INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Gocha ja mam jutro swoj dzien:)
Kurcze biore ten wiesiolek 3x dziennie a suchoty jak na pustyni...zatrzec sie mozna:p
-
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Jutro pierwszy raz będę miała inseminację. Czy do tego zakladają chyba cewnik tak jak do drożności?
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygocha04 wrote:Hej dziewczyny,
Ja już po długim weekendzie, pogody miałam całe 1,5 dnia także udało mi się przygrzać moje jajo, a dziś po 9 miałam IUI. Pęcherzyk już był pęknięty, a endo 12mm. O wynikach nasienia dowiedziałam się tyle co nic, czyli że musiały być dobre skoro doszło do IUI, bo w innym wypadku dr byłby poinformowany, a ja zawiadomiona. Teraz pozostało mi czekać, ale czekanie będzie fajne, bo to odlicznie i planowanie urlopu yeahh!
Przytulam dziewczyny, którym się nie powiodło w lipcu. Dobrze, że już się skończył.
W sierpniu to tylko India i ja mamy IUI? Coś słabiutko... aaaa już wiem, reszta obejdzie się bez pomocy lekarza. No i o to chodzi trzymam kciuki:)gocha04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
migotka piekne warunki, powodzenia
Ja się wczoraj załamałam. Byłam u przypadkowego gina na USG ( w szpitalu). Albo w klinice lecą sobie w kulki albo trafiłam to jakiegos ślepego. Wręcz gin mnie wysmiał, gdy spytałam czy juz jestem po. A on: w 10 dc???? Tu ani nie było owulacji, ani się nawet nie zapowiada. Endo 6 mm, brak pęcherzyka dominującego.
Temperatura też u mnie jakaś mizerna. Więc żeby się już nie wkurzać rzucam termpometr, na tą chwilę i tak to już mi nic nie da -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyindia wrote:migotka piekne warunki, powodzenia
Ja się wczoraj załamałam. Byłam u przypadkowego gina na USG ( w szpitalu). Albo w klinice lecą sobie w kulki albo trafiłam to jakiegos ślepego. Wręcz gin mnie wysmiał, gdy spytałam czy juz jestem po. A on: w 10 dc???? Tu ani nie było owulacji, ani się nawet nie zapowiada. Endo 6 mm, brak pęcherzyka dominującego.
Temperatura też u mnie jakaś mizerna. Więc żeby się już nie wkurzać rzucam termpometr, na tą chwilę i tak to już mi nic nie da -
India albo 1 jest ślepy albo 2...pęcherzyk 22 mm jest spory, więc nie da się go nie zauważyć...ale 2 opcja jest taka, że pęcherzyk już pękł, bo przecież IUI miałaś w sobotę
-
nick nieaktualny
-
Migotka to trzymam kciuki.
India może jakiś gin był lewy i się nie znał, że ci tak powiedział. Będziesz sprawdzać jeszcze u kogoś innego co się tam dzieje faktycznie?
Ewa mi dupek nic nie wydłużał. @ zawsze przychodziła po kilku dniach, ale tak jak pisze Aszka to zależy od organizmu. Gdyby jakoś strasznie długo @ nie bylo to może warto sprawdzić czy to nie wina jakiegoś torbiela chyba, że zrobić betę (już nie pamiętam czy to Ty robiłaś bete i wyszlo 1,2)
Kamilam8 jak aplikują nasienie to warto mieć pełny pęcherz, wtedy mniej boli, bo trzon macicy się odkształca i lekarzowi łatwiej wsunąć tą "rurkę".Kamilam8 lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Witajcie dziewczyny!
Piszę na tym wątku po raz pierwszy, ponieważ właśnie pierwsza IUI za nami 27 lipca. Dzisiaj mam 22dc, biorę Duphaston no i czekam wiadomo. Okresu mogę spodziewać się już za tydzień czyli książkowo lub około 30dc zależy jak się organizm nastawi
Pragnę jak każda z Was, żeby nam się udało! Kłuje mnie prawy jajnik, ten w którym był pęcherzyk dominujący. Staram się nie nakręcać i nie wmawiać sobie objawów, bo w zasadzie ich nie ma. Mam LEKKO nabrzmiałe piersi, ale to też mi się dzieje przed okresem, także dla mnie to żaden dowód. Bardziej chyba mój mąż, próbuje doszukać się jakichś znaków niż ja. Jak mam na coś ochotę czego nie jem często, to już oko mu się świeci i mówi "a może się udało..." ?! Oj, jakbym tego chciała, ale czas wszystko pokaże. Jak u Was sytuacja wygląda?
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja już nic nie rozumiem. Plamię od 17 dc. Zrobiłam sobie więc progesteron w 21dc, przekonana, że będzie mega niski. A dziś odiberam wynik 14,06. Czyli ładnie prawda? Czy to i tak może oznaczać niedomogę lutealną? Trafia mnie, to już drugi miesiąc tak plamię długo przed @
-
india wrote:Dobra, może szukam dziury w cały to tak strasznie wygląda ja widzę, że przed preparatyką prawie 90% nieruchomych
Przepraszam że się wtrącam, ale po lekturze Twojego posta zastanawiam się czy któraś z Was mogłaby mi w żołnierskich, prostych słowach wytłumaczyć:
jakie są "normy nasienia" przed IUI? -
nick nieaktualnyMimbla wrote:Przepraszam że się wtrącam, ale po lekturze Twojego posta zastanawiam się czy któraś z Was mogłaby mi w żołnierskich, prostych słowach wytłumaczyć:
jakie są "normy nasienia" przed IUI?Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylipa wrote:Dziewczyny, ja już nic nie rozumiem. Plamię od 17 dc. Zrobiłam sobie więc progesteron w 21dc, przekonana, że będzie mega niski. A dziś odiberam wynik 14,06. Czyli ładnie prawda? Czy to i tak może oznaczać niedomogę lutealną? Trafia mnie, to już drugi miesiąc tak plamię długo przed @