X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie jest prawidłowy a lekarke masz niedouczona :) Przykro mi to pisac, ale babka sie nie zna na tym-jak widac. Na dodatek jak bedziesz miec nadal torbiel to trzeba bedzie wprowadzic leki badz antyki. Wiadomo ze chcesz zajsc w ciaze ale naprawde warto poszukac dobrego lekarza, juz samo to co pisalas wczesniej ze mialas nasienie bez preparatyki juz dyskwalifikuje te lekarke. A na dodatek jak wg niej pecherzyk ktory ma 45 mm jest ok, to chyba czas do okulisty.
    To samo miałam na mysli pisząc to con wyżej

aszka lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec moze to i torbiel...

z opinii innych wiem ze to dobry lekarz, wielu znajomym pomogla..
    ale teraz juz sama nie wiem
    twierdzi ze z tego pecherzyka moze cos byc

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dziewczyny no kurcze ciężko czasem coś napisać szczerze, przykro że któraś się obrazie, ale niech specyfika tego forum nie będzie pocieszycielstwo a pomieszanie-tak- ale realne. Czym innym jest wsparcie.
    A czym innym slodzenie...

Lila idz do innego lekarza, obawiam się ze torbiel 4 cm może się szybko nie chcieć wchlonac. Żebyś przez to nie miała kolejnego cyklu w plecy
    wiesz co kto zrobi jego sprawa, ja uwazam ze lepiej poszukac lepszego i moze nawet drozszego specjalisty z kliniki niz leczyc sie u byle kogo. Sama zmieniłam klinike i jestem zadowolona, uniknełam szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    wiec moze to i torbiel...

z opinii innych wiem ze to dobry lekarz, wielu znajomym pomogla..
    ale teraz juz sama nie wiem
    twierdzi ze z tego pecherzyka moze cos byc
    zawsze mozesz zostac u niej, wystarczy ze wpiszesz sobie w google torbiel 45 mm wyskoczy Ci mnostwo stron. To ze znajomym pomogła, moze wystarczyło ze dała jakis lek na owulke i zaskoczyli. Na pewno nie jest to lekarka specjalista od niepłodnosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:08

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka jasne jego sprawa ale nie ma co się ludzic przy pewnych sprawach. Tak jak moj gin mówi dojrzała kom jajowa w pech od 17mm, 30 to jest max maxow. Powinien mieć poniżej 26.

aszka lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    zawsze mozesz zostac u niej, wystarczy ze wpiszesz sobie w google torbiel 45 mm wyskoczy Ci mnostwo stron. To ze znajomym pomogła, moze wystarczyło ze dała jakis lek na owulke i zaskoczyli. Na pewno nie jest to lekarka specjalista od niepłodnosci.
    Niektórym wystarczy dobra stymulacja albo ovitrelle. Ale ja nie neguje wiedzy. Jesli masz kasę idz dla własnej ciekawości na usg do innego gina. Zobaczysz, albo ta pani pomyliła wielkość pechetzyka, źle zmierzyla albo niestety cykl w plecy bo może się nie wchlonac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:11

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Niektórym wystarczy dobra stymulacja albo ovitrelle. Ale ja nie neguje wiedzy. Jesli masz kasę idz dla własnej ciekawości na usg do innego gina. Zobaczysz, albo ta pani pomyliła wielkość pechetzyka, źle zmierzyla albo niestety cykl w plecy bo może się nie wchlonac...
    u mnie byla torbiel 40 mm i juz mi wdrozyli leczenie w klinice,wiec nie wiem jak dla kogos moze byc pecherzyk 45 mm jako nie torbiel.

• india Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka jeżeli ci to pomoże przytoczę ci moja sytuację.
    Mimo, że miałam potwierdzoną owu w 15 dc, pojawił się drugi pęcherzyk, który rósł w siłe i niestety ok. 20 dc powstała 4 cm torbiel (mimo, że wczesniej brałam podwójny Pregnyl). OK. 26 dc poszłam sprawdzić czy torbiel może się zmiejsza, ale nic z tego. Jedynie gin potwierdził ładne endo, bo aż 14 mm (ja mam w porywach do 10mm), wiec była nawet mini nadzieja, że może ciąża (no ale wiadomo z tego wcześniejszego pęcherzyka) Niestety mimo, ze endo ładne, jedynie cykl wydłużył się do 31 dni i narobił mi nadziei, ale przyszła @ :( Niestety torbiel tak szybko się nie wchłonęła, pękła w 8 dniu nowego cyklu, wiem bo z silnym bólem trafiłam na USG.
    Ale ja progest w 7 dpo miał ok. 10 ng/ml
    Więc ogólnie torbiel nie wyklucza ciąży ze wcześniejszej owulacji, ale jednak takiego rozmiaru nie mozna uznać za prawidłowy i należy mieć to pod kontrolą ;) a konsultacja u innego lekarza na pewno nie zaszkodzi :*

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety taka prawda. Wiele takich sytuacji że nic sie nie pisze czasem żebyś kogoś nie urazić. Przynajmniej ja wolę nic nie napisać niż- nie rób sobie nadziei.
    Przykład-
    Nie jest złudna nadzieją endometrium, ono rośnie nagle jak szalone. Dlatego jak któraś ma małe piszę- urośnie, bo takie mam przekonanie.
    Jak któraś pisze ze endo podczas iui poniżej 8mm, no ok małe, szansę spadają, ale ono cały czas rośnie.

No ale np progesteron, w dniu spodz mies miałam 147! I byłam w ciąży. Czemu pr spada? Skoro produkuje go c żółte...

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko zalezy od tego jak nasz organizm reaguje. Sa rozne sytuacje, sa sytuacje ze dziewczny zachodza w ciaze przy torbielach ale trzeba to cały czas monitorowac,ogolnie zmiany na jajnikach daja wyniki czesto tez przypominajace ciaze. Np. przerosniete endometrium tez zle. Ale sa wyjatki, sa wyjatki ze beta spada a ciaza sie utrzymuje, itd. To zalezy od tego jak nasz organizm sobie z tym radzi, jednak musi byc dobra pomoc lekarza w tym wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:24

• india Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się pierwszy raz spotkałam z teorią, aby tak niski progesteron mógł się zdarzyć w ciąży. Brakuje tu logicznego uzasadnienia

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    08.07 - katrina /2
    09.07 - migot_ka /1
    10.07 - india /1
    10.07 - krysiak/1

dziewczyny czekamy na info i kibicujemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole trzeba w lipcu podciagnac statystyki. Do roboty :)

• india Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka postaramy się ;)

katrina jak tam??

migotka plamienia się rozkręciły?? będę obserwować jutrzejszą temperaturę

krysiak a Ty jak? Jakieś objawy?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny its true:-D

Czekamy jutro na pozytywne testy:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    aszka postaramy się ;)

katrina jak tam??

migotka plamienia się rozkręciły?? będę obserwować jutrzejszą temperaturę

krysiak a Ty jak? Jakieś objawy?
    U mnie nic a nic. Cisza. Nawet cyce pózniej się powiększyły niż normalnie biorąc progesteron. Dzisiaj chwilami brzuch pobolewa wiec generalnie nie nastawiam się nic a nic. Fajnie byłoby się pozytywnie rozczarować ale generalnie czekam na @ i do dzieła. Ja testować będę dopiero w weekend, może w piątek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Sylwia rozumiem Cię doskonale! Masz leb kochana:-)

A do iui ile min potrzeba?
    Gin mi mowila ze po preparatyce min 5mln. ;))

Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze bety :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dzięki; )

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • india Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam szyjkę twarda i nisko, taka jest chyba przed @ :(
    Poza tym mam bardzo silne bóle podbrzusza, aż w kierunku nerek. Cholera, bol rozkręca się coraz bardziej :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india nie wygląda to ciekawie przykro mi :(

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ