INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny przepraszam, że tak się wcinam w dyskusję, ale proszę powiedzcie czy dobrze myślę:
- chcemy podejść do IUI. W marcu byłam w Invikcie i dostałam wytyczne, ale później jednak odpuściliśmy insemkę próbując innych sposobów. Nie wiem, czy dobrze pamiętam procedurę.
Pęcherzyk u mnie rośnie ale nie pęka (po pregnylu pęka). Z tego co pamiętam, lekarz kazał przyjsć w 12dc na monit. Zastrzyk podadzą jeśli pęcherzyk jest ok. I na kolejny dzień IUI.
Czy tak to działa? 2 godz przed IUI badanie LH i estradiolu. -
nick nieaktualnyklara_bella wrote:Dziewczyny przepraszam, że tak się wcinam w dyskusję, ale proszę powiedzcie czy dobrze myślę:
- chcemy podejść do IUI. W marcu byłam w Invikcie i dostałam wytyczne, ale później jednak odpuściliśmy insemkę próbując innych sposobów. Nie wiem, czy dobrze pamiętam procedurę.
Pęcherzyk u mnie rośnie ale nie pęka (po pregnylu pęka). Z tego co pamiętam, lekarz kazał przyjsć w 12dc na monit. Zastrzyk podadzą jeśli pęcherzyk jest ok. I na kolejny dzień IUI.
Czy tak to działa? 2 godz przed IUI badanie LH i estradiolu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 09:53
klara_bella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie się właśnie kojarzy taki plan działania jak przedstawiła sylwiaśta.
Ja miałam wiecznie przerośnięte pęcherzyki. 3 ostatnie cykle próbowałam naturalnie z pregnylem tylko. I owulacja była. Więc działa na mnie pregnyl. Dlatego chyba podejdziemy do insemki, aby ciut zwiększyć szanse. Sama już nie wiem, co mam robić.
Chyba się umówię po prostu do Invikty na wizytę w tym cyklu i ustale plan działania na wrześniową IUI.
Skoro 3 ostatnie cykle miałam podawany pregnyl to zrobić przerwę 1 cykl teraz? i wówczas na IUI wrześniową znowu pregnyl?
Dziękuję dziewczyny i podczytuję Was regularnie choć się nie udzielam i kibicuję każdej z Was -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja nie mialam nigdy badanego fsh i lh podczas stymulacji.
u mnie jest tak
usg na poczatku cyklu ---usg w 12 dc --- ovitrelle --- iui i zaraz po tym usg --- po 2 dniach usg zeby sprawdzic czy pekly pecherzyki.klara_bella lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
Hej hej:)
Ja jutro zrobię test, ale raczej nic z tego...@ bawi się ze mną w kotka i myszkę...robi mi tylko nadzieję...coś czuje, że w nocy mnie zaleje...;/ -
nick nieaktualny
-
Migotka ty wogóle gorąca kobieta jesteś jak patrzę na wykres trzymam kciuki za jutro.
A ja nie wiem co się u mnie dzieje, bo zapomniałam zabrać na urlop termometr. Testy też zostawiłam i czekam, a w zasadzie nie czekam, bo nie mam czasu nawet o tym wszystkim myśleć.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Test negatywny...nawet cienia cienia nie ma...;/ nie wiem, czy odstawiać dupka...@ spodziewam się ok wtorku...
-
Mimi86 wrote:ja nie mialam nigdy badanego fsh i lh podczas stymulacji.
u mnie jest tak
usg na poczatku cyklu ---usg w 12 dc --- ovitrelle --- iui i zaraz po tym usg --- po 2 dniach usg zeby sprawdzic czy pekly pecherzyki.
Mimi dobrze zrozumiałam, że zastrzyk masz w ten sam dzień co IUI? -
nick nieaktualny
-
Czekam do wtorku
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMialam taki sen, ze bylam we wczesnej ciąży i w pewnym momencie stalam i zaczelam ronic, krew wrecz splywala mi po nogach, okropne...
Z ciekawosci weszlam w sennik poczytac co o tym pisza i padlam... kilka zdan idealnie opisujacych mnie i moje mysli...
" Sen, w ktorym pojawia sie motyw poronienia świadczy o Twojej niepewności. Nie jesteś pewny, czy droga, którą obrałeś, jest słuszna. Sytuacji nie poprawia również fakt, że co chwilę musisz stawiać czoła poważnym trudnością.
Jeśli sen nie jest bezpośrednią przestrogą, można w nim upatrywać symptomu niepewności planów albo założenia, że i tak Twoje plany spełzną na niczym. "
Ja wiem, ze zazwyczaj to pierdoły, ale sama lepiej bym nie opisala swoich uczuc dotyczacych staran...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 09:56
-
"Jeśli sen nie jest bezpośrednią przestrogą, można w nim upatrywać symptomu niepewności planów albo założenia, że i tak Twoje plany spełzną na niczym. "
To zdanie jest najważniejsze - musisz zmienić nastawienie i zacząć wierzyć, że w końcu się uda!!!