X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta tarczyca i hormonami to moim zdaniem co lekarz to konkretny dzień cyklu, hormony z tego co mi się kojarzy to zawsze kazali mi w trakcie @@ badać, a tarczycę to chyba można w każdym dniu. Ale lepiej chyba poczekać do wizyty, z drugiej strony jak masz się nie zgrać z wizyta u doktora to lepiej już coś mieć. Jeśli szykujesz się do starań o dzidzie to na wizytę lepiej pójść miedzy 2-5 dc, wtedy lekarz zobaczy czy wszystko ok.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Lilko a moze to faktycznie blad testow w labo????

nie mam pojecia.. zobaczymy jakie teraz bede miec wyniki i co mi dzisiaj gin powie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Aszka nie chce sobie robic nadziei bo to chyba sprawka Luteiny. A wy macie z tym jakies doświadczenie? Badalyscie progesteron o lutce?

Lila bardzo niski ten progesteron. Moze to blad w labo? A ktory masz dzien cyklu i dpo?
    nawet przy luteinie taki progsteron wskazuje na ciaze, oczywiscie na 100% tylko wynik bety.

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poki @ nie dostane bede miec nadzieje ze moze jednak jakims cudem sie udalo...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    Dziewczyny czy przy progesteronie 0,72 ng/ml jest w ogole mozliwe zeby sie zagniezdzilo?

robilam jeszcze estradiol i wynik to 867,40 ng/ml przy normach laboratoryjnych wychodzi na to jakby to byl I trymestr ciazy
    przy takim progesteronie nie ma szans raczej na ciaze. Dziwny masz wynik estradiolu, zreszta estradiol bada sie głownie albo na poczatku albo w srodku cyklu. Moze wskazywac taki wynik na jakies zmiany na jajnikach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 10:15

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    przy takim progesteronie nie ma szans raczej na ciaze. Dziwny masz wynik estradiolu, zreszta estradiol bada sie głownie albo na poczatku albo w srodku cyklu. Moze wskazywac taki wynik na jakies zmiany na jajnikach.

estradiol zrobilam przy okazji jak robilam bete i progesteron, moze faktycznie nie w tym dniu cyklu co trzeba... zrobilam tak sama z siebie moja gin mowila ze nie ma potrzeby zeby robic... ale tyle sie juz naczytalam ze postanowilam zrobic i co? i okazalo sie ze progesteron mozna powiedziec ze na poziomie 0 :(

moze to wlasnie w tym jest problem i dlatego nie wychodzi no bo jak przy tak niskim poziomie moze sie udac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    estradiol zrobilam przy okazji jak robilam bete i progesteron, moze faktycznie nie w tym dniu cyklu co trzeba... zrobilam tak sama z siebie moja gin mowila ze nie ma potrzeby zeby robic... ale tyle sie juz naczytalam ze postanowilam zrobic i co? i okazalo sie ze progesteron mozna powiedziec ze na poziomie 0 :(

moze to wlasnie w tym jest problem i dlatego nie wychodzi no bo jak przy tak niskim poziomie moze sie udac :(
    a masz zapisany dhupaston albo luteine? Przy takim wyniku to konieczne jest.

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bralam duphaston ale jak zadzwonilam do gin i powiedzialam jaki mam wynik to kazala duphaston odstawic a brac luteine 2x2

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    tak bralam duphaston ale jak zadzwonilam do gin i powiedzialam jaki mam wynik to kazala duphaston odstawic a brac luteine 2x2
    to trzeba zbadac w nastepnym cyklu progsteron i sprawdzic czy pomoglo. Oczywscie w nastepnym cyklu brac po owulacji az do konca cyklu.

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wczoraj zrobilam kolejne badanie :D nie wiem czy 3/4 dni brania luteiny cos pomoga ale... musialam to sprawdzic :)

do konca cyklu? zawsze duphaston bralam od 16 do 25 dc
    ale w trakcie brania luteiny dostane @ ? nie zatrzyma jej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszko to mimo brania dużej dawki luteiny wynik sir nie zwiększa do ttakiego wyniku? India to czemu nie robisz bety testu??? Co mabyc to już wyniku nie zmienisz kochana :)

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po teraz leżenie i odprężanie się do końca dnia :)

lipa, india, Nanatasza, lilou lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, ja biore lutke od 20 do 25dc (2x50) i zdarzało się, ze dostawałam @ biorąc jeszcze tabletki

1usajw4zj5vrwf30.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Lila, ja biore lutke od 20 do 25dc (2x50) i zdarzało się, ze dostawałam @ biorąc jeszcze tabletki

dzieki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    ja juz wczoraj zrobilam kolejne badanie :D nie wiem czy 3/4 dni brania luteiny cos pomoga ale... musialam to sprawdzic :)

do konca cyklu? zawsze duphaston bralam od 16 do 25 dc
    ale w trakcie brania luteiny dostane @ ? nie zatrzyma jej?
    tak,10 dni do konca cyklu. Chociaz sa takie osoby ze biora do konca i dostaja @. Najlepiej brac 10 dni i odstawic. (i to jest koniec cyklu bo powinna przyjsc @)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Aszko to mimo brania dużej dawki luteiny wynik sir nie zwiększa do ttakiego wyniku? India to czemu nie robisz bety testu??? Co mabyc to już wyniku nie zmienisz kochana :)
    jezeli dziewczyna zachodzi w ciaze to zaczyna byc zwiekszona produkacja progsteronu wiec jest naturalny progesteron + luteina= wynik wskazuje na ciaze. Przy samej tylko luteinie wynik zazwyczaj jest maksymalnie do 22 lub do wartosci ciazowych. Ja biore lutke 2 lata i jak nie zaszłam w ciaze nie mialam wyniku ciazowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:37

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak,10 dni do konca cyklu. Chociaz sa takie osoby ze biora do konca i dostaja @. Najlepiej brac 10 dni i odstawic. (i to jest koniec cyklu bo powinna przyjsc @)

a jesli zajde w ciaze a japo tych 10 dniach odstawie luteine to czy ciaza sie utrzyma jesli ja mam progesteron na tak niskim poziomie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    a jesli zajde w ciaze a japo tych 10 dniach odstawie luteine to czy ciaza sie utrzyma jesli ja mam progesteron na tak niskim poziomie?
    to teraz bierzesz po to zeby zwiekszyc. Raczej jak zrobisz test po 10 dniach (beta) to juz powinien byc wynik ciazowy widoczny, zawsze mozna pobrac do 14 dni dla pewnosci. Jak ktos ma jakies problemy to i nawet wielkie dawki luteiny nie pomoga. Sa dziewczyny ze biora 800 mg na dzien luteiny i sie nie udaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:52

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Z ta tarczyca i hormonami to moim zdaniem co lekarz to konkretny dzień cyklu, hormony z tego co mi się kojarzy to zawsze kazali mi w trakcie @@ badać, a tarczycę to chyba można w każdym dniu. Ale lepiej chyba poczekać do wizyty, z drugiej strony jak masz się nie zgrać z wizyta u doktora to lepiej już coś mieć. Jeśli szykujesz się do starań o dzidzie to na wizytę lepiej pójść miedzy 2-5 dc, wtedy lekarz zobaczy czy wszystko ok.
    Dzieku wielkie za pomoc :) mam juz jakis obraz tego wszystkiego :) pozdrawiam.

ovufriend.pl
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny za pomoc, trzymam kciuki za te ktorym sie udalo zeby wszystko bylo ok i za te ktorym sie nie udalo tak jak mnie zeby w koncu zobaczyc te upragnione 2 krechy na tescie :)
    albo ladna bete :D

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ