X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja 13 statystyki nie są zbyt dobre...

ih9kcbx.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, wklejam ponownie mój post.

Piszę na tym wątku po raz pierwszy, ponieważ właśnie pierwsza IUI za nami 27 lipca. Dzisiaj mam 23dc, biorę Duphaston no i czekam wiadomo. Okresu mogę spodziewać się już za pięć dni czyli książkowo lub około 30dc zależy jak się organizm nastawi :)

Pragnę jak każda z Was, żeby nam się udało! Kłuje mnie prawy jajnik, ten w którym był pęcherzyk dominujący. Staram się nie nakręcać i nie wmawiać sobie objawów, bo w zasadzie ich nie ma. Mam LEKKO nabrzmiałe piersi, ale to też mi się dzieje przed okresem, także dla mnie to żaden dowód. Bardziej chyba mój mąż, próbuje doszukać się jakichś znaków niż ja. Jak mam na coś ochotę czego nie jem często, to już oko mu się świeci i mówi "a może się udało..." ?! Oj, jakbym tego chciała, ale czas wszystko pokaże.

Jeśli chodzi o nasienie męża to nasza diagnoza to asthenozoospermia. Ostatnio mąż nie badał nasienia, po suplementacji, ponieważ do końca sierpnia laboratorium jest zamknięte, a lekarz z innego miejsca nie chce odczytywać wyniku, dlatego działaliśmy z IUI nie wiedząc czy jest poprawia. Jednak pocieszam się, bo nas zakwalifikowali tzn, że nie było AŻ tak źle z nasieniem. Nie wiem co już myśleć...
    Najgorsze są te zakłucia, tkliwe piersi, podświadomość doszukuje się ZNAKÓW, że się udało! Czekam...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobrych wiadomości - w sz-nie wrócili do refundowanego IUI, jednostka z Polic przeniosła się do szpitala MSW. Może jednak podejdę do IUI we wrześniu :)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam jeszcze pytanie. Wczoraj o 18 mialam inseminacje a dzis mam juz brac luteine podjezykowa (3x1). Czy to nie za wczesnie, czy to nie zachamuje ewentualnego zaplodnienia? Kiedys slyszalam od jednego lekarza, ze to troche dziala jak antykoncepcja? Jesli pisze bzdury wybaczcie ale tak chcialabym zebt sie udalo...

ih9kcbx.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    I mam jeszcze pytanie. Wczoraj o 18 mialam inseminacje a dzis mam juz brac luteine podjezykowa (3x1). Czy to nie za wczesnie, czy to nie zachamuje ewentualnego zaplodnienia? Kiedys slyszalam od jednego lekarza, ze to troche dziala jak antykoncepcja? Jesli pisze bzdury wybaczcie ale tak chcialabym zebt sie udalo...
    Jeśli miałaś na niepękniętym , to lepiej potwierdzić na usg pęknięcie, a jeśli na pękniętym, to nic nie stoi na przeszkodzie. Luteina możne wstrzymać owu, stąd to ew. działanie antykoncepcyjne ;)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam na peknietym :) dziekuje

ih9kcbx.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    447 mln? jakbyśmy mieli taka ilość to nie wiedziałabym co to IUI ;D

my mielismy ponad 550 i jakoś od 4 lat nic :)
    plemniki to nie wszystko :)
    ehhh

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ale was neka jeszcze endometrioza prawda? W ogole masz jakies jej objawy?

Mysleliscie nad ivf?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 12:17

• bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :)
    Sylwiasta - życzę szczęścia - aby naturalnie okazalo sie skuteczniejsze niz mrożone :)
    Kamila - powodzenia :)

Ja dziś "świętuję" przejście z kodu "9"-dziesiąt na "8"-dziesiąt :) Od dziś moja waga pokazuje ósemkę z przodu - i oby ten trend spadkowy trwał nadal :) to już 7 kg za mną, czuje lekką różnicę, ale do "perfekcji" daleko....

Staram się wytrwać na protokole autoimmunologicznym. Choć widzę - wciąż popełniam błędy.

POozytywne APCA trochę mnie przeraziły, szczególnie po tym, co poczytałam w necie... ehhh. Pozytywne ANA i pozytywne aTPO, szlag by je wziął. Ta autoagresja juz sie u mnie rozpanoszyła w organizmie.

Jutro idę do nowego gina. Od tej wizyty będzie zależało, czy zdecyduje się przystępować do kolejnej IUI. W zasadzie chodzi tylko o to..czy jest sens, czy w razie czego dostanę odpowiednie leki. A jeśli powie, że immunologia nie wpływa na ciążę to chyba go wyśmieję :( Ale nie będę wyprzedzała biegu wydarzeń.

Od pn nie piję kawy. Kurde, dziewczyny, 2 dni ból głowy. dziś już jest lepiej. Wgl chujowa ta dieta - ale jak sie powiedział A to trzeba wytrwać.

Oficjalnie, to czy sie będę starać czy robię przerwę - powiem w piątek - lub jutro po wizycie jak znajdę chwilke aby wstąpić tu do Was...

lipa lubi tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa wlasnie teraz mamy mrozone i dla mnie cykl ogolnie stracony...

Gratuluje spadku wagi!! Mozesz byc z siebie dumna kochana:)

• lipa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa gratulacje!!!
    a powiedz mi: co ma do tego kawa? bo ja dużo piję :) tzn maks 2 kubki dziennie, ale nie potrafię sobie odmówić.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jak miałas na peknietym to mozesz juz wziac.

Lipa otoz to, plemniki to nie wszystko.

Kawuszka powodzenia :)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Lipa ale was neka jeszcze endometrioza prawda? W ogole masz jakies jej objawy?

Mysleliscie nad ivf?

Oprocz bolesnego pierwsze dnia @ nei mam żadnych objawów. Przed laparoskopią często robiły mi się cysty na jajnikach, od tego czasu - już 1,5 roku mam z tym spokój.

Chcemy zrobić jeszcze dwie IUI i tak, potem będziemy chcieli podejść do ivf.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Bartusiowa gratulacje!!!
    a powiedz mi: co ma do tego kawa? bo ja dużo piję :) tzn maks 2 kubki dziennie, ale nie potrafię sobie odmówić.
    mi tam lekarz kazał sie kawy napic przed IUI, wiec sie napiłam, jak widac nie zaszkodziło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny ze nie wszystko ale jak widze tak imponujace wyniki po 400 mln gdzie u nas jest 20 to buzia mi sie smieje :))

A myslalyscie laseczki o histeroskopii zeby obejrzec macice?? W sensie lekarz zeby obejrzal :P

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Wiem dziewczyny ze nie wszystko ale jak widze tak imponujace wyniki po 400 mln gdzie u nas jest 20 to buzia mi sie smieje :))

A myslalyscie laseczki o histeroskopii zeby obejrzec macice?? W sensie lekarz zeby obejrzal :P
    U nas przy niecałym milionie po preparatyce to patrzę na takie wyniki z zazdrością ;)

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila- jeśli miałaś IUI na pękniętym pęcherzyku, to śmiało możesz brać Luteinę.
    Bartusiowa- fajnie, że waga spada! Mnie w trakcie leczenia w Klinice udało się zrzucić 37 kg, :)
    Dziewczyny coś lipcowe statystyki są smutne:(

Ja za Was sentymentalnie trzymam kciuki!

aszka, Kamilam8 lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sierpien okaze sie laskawszy :)

Neo wlasnie o to chodzi ze my inaczej na to patrzymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys czytałam ogolnie ze najwiecej kobiet zachodzi w maju, pozniej we wrzesniu, grudniu/styczniu. Na razie maj sie sprawdził.

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Kiedys czytałam ogolnie ze najwiecej kobiet zachodzi w maju, pozniej we wrzesniu, grudniu/styczniu. Na razie maj sie sprawdził.
    ooooo, na wrzesien pewnie sie tez nie zalapie, ale grudzien rezerwuje dla siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 13:41

‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ