INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sylwiaśta, spróbuj teraz w 13dc - pęchezryk powinien mieć ok 20mm
-
sylwiaśta159 wrote:kurcze, wy wszystkie macie podany zastrzyk przy pęcherzyku pow 20 mm, ja przy 18 ... przez co pęka mi dopiero po 45 h ...
migotka teraz się uda!
pierwszy miałam przy ok 19 mm i było idealnie, drugi 21mm - za późno.
SERDECZNIE ZAPRASZAM DO LEKTURY TE Z WAS, KTÓRE WCIĄŻ NIE WIEDZĄ CO JEST PRZYCZYNA BRAKU CIĄŻY (brak diagnozy i brak ciąży).
http://www.tlustezycie.pl/2014/12/autoimmunologiczne-podoze-problemow-z.html
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualnyA mnie to wszystko zaczyna powoli przerazac. Do tej pory leczylam sie u gina i on zawsze czekal az pecherzyk urosnie i nieraz przed podaniem zastrzyku to i trzy wizyty mialam, zanim bylo na tyle okay. Teraz zaczynam przygode z klinika, mam nadzieje ze oni tez beda zwracac uwage na takie rzeczy a nie tak na oko.
-
sylwiaśta159 wrote:Przychodze 12 dc jak pecherzyk ma 18 mm to daja zastrzyk a nastepnego dnia o tej porze iui. Tersz mam brac 2 tsbletki lametty i chyba pojde w 13 dc na monitoring.
u mnie ten schemat zaowocował ciążą..... przy zastrzyku dnia nastepnego - kiedy w dniu wizyty było 20mm - klapa. Bo owu była szybciej niż IUI. Ale to już wiecie.
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Ale Sylwii pęcherzyk pęka po 45h, więc można spróbowac w 13dc, kiedy będzie bardziej dojrzały...
-
nick nieaktualny
-
krysiak wrote:A mnie to wszystko zaczyna powoli przerazac. Do tej pory leczylam sie u gina i on zawsze czekal az pecherzyk urosnie i nieraz przed podaniem zastrzyku to i trzy wizyty mialam, zanim bylo na tyle okay. Teraz zaczynam przygode z klinika, mam nadzieje ze oni tez beda zwracac uwage na takie rzeczy a nie tak na oko.
Krysiak u mnie to w ogóle Meksyk z tym wszystkim...tak na prawdę to sama muszę decydować czy podchodzę do IUI i czy moje pęcherzyki i endo sa na odpowiednim poziomie...na szczęście w 12dc wszystko wychodzi idealnie... -
sylwiaśta159 wrote:U mnie peka przy 2,2 cm a w dniu iui ma 20 mm dopiero...
No właśnie, dlatego można rozważyć przesunięcie IUI o 1 dzień... -
nick nieaktualnymigot_ka wrote:Krysiak u mnie to w ogóle Meksyk z tym wszystkim...tak na prawdę to sama muszę decydować czy podchodzę do IUI i czy moje pęcherzyki i endo sa na odpowiednim poziomie...na szczęście w 12dc wszystko wychodzi idealnie...
-
nick nieaktualny
-
Krysiak też mi się marzy takie coś... idę do swojego lekarza, robi monitoring i podejmuje decyzję... i jeszcze sam mi robi IUI...prowadzi mnie cały czas... marzenie...
Ale u nas nie ma takich Klinik Niepłodności z prawdziwego zdarzenia...u nas to w ogóle zaścianek...szara strefa...
Więc u mnie wygląda to tak:
Idę na USG w 12dc - do Pani dr radiolog - jeśli wszystko jest ok to zapisuję się na IUI do miasta oddalonego o 60km - tam IUI robi mi lekarz z przypadku, który akurat jest w centrum - zupełnie nic o mnie nie wiedząc... po zapisaniu się robię zastrzyk - oceniając na własne oko, kiedy najlepiej go zrobić ...w między czasie biegnę po receptę na pregnyl do innego gina i wracam do pielęgniarki na zastrzyk;)
Z moim lekarzem prowadzącym widzę się 1 raz w miesiącu ok 1 tydz. po IUI, bo akurat tak przyjeżdża na wizyty...w ogóle mam wrażenie, że mnie nie pamięta i ciągle pyta o to samo...;/
A dzisiaj to w ogóle byłam na USG jeszcze w innym mieście, bo nie było miejsca nigdzie...u całkiem innego lekarza znalezionego w necie:) No i o oczywiście - samodzielna decyzja czy pęcherzyki są ok i czy są gotowe na IUI jutro:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:15
-
Dziewczyny pomóżcie. Inseminacja 17 lipca test bhcg 30 lipca (11 dniu po IUI) 1,2 czekam na @ 3 dni temu odstawiłam duph. i luteinę kiedy mam się go spodziewać, zawsze miałam 2 dni po odstawieniu a teraz cisza..
-
migot_ka wrote:Ale Sylwii pęcherzyk pęka po 45h, więc można spróbowac w 13dc, kiedy będzie bardziej dojrzały...
ale mi też pekł 2 doby po zastrzyku już teraz nie pamietam jakie to były dni tygodnia ale dajmy na to - poniedziałek monitoring, pecherzyk 18mm, wtorek rano - zastrzyk - środa rano IUI - w czwartek wyczułam pekniecie pęcherzyka.
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Kikaaa poczekaj jeszcze...ja po odstawieniu dupka dostałam @ po 4 dniach
-
nick nieaktualnyOjej to faktycznie, a ja myslalam, ze ja mam zle. Ja z mojego lekarza bardzo ale to bardzo zadowolona bylam. Nigdy nie zdarzylo sie abym weszla do gabinetu i nie wiedzial kim jestem i po co przyszlam. Jednego razu gdy mi sie okres spoznial zadzwonilam i kazali mi wziac tabl. antykoncepcyjne na wywolanie. Wchodze na drugi dzien po te tabletki i rozmawiam z pania na recepcji a on akurat wyszedl z gabinetu i mowi do mnie, ze mam je tak i tak brac i ze damy rade, tylko musimy cykl uregulowac. Zdecydowalam sie jednak na pojscie do kliniki bo u niego lecze sie juz od roku, jedna iui u niego a w ciazy nadal nie jestem. Nie moge zostac tam tylko dlatego, ze go lubie. Musze myslec o sobie, ale naprawde jestem przerazona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:24
-
Ale ja nie wiem ile mógł mieć mój pęcherzyk - domniemam że także ok 21-22 mm. W drugim podejściu było IUI za późno wg mnie. Pęcherzyki rosna ok 1-2 mm w ciągu doby, więc chyba wszystko OK. Jeśli sie tego trzymać, to skoro w dniu monitu miałm 20mm, nastepnego dnia zrobiłam zastrzyk - (domniemam ok 21 - 21.5mm) a kolejnego dnia pekł jeszcze przed IUI (ok 22-23mm). Moim zdaniem, ale to moje zdanie i każda zna siebie lepiej - skuteczniejsze IUI są kiedy plemniki czekają na jajko, niz kiedy muszą je gonić po jajowodzie
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
bartusiowa-mama wrote:ale mi też pekł 2 doby po zastrzyku już teraz nie pamietam jakie to były dni tygodnia ale dajmy na to - poniedziałek monitoring, pecherzyk 18mm, wtorek rano - zastrzyk - środa rano IUI - w czwartek wyczułam pekniecie pęcherzyka.
Bartusiowa, Ty idziesz w poniedziałek,a zastrzyk dostajesz we wtorek, a Sylwia idąc w poniedziałek - w poniedz. dostaje zastrzyk...więc też mogłaby dostać we wtorek i byłoby ok...czy się mylę? -
migot_ka wrote:Kikaaa poczekaj jeszcze...ja po odstawieniu dupka dostałam @ po 4 dniach