byłam 2 razy, ale na krótko). Jednak nie chciałabym za kilka lat, kiedy będzie już za późno na staranie się o dziecko żałować, że zrobiłam za mało. Dlatego na dzień dzisiejszy jestem gotowa na ten cel wydać wszystkie pieniądze jakie mam (a niestety nie mam dużo) i nawet więcej niż mam.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wspolczuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wiecie co mnie w tym wszystkim najbardziej boli? Wywalona w błoto kasa (a raczej w kibel), bo tego tyśka co poszedł na iui mogłam lepiej spożytkować i mieć z tego radochę, a tak ani dzieciaka ani kasy. Pochlastać się można, ale wychlałam trochę pigwówki do obiadu i jakoś przeboleję strate kasy. :) trudno się mówi i próbuje się dalej.

Edit. Gaja ty kobieto lepiej nie jedź ze mną na jednym wózku, bo ja na tym wózku już ponad 3 lata śmigam ;) trzymam kciuki, żeby wtorkowa iui się powiodła.
    ja chyba wydalam 15 tysiecy albo i wiecej na leczenie i trudno, takie zycie. Gdybym sie miala starac naturalnie to by lata leciały i pewnie nic z tego, w koncu to kasa jest zeby ją wydawac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    roxa wspolczuje :(
    :-*

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa przykro mi, trzymaj się.

Pytałam Was Dziewczyny nowen nasze w ciąży czy mialyscie jakieś objawy zwiastujace ciążę

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ