INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeśli teraz mi się nie uda, to odpuszczam na razie IUI...chcę zrobić dodatkowe badania.
Na pewno:
- cytologia
- chlamydia
- ureaplasma
- mycoplasma
Zastanawiam się nad przeciwciałami przeciwplemnikowymi - jak dokładnie nazywa się to badanie i jak się je wykonuje?
Po za tym zmiana lekarza będzie chyba dobrym pomysłem... -
O kurcze znalazłam cennik, to są realne ceny??
hlamydia Trachomatis, 120,00
Ureaplasma urelatyicum, met. PCR 150,00
Mycoplasma genitalium, met. PCR - 180,00 -
nick nieaktualnyWiesz co my chlamydie ureoplasme i mycoplasme robilismy do 100 zl za osobe. Nie w zadnej klinice tylko w laboratorium musisz pytac czy robia to badanie.
A test na przeciwciala to jest MAR. facet oddaje nasienie jak do normalnego badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 10:50
-
A jeżeli to u mnie są przeciwciała?
-
nick nieaktualny
-
Jeśli u Ciebie to po prostu powiesz w lubię, że chcesz zbadać przeciwciała przeciwplemnikowe z krwi. To nie są częste badania i panie w labach nawet tych skrótów często nie kojarzą.
A co do cen chlamydia, mycoplasma i ureaplasma to zależy czy bada się z krwi czy wymaz robi. Wyrazy są droższe. W klinikach raczej wyrazy robią. Ja za cały komplet placilam chyba 300zl w pakiecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
faktycznie straszna cisza. Ja dzis mam ostatni wolny dzien i od jutra do pracy i to na noc bleeee skonczylam dzis brac clo, we wtorek mam usg i bede wiedziec cos wiecej (jak endo i kiedy iui).maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:faktycznie straszna cisza. Ja dzis mam ostatni wolny dzien i od jutra do pracy i to na noc bleeee skonczylam dzis brac clo, we wtorek mam usg i bede wiedziec cos wiecej (jak endo i kiedy iui).
Ostatni dzien urlopu to cos strasznego ale masz na co czekac, wiec bedzie lecial dzien za dniem, do weekendu -
nick nieaktualny