X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • milunia86 Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już 13 dzień fazy lutealnej i testy nadal negatywne pewnie jutro @. Szczerze po cichu liczyłam że może to tylko problem z dotarciem plemników do jajeczka ale jak po bezpośrednim podaniu nasienia zero rezultatu to ręce opadają. Ogólnie już nie wiem o co się zaczepić wyniki nasze niby ok a tu cały czas nici.

milunia
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietaj o tym, że pierwsza IUI ma najmniejsze szanse powodzenia, stres itd. Poza tym trzeba się idealnie wstrzelić w moment. Nie załamuj się i walcz dalej:))

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny i za 6 razem zachodza, bez paniki... ;) u nas tez nie ma zadnego problrmu procz zmniejszonej ilosc plemnikow (no chyba ze cos w genetyce wyjdzie) a 2 proba nie udana... nawet ivf ma tylko 30-40 procrnt szans gdzie komorka potrzebuje sie tylko zagniezdzic to co dopiero iui.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 12:14

• milunia86 Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 6 IUI to chyba bym musiała bank obrabować nie mówiąc już o ivf :D:D

milunia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otoz to, bo w tym caly problem, ze jest problem... U nas tez wyniki dobre a mimo to ciazy brak. I to takie frustrujace jest, bo wlacze jakby z wiatrakami.

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, finansowo starania mogą zrujnować:/

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • milunia86 Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój ginekolog chyba nie wziął pod uwagę że sienie uda. Przy podglądzie czy jajeczko się uwolniło powiedział tylko że za 15 dni mam zrobić test zapomniał dodać co dalej jak się nie uda wnioskuję sama że chyba w pierwszy dzień miesiączki mam odłożyć dupka i zgłosić się na wizytę. Jak to u was było?

milunia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po negatywnym tescie odstawiam progesteron. Nie czekam na @ tylko biore cale opakowanie progesteronu (15 dni) i jesli test negatywny to dalej juz nie biore. Ostatnio po iui jednak juz po 13 dniach odstawilam po tym jak testy wciaz negatywne byly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nirstety trzeba sie z tym liczyc ze bedzie potrzebne kilka podejsc... :( bo skutecznosc kui to tylko 10-15% ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ja chetnie robilabym w nieskonczonosc az sie uda.

• kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja pierd...dzwonilam i baba upiera sie przy 320 zl... maja to wyjasnic i dac mi znac wiec czekam...

Dziewczyny!!ale to niemożliwe! musiałyście przypadkiem trafić do centrum medycznego, które jest w tym samym budynku! to pewnie tam jest ta kosmiczna cena 460, bo w Invimedzie na pewno nie! 320zł na 100% kariotyp

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie, byłam u góry i pytałam, ale już wszystko wyjaśnione :) kariotyp zrobiony. :)

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy bierzecie jakieś witaminy? Bo zastanawiam sie nad Inofolic?
    I jeszcze jedno czy zawsze przy IUI podaje pregnyl lub inne leki?
    Ja do 1 IUI podchodzę za jakis tydzien , przeraża mnie to wszystko.

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii wrote:
    ja bralam inofolic pol roku dla mnie to zwykły suplement. Co do zastrzyków to zazwyczaj przy IUI podaja, chyba ze lekarz zadecyduje inaczej. Sa kobiety ktore bardzo ładnie owuluja i pecherzyki pekaja i mozna robic na całkiem naturalnym cyklu, ale to sa rzadkie przypadki, zazwyczaj lekarz monitoruje i zapisuje zastrzyki i leki na stymulacje zeby moc bardziej kontrolowac cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milunia86 wrote:
    W ogóle mój ginekolog chyba nie wziął pod uwagę że sienie uda. Przy podglądzie czy jajeczko się uwolniło powiedział tylko że za 15 dni mam zrobić test zapomniał dodać co dalej jak się nie uda wnioskuję sama że chyba w pierwszy dzień miesiączki mam odłożyć dupka i zgłosić się na wizytę. Jak to u was było?
    ja brałam luteine 10 dni i odstawialam przez iles cykli staran nigdy nie było dwóch kresek wiec u mnie sie sprawdzało. Mozna brac 14 dni po IUI, badz po owulacji zrobic test i odstawic, jak kto woli czuc sie bezpieczniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak robię jak robiła to aszka. Przez 10dni progesteron(luteine lub inny) a potem zawsze na drugi dzień okres. Może doczekam wkoncu że nie dostaje okresu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii wrote:
    Ja biorę tylko kwas foliowy. Do stymulacji biorę leki,a na pękanie pęcherzyka też lek. Ostatnio ovitelle ale nie za działało więc już wiecej jej nie wezme. Na stymulację lametta i zastrzyki mam.

• Dżejn Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za wiadomość. w takim razie nie ma stresu :)
    tylko dzisiaj mam dziwne plamienia czy to możliwe, że z powodu wczorajszych badań?
    Po szczepieniu na żółtaczce czuje sie tak fatalnie, że brak mi słów. ręka pali i zastanawiam się czy nie mam temperatury.

co do witamin, ja łykam tylko kwas

Novum Warszawa
    04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
    czekamy na prezent świąteczny. Matylda <3
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk 21.5 mm robimy IUI bez zastrzyku na naturalnym. Obstawiam ze dzis /jutro peknie :) trzymajcie kciuki :)

lipa, Mimi86 lubią tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • lipa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno! A dlaczego nie robicie zastrzyku?

age.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ