X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze ze endometrium ladne 14mm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    hej :) wlasnie wrocilam od lekarza i wiecie co mi powiedziala? :)
    jestem 3dni przed @ a mam pecherzyk 45mm ktory juz zaczal pekac bo pojawil sie juz plyn w zatoce douglasa, estradiol wyglada jak na I trymestr ciazy a progesteron mowi ze zdarza sie ze we wczesnej ciazy spada a nie koniecznie rosnie.
    pytalam czy nie za duzy ten pecherzyk ale powiedziala ze nie, kiedys gdzies wyczytalam ze za duzy tez nie moze byc... nadzieja wrocila :)

tak tylko napisalam jakby to kogos interesowalo :)
    pecherzyk 45 mm to juz torbiel. Stad wlasnie duzy estradiol bo to jest zmiana na jajniku, dobrze ze sie wchłania.

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    pecherzyk 45 mm to juz torbiel. Stad wlasnie duzy estradiol bo to jest zmiana na jajniku, dobrze ze sie wchłania.

no to mnie pocieszylass

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    hej :) wlasnie wrocilam od lekarza i wiecie co mi powiedziala? :)
    jestem 3dni przed @ a mam pecherzyk 45mm ktory juz zaczal pekac bo pojawil sie juz plyn w zatoce douglasa, estradiol wyglada jak na I trymestr ciazy a progesteron mowi ze zdarza sie ze we wczesnej ciazy spada a nie koniecznie rosnie.
    pytalam czy nie za duzy ten pecherzyk ale powiedziala ze nie, kiedys gdzies wyczytalam ze za duzy tez nie moze byc... nadzieja wrocila :)

tak tylko napisalam jakby to kogos interesowalo :)
    Spóźniona ovulacja zdarza się i przeważnie są to wpadki ciąż, no to do dzieła powodzenia,a za parę dni idź sprawdzić czy na pewno nie zrobiła się torbiel

Fajnie że napisałaś :)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    no to mnie pocieszylass
    pecherzyki sie uznaje do max 30 mm, powyzej to juz torbiel. A miałas w ogole zastrzyk na pękanie? Bo wyglada na to ze masz niepekajace pecherzyki.

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Spóźniona ovulacja zdarza się i przeważnie są to wpadki ciąż, no to do dzieła powodzenia,a za parę dni idź sprawdzić czy na pewno nie zrobiła się torbiel

Fajnie że napisałaś :)

:)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila sorry ja nie rozumiem. 3 dni przd okresem a masz pecherzyk ktory peka? 45mm? Możesz to wyjaśnić?

iv09i09katk65tr1.png
  • lila25 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    pecherzyki sie uznaje do max 30 mm, powyzej to juz torbiel. A miałas w ogole zastrzyk na pękanie? Bo wyglada na to ze masz niepekajace pecherzyki.

przed IUI mialam zastrzyk i pekl na 100% bo sprawdzalam na usg

teraz jest kolejny

• Lunk_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah juz doczytuje nie odświeżyl mi sie watek

iv09i09katk65tr1.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Lila sorry ja nie rozumiem. 3 dni przd okresem a masz pecherzyk ktory peka? 45mm? Możesz to wyjaśnić?

nie potrafie tego wyjasnic napisalam to co powiedziala mi moja gin
    nie mam pojecia jak to jest mozliwe

• Lunk_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja to kciuki:-) kiedy testy? :-)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj wypowiedz specjalisty z forum naszego bociana dla Ciebie, bo akurat ja sie w torbielach tez juz orientuje bo ja mialam:
    Szanowna pani,
    prawidłowy pecherzyk ma od 18 do 24 a niektórzy podają, że do 26 mm. Jacek Szamatowicz lekarz ginekolog

U mnie lekarz mówił ze max do 30 mm mozna uznac pecherzyk, powyzej juz jest torbiela, a tutaj masz wypowiedz lekarza ze prawidłowy pecherzyk jest od 18 mm do 26 mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    przed IUI mialam zastrzyk i pekl na 100% bo sprawdzalam na usg

teraz jest kolejny
    to musiał sie inny wytworzyc i stad ta zmiana. Teraz sprawdz w dniu okresu najlepiej 2/3 dzien @ czy sie wchłonał. W ogole to ja juz pisałam ze trzeba zmienic te lekarke ;)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Slyszalam ton samo niestety taki duży nie wiem czy moze mieć dojrzała kom jaj.

Ale z poprzedniego peknietego, co potwierdzone, może być ciąża jak najbardziej.

iv09i09katk65tr1.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Tutaj wypowiedz specjalisty z forum naszego bociana dla Ciebie, bo akurat ja sie w torbielach tez juz orientuje bo ja mialam:
    Szanowna pani,
    prawidłowy pecherzyk ma od 18 do 24 a niektórzy podają, że do 26 mm. Jacek Szamatowicz lekarz ginekolog

U mnie lekarz mówił ze max do 30 mm mozna uznac pecherzyk, powyzej juz jest torbiela, a tutaj masz wypowiedz lekarza ze prawidłowy pecherzyk jest od 18 mm do 26 mm.

ja nigdy nie mialam a co teraz z tego bedzie.. nie wiem...
    moja ginekolog powiedziala ze jest prawidlowy

• india Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila dziwna Twoja sytuacja... ja też nie do końca zrozumiałam. Lekarz sugeruje drugą owulację czy początek ciąży?? Pogubiłam się.
    Ja niestety 2 cykle wcześniej miałam 4 cm torbiel.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bon4 cm nie niesie chyba dojrzałej kom jaj

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    ja nigdy nie mialam a co teraz z tego bedzie.. nie wiem...
    moja ginekolog powiedziala ze jest prawidlowy
    nie jest prawidłowy a lekarke masz niedouczona :) Przykro mi to pisac, ale babka sie nie zna na tym-jak widac. Na dodatek jak bedziesz miec nadal torbiel to trzeba bedzie wprowadzic leki badz antyki. Wiadomo ze chcesz zajsc w ciaze ale naprawde warto poszukac dobrego lekarza, juz samo to co pisalas wczesniej ze mialas nasienie bez preparatyki juz dyskwalifikuje te lekarke. A na dodatek jak wg niej pecherzyk ktory ma 45 mm jest ok, to chyba czas do okulisty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:05

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Gaja to kciuki:-) kiedy testy? :-)
    Za 10 dni bo ja mam króciutkie cykle i jeśli się udało to powinno już pokazać.

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no kurcze ciężko czasem coś napisać szczerze, przykro że któraś się obrazie, ale niech specyfika tego forum nie będzie pocieszycielstwo a pomieszanie-tak- ale realne. Czym innym jest wsparcie.
    A czym innym slodzenie...

Lila idz do innego lekarza, obawiam się ze torbiel 4 cm może się szybko nie chcieć wchlonac. Żebyś przez to nie miała kolejnego cyklu w plecy

Viera Yves lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ