X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że tak się wcinam w dyskusję, ale proszę powiedzcie czy dobrze myślę:
    - chcemy podejść do IUI. W marcu byłam w Invikcie i dostałam wytyczne, ale później jednak odpuściliśmy insemkę próbując innych sposobów. Nie wiem, czy dobrze pamiętam procedurę.
    Pęcherzyk u mnie rośnie ale nie pęka (po pregnylu pęka). Z tego co pamiętam, lekarz kazał przyjsć w 12dc na monit. Zastrzyk podadzą jeśli pęcherzyk jest ok. I na kolejny dzień IUI.
    Czy tak to działa? 2 godz przed IUI badanie LH i estradiolu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że tak się wcinam w dyskusję, ale proszę powiedzcie czy dobrze myślę:
    - chcemy podejść do IUI. W marcu byłam w Invikcie i dostałam wytyczne, ale później jednak odpuściliśmy insemkę próbując innych sposobów. Nie wiem, czy dobrze pamiętam procedurę.
    Pęcherzyk u mnie rośnie ale nie pęka (po pregnylu pęka). Z tego co pamiętam, lekarz kazał przyjsć w 12dc na monit. Zastrzyk podadzą jeśli pęcherzyk jest ok. I na kolejny dzień IUI.
    Czy tak to działa? 2 godz przed IUI badanie LH i estradiolu.
    ale jak nie peka to powinnas miec torbiel. W Invikcie ja miałam tak, ze najpieerw byl monit w dniu okresu, pozniej leki na stymulke, pozniej nastepne usg, usg zeby sprawdzic jakiej wielkosci pecherzyk, badanie estradiolu, lh, fsh(w celu pomocy oceny czy pecherzyk jest dojrzały) i zastrzyk na pekanie po telefonie lekarza. Dalej inseminacja w ciagu 36 godzin po zastrzyku, a przed inseminacja usg zeby sprawdzic znowu stan pecherzyka. Płaciłam za 3 wizyty, juz za te wizyte przed inseminacja miałam jakby w cenie IUI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 09:53

klara_bella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam tak; monitoring 11-12 dc -> ovritelle-> po 24h monitoring, czy pęcherzyk nie pękł, jeśli nie to iui :)-> 3 dni pozniej spr czy pekl pecherzyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzis @, wiec zapewne 26 bede miala 3 IUI. Ta musi sie udac, do 3 razy sztuka!

• lipa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak dobrze pojdzie to bedziemy miec IUI w ten sam dzien :-) i tak, bedzie on szczesliwy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:56

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się właśnie kojarzy taki plan działania jak przedstawiła sylwiaśta.
    Ja miałam wiecznie przerośnięte pęcherzyki. 3 ostatnie cykle próbowałam naturalnie z pregnylem tylko. I owulacja była. Więc działa na mnie pregnyl. Dlatego chyba podejdziemy do insemki, aby ciut zwiększyć szanse. Sama już nie wiem, co mam robić.
    Chyba się umówię po prostu do Invikty na wizytę w tym cyklu i ustale plan działania na wrześniową IUI.
    Skoro 3 ostatnie cykle miałam podawany pregnyl to zrobić przerwę 1 cykl teraz? i wówczas na IUI wrześniową znowu pregnyl?
    Dziękuję dziewczyny i podczytuję Was regularnie choć się nie udzielam i kibicuję każdej z Was :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma potrzeby robienia przerwy z pregnylem wg mnie :) podejdz i zapraszamy do nas klara :)

Lipa, byloby super jakbys miala iui w ten sam dzien :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pregnylu nie trzeba robic przerwy.

klara_bella, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mialam nigdy badanego fsh i lh podczas stymulacji.
    u mnie jest tak
    usg na poczatku cyklu ---usg w 12 dc --- ovitrelle --- iui i zaraz po tym usg --- po 2 dniach usg zeby sprawdzic czy pekly pecherzyki.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym razem kazali mi przyjsc na usg w 9 dc zeby sprawdzic endometrium i wlaczyc wczsniej estrofem

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, kamila testujecie jutro?

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Ja jutro zrobię test, ale raczej nic z tego...@ bawi się ze mną w kotka i myszkę...robi mi tylko nadzieję...coś czuje, że w nocy mnie zaleje...;/

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet tak nie myśl, proszę pięknie rozpocząć sierpień ;D

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ty wogóle gorąca kobieta jesteś jak patrzę na wykres :) trzymam kciuki za jutro.

A ja nie wiem co się u mnie dzieje, bo zapomniałam zabrać na urlop termometr. Testy też zostawiłam i czekam, a w zasadzie nie czekam, bo nie mam czasu nawet o tym wszystkim myśleć.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny...nawet cienia cienia nie ma...;/ nie wiem, czy odstawiać dupka...@ spodziewam się ok wtorku...

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    ja nie mialam nigdy badanego fsh i lh podczas stymulacji.
    u mnie jest tak
    usg na poczatku cyklu ---usg w 12 dc --- ovitrelle --- iui i zaraz po tym usg --- po 2 dniach usg zeby sprawdzic czy pekly pecherzyki.

Mimi dobrze zrozumiałam, że zastrzyk masz w ten sam dzień co IUI?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka poczekajmy jeszcze :)

migot_ka lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do wtorku :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam taki sen, ze bylam we wczesnej ciąży i w pewnym momencie stalam i zaczelam ronic, krew wrecz splywala mi po nogach, okropne...

Z ciekawosci weszlam w sennik poczytac co o tym pisza i padlam... kilka zdan idealnie opisujacych mnie i moje mysli...

" Sen, w ktorym pojawia sie motyw poronienia świadczy o Twojej niepewności. Nie jesteś pewny, czy droga, którą obrałeś, jest słuszna. Sytuacji nie poprawia również fakt, że co chwilę musisz stawiać czoła poważnym trudnością.
    Jeśli sen nie jest bezpośrednią przestrogą, można w nim upatrywać symptomu niepewności planów albo założenia, że i tak Twoje plany spełzną na niczym. "

Ja wiem, ze zazwyczaj to pierdoły, ale sama lepiej bym nie opisala swoich uczuc dotyczacych staran...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 09:56

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Jeśli sen nie jest bezpośrednią przestrogą, można w nim upatrywać symptomu niepewności planów albo założenia, że i tak Twoje plany spełzną na niczym. "

To zdanie jest najważniejsze - musisz zmienić nastawienie i zacząć wierzyć, że w końcu się uda!!!