INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
aszka wrote:nie jest prawidłowy a lekarke masz niedouczona Przykro mi to pisac, ale babka sie nie zna na tym-jak widac. Na dodatek jak bedziesz miec nadal torbiel to trzeba bedzie wprowadzic leki badz antyki. Wiadomo ze chcesz zajsc w ciaze ale naprawde warto poszukac dobrego lekarza, juz samo to co pisalas wczesniej ze mialas nasienie bez preparatyki juz dyskwalifikuje te lekarke. A na dodatek jak wg niej pecherzyk ktory ma 45 mm jest ok, to chyba czas do okulisty.
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Dziewczyny no kurcze ciężko czasem coś napisać szczerze, przykro że któraś się obrazie, ale niech specyfika tego forum nie będzie pocieszycielstwo a pomieszanie-tak- ale realne. Czym innym jest wsparcie.
A czym innym slodzenie...
Lila idz do innego lekarza, obawiam się ze torbiel 4 cm może się szybko nie chcieć wchlonac. Żebyś przez to nie miała kolejnego cyklu w plecyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:07
-
nick nieaktualnylila25 wrote:wiec moze to i torbiel...
z opinii innych wiem ze to dobry lekarz, wielu znajomym pomogla..
ale teraz juz sama nie wiem
twierdzi ze z tego pecherzyka moze cos bycWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:08
-
aszka wrote:zawsze mozesz zostac u niej, wystarczy ze wpiszesz sobie w google torbiel 45 mm wyskoczy Ci mnostwo stron. To ze znajomym pomogła, moze wystarczyło ze dała jakis lek na owulke i zaskoczyli. Na pewno nie jest to lekarka specjalista od niepłodnosci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:11
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Niektórym wystarczy dobra stymulacja albo ovitrelle. Ale ja nie neguje wiedzy. Jesli masz kasę idz dla własnej ciekawości na usg do innego gina. Zobaczysz, albo ta pani pomyliła wielkość pechetzyka, źle zmierzyla albo niestety cykl w plecy bo może się nie wchlonac...
-
lilka jeżeli ci to pomoże przytoczę ci moja sytuację.
Mimo, że miałam potwierdzoną owu w 15 dc, pojawił się drugi pęcherzyk, który rósł w siłe i niestety ok. 20 dc powstała 4 cm torbiel (mimo, że wczesniej brałam podwójny Pregnyl). OK. 26 dc poszłam sprawdzić czy torbiel może się zmiejsza, ale nic z tego. Jedynie gin potwierdził ładne endo, bo aż 14 mm (ja mam w porywach do 10mm), wiec była nawet mini nadzieja, że może ciąża (no ale wiadomo z tego wcześniejszego pęcherzyka) Niestety mimo, ze endo ładne, jedynie cykl wydłużył się do 31 dni i narobił mi nadziei, ale przyszła @ Niestety torbiel tak szybko się nie wchłonęła, pękła w 8 dniu nowego cyklu, wiem bo z silnym bólem trafiłam na USG.
Ale ja progest w 7 dpo miał ok. 10 ng/ml
Więc ogólnie torbiel nie wyklucza ciąży ze wcześniejszej owulacji, ale jednak takiego rozmiaru nie mozna uznać za prawidłowy i należy mieć to pod kontrolą a konsultacja u innego lekarza na pewno nie zaszkodzi :* -
No niestety taka prawda. Wiele takich sytuacji że nic sie nie pisze czasem żebyś kogoś nie urazić. Przynajmniej ja wolę nic nie napisać niż- nie rób sobie nadziei.
Przykład-
Nie jest złudna nadzieją endometrium, ono rośnie nagle jak szalone. Dlatego jak któraś ma małe piszę- urośnie, bo takie mam przekonanie.
Jak któraś pisze ze endo podczas iui poniżej 8mm, no ok małe, szansę spadają, ale ono cały czas rośnie.
No ale np progesteron, w dniu spodz mies miałam 147! I byłam w ciąży. Czemu pr spada? Skoro produkuje go c żółte... -
nick nieaktualnyTo wszystko zalezy od tego jak nasz organizm reaguje. Sa rozne sytuacje, sa sytuacje ze dziewczny zachodza w ciaze przy torbielach ale trzeba to cały czas monitorowac,ogolnie zmiany na jajnikach daja wyniki czesto tez przypominajace ciaze. Np. przerosniete endometrium tez zle. Ale sa wyjatki, sa wyjatki ze beta spada a ciaza sie utrzymuje, itd. To zalezy od tego jak nasz organizm sobie z tym radzi, jednak musi byc dobra pomoc lekarza w tym wszystkim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyindia wrote:aszka postaramy się
katrina jak tam??
migotka plamienia się rozkręciły?? będę obserwować jutrzejszą temperaturę
krysiak a Ty jak? Jakieś objawy? -
nick nieaktualny