INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny, wklejam ponownie mój post.
Piszę na tym wątku po raz pierwszy, ponieważ właśnie pierwsza IUI za nami 27 lipca. Dzisiaj mam 23dc, biorę Duphaston no i czekam wiadomo. Okresu mogę spodziewać się już za pięć dni czyli książkowo lub około 30dc zależy jak się organizm nastawi
Pragnę jak każda z Was, żeby nam się udało! Kłuje mnie prawy jajnik, ten w którym był pęcherzyk dominujący. Staram się nie nakręcać i nie wmawiać sobie objawów, bo w zasadzie ich nie ma. Mam LEKKO nabrzmiałe piersi, ale to też mi się dzieje przed okresem, także dla mnie to żaden dowód. Bardziej chyba mój mąż, próbuje doszukać się jakichś znaków niż ja. Jak mam na coś ochotę czego nie jem często, to już oko mu się świeci i mówi "a może się udało..." ?! Oj, jakbym tego chciała, ale czas wszystko pokaże.
Jeśli chodzi o nasienie męża to nasza diagnoza to asthenozoospermia. Ostatnio mąż nie badał nasienia, po suplementacji, ponieważ do końca sierpnia laboratorium jest zamknięte, a lekarz z innego miejsca nie chce odczytywać wyniku, dlatego działaliśmy z IUI nie wiedząc czy jest poprawia. Jednak pocieszam się, bo nas zakwalifikowali tzn, że nie było AŻ tak źle z nasieniem. Nie wiem co już myśleć...
Najgorsze są te zakłucia, tkliwe piersi, podświadomość doszukuje się ZNAKÓW, że się udało! Czekam...
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
I mam jeszcze pytanie. Wczoraj o 18 mialam inseminacje a dzis mam juz brac luteine podjezykowa (3x1). Czy to nie za wczesnie, czy to nie zachamuje ewentualnego zaplodnienia? Kiedys slyszalam od jednego lekarza, ze to troche dziala jak antykoncepcja? Jesli pisze bzdury wybaczcie ale tak chcialabym zebt sie udalo...
-
Kamilam8 wrote:I mam jeszcze pytanie. Wczoraj o 18 mialam inseminacje a dzis mam juz brac luteine podjezykowa (3x1). Czy to nie za wczesnie, czy to nie zachamuje ewentualnego zaplodnienia? Kiedys slyszalam od jednego lekarza, ze to troche dziala jak antykoncepcja? Jesli pisze bzdury wybaczcie ale tak chcialabym zebt sie udalo...
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej kobietki
Sylwiasta - życzę szczęścia - aby naturalnie okazalo sie skuteczniejsze niz mrożone
Kamila - powodzenia
Ja dziś "świętuję" przejście z kodu "9"-dziesiąt na "8"-dziesiąt Od dziś moja waga pokazuje ósemkę z przodu - i oby ten trend spadkowy trwał nadal to już 7 kg za mną, czuje lekką różnicę, ale do "perfekcji" daleko....
Staram się wytrwać na protokole autoimmunologicznym. Choć widzę - wciąż popełniam błędy.
POozytywne APCA trochę mnie przeraziły, szczególnie po tym, co poczytałam w necie... ehhh. Pozytywne ANA i pozytywne aTPO, szlag by je wziął. Ta autoagresja juz sie u mnie rozpanoszyła w organizmie.
Jutro idę do nowego gina. Od tej wizyty będzie zależało, czy zdecyduje się przystępować do kolejnej IUI. W zasadzie chodzi tylko o to..czy jest sens, czy w razie czego dostanę odpowiednie leki. A jeśli powie, że immunologia nie wpływa na ciążę to chyba go wyśmieję Ale nie będę wyprzedzała biegu wydarzeń.
Od pn nie piję kawy. Kurde, dziewczyny, 2 dni ból głowy. dziś już jest lepiej. Wgl chujowa ta dieta - ale jak sie powiedział A to trzeba wytrwać.
Oficjalnie, to czy sie będę starać czy robię przerwę - powiem w piątek - lub jutro po wizycie jak znajdę chwilke aby wstąpić tu do Was...lipa lubi tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Lipa ale was neka jeszcze endometrioza prawda? W ogole masz jakies jej objawy?
Mysleliscie nad ivf?
Oprocz bolesnego pierwsze dnia @ nei mam żadnych objawów. Przed laparoskopią często robiły mi się cysty na jajnikach, od tego czasu - już 1,5 roku mam z tym spokój.
Chcemy zrobić jeszcze dwie IUI i tak, potem będziemy chcieli podejść do ivf. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:Wiem dziewczyny ze nie wszystko ale jak widze tak imponujace wyniki po 400 mln gdzie u nas jest 20 to buzia mi sie smieje )
A myslalyscie laseczki o histeroskopii zeby obejrzec macice?? W sensie lekarz zeby obejrzalOligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Kamila- jeśli miałaś IUI na pękniętym pęcherzyku, to śmiało możesz brać Luteinę.
Bartusiowa- fajnie, że waga spada! Mnie w trakcie leczenia w Klinice udało się zrzucić 37 kg,
Dziewczyny coś lipcowe statystyki są smutne:(
Ja za Was sentymentalnie trzymam kciuki!aszka, Kamilam8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaszka wrote:Kiedys czytałam ogolnie ze najwiecej kobiet zachodzi w maju, pozniej we wrzesniu, grudniu/styczniu. Na razie maj sie sprawdził.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 13:41