X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a na rzadowy program sie nie kwalifikujecie?

age.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i byśmy się zakwalifikowali z męskiego czynnika mamy mało ruchu i dużo uszkodzonych ale nie jestem pewna czy to wystarczy. Ale provita i tak póki co nie zapisuje do końca roku

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invicta w katowicach tez ma fajny pakiet za 10 tys all inclusive, w tym mssz wszystko lacznie z lekami czyli placisz 10 tys i nic wiecej cie nie obchodzi. Ivf to niestety spory koszt, wiec chce pare razy sprobowac jeszcze duzo mniej obciazajace iui by wiedziec ze wszystko inne wykorzystalam na maxa :)

Mimi Ania kilka str wczesniej wkleila fajnie rozpisane warunki kwalifikacji. Np majac 3-15 mln plemnikow w ml musisz miec 2 lata udokumentowanego leczenia np wizyty zabiegi itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 06:54

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invimed w Kato ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.invitro.gov.pl

Tu jest zakładka kto może brać udział w rządówce. Oprócz Provity, invimedu, GynC jest też w Mysłowicach Novomedica. Może warto sprawdzić czy oni jeszcze kwalifikują. Komercyjnie kasę jeszcze zdazycie wydać na milion badań.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha invimed wybaczcie, mowilam ze zawsze mi sie myla te dwie kliniki :D

Niby tak ale bez zaswiadczenia o staraniach 2 letnich nic nie zdzialam ... :( nie wiem jak u mimi

• bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny,
    do IUI wczoraj doszło, nasienie było wg gin super - standardowo 15-20 mln i bardzo żywotne, stwierdził że ruch dużo lepszy niż m-c temu, choć ilość podobna.
    No i późnym wieczorem bolało mnie w okolicy lewego jajnika, dziś temp lekko podwyższona (bazowa 36.3) - więc czekam te kolejne 3 dni czy temperatura potwierdzi owulację.
    I to chyba ostatni nasz wyjazd - serio - już mi się nie chce... nawet już tak nie myślę jak kiedyś o tych staraniach.

IUI bez krwawień itp historii.

A co do IVF - chyba się nie piszę. Nawet swojego czasu o tym myślałam, ale chyba bym się załamała jakby mi zrobili IVF (podejrzewam, że sama procedura by się udała) - a ja mimo wszystko bym poroniła po tygodniu cieszenia się.

Ale - trzymam się planu :) wybrałam sobie sierpień na szczęśliwe zapłodnienie i dzidziuś urodzi się pięknie w maju :) Względnie w kwietniu jeśli będzie mu spieszno - ale to też piękny miesiąc :)

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj rano pojawiło się krwawienie jak na @, tylko, że to jest dopiero 23dc!!! Jeszcze nigdy nie dostałam tak wcześnie @:( Temperatura nie spadła, więc chyba dzisiejszy dzień będzie decydujący...:(

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, moze to implantacja!? :)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... latam do łazienki cały czas sprawdzać, na razie susza...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno nie @ ... :)

migot_ka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licze na ten Twoj cykl :))
    Oby na przekor lipcowi sierpien byl piekny :)

Ja mam nadzieje, ze dzis dostane @ i zaczne kolejna walke :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to może stymuluj się do iui i będzie czynnik jajnikowy a nie 2 lata z męskiego...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka życzę Ci, żeby to była implantacja:))&&&&

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim uzbieram to za 4 miesiace juz pewnie nikt srodkow nie bedzie mial... :(

Anatolko kiedy mialas ostatni transfer? Bo chyba dlugo juz czekasz bidulo...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Nie wiem... latam do łazienki cały czas sprawdzać, na razie susza...
    Migotka, ja tez trzymam mocno kciuki! Mam dobre przeczucia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi pytalas o ivf w Gyncentrum. Pytalam kolezanki- kwalifikuja jeszcze ale podobno juz tylko swoich pacjentow tzn tych, ktorzy u nich sie leczyli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa, za Ciebie tez trzymam. I mam nadzieje, ze Twoje luzackie podejscie tym razem zaowocuje pieknym bobaskiem.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak a Ty kiedy dzialasz?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Zanim uzbieram to za 4 miesiace juz pewnie nikt srodkow nie bedzie mial...

Z początkiem roku będą nowe środki pewnie. Są na początku i w połowie roku. Tak były rozdzielane do tej pory. Czasem coś ekstra w międzyczasie, ale rzadko.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ