X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam sobie na IUI:) zaraz zajma sie mezem, dalam mu cole do wypicia i powiedzialam zeby ponzej 10mln sie nie pokazywal:p

lipa, aszka, ewa84, krysiak, india, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    A ja czekam sobie na IUI:) zaraz zajma sie mezem, dalam mu cole do wypicia i powiedzialam zeby ponzej 10mln sie nie pokazywal:p
    Trzymam kciuki za męża w takim razie, żeby spokojnie się mógł pokazać;) powodzenia!!!!

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    powodzenia :)

• Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:

a co cola zwiększa :))))) to napoje też swojego następnym razem ;)

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po prostu daje wiecej powera ;-)

Kikaaa lubi tę wiadomość

age.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Migotka to trzymam kciuki.

India może jakiś gin był lewy i się nie znał, że ci tak powiedział. Będziesz sprawdzać jeszcze u kogoś innego co się tam dzieje faktycznie?

Ewa mi dupek nic nie wydłużał. @ zawsze przychodziła po kilku dniach, ale tak jak pisze Aszka to zależy od organizmu. Gdyby jakoś strasznie długo @ nie bylo to może warto sprawdzić czy to nie wina jakiegoś torbiela chyba, że zrobić betę (już nie pamiętam czy to Ty robiłaś bete i wyszlo 1,2)

Kamilam8 jak aplikują nasienie to warto mieć pełny pęcherz, wtedy mniej boli, bo trzon macicy się odkształca i lekarzowi łatwiej wsunąć tą "rurkę".
    @ dziś dostałam
    Zastanawiam się czy duphaston ma wpływ na długość fazy lutealnej, podobno jest ona stała..,

Kikaaa lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    @ dziś dostałam
    Zastanawiam się czy duphaston ma wpływ na długość fazy lutealnej, podobno jest ona stała..,
    stała jak masz regularne cykle, ale to musiałby byc cykle 28 dniowe i rok w rok bez zadnego odchyłu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ile milionów macie Migotka? ;)

• india Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka no wlasnie wydrukow w klinice nie dostaje. To moja druga klinika i w zadnej nie dawali :/ lekarz tylko informuje jak to wyglada. A wy dziewczyny zawsze dostajecie?

migotka i jak tam? ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha jeszcze wczoraj chcialam isc, ale jednak odpuszczqm temat. Powiem szczerze, ze jestem zmeczona... i w sumie taka info juz nic mi nie da. Pogodzilam sie z tym, ze na spokojnie do staran wracamy w nowym roku

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Aszka no wlasnie wydrukow w klinice nie dostaje. To moja druga klinika i w zadnej nie dawali :/ lekarz tylko informuje jak to wyglada. A wy dziewczyny zawsze dostajecie?

migotka i jak tam? ;)
    u mnie tak jak pisałam tylko powiedział ile, a ze moj ma dobre wyniki to nie chcialam pisemnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka zaciskam kciukasy :)))

Napoje z kofeina zwiekszaja ruchliwosc plemniorow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 20:02

Kikaaa lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie tak jak pisałam tylko powiedział ile, a ze moj ma dobre wyniki to nie chcialam pisemnie.
    Aszka no do wynikow tz jest wglad w necie. Ale chodzi o wydruk usg

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa ale muszę się pochwalić ;)

Jestem już po inseminacji :) i pozostaje czekanie na wynik :) Ale sam zabieg zupełnie bezbolesny (a obawiałam się, że będzie podobnie jak przy drożności)

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze sie Wam do czegos przyznac...

30.07 mialam IUI, nikomu nie mowilismy, bo nie chce nam sie juz tlumaczyc co i kiedy...

Ale wszystko poszlo nie tak...

Bralam lamette nie wyhodowalam nic wiecej niz jeden pecherzyk jak zawsze... no trudno. Ale dzien wczesniej mielismy mega ochote... no i Piotr stwierdzil, ze tak sie pobawimy bez konca... no ok juz nie raz tak sie bawilismy, ale stalo sie tak, ze... no wiecie... mysle sobie super jutro rano IUI... okres abstynencji nawet nie 12h... ale pojechalismy do kliniki... i oczywiscie, nie nadaja sie do zabiegu, wiec wzielismy mrozone nasienie. Mamy zamrozone 17 mln, chhcialam, zeby wykorzystali wszysrko, ale gin uparla sie, ze wezma polowe bo 8mln to OK wynik do IUI... no spoko... ale oczywiscie pecherzyk pekl po 45h czyli dobe po IUI (wg moich boli ktore zawsze sie sprawdzaja) a mrozone nasienie podobno zyje krocej... takze widzicie... jestem zla, bo kupa kasy jak dla mnie poszla w bloto, a moglismy zostawic na przyszly cykl...

Jedyne co mnie pociesza to fakt, ze byc moze tyle cykli sie nie udawalo, bo skoro kochalismy sie codziennie a teraz wyszlo ze bez przerwy przynajmniej 2-3 dni nasienie nie nadaje sie nawet do IUI to moze dlatego nie wychodzilo...

Uff, ulzylo mi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 20:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Aszka no do wynikow tz jest wglad w necie. Ale chodzi o wydruk usg
    ten z monitoringu? To jezeli z monitu to kazde usg ma mozliwoc wydruku nalezy mowic a lekarz wciska jeden guziczek i zdjecie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:

Jestem już po inseminacji :) i pozostaje czekanie na wynik :) Ale sam zabieg zupełnie bezbolesny (a obawiałam się, że będzie podobnie jak przy drożności)
    powodzenia :)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta badz dobrej mysli, moze sie uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikaaa wrote:
    a co cola zwiększa :))))) to napoje też swojego następnym razem ;)
    ruchliwosc plemników.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:

powodzenia:D

Kamilam8 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ