X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Krysiak a Ty kiedy dzialasz?
    Ja poki co przerwa. Mialam miec 10 sierpnia wizyte w klinice ale odwolalam. Podczas ostatniej wizyty u gina podpowiedzial mi abym jednak do innej poszla wiec czekam na termin ktory mam dopiero 3 wrzesnia. No ale od piatku ide na urlop wiec szybciej zleci. No i mam nadzieje, ze potem cos ruszy. Juz mam dosc tego czekania.

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tak piszecie o tym in vitro, że na kolejnej wizycie i ja się dopytam o moją sytuację i czy jeszcze jest miejsce na rządówkę, bo komercyjnie nie mam zamiaru tyle bulić. Jak nie będzie dziecka to też jakoś przeżyje, zajmę się zwiedzaniem naszego kraju, podróżowaniem po górach i może zakręcę się za jakąś działką pod budowę domku. Ach, rozmarzyłam się... to było by piękne.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia my w klinice leczymy się dopiero rok niecały, a stymuluje się dopiero 3 cykl. Póki co nie pytam o ivf bo ostatnia iui przed nami. Po nowym roku to w provicie tez będą ponoć zapisy na rzadowke. Ale do tego czasu pewnie podejdź komercyjnie bo jestem w gorącej wodzie kapana

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ty tak jak ja ;)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie na wszystko jest najgorsze. Czas tak wolno leci. Może jak pójdę już do roboty to szybciej popłynie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha kiedy testujesz? India?

Krysiak to zbieraj sily by potem uderzyc :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:57

krysiak lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie ma sensu testować w niedzielę @. Ból głowy ze spadkiem temp to u mnie jej zwiastun, także ch.. bombki strzelił. Już mnie to wqr..ia tak, że tylko dla zasady podejdziemy do 3 IUI, wypytam się o in vitro rządowe jak się załapiemy to skorzystam i basta. Fabryka nieczynna. Szkoda mi życia na łażenie po lekarzach.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo sie staracie wiec na pewno sie zalapiecie :)

• bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooho - ta moja owulacja to chyba właśnie nastapiła, dość silny ból właśnie w okolicy lewej pachwiny udowej sugeruje że mogło sie jajco ulotnić :) A więc jeśli dobrze obstawiam (a m-c temu dobrze obstawiłam) to tym razem wstrzelilismy sie idealnie w punkt :D

krysiak, gocha04 lubią tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chcialam powiedziec ze wstrzeliliscie sie idealnie :)

krysiak lubi tę wiadomość

• J82 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem tu nowa, ale od jakiegoś czasu śledzę wasze forum. Jestem po czwartej inseminacji (jedna z góry spisana na straty, bo jak się potem okazało przeprowadzona w cyklu, w którym owulacja była po stronie niedrożnego jajowodu). Pierwsza - w grudniu 2014 r. - była udana, ale nasze szczęście trwało tylko 8 tyg. Potem świat się zawalił, ale walczymy dalej. I walczyć będziemy, bo dziś test z moczu nic nie wykazał. Piszę, a do moich oczu napływają łzy. Bezsilności, zawodu, nadziei, której już nie ma. Potrzebuję wsparcia, choć mój M. stara się jak może to co miesiąc widzę jak gaśnie w nim nadzieja, że zostaniemy rodzicami.

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Cześć,
    Jestem tu nowa, ale od jakiegoś czasu śledzę wasze forum. Jestem po czwartej inseminacji (jedna z góry spisana na straty, bo jak się potem okazało przeprowadzona w cyklu, w którym owulacja była po stronie niedrożnego jajowodu). Pierwsza - w grudniu 2014 r. - była udana, ale nasze szczęście trwało tylko 8 tyg. Potem świat się zawalił, ale walczymy dalej. I walczyć będziemy, bo dziś test z moczu nic nie wykazał. Piszę, a do moich oczu napływają łzy. Bezsilności, zawodu, nadziei, której już nie ma. Potrzebuję wsparcia, choć mój M. stara się jak może to co miesiąc widzę jak gaśnie w nim nadzieja, że zostaniemy rodzicami.
    Nie możesz się poddawać. Tu każda z nas walczy o szczęście. Wiadomo jeśli się nie udaje to jest wielki smutek i rozczarowanie. Ale jeśli będziesz się dolowac to nie będzie lepiej. Ja ostatnio przeczytalam że myśli się materializuja więc teraz myślę tylko pozytywnie. Nie ma miejsca na źle nastawienie. Zobaczymy prędzej czy troszkę później ale każda z nas zostanie mama:-)

Dżejn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Nie możesz się poddawać. Tu każda z nas walczy o szczęście. Wiadomo jeśli się nie udaje to jest wielki smutek i rozczarowanie. Ale jeśli będziesz się dolowac to nie będzie lepiej. Ja ostatnio przeczytalam że myśli się materializuja więc teraz myślę tylko pozytywnie. Nie ma miejsca na źle nastawienie. Zobaczysz prędzej czy troszkę później ale każda z nas zostanie mama:-)

• J82 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    To jeszcze nie czas, by złożyć broń. Po prostu musi minąć kilka dni, zanim się pozbieram do kupy. Wiem, że przeżywacie podobne emocje, dlatego licząc na wasze zrozumienie również trzymam kciuki za wszystkie towarzyszki (nie)doli.

Marysia
    36 l, 5 inseminacji (ciąża poroniona), niedrożne jajowody, 1 IVF, 3 transfery, 1 c. bioch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    To jeszcze nie czas, by złożyć broń. Po prostu musi minąć kilka dni, zanim się pozbieram do kupy. Wiem, że przeżywacie podobne emocje, dlatego licząc na wasze zrozumienie również trzymam kciuki za wszystkie towarzyszki (nie)doli.
    Rozumiem Cię doskonale,bo sama też jeśli nie wyjdzie to mam tak że przez kilka dni jestem smutna. Ale potem biorę się w garść i dalej władze.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) jak tam dziewczyny .. kto po Kauwszce osika pozytywnego ?? za któa teraz tzymac kciuki :)

ja w nowym tyg ide do lekarza zeby ustalili mi histeroskopie.. wreszcie mam troche czasu ..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J82 wrote:
    Cześć,

Nie łam sie kochana, ja tez straciłam kropka po pierwszej udanej IUI... ale wcześniej jeszcze straciłam kropka z cyklu naturalnego.. w sumie 2 kropki w pół roku... ale trzeba brnąć dalej. Szukać. Wierzyć. Mieć nadzieję... Ja to już powtarzalam, i wybaczcie jesli zanudzam - ale wszystko da sie wyleczyć a moim skromnym zdaniem PODSTAWĄ większości naszych bolączek jest dzisiejsza dieta i syf jaki pakujemy świadomie do swojego organizmu pozodując trudności w jego funkcjonowaniu, a jak cos sie zaczyna dziać to dofaszerowujemy sie sztucznymi tabletkami zamiast zabrać sie za przyczynę..... wiem też że większość pozostanie na to głucha, podobnie było zresztą np kiedy kopernik stwierdził że to ziemia sie kręci nie słońce.... Dzisiejsza medycyna to jeden wielki biznes - i jeszcze długo potrwa zanim ludzie na powrót zaczną hodować własne kury, byle tylko nie jeść tego syfu sklepowego.... 90% produktów z supermarketu nie nadaje sie do spożycia (nie mowa o walorach smakowych a odzywczych i zawartości chemii). Ale my to jemy. I chorujemy.....

lipa, gocha04 lubią tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha i India powinny testowac :)
    Jak zdalam sobie sprawe, ze konczy sie lato, to jakos tak sie przygnebilam :( niby wrzesien tez bywa piekny ale to juz nie to samo :( lato w Polsce jest zdecydowanie za krotkie :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Nie łam sie kochana, ja tez straciłam kropka po pierwszej udanej IUI... ale wcześniej jeszcze straciłam kropka z cyklu naturalnego.. w sumie 2 kropki w pół roku... ale trzeba brnąć dalej. Szukać. Wierzyć. Mieć nadzieję... Ja to już powtarzalam, i wybaczcie jesli zanudzam - ale wszystko da sie wyleczyć a moim skromnym zdaniem PODSTAWĄ większości naszych bolączek jest dzisiejsza dieta i syf jaki pakujemy świadomie do swojego organizmu pozodując trudności w jego funkcjonowaniu, a jak cos sie zaczyna dziać to dofaszerowujemy sie sztucznymi tabletkami zamiast zabrać sie za przyczynę..... wiem też że większość pozostanie na to głucha, podobnie było zresztą np kiedy kopernik stwierdził że to ziemia sie kręci nie słońce.... Dzisiejsza medycyna to jeden wielki biznes - i jeszcze długo potrwa zanim ludzie na powrót zaczną hodować własne kury, byle tylko nie jeść tego syfu sklepowego.... 90% produktów z supermarketu nie nadaje sie do spożycia (nie mowa o walorach smakowych a odzywczych i zawartości chemii). Ale my to jemy. I chorujemy.....

zgadzam się z tobą. Odkąd przeczytałam, jaką ilością antybiotyków, sterydów, jest faszerowane mięso z kurczaka z hipermarketów, nie tykam go. A kiedyś tyle jadłam - bo jest fit! Teraz wole w naszym wiejkim mięsnym sklepiku kupić mały kawałek wołowiny czy wieprzowiny czy czegokolwiek. I nei patrzę nawet na mrożonki, gotowe produkty itp. I czuję się o niebo lepiej.

age.png
  • J82 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:

Zgadzam się z Tobą. Ja wiem, że kiedyś nasze babcie/mamy też miały różne problemy, ale kto to wtedy widział jakieś zaawansowane badania i całą tę diagnostykę?W końcu ona ma nam pomagać, więc powinno być łatwiej... A nie jest.

Marysia

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ