X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze ze endometrium ladne 14mm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    hej :) wlasnie wrocilam od lekarza i wiecie co mi powiedziala? :)
    jestem 3dni przed @ a mam pecherzyk 45mm ktory juz zaczal pekac bo pojawil sie juz plyn w zatoce douglasa, estradiol wyglada jak na I trymestr ciazy a progesteron mowi ze zdarza sie ze we wczesnej ciazy spada a nie koniecznie rosnie.
    pytalam czy nie za duzy ten pecherzyk ale powiedziala ze nie, kiedys gdzies wyczytalam ze za duzy tez nie moze byc... nadzieja wrocila :)

tak tylko napisalam jakby to kogos interesowalo :)
    pecherzyk 45 mm to juz torbiel. Stad wlasnie duzy estradiol bo to jest zmiana na jajniku, dobrze ze sie wchłania.

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    pecherzyk 45 mm to juz torbiel. Stad wlasnie duzy estradiol bo to jest zmiana na jajniku, dobrze ze sie wchłania.

no to mnie pocieszylass

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    hej :) wlasnie wrocilam od lekarza i wiecie co mi powiedziala? :)
    jestem 3dni przed @ a mam pecherzyk 45mm ktory juz zaczal pekac bo pojawil sie juz plyn w zatoce douglasa, estradiol wyglada jak na I trymestr ciazy a progesteron mowi ze zdarza sie ze we wczesnej ciazy spada a nie koniecznie rosnie.
    pytalam czy nie za duzy ten pecherzyk ale powiedziala ze nie, kiedys gdzies wyczytalam ze za duzy tez nie moze byc... nadzieja wrocila :)

tak tylko napisalam jakby to kogos interesowalo :)
    Spóźniona ovulacja zdarza się i przeważnie są to wpadki ciąż, no to do dzieła powodzenia,a za parę dni idź sprawdzić czy na pewno nie zrobiła się torbiel

Fajnie że napisałaś :)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    no to mnie pocieszylass
    pecherzyki sie uznaje do max 30 mm, powyzej to juz torbiel. A miałas w ogole zastrzyk na pękanie? Bo wyglada na to ze masz niepekajace pecherzyki.

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Spóźniona ovulacja zdarza się i przeważnie są to wpadki ciąż, no to do dzieła powodzenia,a za parę dni idź sprawdzić czy na pewno nie zrobiła się torbiel

Fajnie że napisałaś :)

:)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila sorry ja nie rozumiem. 3 dni przd okresem a masz pecherzyk ktory peka? 45mm? Możesz to wyjaśnić?

iv09i09katk65tr1.png
  • lila25 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    pecherzyki sie uznaje do max 30 mm, powyzej to juz torbiel. A miałas w ogole zastrzyk na pękanie? Bo wyglada na to ze masz niepekajace pecherzyki.

przed IUI mialam zastrzyk i pekl na 100% bo sprawdzalam na usg

teraz jest kolejny

• Lunk_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah juz doczytuje nie odświeżyl mi sie watek

iv09i09katk65tr1.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Lila sorry ja nie rozumiem. 3 dni przd okresem a masz pecherzyk ktory peka? 45mm? Możesz to wyjaśnić?

nie potrafie tego wyjasnic napisalam to co powiedziala mi moja gin
    nie mam pojecia jak to jest mozliwe

• Lunk_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja to kciuki:-) kiedy testy? :-)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj wypowiedz specjalisty z forum naszego bociana dla Ciebie, bo akurat ja sie w torbielach tez juz orientuje bo ja mialam:
    Szanowna pani,
    prawidłowy pecherzyk ma od 18 do 24 a niektórzy podają, że do 26 mm. Jacek Szamatowicz lekarz ginekolog

U mnie lekarz mówił ze max do 30 mm mozna uznac pecherzyk, powyzej juz jest torbiela, a tutaj masz wypowiedz lekarza ze prawidłowy pecherzyk jest od 18 mm do 26 mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    przed IUI mialam zastrzyk i pekl na 100% bo sprawdzalam na usg

teraz jest kolejny
    to musiał sie inny wytworzyc i stad ta zmiana. Teraz sprawdz w dniu okresu najlepiej 2/3 dzien @ czy sie wchłonał. W ogole to ja juz pisałam ze trzeba zmienic te lekarke ;)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Slyszalam ton samo niestety taki duży nie wiem czy moze mieć dojrzała kom jaj.

Ale z poprzedniego peknietego, co potwierdzone, może być ciąża jak najbardziej.

iv09i09katk65tr1.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Tutaj wypowiedz specjalisty z forum naszego bociana dla Ciebie, bo akurat ja sie w torbielach tez juz orientuje bo ja mialam:
    Szanowna pani,
    prawidłowy pecherzyk ma od 18 do 24 a niektórzy podają, że do 26 mm. Jacek Szamatowicz lekarz ginekolog

U mnie lekarz mówił ze max do 30 mm mozna uznac pecherzyk, powyzej juz jest torbiela, a tutaj masz wypowiedz lekarza ze prawidłowy pecherzyk jest od 18 mm do 26 mm.

ja nigdy nie mialam a co teraz z tego bedzie.. nie wiem...
    moja ginekolog powiedziala ze jest prawidlowy

• india Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila dziwna Twoja sytuacja... ja też nie do końca zrozumiałam. Lekarz sugeruje drugą owulację czy początek ciąży?? Pogubiłam się.
    Ja niestety 2 cykle wcześniej miałam 4 cm torbiel.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bon4 cm nie niesie chyba dojrzałej kom jaj

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    ja nigdy nie mialam a co teraz z tego bedzie.. nie wiem...
    moja ginekolog powiedziala ze jest prawidlowy
    nie jest prawidłowy a lekarke masz niedouczona :) Przykro mi to pisac, ale babka sie nie zna na tym-jak widac. Na dodatek jak bedziesz miec nadal torbiel to trzeba bedzie wprowadzic leki badz antyki. Wiadomo ze chcesz zajsc w ciaze ale naprawde warto poszukac dobrego lekarza, juz samo to co pisalas wczesniej ze mialas nasienie bez preparatyki juz dyskwalifikuje te lekarke. A na dodatek jak wg niej pecherzyk ktory ma 45 mm jest ok, to chyba czas do okulisty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:05

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Gaja to kciuki:-) kiedy testy? :-)
    Za 10 dni bo ja mam króciutkie cykle i jeśli się udało to powinno już pokazać.

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no kurcze ciężko czasem coś napisać szczerze, przykro że któraś się obrazie, ale niech specyfika tego forum nie będzie pocieszycielstwo a pomieszanie-tak- ale realne. Czym innym jest wsparcie.
    A czym innym slodzenie...

Lila idz do innego lekarza, obawiam się ze torbiel 4 cm może się szybko nie chcieć wchlonac. Żebyś przez to nie miała kolejnego cyklu w plecy

Viera Yves lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ