INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Z ta tarczyca i hormonami to moim zdaniem co lekarz to konkretny dzień cyklu, hormony z tego co mi się kojarzy to zawsze kazali mi w trakcie @@ badać, a tarczycę to chyba można w każdym dniu. Ale lepiej chyba poczekać do wizyty, z drugiej strony jak masz się nie zgrać z wizyta u doktora to lepiej już coś mieć. Jeśli szykujesz się do starań o dzidzie to na wizytę lepiej pójść miedzy 2-5 dc, wtedy lekarz zobaczy czy wszystko ok.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualnyindia wrote:Aszka nie chce sobie robic nadziei bo to chyba sprawka Luteiny. A wy macie z tym jakies doświadczenie? Badalyscie progesteron o lutce?
Lila bardzo niski ten progesteron. Moze to blad w labo? A ktory masz dzien cyklu i dpo? -
nick nieaktualnylila25 wrote:Dziewczyny czy przy progesteronie 0,72 ng/ml jest w ogole mozliwe zeby sie zagniezdzilo?
robilam jeszcze estradiol i wynik to 867,40 ng/ml przy normach laboratoryjnych wychodzi na to jakby to byl I trymestr ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 10:15
-
aszka wrote:przy takim progesteronie nie ma szans raczej na ciaze. Dziwny masz wynik estradiolu, zreszta estradiol bada sie głownie albo na poczatku albo w srodku cyklu. Moze wskazywac taki wynik na jakies zmiany na jajnikach.
estradiol zrobilam przy okazji jak robilam bete i progesteron, moze faktycznie nie w tym dniu cyklu co trzeba... zrobilam tak sama z siebie moja gin mowila ze nie ma potrzeby zeby robic... ale tyle sie juz naczytalam ze postanowilam zrobic i co? i okazalo sie ze progesteron mozna powiedziec ze na poziomie 0
moze to wlasnie w tym jest problem i dlatego nie wychodzi no bo jak przy tak niskim poziomie moze sie udac -
nick nieaktualnylila25 wrote:estradiol zrobilam przy okazji jak robilam bete i progesteron, moze faktycznie nie w tym dniu cyklu co trzeba... zrobilam tak sama z siebie moja gin mowila ze nie ma potrzeby zeby robic... ale tyle sie juz naczytalam ze postanowilam zrobic i co? i okazalo sie ze progesteron mozna powiedziec ze na poziomie 0
moze to wlasnie w tym jest problem i dlatego nie wychodzi no bo jak przy tak niskim poziomie moze sie udac -
nick nieaktualnylila25 wrote:tak bralam duphaston ale jak zadzwonilam do gin i powiedzialam jaki mam wynik to kazala duphaston odstawic a brac luteine 2x2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylila25 wrote:ja juz wczoraj zrobilam kolejne badanie nie wiem czy 3/4 dni brania luteiny cos pomoga ale... musialam to sprawdzic
do konca cyklu? zawsze duphaston bralam od 16 do 25 dc
ale w trakcie brania luteiny dostane @ ? nie zatrzyma jej? -
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Aszko to mimo brania dużej dawki luteiny wynik sir nie zwiększa do ttakiego wyniku? India to czemu nie robisz bety testu??? Co mabyc to już wyniku nie zmienisz kochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:37
-
aszka wrote:tak,10 dni do konca cyklu. Chociaz sa takie osoby ze biora do konca i dostaja @. Najlepiej brac 10 dni i odstawic. (i to jest koniec cyklu bo powinna przyjsc @)
a jesli zajde w ciaze a japo tych 10 dniach odstawie luteine to czy ciaza sie utrzyma jesli ja mam progesteron na tak niskim poziomie? -
nick nieaktualnylila25 wrote:a jesli zajde w ciaze a japo tych 10 dniach odstawie luteine to czy ciaza sie utrzyma jesli ja mam progesteron na tak niskim poziomie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:52
-
Neo84 wrote:Z ta tarczyca i hormonami to moim zdaniem co lekarz to konkretny dzień cyklu, hormony z tego co mi się kojarzy to zawsze kazali mi w trakcie @@ badać, a tarczycę to chyba można w każdym dniu. Ale lepiej chyba poczekać do wizyty, z drugiej strony jak masz się nie zgrać z wizyta u doktora to lepiej już coś mieć. Jeśli szykujesz się do starań o dzidzie to na wizytę lepiej pójść miedzy 2-5 dc, wtedy lekarz zobaczy czy wszystko ok.