X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha ja mam jutro swoj dzien:)
    Kurcze biore ten wiesiolek 3x dziennie a suchoty jak na pustyni...zatrzec sie mozna:p

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Jutro pierwszy raz będę miała inseminację. Czy do tego zakladają chyba cewnik tak jak do drożności?
    nie zakładaja. Bardziej to jest tak ze jest rurka (cewnik) i przez to wpuszczaja, tego w ogole nie czuc bo to bardzo małych rozmiarów (chude).

Kamilam8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ja już po długim weekendzie, pogody miałam całe 1,5 dnia także udało mi się przygrzać moje jajo, a dziś po 9 miałam IUI. Pęcherzyk już był pęknięty, a endo 12mm. O wynikach nasienia dowiedziałam się tyle co nic, czyli że musiały być dobre skoro doszło do IUI, bo w innym wypadku dr byłby poinformowany, a ja zawiadomiona. Teraz pozostało mi czekać, ale czekanie będzie fajne, bo to odlicznie i planowanie urlopu :D yeahh!

Przytulam dziewczyny, którym się nie powiodło w lipcu. Dobrze, że już się skończył.
    W sierpniu to tylko India i ja mamy IUI? Coś słabiutko... aaaa już wiem, reszta obejdzie się bez pomocy lekarza. No i o to chodzi trzymam kciuki:)
    powodzenia.

gocha04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Cykl bezowulacyjny?
    nie, to chodzi o odstawienie dupka i czekanie na @.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta testuje w piątek

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie, to chodzi o odstawienie dupka i czekanie na @.
    Zastanawiałam się właśnie czy dupek może tak wydłużyć fl?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka piekne warunki, powodzenia <3

Ja się wczoraj załamałam. Byłam u przypadkowego gina na USG ( w szpitalu). Albo w klinice lecą sobie w kulki albo trafiłam to jakiegos ślepego. Wręcz gin mnie wysmiał, gdy spytałam czy juz jestem po. A on: w 10 dc???? Tu ani nie było owulacji, ani się nawet nie zapowiada. Endo 6 mm, brak pęcherzyka dominującego.
    Temperatura też u mnie jakaś mizerna. Więc żeby się już nie wkurzać rzucam termpometr, na tą chwilę i tak to już mi nic nie da

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Zastanawiałam się właśnie czy dupek może tak wydłużyć fl?
    to nie dupek, to indywidualna reakcja - ja raz mialam 16 dni po odstawieniu okres, raz 4 dni, raz 8 dni, to zalezy od organizmu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    migotka piekne warunki, powodzenia <3

Ja się wczoraj załamałam. Byłam u przypadkowego gina na USG ( w szpitalu). Albo w klinice lecą sobie w kulki albo trafiłam to jakiegos ślepego. Wręcz gin mnie wysmiał, gdy spytałam czy juz jestem po. A on: w 10 dc???? Tu ani nie było owulacji, ani się nawet nie zapowiada. Endo 6 mm, brak pęcherzyka dominującego.
    Temperatura też u mnie jakaś mizerna. Więc żeby się już nie wkurzać rzucam termpometr, na tą chwilę i tak to już mi nic nie da
    a nie daja Ci wydruków z usg w klinice?Tam masz wymiary i widok czy jest pecherzyk czy nie.

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India albo 1 jest ślepy albo 2...pęcherzyk 22 mm jest spory, więc nie da się go nie zauważyć...ale 2 opcja jest taka, że pęcherzyk już pękł, bo przecież IUI miałaś w sobotę

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obstawiam ze on po prostu juz pekl... nie wierze ze nie bylo pecherzyka a w klinice tego nie zauwazyli!

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka to trzymam kciuki.

India może jakiś gin był lewy i się nie znał, że ci tak powiedział. Będziesz sprawdzać jeszcze u kogoś innego co się tam dzieje faktycznie?

Ewa mi dupek nic nie wydłużał. @ zawsze przychodziła po kilku dniach, ale tak jak pisze Aszka to zależy od organizmu. Gdyby jakoś strasznie długo @ nie bylo to może warto sprawdzić czy to nie wina jakiegoś torbiela chyba, że zrobić betę (już nie pamiętam czy to Ty robiłaś bete i wyszlo 1,2)

Kamilam8 jak aplikują nasienie to warto mieć pełny pęcherz, wtedy mniej boli, bo trzon macicy się odkształca i lekarzowi łatwiej wsunąć tą "rurkę".

Kamilam8 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Piszę na tym wątku po raz pierwszy, ponieważ właśnie pierwsza IUI za nami 27 lipca. Dzisiaj mam 22dc, biorę Duphaston no i czekam wiadomo. Okresu mogę spodziewać się już za tydzień czyli książkowo lub około 30dc zależy jak się organizm nastawi :)

Pragnę jak każda z Was, żeby nam się udało! Kłuje mnie prawy jajnik, ten w którym był pęcherzyk dominujący. Staram się nie nakręcać i nie wmawiać sobie objawów, bo w zasadzie ich nie ma. Mam LEKKO nabrzmiałe piersi, ale to też mi się dzieje przed okresem, także dla mnie to żaden dowód. Bardziej chyba mój mąż, próbuje doszukać się jakichś znaków niż ja. Jak mam na coś ochotę czego nie jem często, to już oko mu się świeci i mówi "a może się udało..." ?! Oj, jakbym tego chciała, ale czas wszystko pokaże. Jak u Was sytuacja wygląda?

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki @ przyszła tak więc wracam do gry :), najważniejsze, że wszystko w normie

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, powodzenia dzisiaj!

• lipa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już nic nie rozumiem. Plamię od 17 dc. Zrobiłam sobie więc progesteron w 21dc, przekonana, że będzie mega niski. A dziś odiberam wynik 14,06. Czyli ładnie prawda? Czy to i tak może oznaczać niedomogę lutealną? Trafia mnie, to już drugi miesiąc tak plamię długo przed @ :(

age.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dobra, może szukam dziury w cały ;) to tak strasznie wygląda ja widzę, że przed preparatyką prawie 90% nieruchomych

Przepraszam że się wtrącam, ale po lekturze Twojego posta zastanawiam się czy któraś z Was mogłaby mi w żołnierskich, prostych słowach wytłumaczyć:

jakie są "normy nasienia" przed IUI?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Przepraszam że się wtrącam, ale po lekturze Twojego posta zastanawiam się czy któraś z Was mogłaby mi w żołnierskich, prostych słowach wytłumaczyć:

jakie są "normy nasienia" przed IUI?
    musi byc w nasieniu milion prawidłowych plemników w mililitrze.

Mimbla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny, ja już nic nie rozumiem. Plamię od 17 dc. Zrobiłam sobie więc progesteron w 21dc, przekonana, że będzie mega niski. A dziś odiberam wynik 14,06. Czyli ładnie prawda? Czy to i tak może oznaczać niedomogę lutealną? Trafia mnie, to już drugi miesiąc tak plamię długo przed @ :(
    własnie ładny, a lekarz co mówi, robił usg, wszystko ok?

• lipa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cykl spedzam bez lekow, lekarzy, itp. Chcialam cieszyc sie urlopem przed kolejna IUI. Wiec nie wiem nic, co sie tam dzialo :-)

age.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ