INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
india wrote:Neo razy 3?? czyli jednak dobrze zrozumiałam lekarza, że mówił coś o 40 mln??Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
India super wiadomość I ta liczba plemników - imponująca;)
Ja jutro zobaczę co tam wyhodowałam;) No i też jestem ciekawa wyników męża... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJezeli chodzi o wyniki nasienia: U mnie powiedzieli ze trzeba napisac pismo, aby dali na pismie, jezeli ile po preparatyce. Przed zabiegiem tylko lekarz powiedzial ile i co, a ze moj ma dobre wyniki to nie interesowało mnie to samo tyle, ze na pismie. Innych raportów nie daja.
-
Hejka
Ewa84 - miałyśmy w ten sam dzień IUI, u mnie już 4 dzień nowego cyklu.... Czy ja dobrze pamiętam, że Tobie pisałam, że progesteron poniżej 4 w badaniach to świadczy o braku owulacji? Poczekaj jeszcze kilka dni, jeśli cie to niepokoi - idź do gina.
A u mnie waga w dół cieszę się, bo od dawien dawna nie miałam "tak niskiej" wagi A zasadniczo o d jakichś dobrych 2 lat Oczywiście jest ona nadal bardzo wysoka, ale ważne że dieta działa i mam tendencję spadkową Ale nie chciałybyście wiedzieć co mi wolno a raczej czego mi nie wolno.... Do tego dietetyczka zaleca ze wstrzymaniem sie ze staraniami na okres przynajmniej 3 miesięcy..... Fakt, że mam przeróżne choróbska, które dietą (bardzo restrykcyjną) właśnie leczę, ale w razie ciąży mogę też przyjmować leki farmakologiczne (znając domniemaną przyczynę poronień).... Tylko po Encortonie puchnie sie w oczach, więc nie wiem co lepsze. Myślę, że będziemy sie z mężem starać naturalnie A że z tych naturalnych to średnio nam wychodziło, to przynajmniej popróbujemy - i nie będzie poczucia straty 3 miesięcy Do IUI wrócę po okresie leczenia, mam wielką nadzieję, że już początkiem listopada.ewa84 lubi tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Cześć Dziewczyny,
we wrześniu zamierzamy z Mężem podejść do inseminacji - powiedzcie mi proszę coś więcej o tym zabiegu?
I mam jeszcze pytanie...czy przed inseminacją mogę brać jakieś leki na uspokojenie, wie któraś z Was może??Justyna
"...tam gdzie nie ma dzieci, niebo nie istnieje..."
W OCZEKIWANIU NA MALEŃKI CUD -
nick nieaktualnyJuska324 wrote:Cześć Dziewczyny,
we wrześniu zamierzamy z Mężem podejść do inseminacji - powiedzcie mi proszę coś więcej o tym zabiegu?
I mam jeszcze pytanie...czy przed inseminacją mogę brać jakieś leki na uspokojenie, wie któraś z Was może??
Co do inseminacji to trzeba spełniac warunki Ty i mąz, chodzisz na monitoring, lekarz moze przepisac stymulacje owulacji, jak pecherzyk jest odpowiedni to ustali termin IUI i wykonuje zabieg. Zabieg polega na zalozeniu cewnika i na wstrzyknieciu nasienia po preparatyce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 09:09
-
Jestem po USG, endo 8,6, pęcherzyk 21,8 x 21,0 w prawym jajniku...teraz czekam, aby zapisać się nas IUI, bo rejestracja od 11:00...
aszka podpowiedz, o której najlepiej zrobić zastrzyk, jeżeli IUI będzie mniej więcej o 13:00 jutro? -
nick nieaktualny
-
Sylwiaśta, a może powinnaś poczekać jeszcze, aż podrośnie?
-
nick nieaktualny
-
Ok, już wszystko wiem, IUI na 18:00, więc myślę, że zastrzyk ok 15-16 będzie ok?
Mam nadzieję, że pęcherzyk wcześniej nie pęknie, bo jest dosyć spory... -
nick nieaktualnymigot_ka wrote:Ok, już wszystko wiem, IUI na 18:00, więc myślę, że zastrzyk ok 15-16 będzie ok?
Mam nadzieję, że pęcherzyk wcześniej nie pęknie, bo jest dosyć spory...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:47
-
Dzięki dziewczynki:)